View Full Version : Εντυπώσεις AMD 64 VS P4
Παιδια σας αναφερω τα συμπερσαμτα μου απο την πολυ μικρι εμπιρια που ειχα μεχρι τωρα με 2 μηχανακια που εχω και τα χρησοιμοποιω για video editing και παντα για mpeg 2 .
Λοιπον το ενα μηχανημα εχει τα εξης: P4 3,00c μητρικη msi neo 2 fsr 2
μνημη 2χ512 Kingston Hper x pc 3500 timings 2-2-2-5 με ταση 3.1 η εν λογω μητρικη δινει και παραπανω.
2 raid συστιχειες αποτελουμενες απο 2 sata maxtor 80gb kai 2 x maxtor ide 80 gb δηλαδη εχω δυο δισκους 150 γιγα ο καθενας για να κανω τα redering και τις μετατροπες σε mpeg2
Με τον επεξεργαστη 1:1 με την μνημη δουλευω 3400 και με ψυξη μια slk 900 με φανα enermax 9 το μηχανημα περναει διπλο prime 95>5 ωρες
Παμε τωρα στο αλλο μηχανακι που εχει τα εξης : μητρικη Msi k8n platinum
με μνημες 2 χ 512 ADATA pc 4000 απο pcmemory upgrate και ναι παιζουν κανονικα αυτες στον δικο μου επεξεργαστη που ειναι 2800 clawhamer παρακαλω που λενε οτι εχει προβλημα με τα dim διπλης
δεν ξερω μπορει να ειμαι και τυχερος και σαν ψυξη εχω μια slk 948 u (εχω καβα και ενα προμυθεα ομως με την βαση για 64 bit ) με φανα enermax 9 και σε αυτο το μηχανημα εχω 2 raptor 36 giga σε raid 0 και ενα maxtor ide 200 giga .
με τις μνημες 1:1 9χ220 3-4-4-10 timings και spi=44
Ενα προχειρο τεστ που εκανα για να συγκρινω τα 2 μηχανακια στην πραξη ειναι να βαλω ενα ιδιο αρχειο AVI για να το μετατρεψω σε τι αλλο σε mpeg 2 χρησημοποιω Avisynth με me cinemacraft encoder και στα 2 μηχανηματα ακριβως με τις ιδιες ρυθμησεις, περιτο να σας πω οτι το P4 υπερτερει κατα ενα raid σε σχεση με το Α 64 αλλα δεν πηραζει η κωδικοποιηση εγινε με 8 megabit και για τα 2 μηχανηματα απο τον ενα σκληρο στον αλλο για να μην μπουκωνουν ,
τελικο αποτελεσμα
το p4 για 20 λεπτα video εκανε 11+ λεπτα
το Α 64 επισης για το ιδιο Video εκανε 8,5 Λεπτα
συμπερασμα δικο μου P4= για τα μπαζα
Ενας επεξεργαστης που δουλευει 1,98 γιγα την κανει περιτρανα σε εναν επεξεργαστη που δουλευει στα 3,4 γιγα
ε αυτο και αν ειναι κοροΐδια απο την Intel γιατι ειχαν διαφορα 0,5 (1,75-2.25) στην cinemacraft για εμενα ειναι τρελη διαφορα
Ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα εδω λεω τις εντυπωσεις μου και μονο
Αυτα τα λιγα για την ωρα
ωραια απαντηση αυτη σε οσους λενε οτι α64 ειναι ακομα σε προιμο σταδιο και δεν αξιζει ! για πες και τιμες ξεχωριστα οι επεξεργαστες και μητρικες ετσι για να δουμε ενταξει οι επιδοσεις αλλα απο τιμες τι παιζει στα δυο στρατοπεδα
περιτο να σας πω οτι το P4 υπερτερει κατα ενα raid σε σχεση με το Α 64
μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω αυτό? δεν ξέρω τι παίζει με το raid αλλά θα ήθελα να καταλάβω τη διαφορά.
αν εννοείς ότι ο Ρ4 είχε πλεονέκτημα στην ταχύτητα των δίσκων αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιό δύσκολα για αυτόν καθώς το πιό αργό βήμα στη διαδικασία είναι η ανάγνωση και η εγγραφή στους δίσκους (το ρυθμο-ρυθμιστικό βήμα στη γλώσσα των χημικώ μηχανικών :040: :040: :040: )
JimmyFox
27-07-2004, 00:09
το p4 για 20 λεπτα video εκανε 11+ λεπτα
το Α 64 επισης για το ιδιο Video εκανε 8,5 Λεπτα
συμπερασμα δικο μου P4= για τα μπαζα
E εντάξει, ας μην είμαστε και υπερβολικοί. Σίγουρα κάποιο πρόγραμμα θα παίζει καλύτερα σε Ρ4.
Δεν είναι τόσο άχρηστος ο Ρ4. Έχει το ΗΤ που σε μερικές περιπτώσεις σώζει την κατάσταση....
Ενταξι δεν ειναι και τοσο χαλια αλλα οταν εχεις τετοιες διαφορες στην cinemacraft εε τρελενεσε γιατι αν σκευτεις οτι για μια τενεια ας πουμε 2 ωρες γλυτωνες 20 λεπτα μονο απο το encoding ε πιστευω οτι ειναι αρκετα σημαντικο μια και εμενα πλεον που φτιαχνω εως 3 dvd την μερα (οχι αντιγραφες ) με editing ειναι σπουδεο να γλυτωνω χρονο.
Ναι ειναι αληθεια οτι στο Encoding to Raid δεν παιζει και τοσο μεγαλη σημασια αλλα στο redering μονο.
Η αληθεια ειναι οτι τοσα χρονια λεγαν οτι ο P4 ειναι ποιο γρηγορος στο mpeg 2 απλα βλεπω οτι το καστρο επεσε, για divx δεν εχω αποψη γιατι δεν χρησημοποιω.
Η αληθεια ειναι οτι αλιως ειναι να συμπιεζεις με ταχυτητα 2,25 και αλιως να συμπιεζεις με ταχυτητα 1,75 αν και στο μελον δεν θα χρειαζετε να συμπιεζεις τα dvd λογω διπλης επιστρωσης και προγραματα σαν το cinema θα εξαφανηστουν
sakattack
27-07-2004, 01:18
1oν ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ George
2on ΩΧΧΧΧΧ :119: :118:
ενα πραγμα που υπερτερουσε ο Ρ4 ηταν στις multimedia εφαρμογες.
τωρα σε αυτα τα 2 προγραμματα χανει τοσο τεραστια? :027:
τρελλαθηκα, γιατι τωρα εχω μπει κι εγω στη μπριζα video editing και με ετρωγε οτι αν παρω Α64 μηπως ειμαι παλι πισω απο Ρ4. :nopity:
Παμε γι' αλλα τωρα :D :030:
ασε που και στις αντιγραφες DVD με μπριζωσανε για καλα αποτελεσματα με το DVDRebuilder ( - Cinema Craft Encoder - AviSynth)
(περιμενω και το guide :002: )
αντε γεια λοιπον :077:
MrSeanKon
27-07-2004, 01:45
Sakattack μαλλον δε θα ειχες παρει ματι ενα thread του ThorLite για κοντρα Intel vs AMD με τον XMPEG οπου φαινοταν οτι ειχαν παραπλησιες επιδοσεις....
Αν λοιπον λαβεις υπ' οψιν οτι ηταν κοντρα Ρ4 με Μπαρτον τοτε σκεψου πως θα ανοιξει η ψαλιδα σε Α64 vs P4.......
Κι ο Μπαρτον του Κωστα ετρεχε με χαμηλο ΦΣΒ κι οχι με τιποτα 240+ οπως εγω (ABIT RULEZ δε μασαει το NF7-S v2.0).......
Απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του με γνωμονα καποια κριτηρια....... :030:
sakattack
27-07-2004, 02:06
τωρα που το ειπες το θυμηθηκα κι εκεινο!
(ισως γιατι δεν ασχολουμαι κι εγω με DivX)
καλα, τι διαολο φουμαρα πουλανε για Ρ4 multimedia? :D
κι επειδη βλεπω μερικους να διαμαρτυρονται,
μηπως να οργανωσουμε κανενα κολπο με ενα κοινο file για μετατροπη να δουμε τι παιζει σε διαφορες συνθεσεις? :D
η αρχιτεκτονικη του athlon υπερτερει χαοτικα σε σχεση με τους p4 πασης φυσεως στο mpeg-2,ενω στο mpeg-4 υπερτερει ελαχιστα ο p4...οποτε αν ασχολειστε με video προτιμηστε τα λιγα και καλα και οχι τα πολλα και μουφα....
MrSeanKon
27-07-2004, 02:30
Oλα αυτα διαολια που λεγονται Multimedia τι χρησιμοποιουν εσωτερικα??? :116: :116:
Αριθμητικες μεθοδους ---> Μαθηματικα.......
Ε σε αυτα υπερτερει ο AMD ακομη και με διαφορες τεραστιες ομως οι παραπανισιες εντολες (π.χ. SSE, SSE2) καθως και το ΗΤ γερνουν την πλαστιγγα υπερ του Intel.......
Θα μου πεις οτι κι ο Α64 εχει SSE2 αλλα ο Intel τις τρεχει καλυτερα.......
Το δε 3dNow! δεν ειχε ευρεια αποδοχη απο τους κατασκευαστες λογισμικου τεσπα ας μην ξεφυγουμε περισσοτερο......
Αν θελετε να συγκρινετε αμιγως καθαρη FPU τοτε η διαφορα του AMD ειναι μεγαλη κι αυτος ηταν ο λογος που με εκανε AMDακια και τιποτε αλλο......
Orthodox
27-07-2004, 03:19
Μμμμμμμμμ…..!!!!!
Αρκετά ενδιαφέρον thread…..
Επειδή και γω καίγομε για multimedia και έχοντας στόχο αναβάθμισης, σκεφτόμουν παρομοίως με τον sak για την διαφορά μεταξύ Α64 και Ρ4. Ήμουν σίγουρος ότι ο Α64 είχε σαφώς σημαντικές βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική του και με την υποστήριξη πλέον του SSE2 θα έμπαινε γερά στο παιχνίδι των multimedia αλλά πάλι ο Ρ4 μου έκανε κάπως… Τώρα ξεκινάμε πάλι από μηδενική βάση. Το πράγμα θέλει συζήτηση.
Πιστεύω ότι το ΗΤ έχει διαφορετικό βάρος σε multimedia εφαρμογές γιατί συνήθως οι διαδικασίες είναι πολύωρες και επίπονες για το σύστημα.
Από την άλλη πάλι φαντάζομαι ένα πρόγραμμα συμπίεσης με υποστήριξη 64bit & SSE2, διαβολικός συνδυασμός, και λέω ότι ο Ρ4 θα φάει πολύ σκόνη..:p
Δυστυχώς το ευτυχές είναι ότι δεν πάω καλά οικονομικός :mad: επομένως θα δω αρκετά ακόμα posts όπως του φίλου george1551 και θα σχηματίσω καλύτερη γνώμη…:002:
MrSeanKon
27-07-2004, 04:16
Παντως μια γευση απο μεταβαση Barton ---> A64 θα εχεις τις προσεχεις ημερες ή εστω την επομενη εβδομαδα απο εμενα :040: :040: ......
ThorLite
27-07-2004, 07:06
O αγωνας τωρα δικαιωνεται........LOL
Τhanks Sean που θυμηθηκες το thread μου..........α ο P4 ειναι για τα μπαζα πανω απο τα 3.7GHz LOL αρχιζει και κανει κατι........
Orthodox
27-07-2004, 07:41
Μάλιστα, έχουμε 2-0 υπέρ του Α64 μέχρι στιγμής…:040:
DarthMoul
27-07-2004, 07:52
Oλα αυτα διαολια που λεγονται Multimedia τι χρησιμοποιουν εσωτερικα??? :116: :116:
Αριθμητικες μεθοδους ---> Μαθηματικα.......
Ε σε αυτα υπερτερει ο AMD ακομη και με διαφορες τεραστιες ομως οι παραπανισιες εντολες (π.χ. SSE, SSE2) καθως και το ΗΤ γερνουν την πλαστιγγα υπερ του Intel.......
Θα μου πεις οτι κι ο Α64 εχει SSE2 αλλα ο Intel τις τρεχει καλυτερα.......
Το δε 3dNow! δεν ειχε ευρεια αποδοχη απο τους κατασκευαστες λογισμικου τεσπα ας μην ξεφυγουμε περισσοτερο......
Αν θελετε να συγκρινετε αμιγως καθαρη FPU τοτε η διαφορα του AMD ειναι μεγαλη κι αυτος ηταν ο λογος που με εκανε AMDακια και τιποτε αλλο......
