View Full Version : Τελικά Ναι στο SP2?
Μετά απο κάποιους μήνες χρήσης του sp2 τι λέτε τελικά,καλύτερο απο το sp1;
Απο την πρώτη στιγμή που το εγκατέστησα (έχει κάνα δίμηνο) όλα έιναι μια χαρ κανενα πρόβλημα και στους δυο υπολογιστές μου.
αν και είναι λίγο σπαστικό το security center το προτείνω χαλαρά
JimmyFox
08-12-2004, 15:21
Τελικά έχω καταλήξει οτι δεν αξίζει καν service pack στα Windows ΧΡ. Αρκεί να περάσεις τους drivers για το USB2.0, κάποια security updates, ένα καλό firewall και τον Mozilla Firefox.
Spyrious
08-12-2004, 15:24
Eγώ θα έλεγα μόνο SP1 γιατί σε όσους υπολογιστές και αν έβαλα SP2 όλο και κάποια προβλήματα μου δημιουγούσε.
Εγώ βασικά έχω το sp2 αλλά απο τότε που έβαλα dsl μου φαίνεται οτι είναι χειρότερα από το sp1.Το κακό με το sp1 είναι οτι πρέπει να κατεβάσεις ένα σωρό updates ένω με το sp2 έχω κατεβάσει μόνο 2-3.
Εγώ πάλι ξαναέβαλα τα Win2000 και ηρέμησα....
schumifer
08-12-2004, 15:54
Από τη στιγμή που το ΣΠ1 μου φτάνει δε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ.Άμα κάποια στιγμή περισσέψει χρόνος βλέπουμε
το εβαλα εδω και κανα μηνα (λιγοτερο) σε clean install τελειως. Δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβληματακι. Η συγκεκριμενη εγκατασταση δεν εχει internet οποτε ολα τα antivirus/firewαll κλπ τα εχω BAN οπως λεει κι ο Γιαννης... :D
Sp1...το sp2...εχει κατι προβληματα που δεν μαρεσουν...
varelasj
08-12-2004, 15:56
Εγω εχω δοκιμασει sp2 και σε en xp και σε gr! Στα αγγλικα ολα μια χαρα κανενα προβλημα:D στα ελληνικα μου τα ειχαν κανει........ ΛΟΛ
varelasj
08-12-2004, 15:57
Εγώ πάλι ξαναέβαλα τα Win2000 και ηρέμησα....
Πολυ σωστο κι αυτο :D:D:D
JimmyFox
08-12-2004, 16:07
Μου φαίνεται οτι κι εγώ μπορεί να μεταπηδήσω σε Win2000. Τα έβαλα χθες στον φορητό και ώς τώρα παρά τα μικροπροβληματάκια τους φαίνονται να πηγαίουν μια χαρά. τα είχα βάλει και παλαιότερα (επι εποχής SP2) αλλά με είχαν ταράξει στις BSOD. Τώρα με το SP4 πάνε αρκετά καλά. Θα δοκιμάσω όλες τις εφαρμογές που τρέχω και στο desktop και αμα δεν υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας θα βάλω Win2000.
schumifer
08-12-2004, 16:13
Μου φαίνεται λίγο πιο βαρύ το 2000 αλλά ποτέ δεν είχε προβλήματα φίλος προγραμματιστής -βέβαια είχε τα server.
Άμα απενεργοποιηθεί το security center, τότε το SP2 είναι πολύ καλό. Από την άλλη, κανα-δυό προγράμματα μου πετάνε σφάλμα λειτουργίας λίγα sec. μετά την εκκίνησή τους και υποψιάζομαι το SP2 γι' αυτό.
Κανενα προβλημα με το sp2 οπως και με το sp1 που ειχα πριν.
Σε 2 υπολογιστες που δουλευουν συνεχεια.
Μου φαίνεται λίγο πιο βαρύ το 2000 αλλά ποτέ δεν είχε προβλήματα φίλος προγραμματιστής -βέβαια είχε τα server.
Εγώ όταν πάντως είχα πάει από τα 2000 στα ΧΡ είχα δει κάπου 80 με 100ΜΒ αν δεν κάνω λάθος να κάνουν φτερά.....
Το μόνο που μπορώ να καταλογίσω στα 2000 είναι ο μεγαλύτερος χρόνος που κάνουν για να φορτώσουν. Αλλά ειλικρινά έχοντας το STR και το Hibernate να δουλεύουν άψογα και γρήγορα αυτό είναι το πολύ λεπτομέρια. Shut down σπάνια κάνω. 9 στις 10 φορές hibernate....
schumifer
08-12-2004, 18:02
Hibernate σε 2000 δεν ήξερα ότι υπάρχει.Όποτε το χρησιμοποίησα στην εκκίνηση πάντα κάτι δεν φόρτωνε.Καμμιά usb συνήθως
Eγώ θα έλεγα μόνο SP1 γιατί σε όσους υπολογιστές και αν έβαλα SP2 όλο και κάποια προβλήματα μου δημιουγούσε.
Εγω ακριβως το αντιθετο.Σε οποιο μηχανημα το εβαλα λειτουργη αψογα.
παιδιά ρίξτε μια ματιά και σε αυτό σχετικά με το sp2 και ότι ενοχλητικό προσθέτει...
http://www.team9.gr/viewtopic.php?t=1203
Δεν το βαζω γιατι μετα το bluetooth USB μου δεν λεει να δουλεψει! και επειδη μου ειναι αναγκαιο για το κινητο αρα νο σπ2 φορ μι!αλλα απο την αλλη εχω ακουσει καλα λογια.