Ο P4 έχει την ίδια FPU με τον P3. Τι θα ήθελες να κάνει μπροστά στον A64;
Και το HT για να σώσει την κατάσταση, θα πρέπει η εφαρμογή να είναι multithreaded. Αλλιώς λίγα έχει να δώσει. Τώρα που έχω και P4/Xeon και Α64/Opteron στα χέρια μου και κάνω δοκιμές έχω και καλύτερη άποψη. Πάντως αν είναι προσεγμένα τα προγράμματα, ένας Xeon@3.0GHz vs Opteron@2.2GHz είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις με προβάδισμα στον Opteron. Αλλα και 2.5 φορές παραπάνω τιμή :mad:
Επισης εχω να προσθεσω σε ολλα αυτα το cool and quiet οτι ειναι απλα καταπληκτικο.
Μπεινεις στα windows και δουλεβεις με την μιση καταναλωση στο συστημα σουκαι ο λογος ειναι οτι κατεβαζει το συστημα μονο του την ταση απο 1,5 σε 1,3 και την συχνοτητα απο 1980 σε 880 mhz και οπωτε ζητας δυναμη την εχεις αμεσα διαθεσιμη να την κανεις οτι θες , παιδια το συστημα ειναι αρκετα δροσερο θα ελεγα, αν και ο πυρινας του Α64 που εχω ειναι clawhamer και οχι newcastle που απο οτι εχω ακουσει ειναι και ποιο δροσερος αλλα ανεβενει και περισσοτερο.
Εμενα το cool and quiet μου ειναι απαρετιτο μια και εχω ενα μηχανιμα μερα νυχτα ανοικτο στο ιντερνετ και θελω κατι τετοιο να με βοηθαει αλλα και να μην φουσκωνει το λογαριασμο της ΔΕΗ
JimmyFox
27-07-2004, 09:59
E εντάξει, ας μην είμαστε και υπερβολικοί. Σίγουρα κάποιο πρόγραμμα θα παίζει καλύτερα σε Ρ4.
Δεν είναι τόσο άχρηστος ο Ρ4. Έχει το ΗΤ που σε μερικές περιπτώσεις σώζει την κατάσταση....
Τι χαζομάρες γράφει αυτός ρε? Καλά τι πίνει?
Εδώ παραμιλάνε για την απόδοση του Α64 και αυτός υπερασπίζεται τον χαζοβιόλη Ρ4? Δεν είναι άχρηστος λέει ο Pentium... Ναι, από τα 4GHz και μετά καλά πάει! Τι να πει κανείς... Και τον είχα για σοβαρό παιδί.... Τελικά, αμπλαούμπλας είναι!
Τι πίνεις ρε!!!! (Δώσε και σε μας μπας και δούμε το φως και πάρουμε κάνα Celeron.....)
Για βαλε τα μηχανηματα να κανουν διπλο encoding το καθενα και πες μας αποτελεσμα.
Τι χαζομάρες γράφει αυτός ρε? Καλά τι πίνει?
Εδώ παραμιλάνε για την απόδοση του Α64 και αυτός υπερασπίζεται τον χαζοβιόλη Ρ4? Δεν είναι άχρηστος λέει ο Pentium... Ναι, από τα 4GHz και μετά καλά πάει! Τι να πει κανείς... Και τον είχα για σοβαρό παιδί.... Τελικά, αμπλαούμπλας είναι!
Τι πίνεις ρε!!!! (Δώσε και σε μας μπας και δούμε το φως και πάρουμε κάνα Celeron.....)
Εεεεε σορρυ λιγο φιλε...να σε αρωτνησω κατι???
Γιατι την λες στον εαυτο σου?? καλα τα ξυδια που ηπιαμε χτες?? Χωρις παρεξηγηση ετσι?? Μπας και εμαθε ο John_dr το password σου και μπαινει και και σου καταστρεφει την οποια υποληψη εχεις με τετοια post??
Κατα τα αλλα εγω να ρωτησω τον darth που βρηκε δυο πολυ ενδιαφεροντα παιχνιδακια για περισσοτερες λεπτομερειες?? Μονοι/διπλοι Xeon/opteron?? τι πλατφορμες τρεχει ο καθενας?? Ο xeon κοστιζει 2.5Χ ην τιμη του οπτερον ή το αναποδο?? Ο xeon βγαινει σε εκδοσεις με διαφορετικη cache μεχρι 4Mb αν δεν κανω λαθος...η δικια σου ποια ειναι?
Οι Α64 ειναι η καλυτερη επιλογη για multimedia.
DarthMoul
27-07-2004, 12:33
Εεεεε σορρυ λιγο φιλε...να σε αρωτνησω κατι???
Γιατι την λες στον εαυτο σου?? καλα τα ξυδια που ηπιαμε χτες?? Χωρις παρεξηγηση ετσι?? Μπας και εμαθε ο John_dr το password σου και μπαινει και και σου καταστρεφει την οποια υποληψη εχεις με τετοια post??
Κατα τα αλλα εγω να ρωτησω τον darth που βρηκε δυο πολυ ενδιαφεροντα παιχνιδακια για περισσοτερες λεπτομερειες?? Μονοι/διπλοι Xeon/opteron?? τι πλατφορμες τρεχει ο καθενας?? Ο xeon κοστιζει 2.5Χ ην τιμη του οπτερον ή το αναποδο?? Ο xeon βγαινει σε εκδοσεις με διαφορετικη cache μεχρι 4Mb αν δεν κανω λαθος...η δικια σου ποια ειναι?
Διπλοί και οι δύο. Οι Xeon έχουν 512 L2 και 1024 L3. Οι Οpteron 1024 L2.
O Opteron είναι με RedHat και ο Xeon με Suse. Ο Xeon είναι ο φτηνότερος. Η AMD τιμολογεί τους Opteron σύμφωνα με τους Itanium2 και όχι με τους P4 όπως κάνει με τους Athlon64. Και είναι λογικό αφού ανταγωνίζεται διαφορετική αγορά με τους Opteron και διαφορετική με τους Athlon64.
Μαλιστα... και απο chipset? φανταζομαι 7505... για τον xeon ή μηπως το 875Ρ της Asus?? Kαι για opteron εχει chip VIA ή AMD?? To NUMA εχει καθολου αντικτυπο στην αποδοση σε σχεση με την εμπειρια που εχεις ή με καποιο benchmark. υποτιθεται οτι κανει ακομα πιο αποδοτικη την διαχειριση/χρηση της μνημης απο τους 2 ή περισσοτερους επεξεργαστες.
DarthMoul
27-07-2004, 13:24
Μαλιστα... και απο chipset? φανταζομαι 7505... για τον xeon ή μηπως το 875Ρ της Asus?? Kαι για opteron εχει chip VIA ή AMD?? To NUMA εχει καθολου αντικτυπο στην αποδοση σε σχεση με την εμπειρια που εχεις ή με καποιο benchmark. υποτιθεται οτι κανει ακομα πιο αποδοτικη την διαχειριση/χρηση της μνημης απο τους 2 ή περισσοτερους επεξεργαστες.
Αυτό είναι για τους Xeon
/house/lucast70> /sbin/lspci
0000:00:00.0 Host bridge: ServerWorks GCNB-LE Host Bridge (rev 32)
0000:00:00.1 Host bridge: ServerWorks GCNB-LE Host Bridge
0000:00:03.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage XL (rev 27)
0000:00:0f.0 ISA bridge: ServerWorks CSB6 South Bridge (rev a0)
0000:00:0f.1 IDE interface: ServerWorks CSB6 RAID/IDE Controller (rev a0)
0000:00:0f.2 USB Controller: ServerWorks CSB6 OHCI USB Controller (rev 05)
0000:00:0f.3 Host bridge: ServerWorks GCLE-2 Host Bridge
0000:00:10.0 Host bridge: ServerWorks CIOB-E I/O Bridge with Gigabit Ethernet (r
ev 12)
0000:00:10.2 Host bridge: ServerWorks CIOB-E I/O Bridge with Gigabit Ethernet (r
ev 12)
0000:02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704 Gigabit
Ethernet (rev 02)
0000:02:00.1 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704 Gigabit
Ethernet (rev 02)
Και αυτό για τους Opteron:
/sbin/lspci
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X Bridge (rev 12)
00:01.1 PIC: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X APIC (rev 01)
00:02.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X Bridge (rev 12)
00:02.1 PIC: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8131 PCI-X APIC (rev 01)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 PCI (rev 07)
00:07.0 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 LPC (rev 05)
00:07.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 IDE (rev 03)
00:07.3 Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 ACPI (rev 05)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:19.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:19.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:19.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:19.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
01:00.0 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 USB (rev 0b)
01:00.1 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 USB (rev 0b)
01:04.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage XL (rev 27)
02:03.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704 Gigabit Ethe
rnet (rev 03)
02:03.1 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704 Gigabit Ethe
rnet (rev 03)
Το μόνο bench που υπάρχει και σε windows για να έχεις σημείο αναφοράς είναι το super-pi. Αν θέλεις να σου ποστάρω τι δίνει το καθένα.
Το Linux παρακάμπτει το NUMA του συστήματος, όπως και το BIOS άλλωστε, και χρησιμοποιεί το δικό του, το οποίο όμως είναι contribution της IBM και βελτιστοποιημένο για τα δικά της S390 mainframes. Μάλλον είναι δύσκολη ερώτηση για να στην απαντήσω τώρα. Αν βρω χρόνο να το απενεργοποιήσω θα κοιτάξω και θα σου πω. Το καλό είναι ότι με linux έχεις full 64bit support.
Kostas7GTR
27-07-2004, 14:04
Για βαλε τα μηχανηματα να κανουν διπλο encoding το καθενα και πες μας αποτελεσμα.
Σωστός ο Μήτσος !! Για δοκιμάστει και κανένα διπλό Seti να δούμε τι λέει ο 64άρης. :013:
sakattack
27-07-2004, 14:35
τι λετε ρε παιδια, 2πλα encoding και 2πλα σετι, σιγα μην κανει και 2πλα ουισκια και 2πλα ****κια.
ας τα κανει, αλλα μιλαμε τωρα για το τι συμφερει το χρηστη να αγορασει για να κανει τη δουλεια του, οχι για να κανει τον καμποσο.
Ποσες φορες δηλ θα κανεις διπλο encoding?
ή παλι να παω για πρωταθλητης στο σκορ στο space invaders και θα αγορασω μια φαρμα PC να κανουν μονο seti?
σωστος ο sakattack,τη δουλεια μας και γρηγορα θελουμε....και συνηθως 2πλα 3πλα encoding ή 2πλα 3πλα seti μαλλον δεν τα εχουμε αμεση αναγκη....
DarthMoul
27-07-2004, 15:37
Αν θέλετε να δείτε τι παραπάνω θα δώσει το HT στον P4, βρείτε κάποια multithreaded εφαρμογή. Αυτή θα ήταν και μια πραγματική περίπτωση. Τα 2πλά, 3πλα και 8πλά είναι ζόρισμα που θα αποδώσει ελάχιστα και μόνο εκ τύχης.
1.Καταρχην δεν μιλατε για το τι συμφερει τον χρηστη οπως ειπε ο φιλος sakattack αλλα απλα συγκρινετε τους 2 επεξεργαστες ποιος ειναι πιο γρηγορος σε ΜΙΑ συγκεκριμενη δουλεια.
2.Χαρηκατε ολοι μολις ακουσατε οτι ο 64 ειναι πιο γρηγορος και αγνοησατε οτι το ατου του P4 ειναι το ΗΤ και οτι αν ανοιγε τον task manager θα εβλεπε οτι η cpu δεν δουλευει 100%
Φυσικα σε διπλο encoding ο 64ρης δεν εχει καμια τυχη.
3.Ακομα και για το τι συμφερει τον χρηστη, μπορω να σας πω οτι με συμφερει να κανω encoding και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και κατι αλλο, πραγμα που δεν γινεται με τον 64ρη.
4.Ακομα και σε μη multithreaded εφαρμογη, το κερδος ειναι σημαντικοτατο 20-30% (βλεπε seti, folding κλπ)
Παραγοντας τυχη οπως ανεφερθηκε, δεν υφισταται.
Αυτα αν θελετε να ειστε δικαιοι.
Φιλικα παντα.
DarthMoul
27-07-2004, 15:54
1.Καταρχην δεν μιλατε για το τι συμφερει τον χρηστη αλλα απλα συγκρινετε τους 2 επεξεργαστες ποιος ειναι πιο γρηγορος σε ΜΙΑ συγκεκριμενη δουλεια.
2.Χαρηκατε ολοι μολις ακουσατε οτι ο 64 ειναι πιο γρηγορος και αγνοησατε οτι το ατου του P4 ειναι το ΗΤ και οτι αν ανοιγε τον task manager θα εβλεπε οτι η cpu δεν δουλευει 100%
Φυσικα σε διπλο encoding ο 64ρης δεν εχει καμια τυχη.
3.Ακομα και για το τι συμφερει τον χρηστη, μπορω να σας πω οτι με συμφερει να κανω encoding και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και κατι αλλο, πραγμα που δεν γινεται με τον 64ρη.
Αυτα αν θελετε να ειστε δικαιοι.
Φιλικα παντα.