Δεν το βαζω γιατι μετα το bluetooth USB μου δεν λεει να δουλεψει! και επειδη μου ειναι αναγκαιο για το κινητο αρα νο σπ2 φορ μι!αλλα απο την αλλη εχω ακουσει καλα λογια.
Σε δύο μηχανήματα που έχω με 2 διαφορετικούς bluetooth adaptors (1 EPOX 1 GIGABYTE) δεν είχα κανένα πρόβλημα μετά από εγκατάσταση του service pack.
Μάλιστα μετά το SP2 έχεις drivers για τους adaptors
Σε δύο μηχανήματα που έχω με 2 διαφορετικούς bluetooth adaptors (1 EPOX 1 GIGABYTE) δεν είχα κανένα πρόβλημα μετά από εγκατάσταση του service pack.
Μάλιστα μετά το SP2 έχεις drivers για τους adaptors
Κι εγω μια χαρα με Bluetooth ποντικι και κινητο...
BloodyHeaven
08-12-2004, 21:08
Έβαλα SP2 μόνο και μόνο για την εγκατάσταση των updates που είναι μεγάλο σπάσιμο κατα την γνώμη μου. Εν τέλη δεν πρόσεξα κάποια προβλήματα ή τουλάχιστον διαφορετικά απο αυτά όταν είχα SP1. Απλα το security και η "αμαβάθμισή" του είναι περίεργη και μερικές φορές εκνευριστική όπως με το pop-up blocker, αλλά και αυτό θέμα συνήθειας είναι. :101:
κανένα πρόβλημα με το sp2. το μεγάλο συν βέβαια τα updates και με το slιpstream cd (thanks maddoctor) η εγκατάσταση είναι πάρα πολύ γρήγορη διαδικασία.
Έβαλα χθές το SP1 έτσι για δοκιμή και μου φαίνεται τουλάχιστον στο δίκτυο οτι πάει πιο γρήγορα.Οι σελίδες ανοίγουν πιο γρήγορα και είναι πιό ελαφρύ το σύστημα γενικά.Απο updates βέβαια...ακόμα κατεβάζω...
Βαλε και το sp2 για να σταματήσεις να κατεβάζεις update
To έχω όπως προείπα σε 2 pc και το έχω βάλει και σε ένα σωρό άλλλα
Μια χαρά είναι
MADKiller7
09-12-2004, 13:32
Εγω εχω εμπειρια απο προβληματα και απο καλη λειτουργια,WinXP Pro ENG+SP2 RC1 ολα μια χαρα,μετα απο ενα φορματ βαζω SP2 κανονικη,ΨΨΨ τα παντα,φορματ μετα απο 2 μερες,ξαναβαζω SP2 και ολα δουλευαν μια χαρα,απο τοτε παλευω να μην κανω φορματ,δεν θελω την ΨΨΨ@@ της 1ης εγκαταστασης του SP2,2 μερες παλευα να δω τι εφταιγε.
απο τοτε παλευω να μην κανω φορματ,δεν θελω την ΨΨΨ@@ της 1ης εγκαταστασης του SP2,2 μερες παλευα να δω τι εφταιγε.
Κάποιος πρέπει να σου μάθει το ghost εσένα... :)
Eω παντως ειωα προβλημτα 2 φορες που το εγκατεστησα μια οπω ηταν τα xp μου και μια φορα σε καθαρη εγκατασταση μου δημιουργησαν προβληματα κι ετσι εμεινα με το sp1 αν και μπορω να πω πως μου λειπει το firewall ου τα μπλοκαριζε ολα.Τωρα ξεπεταγονται κατι σελιδες μυστηριες σαν μανιταρια.
Βρήκα καλή λύση τελικά,Με το nlite έκανα μια πολύ ωραία lite έκδοση του SP2 η οποία μου πήρε για να εγκατασταθεί μόλις 13 λεπτά (απο το quick format μέχρι το τελευταίο reboot) χρονομετρημένα!Φυσικά unattended και μόλις ξεκίνησε έτρεχαν μολις 17 processes στο task manager!Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι με το account το οποίο έχω.Όταν κάνω reboot μπαίνει πάντα ως administrator και όχι με το acount που του δημιούργησα,το οποίο είναι και αυτό administrator.Μικρό το κακό όμως!
Τελικά έχω καταλήξει οτι δεν αξίζει καν service pack στα Windows ΧΡ. Αρκεί να περάσεις τους drivers για το USB2.0, κάποια security updates, ένα καλό firewall και τον Mozilla Firefox.
ετσι ετσι...firefox και ενα mcafee suite 05 να τρεχει απο πισω και εισαστε κομπλε....
avast προτιμώ και firefox.
avast προτιμώ και firefox.
Το avast το χρησιμοποιουσα μεχρι προσφατα...αλλα το αλλαξα...διοτι πιστευω πως εχει σταματησει να ανταποκρινεται στις απαιτησεις...
και τι έβαλες;εγώ πάντως που δοκίμασα το kaspersky που θεωρείται το πιό καλό μου έσερνε λίγο το σύστημα.Π.χ. άνοιγα τον media player και έκανε 10 ώρες μέχρι να τον ανοίξει.
Mcafee virus scan enterprise 8.0i....
Κορυφη...και αναλαφρο...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.