Φίλε KTM,
Στο 1 έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι απολύτως βεβιασμένη η σύγκριση τέτοιου είδους.
Στο 2 τώρα, ο 64άρης έχει μεγάλη τύχη με 64 bit λειτουργικό και εφαρμογές. Εγώ σε τέτοιο λειτουργικό τον δοκιμάζω, και με δικές μου εφαρμογές που είναι port από άλλες 64 bit πλατφόρμες. Η αύξηση είναι 10% - 20% χωρίς κανένα cpu specific optimization. Λογικά πηγαίνει και παραπάνω. Τώρα με τις χαζομάρες που κάνει η AMD και λανσάρει προϊόντα χωρίς να έχει εξασφαλήσει από πριν την σωστή υποστήριξη, καλά να πάθει. Τα καλά του 29Κ δεν της έγιναν μάθημα.
Στο 3 δεν έχεις καθόλου δίκιο. Παράλληλα κάνεις και ότι άλλο θέλεις, επιβραδύνοντας το σύστημα σου γενικότερα. Το ίδιο ακριβώς κάνεις και σε έναν P4 με HT, αν οι εφαρμογές σου δεν είναι mutlithreaded. To SMT δηλ το simultanius multithreaded, Hyperthreaded κατα την εμπορική ονομασία και πετσοκομμένη τεχνολογία της Intel, σημαίνει ότι κάθε running task κατευθύνεται στους διαθέσιμους πόρους της CPU και μέχρι 2 tasks την φορά κατά την Intel. Συνεπώς είναι θέμα τύχης το πότε 2 ή περισσότερα tasks θα διεκδικήσουν τους ίδιους πόρους την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα κάποια απ'όλα να μπούν στην αναμονή. Για να αποφύγεις αυτήν την περίπτωση χρειάζεσαι τον σωστό συγχρονισμό. Και αυτό μόνο με multithread προγράμματα το πετυχαίνεις. Πάντως αν το πετύχεις, όντως αποδίδει καλά.
Φίλε KTM,
Στο 1 έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι απολύτως βεβιασμένη η σύγκριση τέτοιου είδους.
Στο 2 τώρα, ο 64άρης έχει μεγάλη τύχη με 64 bit λειτουργικό και εφαρμογές. Εγώ σε τέτοιο λειτουργικό τον δοκιμάζω, και με δικές μου εφαρμογές που είναι port από άλλες 64 bit πλατφόρμες. Η αύξηση είναι 10% - 20% χωρίς κανένα cpu specific optimization. Λογικά πηγαίνει και παραπάνω. Τώρα με τις χαζομάρες που κάνει η AMD και λανσάρει προϊόντα χωρίς να έχει εξασφαλήσει από πριν την σωστή υποστήριξη, καλά να πάθει. Τα καλά του 29Κ δεν της έγιναν μάθημα.
Στο 3 δεν έχεις καθόλου δίκιο. Παράλληλα κάνεις και ότι άλλο θέλεις, επιβραδύνοντας το σύστημα σου γενικότερα. Το ίδιο ακριβώς κάνεις και σε έναν P4 με HT, αν οι εφαρμογές σου δεν είναι mutlithreaded. To SMT δηλ το simultanius multithreaded, Hyperthreaded κατα την εμπορική ονομασία και πετσοκομμένη τεχνολογία της Intel, σημαίνει ότι κάθε running task κατευθύνεται στους διαθέσιμους πόρους της CPU και μέχρι 2 tasks την φορά κατά την Intel. Συνεπώς είναι θέμα τύχης το πότε 2 ή περισσότερα tasks θα διεκδικήσουν τους ίδιους πόρους την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα κάποια απ'όλα να μπούν στην αναμονή. Για να αποφύγεις αυτήν την περίπτωση χρειάζεσαι τον σωστό συγχρονισμό. Και αυτό μόνο με multithread προγράμματα το πετυχαίνεις. Πάντως αν το πετύχεις, όντως αποδίδει καλά.
Φιλε Darthmoul θα συμφωνησω μαζι σου αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια για το (2.) , εχοντας καλη θεληση, αλλα εγω μιλησα συμφωνα με τα αρχικα settings/συστηματα του πρωτου post που εγινε το encoding.(δεν παιζει 64bit εφαρμογη).
Γιαυτο ειμαι σιγουρος οτι στο 2πλο encoding o 64ρης θα μεινει πισω.(seti και folding ειναι κλασικα παραδειγματα υπεροχης).
Ακομα και να μην εχει υπεροχη ο P4 η να ειναι πολυ μικρη, παλι μεσα θα ειμαστε γιατι ο P4 ειναι σχεδιασμενος να αποδιδει τα μεγιστα με HT.
Βλεπουμε δηλαδη οτι πριν πουμε οτι ο ταδε επεξεργαστης ειναι "για τα μπαζα" καλο ειναι να εχουμε παρει υποψιν ολες τις παραμετρους και τις ιδιαιτεροτητες του καθενα.
Στην πραγματικοτητα, κατα την γνωμη μου, και οι 2 εταιριες εχουν κορυφαιους επεξεργαστες ικανους να κανουν αψογα συγκεκριμενες δουλειες και να προσαρμοζεται ο πελατης αναλογα με το γουστο και τις αναγκες του.
Τωρα για το 3, προσπαθω να πω οτι οταν κανω encoding και παραλληλα κατι αλλο, στο κατι αλλο δεν θα καταλαβω ζορι γιατι η δουλεια μοιραζεται, πραγμα που δεν συμβαινει με τον 64 και αυτο γιατι οταν κανει encoding παραδειγμα, δεν ελευθερωνονται αυτοματα ποροι για να κανει την δευτερη δουλεια(εκτος αν ειναι απο την φυση του το προγραμμα τετοιο - low priority).
Επισεις οταν μιλαμε για 2 tasks που διεκδικουν εργασια, αυτο ελεγχεται απο τον χρηστη αν θελει.Μπορεις να πεις δηλαδη το ταδε task να δουλευει στο ταδε κοματι της cpu.
Φιλικα παντα. Δημητρης.
nicksoti
27-07-2004, 16:25
Εγώ έχοντας έναν Athlon@10x210 και έναν P4@13x238, μπορώ να πω ότι αποκομίζω παρόμοια "αίσθηση" από τα 2 μηχανάκια, χωρίς βέβαια να έχω κάτσει να συγκρίνω διεξοδικά. Λίγο πιο γρήγορος ο Intel στο encoding, αλλά με κάποιες μικρές ασυμβατότητες που μου σπάνε τα νεύρα, σε σχέση με τον "βράχο" Athlon σε Via kt600. Και υποθέτω ένας Α642800+ παρόμοιος σε αίσθηση θα είναι, λίγο πιο γρήγορος αλλά όχι τρελές διαφορές.
Αυτό που θέλω να πω καταλήγοντας είναι ότι πλέον οι επιδόσεις που παίρνει κανείς από μια σύγχρονη cpu είναι ουσιαστικά παρόμοιες είτε σε Intel είτε σε Amd, και μόνο ο ψαγμένος επαγγελματίας που δουλεύει συγκεκριμένες εφαρμογές θα επιλέξει επίμονα έναν από τους 2. Απλά εγώ εαν αγόραζα τώρα Α64 θα έπερνα λόγω συμβατότητας με τα επερχόμενα 64bit, ενώκαι οι τιμές στις μητρικές είναι πλέον προσιτές.
παιδια το ζητουμενο δεν ειναι οι διπλες εφαρμογες αλλα ποσο γρηγορα κανει την μια μια και στο encoding θελω να τελειωσω οσο ποιο γρηγορα γινετε και οχι να τρεχω αλλες 15 εφαρμογες απο κατω και στο διαταυτα ο 64 βιτ με οποια νιπιακα προβληματα και προβληματα υποστηριξης αυτην την στιγμη ειναι και ποιο συμβατος αλλα και ποιο γρηγορος
(Αληθεια ποσοι απο εσας δοκιμασαν να στησουν μηχανημα p4 και 865-875 chipset με windows 98 Για δοκιμαστε το και πειτε μου μετα ποσο συμβατος ειναι ο P4. Θα μου πειτε καλα ποιος δουλευει πλεον win98. Μονο κατι παλιες dos εφαρμογες κανεις αλλος και ειναι αληθεια αυτο.
DarthMoul
27-07-2004, 16:45
Τωρα για το 3, προσπαθω να πω οτι οταν κανω encoding και παραλληλα κατι αλλο, στο κατι αλλο δεν θα καταλαβω ζορι γιατι η δουλεια μοιραζεται, πραγμα που δεν συμβαινει με τον 64 και αυτο γιατι οταν κανει encoding παραδειγμα, δεν ελευθερωνονται αυτοματα ποροι για να κανει την δευτερη δουλεια(εκτος αν ειναι απο την φυση του το προγραμμα τετοιο - low priority).
Επισεις οταν μιλαμε για 2 tasks που διεκδικουν εργασια, αυτο ελεγχεται απο τον χρηστη αν θελει.Μπορεις να πεις δηλαδη το ταδε task να δουλευει στο ταδε κοματι της cpu.
Αν εννοείς το affinity του task manager, είναι κανονικά και με τον νόμο μούφα, όπως λένε κάποια παιδιά εδώ μέσα, γιατί σε uniprocessor σύστημα είναι πρακτικά αδύνατο να κάνει κάτι τέτοιο το λειτουργικό. Μόνο σε SMP συστήματα δουλεύει σωστά.
Πάντως να ξέρεις πως έναν SMT επεξεργαστή, όπως και ένα SMP σύστημα, δεν μπορείς να το αναθέσεις εξολοκλήρου σε ένα task αν το task δεν είναι multithreaded. Και το πρόγραμμα θα πρέπει να ανοίγει τόσα threads, όσα CPUs ή Virtual CPUs έχεις. Και αν μιλάμε για uniprocessor SMT, θα πρέπει ο προγραμματιστής να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον συγχρονισμό των threads ώστε να γίνεται σωστά το overlap και η CPU να μην κάθεται καθόλου. Σε κάθε άλλη περίπτωση το utilization που θα έχεις θα είναι μικρότερο του 100%. Αν θέλεις να δεις σοβαρό πρόγραμμα να κάνει τέτοιες δουλειές, κοίταξε μια Oracle υπό φορτίο. Τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης σπάνια κάνουν τέτοια κόλπα και σε αυτό το σημείο ο P4 είναι "ριγμένος" όπως και ο A64 αντίστοιχα λόγω απουσίας 64bit windows και εφαρμογών.
Από την άλλη, αν πρέπει να κάνεις αλλαγές στα priorities του λειτουργικού για να αξιοποιήσεις την CPU σου, είναι πολύ κακή ιδέα για multi user non-windows λειτουργικά. Στο unix οι χρήστες δεν έχουν τέτοια δικαιώματα και το task scheduling μπορεί να το αλλάξει μόνο ο sysadmin και αυτός εν μέρει.
Σε seti,folding,prime, το utilization ειναι παντα 100%
Αυτο δεν σημαινει οτι ισχυει αυτο που λεω?
παιδια το ζητουμενο δεν ειναι οι διπλες εφαρμογες αλλα ποσο γρηγορα κανει την μια μια και στο encoding θελω να τελειωσω οσο ποιο γρηγορα γινετε
Αυτο λεω και εγω φιλε μου, οτι με διπλο encoding εγω θα τελειωσω περισσοτερες απο σενα.
Δηλαδη, ο P4 δεν ειναι για τα μπαζα, απλα εσυ δεν τον αξιοποιεις.
Οι Α64 ειναι η καλυτερη επιλογη για multimedia. :018:
μονο αν παρεις απο 3200+ και ανω
Chris2004
27-07-2004, 17:45
Κάποιος ο οποίος χρησιμοποιεί σωστά έναν P4 ποτέ δεν κάνει 1 δουλειά, άλλωστε είναι ασύμφορο χρονικά. Κάποιος ο οποίος ασχολείται συνέχεια με Encoding φυσικά θα θέλει να τελειώσει π.χ 2 δουλειές σε 1 ώρα παρά 1 σε 40 λεπτά. Γιατί ένας που κάνει Encoding δεν κάνει 1 ταινιά την ημέρα μόνο. Εκεί είναι και η δύναμη του P4, Άλλωστε ας μή ξεχνάμε οτι συγκρίνουμε έναν παλιάς γενιάς με έναν νέας γενιάς και είναι στα ίδια. Εγώ πάντως θα παίζω Doom3 ενώ κάνω Encoding.....θέλω να δώ πώς θα παίζει στον A64
Aν νομίζεις οτι επιβραδύνεις το σύστημα σου γενικότερα κανεις ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, Η όποια επιβράδυνση είναι απειροελάχιστη σε σύγκριση με αυτή του A64. Είδικά στους Prescott με το βελτιωμένο HT η επιβράδυνση έχει εκμηδενιστεί.
Μιλώντας λίγο πιό γενικά, πρέπει να παραδεχθούμε (ιδιαίτερα εμείς, οι κάτοχοι επεξεργαστών intel) ότι η AMD με τους Α64 έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.
Κατά την δική μου εκτίμηση, η διαφορά των Α64 από τους απλούς P4, είναι ξεκάθαρα ορατή και μόνο οι Extreme Edition πλησιάζουν ή / και υπερέχουν σε ορισμένα σημεία.
:041: Μπράβο λοιπόν στην AMD. :041:
Ας ελπίσουμε ότι θα επιλύσει γρήγορα και τα όποια προβλήματα υποστήριξης των επεξεργαστών της υπάρχουν (πχ chipset), ώστε η πλατφόρμα της να αποδώσει τα μέγιστα.
Ελπίζουμε επίσης, ότι η υπεροχή αυτή της AMD, θα "ξυπνήσει" επιτέλους την intel, αναγκάζοντας την να σταματήσει τα "ρετούς" των P4 και να προχωρήσει σε σχεδιασμό / παραγωγή πραγματικά καλύτερων επεξεργαστών.
Η ωφέλεια που θα προκύψει για όλους μας, θα είναι μεγάλη.
DarthMoul
27-07-2004, 18:00
Σε seti,folding,prime, το utilization ειναι παντα 100%
Αυτο δεν σημαινει οτι ισχυει αυτο που λεω?
Σε εμένα το folding πάντως σε windows βγάζει λιγότερο από 100% με P4@3 GHz HT. Εκτός αν εννοείς και τα τρία ταυτόχρονα. Έχει το folding παράμετρο που να καθορίζεις πόσα threads να ανοίξει;
Chris2004
27-07-2004, 18:01
Είναι αποδεδειγμένο σε όλο το Internet, μετά απο Tests, benchmarks, κόντρες, και ότι άλλο θές ότι ο 3.2c είναι στα ίδια με τον 3200+ με τον έναν να υπερέχει στο Encoding και στο multitasking και τον άλλον στα παιχνίδια. Απο κεί και πέρα ο ΕΕ είναι στα ίδια με τον FX-51. Εάν η Intel ένιωθε ότι απειλείται είναι σίγουρο ότι θα έκανε ένα βήμα παραπέρα όπως έκανε με την "αναβάθμιση" των FSB533 επεξεργαστών. Αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική της AMD όσον αφορά τους A64 η οποία ουδεμία σχέση έχει με τους Barton, και επίσης οι αναξιόπιστες μητρικές δεν είναι ικανές να φοβήσουν την Intel η οποία αργα αργά προχωράει θέτει τις βάσεις για την δική της "Νέα γενιά επεξεργαστών" Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι πάλι θα αδειάσει η τσέπη.
Σε εμένα το folding πάντως σε windows βγάζει λιγότερο από 100% με P4@3 GHz HT. Εκτός αν εννοείς και τα τρία ταυτόχρονα. Έχει το folding παράμετρο που να καθορίζεις πόσα threads να ανοίξει;
Δεν εννοω και τα τρια ταυτοχρονα.
Χμμ ναι εχεις δικιο για το folding, εχω καιρο να κανω.
Απο μια δοκιμη που ειχα κανει προσφατα θυμαμαι οτι εχεις δικιο.
Αυτο συμβαινει μετα απο μια αναβαθμιση του προγραματος που το τσακισανε.
Πριν γινει αυτο, σε προηγουμενη εκδοση δηλαδη, δουλευε 100%, τωρα εχει σκαμπανεβασματα, δεν δουλευει 100% συνεχεια δηλαδη.
DarthMoul
27-07-2004, 18:19
Ελπίζουμε επίσης, ότι η υπεροχή αυτή της AMD, θα "ξυπνήσει" επιτέλους την intel, αναγκάζοντας την να σταματήσει τα "ρετούς" των P4 και να προχωρήσει σε σχεδιασμό / παραγωγή πραγματικά καλύτερων επεξεργαστών.
Η ωφέλεια που θα προκύψει για όλους μας, θα είναι μεγάλη.
Αυτό που λες φίλε μου η intel το έκανε με τον Itanium, του οποίου ο σκοπός ήταν το 2006 να έχει αντικαταστήσει σχεδόν ολοκληρωτικά την πανάρχαια x86 πλατφόρμα και όλες τις αμαρτίες που κουβαλάει. Και από επιδόσεις ο Itanium πλεόν δεν είναι αυτό που ήταν πριν 3-4 χρόνια. Με συχνότητα τα 2/3 του A64 δίνει για πλάκα 20-30% παραπάνω. Με τα 64 bits η AMD έδωσε ζωή στο πτώμα. Πάντως ο Itanium μόνο χαμένος δεν θα πάει....Και σε 2-3 χρόνια που θα έχει την ίδια τιμή με τον Xeon θα είναι καλή εναλλακτική.
Αυτο λεω και εγω φιλε μου, οτι με διπλο encoding εγω θα τελειωσω περισσοτερες απο σενα.
Δηλαδη, ο P4 δεν ειναι για τα μπαζα, απλα εσυ δεν τον αξιοποιεις.
Μα ποτε δεν υπαρχει λογος να κανεις διπλο encoding γιατι ακομα και με τον p4 θα τελειωσεις ποιο αργα απο οτι με 2 μονα δηλαδη οχι κερδος δεν εχεις αλλα και ζημια σε χρονο αρα και αυτο το προτερημα των p4 ειναι ανουσιο και χωρις πρακτικη εφαρμογη. Γιατι τα περισσοτερα απο τα editing πραγραμματα ειναι και optimaze για P4 και 2 cpu (premier pro, mediastudio pro κτλ) Αλλα με αυτα δεν κανεις ποτε encoding αν δεν θες να κλαις με το τελικο αποτελεσμα πιστεψεμε το εχω δοκιμασει
DarthMoul
27-07-2004, 18:31
Μα ποτε δεν υπαρχει λογος να κανεις διπλο encoding γιατι ακομα και με τον p4 θα τελειωσεις ποιο αργα απο οτι με 2 μονα δηλαδη οχι κερδος δεν εχεις αλλα και ζημια σε χρονο αρα και αυτο το προτερημα των p4 ειναι ανουσιο και χωρις πρακτικη εφαρμογη. Γιατι τα περισσοτερα απο τα editing πραγραμματα ειναι και optimaze για P4 και 2 cpu (premier pro, mediastudio pro κτλ) Αλλα με αυτα δεν κανεις ποτε encoding αν δεν θες να κλαις με το τελικο αποτελεσμα πιστεψεμε το εχω δοκιμασει
Το multithreaded programming μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι πίστεψε με. Γι αυτό και υπάρχουν τόσο λίγα προγράμματα, και ακόμα λιγότερα είναι τα καλά. Το thread synchronization είναι μεγάλος πονοκέφαλος και όσους το δοκιμάζουν σε λειτουργικό που δεν έχει real time δυνατότητες τους λυπάμαι.
Kostas7GTR
27-07-2004, 18:35
τι λετε ρε παιδια, 2πλα encoding και 2πλα σετι, σιγα μην κανει και 2πλα ουισκια και 2πλα ****κια.
ας τα κανει, αλλα μιλαμε τωρα για το τι συμφερει το χρηστη να αγορασει για να κανει τη δουλεια του, οχι για να κανει τον καμποσο.
Ποσες φορες δηλ θα κανεις διπλο encoding?
ή παλι να παω για πρωταθλητης στο σκορ στο space invaders και θα αγορασω μια φαρμα PC να κανουν μονο seti?
Αρχικά θέλω να πώ ότι δεν κατηγόρησα κανένα απλά συμφώνησα με τον KTM στο θέμα του Multitasking. Που έιναι το κακό δηλαδή λέγοντας να μας πει ο george1551 αποτελέσματα με διπλό seti για να δώ πως πάει σε σχέση με τον P4 που έχω ? Και πάλι δεν κατάλαβα που είμαι λάθος! Με την ίδια λογική και ο george1551 είναι λάθος γιατί έκανε απλά ένα encoding τεστ σε video και είδε διαφορές λέγοντας τελικά ότι ο P4 έιναι για τα μπάζα.Ναι είναι για τα μπάζα στο σιγκεκριμένο τεστ που έκανε στα άλλα τί γίνεται ? Φυσικά και δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά του αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα επεξεργαστή μόνο με ένα bench ! Αν ήταν έτσι θα έλεγα να κάναμε ένα Sisoft Sandra(άκυρο bench) και επειδή εκεί ο 64άρης βλέπει με τηλεσκόπια τον P4 με ΗΤ θα έλεγα ότι ξέρετε κάτι ό P4 είναι καλύτερος απο τον 64αρη by far...Κάτι τέτοιο ξανά είναι ηλίθιο να το πώ... O 64άρης είναι μια Cpu που σίγουρα μ@μ@ει αλλά όχι σε όλα. Να μου πείς ξέρεις στο UT το Pc σου τρώει μεγάλη πίκρα απο ένα 64άρη να σου πώ να γιατί όχι το έχω διαβάσει και διαπιστώσει απο κοντά !Στο Gamming δεν παίζεται ! Αλλά όπως λέει και o KTM και o Chris2004 σε αρκετές(δεν είπα σε όλες) encoding εφαρμογές ό P4 για εμφανείς λόγους (μεγάλο FSB, ΗΤ,Optimizations) χτυπάει στα ίσια τον 64αρη ! Ακόμα θέλω να πώ πως δεν είμαι Intelakias ούτε AMDάκιας ποτέ δεν είμουν. Είμαι με αυτόν που με κάποιο σεβαστό ποσό θα έχω και καλό performance και καλό overclocking και αυτή την στιγμή για τα χρήματα που έδωσα ό Northwood μου 3c είναι στα 3825 everyday και δεν νομίζω να είναι και αργός ! Σε 64άρη δεν θα πήγαινα αυτή την στιγμή λόγο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει! Δεν φτάει η AMD βέβαια... Αν θα πάω σε 64άρη αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ σε 939 και άν πέσουν σε λογικά επίπεδα οι τιμές..
Και για να κλείσω ο θέμα με το σκάλωμα που λέτε ότι έχω... δέν πάω σε Prescott 478 για κανένα λόγο για τα γνωστά προβλήματα.. Αυτό θα γίνει άν γίνει μόνο με το 775 ! που δείχνει να τα πάει μια χαρά από τα Τέστ του Βάιου. Από Αmd 486DXL4 100 ξεκίνησα άλλαξα σε intel,cyrix,Amd,Intel και την εποχή που βγήκαν οι πρώτοι AMD Athlon πήρα ένα 500άρη που τον δούλευα με το ΑfterBurner και το GlobalWin VOS32 στα 850 !!! παρακαλώ MHZ και τότε πιστέψτε με δεν με βλέπαν οι P3 ούτε με κυάλια !!! Αυτό το γράφω για να μην με λέτε Intelακια ..
Φιλικά Κώστας
sakattack
27-07-2004, 18:44
1.Καταρχην δεν μιλατε για το τι συμφερει τον χρηστη οπως ειπε ο φιλος sakattack αλλα απλα συγκρινετε τους 2 επεξεργαστες ποιος ειναι πιο γρηγορος σε ΜΙΑ συγκεκριμενη δουλεια.
πως ειναι αυτο διαφορετικο δηλαδη?
δεν μιλαμε για το τι συμφερει εναν χρηστη που ασχολειται με το συγκεκριμενο θεμα?
ο george1551 που το ξεκινησε, αυτο ακριβως δεν προσπαθησε να πει?
κι εγω που ενδιαφερθηκα, δεν μπηκα να ποσταρω επειδη μου θιξανε ή μου εκθειασανε τη μαρκα, αλλα επειδη με ενδιαφερει ακριβως αυτη η δουλεια, που μεχρι προτεινως νομιζα οτι ο Ρ4 ακομα κερδιζε.
οι αλλοι που θιχτηκαν το γυρισαν στα διπλα και τριδιπλα.
Τωρα ενταξει, μπορει κρινονατς απο τον εαυτο μου να εκανα λαθος, και να υπαρχουν πολλοι εδω που εχουν στησει σειρα παραγωγης και τις πετανε δυο - δυο :D
ας πουνε λοιπον και αυτοι χρονους και ποιοτητα, και οποιος αλλος εχει ασχοληθει παραπανω, οπως πχ ο George
Παντως τα περι folding seti κλπ και να καταληξουμε σε γενικη μαχη AMD-Intel,
δεν νομιζω οτι εχουν θεση σε αυτο το thread, που απο την αρχη ηταν πολυ συγκεκριμενο σε αυτο που ηθελε να πει.
να σας αναφερω απλα οτι εχω δει τη δουλεια που κανει ο george1551 και το hyperthreading δεν προκειται να εχει καμια επιπτωση υπερ του χρονου κατα τον οποιο δουλευει διοτι χρειαζεται 100% τον υπολογιστη καθε φορα και απο τη στιγμη που κωδικοποιει δεν μπορει να τραβαει συγχρονως με καμερα βιντεο στον υπολογιστη.Λογω της διαμεταγωγης ακομα και των πιο γρηγορων δισκων ειναι φυσει αδυνατον να εχεις ωφελος σε κωδικοποιησεις video,οπου αλλωστε ολα εχουν μια σειρα και πρεπει να γινονται ολα σειριακα...εκτος αν πιστευετε οτι η μνημη του υπολογιστη και οι σκληροι δισκοι την παλευουν να τραβανε μεσα βιντεο,να κωδικοποιουν και να κανουν author συγχρονως....
MrSeanKon
27-07-2004, 20:03
DarthMoul το αν η FPU του Ρ4 ειναι ιδια με του Ρ3 (για να μην πω χειροτερη) τι να κανουμε ισως να μην ενδιαφερει το ευρυ κοινο αλλα ενδιαφερει ορισμενες κατηγοριες και σε τελικη αναλυση ας μην την πετσοκοβε.....
Απο την αλλη μερια ειδα ξανα ποστς περι διπλων και τριπλων εφαρμογων LOL εμεις που εχουμε AMD δεν μπορουμε τρεξουμε περισσοτερες? (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=414&page=1) :080: :003:
Eιδικα με το συγκεκριμενο προγραμμα δεν ξερω τι συμβαινει reverse engineering δε μπορω να κανω ισως στειλω κανενα email στην εταιρεια να μου λυσει την απορια.... :017:
Και φυσικα η περιεργεια μου ειναι πως θα παει στον Α64 μια και τουτος ειναι Duronποιημενος..... :050: :116:
DarthMoul
27-07-2004, 20:22
DarthMoul το αν η FPU του Ρ4 ειναι ιδια με του Ρ3 (για να μην πω χειροτερη) τι να κανουμε ισως να μην ενδιαφερει το ευρυ κοινο αλλα ενδιαφερει ορισμενες κατηγοριες και σε τελικη αναλυση ας μην την πετσοκοβε.....
Απο την αλλη μερια ειδα ξανα ποστς περι διπλων και τριπλων εφαρμογων LOL εμεις που εχουμε AMD δεν μπορουμε τρεξουμε περισσοτερες? (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=414&page=1) :080: :003:
Eιδικα με το συγκεκριμενο προγραμμα δεν ξερω τι συμβαινει reverse engineering δε μπορω να κανω ισως στειλω κανενα email στην εταιρεια να μου λυσει την απορια.... :017:
Και φυσικα η περιεργεια μου ειναι πως θα παει στον Α64 μια και τουτος ειναι Duronποιημενος..... :050: :116:
Μπορείς να τρέξεις όσα προγράμματα χωράει το task table του λειτουργικού σου. Ακόμα και αν η CPU σου δεν έχει Hyperthreading, μπορείς να κάνεις επεξεργασία video και να παίζεις και doom χωρίς να κολλάς αρκεί να έχει μικρό timeslice ο scheduler του λειτουργικού. Να έχει real time orientation δηλαδή. Μερικές φορές βλέπω να κατηγορούν την μία ή την άλλη CPU για κάτι που δεν κάνει, όταν το πρόβλημα είναι στο λειτουργικό και όχι στο hardware.
Η FPU του P4 δεν είναι χειρότερη από αυτήν του P3. Ακριβώς η ίδια είναι, σχεδιασμένη και δοκιμασμένη εδώ και πολλά χρόνια :110:
Ελπίζω με τα διπύρηνα που θα βγάλει η Intel να κάνει κάτι γι αυτό. Άλλωστε αν δεν κάνεις ΙΕΕΕ underflow controls και τους ενεργοποιείς κατ'επιλογήν τριπλασιάζεις τις επιδόσεις της FPU. Η Intel βέβαια δεν ήξερε πως να το κάνει :confused: αλλά ένα πουλάκι μου είπε τελευταία ότι κάτι αγόρασε. :100:
Μπραβο παιδια!!! Πολυ ωραιο το νεο site!! Τωρα που απεκτησε και την ******ικη του κοντριτσα Intel-AMD :062: ειμαστε κομπλε!!! Βλεπω "νεο αιμα" στην αρενα και χαιρομαι γιατι θα βγει δυσκολα ο χειμωνας χωρις λιγο χαβαλε για το ποια cpu ειναι καλυτερη!! Κατα τα αλλα εμεις οι "παλαιουρες" ειμαστε σταθεροι! O jimmyfox στερεψε απο τα οποια επιχειρηματα ειχε και εχει αρχισει να την λεει στον εαυτο του (εσωτερικες αναζητησεις Δημητρακη?? :056: )... o chris2004 εκσυγχρονιζεται και μετα το all time classic NFS underground+encoding, τωρα παιζει doom3 καθως κανει encoding. Ο darth moul ειναι οπως παντα ενα βημα παραπανω και δεν τον παρακολουθεις ευκολα... :023:
Ε αντε να πω κι εγω καμμια μλκ να περασει η ωρα... Εγω πιστευω οτι PRESCOTT RULEZZZZZZZZ γιατι με τα ιδια λεφτα δεν μπορω να παρω 939 αλλα δεν εχω αλλα επιχειρηματα. Το 754 ειναι μεταβατικη κατασταση κατα την γνωμη μου, το 775 ενας θεος ξερει τι θα γινει...Αν παει με BTX, DDR2, PCI-E, θα θελει το ιδιο μαρουλι με τον... FX53 για αγνωστη ακομα αυξηση επιδοσεων αφου ολοι βγαζουν το 915-925 στα ιδια (στη καλυτερη περιπτωση) επιπεδα με το 875. Περαν αυτου δεν αγοραζω τιποτα προς το παρον, αν και ενα κουτακι θα το γουσταρα... Να μαστε καλα να μας τρωνε τα λεφτα... :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: Coolermaster Stacker Rulezzzzzzzzzzzz
Chris2004
27-07-2004, 22:18
Κάνεις λάθος και εδώ ακριβώς φαίνεται ότι δεν το έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο σε P4. Εάν κάνει ένας P4 ένα αρχείο π.χ σε 30 λεπτά, τα 2 θα τα κάνει σε 40 και όχι σε 60 συνεπώς συμφέρει να κάνεις 2 αρχεία πάντα σε P4. Επίσης Frame Drop με το ΗΤ δεν θα έχεις ΠΟΤΕ, αντίθετα με τον A64 που εάν κάνεις κάτι άλλο κατα τη διάρκεια του Encoding....ΧΑΘΗΚΕΣ, το Frame drop θα πάει κατα διαόλου.....
Τέλος όποιος ασχολείται συστηματικά με Encoding ΠΑΝΤΑ κάνει 2 μαζί ταυτόχρονο σε P4. Γιατί να μην εχεις κάνει 2 ταινίες DIVX μέσα σε 1 ώρα, αντί για 1 ταινία σε 50 λεπτά(και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο στη
περίπτωση του AMD)
Πάντως δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος με 1 και μοναδικό τεστ και να λέει οτι το P4 είναι για τα μπάζα
Τα ειπα κι εγω αλλα...δεν...
Χμμμμ......πολύ ανάλυση έχει πέσει εδώ.
Chris2004
27-07-2004, 22:49
Πάντως εγώ τώρα τελευταία έχω πολύ καιρό να δώ κάποιον με Intel και να είναι λιγότερο απο 3.4 Ghz......ακόμα και εγώ που έχω ξεμείνει με τον 2.6 είμαι στα 3.6, απο την άλλη δεν εχω δεί κάπιον με A64 να πηγαίνει εύκολα πάνω απο 3400+. Συνεπώς ο
P4 είναι ακόμα ενδεδειγμένη λύση λόγω του πολύ αξιόπιστου Chipset και των δυνατοτήτων Overclocking του. Τον 2.6 τον έχω περίπου 1 χρόνο και τώρα ακόμα πατάει κάτω κάτι Α64......(Φυσικά Overclockarισμένος στα 3.6)
MrSeanKon
27-07-2004, 22:59
Η FPU του P4 δεν είναι χειρότερη από αυτήν του P3. Ακριβώς η ίδια είναι, σχεδιασμένη και δοκιμασμένη εδώ και πολλά χρόνια :110:
Δηλαδη με λιγα λογια ειναι σα να μου λες οτι επι 13 χρονια που χρησιμοποιω πακετα τυπου τετοιου (www.agilent.com) αλλα και τετοιου (www.ansoft.com) πηγανε χαμενα δεν εμαθα τιποτα.......
Σαφως και δε μπορει να ξερεις τι κανει ο καθενας στον υπολογιστη του αλλα νομιζω οτι για εμενα ειδικα θα εχεις καταλαβει τις ιδιαιτερες ενασχολησεις μου οπως κι οι περισσοτεροι (ειδικα οσοι μπαινατε στο PcTech οπως κι εσυ).......
Βεβαια θα επρεπε να μη συμμετειχα εξαρχης σε μια τετοια συζητηση ή μαλλον να μην επαιρνα συγκεκριμενη θεση τετοια threads οδηγουν στο πουθενα μονο γκρινιες γεννουν.....
Χωρίς να θέλω να το παίξω ειδήμων ας πώ και εγώ την γνώμη μου. Ο P4 έχει αδύναμη prefetch λογική και σε αυτήν οφείλεται και η μικρή L1 (8k->north όσο και ο 486!!! και 16k->pres όσο ο Pentium MMX!!!). Αντίθετα η ΑΜΔ στηρίζεται στα 128k L1 με πολύ καλή λογική prefetch και γι αυτό έχει PR ratings και ανταγωνίζεται τα MHz του P4. Η αδυναμία της Intel για βελτίωση της λογικής φάνηκε με το ΗΤ (το οποίο συμπαθώ, αλλά clopy paste ρε παιδί μου). Λογικό είναι λοιπόν, σε άλλες εφαρμογές να υπερτερούν οι μέν, σε άλλες οι δέ. Το καλύτερο είναι να αγοράζουμε με γνώμονα το είδος της εργασίας. Συμφωνώ οτι με ένα bench δεν είναι δυνατόν να "θάψουμε" μία cpu.
DarthMoul
27-07-2004, 23:10
Δηλαδη με λιγα λογια ειναι σα να μου λες οτι επι 13 χρονια που χρησιμοποιω πακετα τυπου τετοιου (www.agilent.com) αλλα και τετοιου (www.ansoft.com) πηγανε χαμενα δεν εμαθα τιποτα.......
Σαφως και δε μπορει να ξερεις τι κανει ο καθενας στον υπολογιστη του αλλα νομιζω οτι για εμενα ειδικα θα εχεις καταλαβει τις ιδιαιτερες ενασχολησεις μου οπως κι οι περισσοτεροι (ειδικα οσοι μπαινατε στο PcTech οπως κι εσυ).......
Βεβαια θα επρεπε να μη συμμετειχα εξαρχης σε μια τετοια συζητηση ή μαλλον να μην επαιρνα συγκεκριμενη θεση τετοια threads οδηγουν στο πουθενα μονο γκρινιες γεννουν.....
Μάλλον δεν κατάλαβες το humor μου.
DarthMoul
27-07-2004, 23:13
Η αδυναμία της Intel για βελτίωση της λογικής φάνηκε με το ΗΤ (το οποίο συμπαθώ, αλλά clopy paste ρε παιδί μου).
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο και κάτι Hypertransport clopy paste είναι, και κάτι SOI με ενοίκιο. Under license που λένε.
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο και κάτι Hypertransport clopy paste είναι, και κάτι SOI με ενοίκιο. Under license που λένε.
Off topic--->Χε χε.....:040: ....πάντως δεν τους πήγαν στα δικαστήρια.....γιατί άραγε?<---Off topic
MrSeanKon
27-07-2004, 23:35
Μάλλον δεν κατάλαβες το humor μου.
Εχω Ι.Q. πιθηκου γιαυτο......... :084:
Αν συνεχισω μονο με υ2υ για να μη χαλασει το thread........... :014:
DarthMoul
27-07-2004, 23:48
Off topic--->Χε χε.....:040: ....πάντως δεν τους πήγαν στα δικαστήρια.....γιατί άραγε?<---Off topic
Ναι γιατί είδε τι πάθανε κάποιοι άλλοι που κλέψανε, και σκέφτηκε πως καλύτερα θα ήταν να πληρώσει :018:
JimmyFox
28-07-2004, 01:00
O jimmyfox στερεψε απο τα οποια επιχειρηματα ειχε και εχει αρχισει να την λεει στον εαυτο του (εσωτερικες αναζητησεις Δημητρακη?? :056: )... o chris2004[.....]
H αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν είχα σοβαρά επιχειρήματα φίλε Σόλωνα.... Έτσι δεν είναι? Το έχουμε αναλύσει διεξοδικότατα άλλωστε στις 5χ5 συναντήσεις μας.... :)
Επίσης, αυτά που έχω να πώ καλύπτονται από τις απόψεις συναδέλφων που συμμετέχουν στο thread και ο άλλος λόγος που δε ξαναπόσταρα είναι εμφανής στο Quote και νομίζω το υποψιάστηκες κι εσύ όταν είδες τα posts που ακολούθησαν.... :026:
sakattack
28-07-2004, 01:25
Αναρωτιεμαι... το 1ο ποστ ποσοι το διαβασαν ?
Μηπως για video editing, και μετατροπη σε mpg2 με το CCE και AviSynth δε μιλησε συγκεκριμενα ο ανθρωπος?
Ακομα και στο DivX που κολλησε στη συνεχεια, καθως δεν ηταν στην αρχικη συζητηση, ευχαριστουμε για την ενημερωση, οτι γινεται παντα σε ζευγαρια :D
θυμηθηκα πληρως το thread εκεινο του Τhorlite για τα divX.
Eυτυχως που ανεφερε και ο φιλος DVD_GR για τους δισκους και τη μνημη.
Δηλωνω ειλικρινη μεταμελεια και θα πλενω το στομα μου με σαπουνι πριν ξαναμιλησω για ΗΤ :D
Dejavu
over & out
ποιος το καταλαβε ομως???????εδω ειναι το ερωτημα.....
Kostas7GTR
28-07-2004, 02:37
Δεν ξέρω αν έθιξα κανένα πάντος δεν το ήθελα απλά έγραψα την γνώμη μου ..
Chris2004
28-07-2004, 03:31
Originally Posted by SLN
O jimmyfox στερεψε απο τα οποια επιχειρηματα ειχε και εχει αρχισει να την λεει στον εαυτο του (εσωτερικες αναζητησεις Δημητρακη?? )... o chris2004[.....]
ο άλλος λόγος που δε ξαναπόσταρα είναι εμφανής στο Quote και νομίζω το υποψιάστηκες κι εσύ όταν είδες τα posts που ακολούθησαν....
Στις μπηχτές όμως Νο1
:091: :091:
Δηλωνω ειλικρινη μεταμελεια και θα πλενω το στομα μου με σαπουνι πριν ξαναμιλησω για ΗΤ :D
Dejavu
over & out
το δικό μου πόστ ήταν το δεύτερο ή τρίτο στο thread και ρώτησα ακριβώς αυτό : πως επηρρεάζει η λειτουργία των δίσκων την ταχύτητα της διαδικασίας και πως την καθορίζει. κανένας δεν μου απάντησε όμως...
επίσης το στόμα σου θα πρέπει να το πλένεις με αγιασμό (τουλάχιστον...)
Στις μπηχτές όμως Νο1
:091: :091:
Ελα ρε κλαψα....
Αφου σ'αγαπαμε και το ξερεις!!
:055: :055: :055: :055: :055: :055:
DarthMoul
28-07-2004, 11:50
το δικό μου πόστ ήταν το δεύτερο ή τρίτο στο thread και ρώτησα ακριβώς αυτό : πως επηρρεάζει η λειτουργία των δίσκων την ταχύτητα της διαδικασίας και πως την καθορίζει. κανένας δεν μου απάντησε όμως...
επίσης το στόμα σου θα πρέπει να το πλένεις με αγιασμό (τουλάχιστον...)
Εξαρτάται και από τους δίσκους και από το πρόγραμμα. Αν οι δίσκοι είναι γρήγοροι, η CPU περιμένει λιγότερο. Αν το πρόγραμμα κάνει overlap επεξεργασία με disk i/o (αυτό κάνω εγώ στα δικά μου προγράμματα) η CPU δεν περιμένει καθόλου ή σχεδόν καθόλου.
apostglen46
28-07-2004, 20:26
Πέρα απο τις γκρινιες υπηρξε και μια πολυ ωραια αναλυση..........
Και η γνώμη μου:1)Πρέπει να γινει και δυπλη συμπιεση για να υπάρξει ολοκληρομένη εικονα της καταστασης στα πολυμεσα....
2)Κατι που ακουστικε για την δυνατοτητα πουσαρισματος του Α64:Αν μια ΚΜΕ σε 9*220 ΚΕΡΔΙΖΕΙ μια 15*226 ενω εχει χαλια τιμινγκς και χαληλοτερο ΦΣΒ τοτε μονο και μονο απο αυτο φενεται η ανοτεροτητα του Α64 και ετσι για την ιστορια πραγματικα 3600+ ΠΡ εχει ο Α64 και στα 2200......μην μου πεις οτι ειναι δυσκολο να πας τον Α64 στα 2200....σχεδον ολοι πανε 2200 με στοκ ρευμα και 2450 με 1,65 στην στοκ ψυχτρα..
Αρα εχουμε και λεμε:Στον Α64 δεν χριαζεσαι ακριβες μνιμες γιατι δεν σε ενδιαφερουν τα τιμινγκς,δεν χριαζεσαι καλη ωυξη γιατι και με τιν στοκ μια χαρα παει,και βγαινει η ΚΜΕ και η πλακετα στα ιδια λεφτα.......
Μετα απο ολα αυτα γιατι να πάρω Π4??????
Chris2004
28-07-2004, 20:49
Όσον αφορά τις μνήμες, απο πότε παίζουν τα Timings των μνημών ρόλο στη συμπίεση Divx; Εγώ τουλάχιστον δέν έχω δεί διαφορά.
Την πολύ ωραία ανάλυση μάλλον δε τη διάβασες καλά γιατί επίσης διαπιστώθηκε οτι στη συμπίεση 2 αρχείων ο P4 υπερτερεί.
Όσο για το 2450, δηλαδή ο καθένας με A64 πάει FSB 277 * 9 = 2450 ειδικά με Stock?. Λίγο απίθανο μου φαίνεται! Με τέτοιο FSB και τις μητρικές που δεν υποστηρίζουν PCI lock πολύ αμφιβάλω. Άσε που θές πολύ καλές μνήμες να πάς με 1:1 εκεί.
Όσο για τον P4 15*226 είναι ένα πολύ μικρό o/c σε σχέση με αυτό του A64. Ενα αξιοπρεπές O/C για έναν P4 3.0 είναι τουλάχιστον 250 FSB.
Όσον αφορά τις μνήμες, απο πότε παίζουν τα Timings των μνημών ρόλο στη συμπίεση Divx; Εγώ τουλάχιστον δέν έχω δεί διαφορά.
Την πολύ ωραία ανάλυση μάλλον δε τη διάβασες καλά γιατί επίσης διαπιστώθηκε οτι στη συμπίεση 2 αρχείων ο P4 υπερτερεί.
Όσο για το 2450, δηλαδή ο καθένας με A64 πάει FSB 277 * 9 = 2450 ειδικά με Stock?. Λίγο απίθανο μου φαίνεται! Με τέτοιο FSB και τις μητρικές που δεν υποστηρίζουν PCI lock πολύ αμφιβάλω. Άσε που θές πολύ καλές μνήμες να πάς με 1:1 εκεί.
Όσο για τον P4 15*226 είναι ένα πολύ μικρό o/c σε σχέση με αυτό του A64. Ενα αξιοπρεπές O/C για έναν P4 3.0 είναι τουλάχιστον 250 FSB.
Καλα μας τα ειπες αλλα μην το ψαχνεις εσυ κανεις encoding Divx εγω οχι.
Και οποια συμπερασματα βγαζεις δεν τα δεχωμε μια και εγω στο encoding χρησημοποιω αρχεια της ταξης 35-40 giga κοινως DV avi αρχεια που αυτα που εσυ λες μονο προβληματα και τιποτε αλλο δεν μπορουν να μου δημιουργησουν
αν προσεξες δουλευω με διπλα raid που σημενει οτι σιγουρα θελω ταχυτητα οταν με premiere ή το mediastudio κανω καποιο rendering σε ταινεια 2+ ώρες και χωρις Hardware encoder κανω 40 - 50 λεπτα μαζι με τα εφε που βαζω και για να το κανω mpeg2 θελω 1-2 ωρες καταλαβενεις πως δεν μπορω να εχω διπλα encoding.
Τωρα σχετικα με την ψυξη ο p4 που εχω ειναι prime 95 σταθερος και στα 3600 χωρις ταση παραπανω αλλα για λογους ασφαλειας αλλα και θερμοκρασιας μιας και δουλευω σε full load στους 60 βαθμους με κλειστο κουτι παντα (κουτι εχω ενα 61α19 σαν τα Herolichi) και επισης δεν θελω να εχω περιεργα κοληματα.
Τωρα αν εσυ με τετοια αρχεια που δουλευω εγω, κανεις λιγοτερο χρονο με διπλα encoding μπραβο σου γιατι εγω δεν μπορω να τα κανω με τιποτα στον πλανητη εκτος και αν παρω διπλα scsi αλλα τοτε θα λεγομουν και Ονασης εγινα ελπιζω εστω και λιγο κατανοητος
Βρε πάρτε μια μητρική για 4 Opterons να βρείτε την υγεία σας. Όσο για συμπιέσεις 2 ταινιών ταυτόχρονα και γενικά τα κάνω δύο δύο διότι ως γνωστών έχω δύο μάτια, δύο χέρια, δύο πόδια, .... στην μπανιέρα δύο δυο, και κάτι για τους Χιώτες είναι κουραφέξαλα. Και εγώ έχω δύο DVD recorders και τι να λέει? Μήπως θα κάτσω να περιμένω πότε θα έχω υλικό για δύο DVDs να κάνω τις εγγραφές ταυτόχρονα? Αναρωτιέμαι αν κάποιοι έχετε και δύο monitors και βλέπετε και τις ταινίες που γράφετε δύο δύο ταυτόχρονα για να μην χάνεται και χρόνο στον έλεγχο αν έγινε καλό encoding.....
Chris2004
29-07-2004, 10:14
Κάποιος ο οποίος ασχολείται συστηματικά, όχι μόνο για 2 DVD's έχει υλικό, αλλά τουλάχιστον για 10-15. Μαζί με τη μητρική για Τους Opterons πάρε αλλους 4 δίσκους και κάνει 2 4απλά RAID να κάνεις ότι γουστάρεις.
Απλά έχω βαρεθεί να διαβάζω όλο για την ίδια καραμέλα. Έλεος δηλαδή. Αν αύριο δηλαδή έχουμε quad cores και HT θα τρέχουμε 8 προγράμματα ταυτόχρονα επειδή έτσι θα τελειώνουμε στο 90% του χρόνου τις δουλειές μας?
JimmyFox
29-07-2004, 10:24
...και κάτι για τους Χιώτες
Ψιτ, λίγα για τους Χιώτες έτσι? :106:
Από την άλλη, αν είναι να γίνονται όλα διπλά, γιατί δε στήνουμε όλοι από ένα 2ο PCάκι να έχουμε πραγματική πολυεπεξεργασία? Ναι ρε, για σκεφτείτε... Στο ένα θα παίζεις, στο άλλο θα συμπιέζεις ταινίες.
Στο ένα folding και στο άλλο σερφάρεις.
Ότι μπορείς να φανταστείς θα κάνεις. Βάζεις ένα crossover καλωδιάκι και έχεις και LAN! Χλίδα... Θα τα στήσεις με AMD και θα σου βγει και πιο φθηνά από έναν Intel. Στην ανάγκη, κάνεις μια βόλτα από flea, βρίσκεις από φίλους που αναβαθμίζονται και το έχεις φτιάξει πάμφθηνα.
Μήπως τελικά συμφέρει αυτό???
εγω να σας πω την αληθεια ο μονος λογος που χρησιμοποιω Intel τα τελευταια 2 χρονια ειναι οτι εχει απιστευτα northbrige και southbridge. Γενικα υποστηριζει τα chip της οσο καλυτερα μπορει. Δεν με ενδιαφερει με ποια εταιρεια θα ειμαι ουτε και ποσο κανουν οι επεξεργαστες (σε λογικα πλαισια) αρκει να βγαζω καλα αποτελεσματα στο bench ring μου.
JimmyFox
29-07-2004, 10:49
Δεν με ενδιαφερει με ποια εταιρεια θα ειμαι ουτε και ποσο κανουν οι επεξεργαστες (σε λογικα πλαισια) αρκει να βγαζω καλα αποτελεσματα στο bench ring μου.
Έλα ρε άφαντε ( :016: ) και είναι λογική αυτή τώρα? Χρησιμοποιείς Intel για να έχεις καλά benches?
Επίσης, πως ορίζεις τα "λογικά πλαίσια"? Θεωρείς οτι τα €200+ για επεξεργαστή είναι λογικά όταν ο ανταγωνισμός κινείται στα μισά? ή οτι θες €400 για μνήμες αφού σύμφωνα με άποψη που διατυπώθηκε πριν "αξιοπρεπές" overclocking σε Ρ4 θεωρούνται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα 250ΜΗζ FSB???
Αν αυτή είναι λογική, ε τότε αφήνονται μαμάκες όλοι όσοι έχουν AMD-based συστήματα παγκοσμίως. ή μήπως τελικά έχουμε όλοι τόσο καλές δουλειές που να δικαιολογούμε 15 βασικούς μισθούς για ένα PC και δε το έχω πάρει χαμπάρι?
Κανείς δεν αμφισβήτησε την ανωτερότητα της Intel στα bridges, και ήμουν από τους πρώτους που χλεύασε τα nForce αλλά και την VIA που μας κορόιδευε με τις ονομασίες των chhipsets, αλλά μη τα ισωπεδώνουμε και όλα....
Ψιτ, λίγα για τους Χιώτες έτσι? :106:
Από την άλλη, αν είναι να γίνονται όλα διπλά, γιατί δε στήνουμε όλοι από ένα 2ο PCάκι να έχουμε πραγματική πολυεπεξεργασία? Ναι ρε, για σκεφτείτε... Στο ένα θα παίζεις, στο άλλο θα συμπιέζεις ταινίες.
Ότι μπορείς να φανταστείς θα κάνεις. Βάζεις ένα crossover καλωδιάκι και έχεις και LAN! Χλίδα... Θα τα στήσεις με AMD και θα σου βγει και πιο φθηνά από έναν Intel. Στην ανάγκη, κάνεις μια βόλτα από flea, βρίσκεις από φίλους που αναβαθμίζονται και το έχεις φτιάξει πάμφθηνα.
Ε μα βλεπεις που δεν εχεις επιχειρηματα?!?!!?!? Ειπες να ανοιξεις το στομα σου και ειδες...
Και γιατι ρε κολλημενε αντι να στησεις 2 AMD μηχανηματα, να μην στησεις 2 Ιντελ μηχανηματα ωστε να εχεις 4πλη cpu??? και να κανεις και 4 encoding μαζι...και θα μπορεις και την ωρα που παιζεις LAN να κανεις encoding ταυτοχρονα!!
Ειδες που μαθαινω σιγα σιγα....
Αυτο που λεει ο Unseen ισχυει αλλα δεν ειναι και κανονας... Διαφορετικοι επεξεργαστες τα πανε καλα σε συγκεκριμενα benches. pi, 3dmark 01, 3dmark03, sciencemark κλπ κλπ. Απλα αν καταλαβα καλα εσενα σε "βολεψε" το οτι μπορουσες να παιξεις πολυ πιο ελευθερα με FSB στο 875 απο οτι στο nforce και συνεπως να παρεις καλυτερο αποτελεσμα. αντιθετα με nforce θα χτυπουσες σε "τοιχο" καπου στα 250-260, ενω με 875 υπαρχει περιθωριο για παραπανω ωστε να παρεις καλυτερα νουμερα μονο με το bus. Δεκτο και σωστο, αλλα αν εισαι πορωμενος με bench, tweak-αρεις και τις 2 πλατφορμες ωστε να παιρνεις το max στο συγκεκριμενο bench απο την πλατφορμα που τα πηγαινει καλυτερα εκει. vga - 3dmark03, Ρ4-3dmark01 κλπ κλπ
Και ποιος σου ειπε οτι δεν εχουμε? :003:
Μονο που ειναι και τα 2 Intel HT δηλαδη χ4. :041:
JimmyFox
29-07-2004, 12:26
Ε μα βλεπεις που δεν εχεις επιχειρηματα?!?!!?!? Ειπες να ανοιξεις το στομα σου και ειδες...
Και γιατι ρε κολλημενε αντι να στησεις 2 AMD μηχανηματα, να μην στησεις 2 Ιντελ μηχανηματα ωστε να εχεις 4πλη cpu??? και να κανεις και 4 encoding μαζι...και θα μπορεις και την ωρα που παιζεις LAN να κανεις encoding ταυτοχρονα!!
Ειδες που μαθαινω σιγα σιγα....
Υποκλίνομαι στη σοφία σου μεγάλε!!! Καλά ε? Εϊσαι και ο πρώτος... :023:
Μαθαίνεις γρήγορα...
Εγώ πάλι, δε μπορώ να τεκμηριώσω αυτά που λέω και ξεμένω από επιχειρήματα... :088:
JimmyFox
29-07-2004, 12:28
Και ποιος σου ειπε οτι δεν εχουμε? :003:
Μονο που ειναι και τα 2 Intel HT δηλαδη χ4. :041:
Αχ, με τρως για μισό.... Έχω 2 desktop, ένα 64μπιτο φορητό (αυτό το πιάνω για 1,5...)
****το... :089: :081:
Αχ, με τρως για μισό.... Έχω 2 desktop, ένα 64μπιτο φορητό (αυτό το πιάνω για 1,5...)
****το... :089: :081:
Δεν πειραζει, εσυ εχεις ποικιλια. :023:
Ε ας πώ κι εγώ κάτι τότε.........Αφού george1551 δεν σε ενδιαφέρει να ασχολείσαι με δύο ταινίες ταυτόχρονα ΓΙΑΤΙ δεν δοκιμάζεις να δουλέψεις τότε τον Pentium4 σαν ΜΟΝΟ επεξεργαστή πρώτα από το bios = Disable HT και μετά μέσα απ'τα Windows = My Computer > Properties > Harware > Divice Manager > και εκεί πού λέει Computer να του κάνεις update driver και να το δηλώσεις Advanced μπλα-μπλα ACPI.......Μετά από δύο επανεκινήσεις πού θα σού ζητήσει , είσαι έτοιμος με μία CPU........ΕΤΣΙ δοκίμασε τώρα να ξανατρέξεις την ταινία σου ώστε να μπορέσει ΚΑΙ η CPU να τα "δώσει όλα" , και μετά το ξανασυζητάμε το θέμα.......Ξαναποστάρισε να μας πείς τις εντυπώσεις σου....... :)
Ε ας πώ κι εγώ κάτι τότε.........Αφού george1551 δεν σε ενδιαφέρει να ασχολείσαι με δύο ταινίες ταυτόχρονα ΓΙΑΤΙ δεν δοκιμάζεις να δουλέψεις τότε τον Pentium4 σαν ΜΟΝΟ επεξεργαστή πρώτα από το bios = Disable HT και μετά μέσα απ'τα Windows = My Computer > Properties > Harware > Divice Manager > και εκεί πού λέει Computer να του κάνεις update driver και να το δηλώσεις Advanced μπλα-μπλα ACPI.......Μετά από δύο επανεκινήσεις πού θα σού ζητήσει , είσαι έτοιμος με μία CPU........ΕΤΣΙ δοκίμασε τώρα να ξανατρέξεις την ταινία σου ώστε να μπορέσει ΚΑΙ η CPU να τα "δώσει όλα" , και μετά το ξανασυζητάμε το θέμα.......Ξαναποστάρισε να μας πείς τις εντυπώσεις σου....... :)
Σωστοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος...
Kostas7GTR
29-07-2004, 15:33
Όχι απλά σωστό αλλά έτισ έπρεπε να γίνει απο την αρχή :)
apostglen46
29-07-2004, 15:38
Λοιπόν.....
1)Το ευκολο πουσαρισμα του Α64(2800+)που ανεφερα ήταν τα 2200...(9*244)
2)Τα τιμινγκς παίζουν ρολο στο mpeg-2
3)Οσων αφορα την τιμη των μνημών τα ιδια λεφτα εχουν οι οκζ ή οι βη-6 με τις Α-ΔΑΤΑ ΒΙΤΕΣΤΑ????
4)Ο Π4 θέλει κάλες μνημες για να ενεργοποιηθουν τα performance settings της μητρικης(που δινουν μεγαλη διαφορα)
ΥΓ:Καλοσώρησες αρχηγε!!!!!!!
Έλα ρε άφαντε ( :016: ) και είναι λογική αυτή τώρα? Χρησιμοποιείς Intel για να έχεις καλά benches?
Επίσης, πως ορίζεις τα "λογικά πλαίσια"? Θεωρείς οτι τα €200+ για επεξεργαστή είναι λογικά όταν ο ανταγωνισμός κινείται στα μισά? ή οτι θες €400 για μνήμες αφού σύμφωνα με άποψη που διατυπώθηκε πριν "αξιοπρεπές" overclocking σε Ρ4 θεωρούνται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα 250ΜΗζ FSB???
Αν αυτή είναι λογική, ε τότε αφήνονται μαμάκες όλοι όσοι έχουν AMD-based συστήματα παγκοσμίως. ή μήπως τελικά έχουμε όλοι τόσο καλές δουλειές που να δικαιολογούμε 15 βασικούς μισθούς για ένα PC και δε το έχω πάρει χαμπάρι?
Κανείς δεν αμφισβήτησε την ανωτερότητα της Intel στα bridges, και ήμουν από τους πρώτους που χλεύασε τα nForce αλλά και την VIA που μας κορόιδευε με τις ονομασίες των chhipsets, αλλά μη τα ισωπεδώνουμε και όλα....
Kοιτα οταν λεω λογικα πλαισια εννοω πως δεν ανεβαινω στην κατηγορια FX - EE
Γιατι σε ενοχλει που εχω Intel μονο για benches? Αφου μονο γιαυτο το λογο το εχω? Αν ημουν ραλιστας θα ειχα αλλο αυτοκινητο για να πηγαινω στη δουλεια και αλλο για να τρεχω :P Ετσι σου λεω οτι εχω ακομη ενα pc με duron 800@1050 που μου κανει μια χαρα την δουλιτσα στο σπιτι και φτιαχνω τωρα και ενα pc για το αλλο δωματιο με δυο palomino 1800+ σε μια tyan tiger amd760mpx Αν ειχα τα λεφτα θα επερνα FX δεν το συζητω...
framerate is life...ετσι δεν λεει το 3dmark? Αν βρω μια γαμ@τη μητρικη για Α64 να εισαι σιγουρος πως θα την χτυπησω αμεσως.... Αααα και τωρα που το θυμηθηκα ειχα ανοιξει ενα thread στο thelab με τη μητρικη να παρω για Α64 και απαντηση δεν πηρα...
Chris2004
29-07-2004, 16:42
Δέν χρειάζεσαι πολύ καλές μνήμες για ένα Αξιοπρεπές O/c στον P4 "250 FSB" γιατί πολύ απλά δουλεύουν οι Διαιρέτες - ξέρετε αυτά που οι μητρικές με Nforce2 έχουν για διακοσμιτικά στο Bios. Ούτε χρειάζεσαι τις τρελές μνήμες για να ενεργοποιήσεις τα Performance settings. Τώρα άν έχεις 875 το οποίο εχει ήση Performance mode και πάς να ενεργοποιήσεις και PAT(στις Asus) η GAT(στις Abit)...ε μη τα θέλουμε και όλα δικά μας.
DarthMoul
29-07-2004, 17:14
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=4366&posted=1#post4366
Εδώ μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε για το πόσο ώθηση μπορεί να δώσει σε μια εφαρμογή η χρήση του Hyperthreading. Αυτό που βλέπω εγώ πάντως είναι ότι οι single threaded εφαρμογές με το ζόρι αξιοποιούν το 50% της συνολικής υπολογιστικής ισχύος. Καλύτερα να σταματήσουμε να κατηγορούμε το hardware επειδή το software δεν κάνει multithreading ή δεν υποστηρίζει 64 bits, και ας ψάξουμε να βρούμε εφαρμογές που να αξιοποιούν την CPU μας.
ThorLite
29-07-2004, 17:30
Εγω ενα δεν καταλαβα αυτο το thread με ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ τη σχεση εχει?
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=4366&posted=1#post4366
Καλύτερα να σταματήσουμε να κατηγορούμε το hardware επειδή το software δεν κάνει multithreading ή δεν υποστηρίζει 64 bits, και ας ψάξουμε να βρούμε εφαρμογές που να αξιοποιούν την CPU μας.
Φαντάζομαι αν δουλέυαμε Linux και όχι Windows το ΗΤ θα ήταν κάτι το σαφώς λιγότερο ενδιαφέρον. Το ερώτημα μου είναι. Το preemptive multitasking (Linux? ) είναι καλύτερο από το cooperative (Windows? )? Αν ναι δεν θα μπορούσε η Microsoft να το προτιμήσει?
Εγω ενα δεν καταλαβα αυτο το thread με ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ τη σχεση εχει?
Συμφωνουμε απολυτα. Το ειχαμε προσεξει απο την αρχη αλλα δε θελαμε να διακοψουμε την εξελιξη της κουβεντας. Ηδη μεταφερθηκε στην κατηγορια που κανονικα θα επρεπε να βρισκεται, δηλαδη στους "Επεξεργαστες"...
DarthMoul
29-07-2004, 18:02
Φαντάζομαι αν δουλέυαμε Linux και όχι Windows το ΗΤ θα ήταν κάτι το σαφώς λιγότερο ενδιαφέρον. Το ερώτημα μου είναι. Το preemptive multitasking (Linux? ) είναι καλύτερο από το cooperative (Windows? )? Αν ναι δεν θα μπορούσε η Microsoft να το προτιμήσει?
Το multithreading δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό. Θεωρητικά τα Windows έχουν καλύτερες multithreading δυνατότητες από το Linux, μια και υποστηρίζουν kernel level threads από την εποχή των NT το 1993 και όχι user level όπως το linux. Το linux τώρα πάει να εφαρμόσει kernel level threads και ακόμα έχει προβλήματα, γι αυτό και δεν τους χρησιμοποιώ. Ο ΝΤ kernel σε αυτό είναι πολύ μπροστά από το Linux αφού τον σχεδίασε και τον κατασκεύασε ο ίδιος άνθρωπος που σχεδίασε και κατασκεύασε το VMS, ο θρύλος των λειτουργικών συστημάτων και πολυβραβευμένος μηχανικός Dave Cutler. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν $90 εκ. από την microsoft στην DEC για παραβίαση πατέντας και η υποχρέωση για alpha port των WINNT.
Έχω ακόμα το κουτί με τις δισκέτες των Win95 που είχα αγοράσει τότε και γράφει "advanced preemptive multitasking" :081:
Φυσικά έλεγε ψέμματα. Preemptive multitasking έχουν όλα τα λειτουργικά της microsoft που βασίζονται στον NT kernel. Τα υπόλοιπα έχουν cooperative.
Στο cooperative multitasking, αν ένα task κρεμάσει, κρεμάει το σύμπαν. Στο preemptive κρεμάει μόνο τα task. Επιλέξτε εσείς ποιό είναι το καλύτερο.
Χμμμμ.... Έμαθα και εγώ δύο λεξούλες τι σημαίνουν ( preemptive - cooperative multitasking ) και είπα να ρωτήσω βλέποντας τον professor μέσα. Απλά ακόμα θυμάμαι όταν σε σύστημα με Cel333 είχα βάλει να στέλνει το Zip parallel το floppy και το CDROM δεδομένα στον δίσκο και δεν μάσαγε μία το Linux την στιγμή που τα Windows δεινοπαθούσαν.
Όπως λέω και ποιο πάνω δύο encodings και ιστορίες τα θεωρώ τουλάχιστον χαζά. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να δω εγώ από το HT είναι να μην ψιλοκολλάνε τα Windows με το παραμικρό αν και κάτι τέτοιο μάλλον μόνο με πραγματικό dual core. Φαντάζομαι το ΗΤ δεν βοηθάει και πολύ σε αυτό. Έχω δει σε laptop με Pentium 4 HT το Excel να κολλάει ταυτόχρονα και τις δύο Virtual cpus ( και οι δύο δείχνανε 100% cpu utilization και όλα αυτά από 1 πρόγραμμα, αλλά τι πρόγραμμα - M$).
DarthMoul
01-08-2004, 11:49
Χμμμμ.... Έμαθα και εγώ δύο λεξούλες τι σημαίνουν ( preemptive - cooperative multitasking ) και είπα να ρωτήσω βλέποντας τον professor μέσα. Απλά ακόμα θυμάμαι όταν σε σύστημα με Cel333 είχα βάλει να στέλνει το Zip parallel το floppy και το CDROM δεδομένα στον δίσκο και δεν μάσαγε μία το Linux την στιγμή που τα Windows δεινοπαθούσαν.
Όπως λέω και ποιο πάνω δύο encodings και ιστορίες τα θεωρώ τουλάχιστον χαζά. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να δω εγώ από το HT είναι να μην ψιλοκολλάνε τα Windows με το παραμικρό αν και κάτι τέτοιο μάλλον μόνο με πραγματικό dual core. Φαντάζομαι το ΗΤ δεν βοηθάει και πολύ σε αυτό. Έχω δει σε laptop με Pentium 4 HT το Excel να κολλάει ταυτόχρονα και τις δύο Virtual cpus ( και οι δύο δείχνανε 100% cpu utilization και όλα αυτά από 1 πρόγραμμα, αλλά τι πρόγραμμα - M$).
Τo Linux γιατί δεν κολλάει όπως τα windows? Δεν είναι ζήτημα HyperThreading. Είναι ζήτημα λειτουργικού.
Στο cooperative multitasking έχουμε minimum timeslice. Στο preemptive έχουμε maximum. Φαντάσου ότι ένα task κολλάει για λίγο ή και οριστικά.
Τι θα συμβεί στην περίπτωση του preemptive και τι στου cooperative;
Προφανώς έχω ταυτίσει το multithreading με το multitasking κάτι που είναι λάθος.
Και από ότι κατάλαβα τα ΧΡ θα πρέπει να είναι ποιο μπροστά από το Linux σήμερα ( kernel threads + preemptive multitasking ). Τότε που είχα κάνει αυτή τη δοκιμή είχα Win98.
Όσο για την τελευταία σου ερώτηση....minimum timeslice? maximum timeslice? Μπερδεύτηκα αν και μάλλον απαντάς ποιο πάνω μόνος σου. Cooperetive + κολλημένο task = ''κόλλησε το σύμπαν'' = reboot.....
Υ.Γ. Κοιτώντας και λίγο στο google μαντεύω ότι αν δεν ορίζεις το maximum timeslice τοτε αν ένα task τα βρει σκούρα....χαιρετίσματα. Αν όμως ορίσεις maximum timeslice από ένα σημείο και μετά η cpu αποδεσμεύεται...
DarthMoul
01-08-2004, 13:49
Προφανώς έχω ταυτίσει το multithreading με το multitasking κάτι που είναι λάθος.
Και από ότι κατάλαβα τα ΧΡ θα πρέπει να είναι ποιο μπροστά από το Linux σήμερα ( kernel threads + preemptive multitasking ). Τότε που είχα κάνει αυτή τη δοκιμή είχα Win98.
Όσο για την τελευταία σου ερώτηση....minimum timeslice? maximum timeslice? Μπερδεύτηκα αν και μάλλον απαντάς ποιο πάνω μόνος σου. Cooperetive + κολλημένο task = ''κόλλησε το σύμπαν'' = reboot.....
Υ.Γ. Κοιτώντας και λίγο στο google μαντεύω ότι αν δεν ορίζεις το maximum timeslice τοτε αν ένα task τα βρει σκούρα....χαιρετίσματα. Αν όμως ορίσεις maximum timeslice από ένα σημείο και μετά η cpu αποδεσμεύεται...
Ακριβώς!!!
Πάντα ορίζεις το minimun ή το maximum timeslice στο cooperative και στο preemptive multitasking αντίστοιχα. Αν έχεις minimum timeslice 1/100 sec πχ. σημαίνει πως το κάθε task θα πάρει τουλάχιστον τόσο χρόνο. Αν κρεμάσει για 20 sec, όλα τα άλλα θα περιμένουν 20 sec να τελείωσει. Αν κρεμάσει τελείως ένα task, κρεμάσανε όλα. Στο preemptive multitasking τώρα έχεις maximum timeslice. Αν είναι 1/100 sec, κάθε task τρέχει για 1/100 sec, και μετά μπαίνει στην ουρά. Αν κρεμάσει, το λειτουργικό θα το "κόψει" και θα συνεχίσει με τα άλλα tasks, μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του. Το Linux καθώς και όλα τα unices πάντα είχαν preemptive multitasking. Το linux μέχρι και τον πυρήνα 2.4 έχει timeslice 1/100 sec και στον 2.6 1/1000 sec.
O NT kernel θεωρητικά είναι πιο μπροστά από το Linux όπως είπαμε και πριν. Στην πράξη κάπου την πατάει γιατί εφ'ενός πολύ λίγοι γράφουν multithread εφαρμογές για win σε αντίθεση με το unix που το 50% είναι multithreaded (εδώ ο P4 πετάει) και αφ'εταίρου, πολλά κομμάτια του λειτουργικού δεν είναι thread safe με αποτέλεσμα τα κολλήματα και τα κρεμάσματα.
O NT kernel θεωρητικά είναι πιο μπροστά από το Linux όπως είπαμε και πριν. Στην πράξη κάπου την πατάει γιατί εφ'ενός πολύ λίγοι γράφουν multithread εφαρμογές για win σε αντίθεση με το unix που το 50% είναι multithreaded (εδώ ο P4 πετάει) και αφ'εταίρου, πολλά κομμάτια του λειτουργικού δεν είναι thread safe με αποτέλεσμα τα κολλήματα και τα κρεμάσματα.
1) Εδώ θα περίμενα να μην έχει την απαίτηση η Microsoft ο κάθε προγραμματιστής να είναι και super duper προγραμματιστής. Θα περίμενα ότι και μία εφαρμογή που δεν είναι multithreaded θα μπορούσε να δουλέψει αξιόπιστα στα XP. Αν και τώρα που το σκέφτομαι μάλλον εννοείς ότι χάνουν σε ταχύτητα τα προγράμματα που δεν είναι multithreaded ακόμα και σε σύστημα με 1 επεξεργαστή ( σε συστήματα με παραπάνω από 1 cpu προφανώς θα χάνουν ) και όχι ότι τέτοια προγράμματα έχουν επιδράσεις στην σταθερότητα του λειτουργικού....
2) Και εγώ που νόμιζα, ταυτίζοντας multithread με multitasking και θεωρώντας το Linux από κάθε άποψη κορυφαίο σε σχέση με τα ΧΡ στα δύο παραπάνω, ότι στο Linux βασικά θα κέρδιζε ποιο πολλά ο Athlon από τον Ρ4.
3) Δύσκολο να αλλάξεις μερικά εκατομμύρια γραμμές κώδικα και να διατηρήσεις και την συμβατότητα με τα παλιά προγράμματα... αν και δεδομένου ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του λειτουργικού θα έπρεπε ήδη να το έχουν διορθώσει. Εκτός και αν θα ήταν καλύτερο ($$$) να το διορθώσουν σιγά ....σιγά.....
Υ.Γ. Πάλι καλά που είσαι και εσύ εδώ να γράφουμε και τίποτα ποιο ενδιαφέρον από το :
Έχω καλύτερη cpu από εσένα διότι ακόμα κλαίω τα λεφτά που έδωσα για αυτήν.....
αλλά και για να μαθαίνουμε και κάποια πράγματα που αγνοούμε ή δεν τα ξέρουμε και τόσο καλά όσο νομίζουμε....
DarthMoul
01-08-2004, 14:46
Φίλε john_dr δεν κάνω quote για να μην μακρύνει πολύ το post.
1) Σε συστήματα με 1 επεξεργαστή τα multithreaded προγράμμτα για να κερδίσουν θα πρέπει να κάνουν επικαλύψεις. Πχ disk i/o με υπολογισμούς. Ή υπολογισμούς με memory movements κλπ. Φυσικά έτσι κερδίζουν και τα SMP/SMT μηχανήματα. Στην δουλειά σε linux ταξινομώ με αυτόν τον τρόπο εκατομύρια records με πολλά κλειδιά σε ένα p3@500 και 2 παλιούς IDE δίσκους, με χρόνους μικρότερους από 5 sec. To Nitrosort που είναι ο καλύτερος και ακριβότερος external sorter της αγοράς, αλλά single threaded, σε dual Opteron@2.2 GHz με windows και scsi raid για την ίδια ταξινόμιση κάνει πάνω από 20 sec.
Τώρα χωρίς επικαλύψεις, σε uniprocessort σύστημα χωρίς SMT (πχ Athlon64), το multithreading δεν επιβαρύνει, αλλά με maximum, 2 threads. Από εκεί και πάνω έχεις overhead. Αν έχεις uniprocessor SMT CPU (πχ P4) και μέχρι 3 threads, μπορείς να κερδίζεις κάπου 30%. Με παραπάνω από 3 αρχίζει το overhead πάλι.
2) Έτσι ήταν μέχρι να βάλει η Intel SMT στις CPU της. Από τότε πολλοί λινουξάδες που ξέρανε καλά το άθλημα, γυρίσανε σε Intel. Tο Hyperthreading αν το αξιοποιήσεις πλήρως, αξίζει τα λεφτά του μέχρι δεκάρας. 30% μόνο λίγο δεν είναι. Τώρα που δουλεύω και P4 (τον δούλευα και πριν) αλλά έχω και Opteron με full 64 bits support, βλέπω ότι ο P4, αν αξιοποιήσεις σωστά το Hyperthreading είναι από λίγο εώς αισθητά μπροστά σε όλα, εκτός από τις εφαρμογές που χρησημοποιούν πάρα πολύ την FPU και χωρίς τα extentions δηλ SSE, 3dNow κλπ. Εκεί ο P4 είναι αισθητά πίσω, ότι και να κάνεις, μέχρι και 40% καμμιά φορά. Τις συγκρίσεις τις κάνω με Xeon@3.0 και 3.2 GHz vs Opteron@2.2 GHz
3) Πολύ δύσκολο, αλλά και 11 χρόνια δεν είναι λίγα νομίζω. Το πρόβλημα αυτό στον ΝΤ kernel είναι από το 1993. Πάντως κάτι έχουν κάνει γιατί τα XP και ο server 2003 είναι πολύ σταθερότερα από πριν νομίζω
apostglen46
01-08-2004, 15:44
Στον Α64 ομως δυλευουν οι διαιρετες!!!!!!!!!!!!!!!!!
MrSeanKon
01-08-2004, 17:27
Στον Α64 ομως δυλευουν οι διαιρετες!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι διαιρετες γονατιζουν το συστημα δες εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=460) oποτε ειναι σα να βαζεις στο γαιδαρο σελα..... :D :D :D
MrSeanKon
01-08-2004, 17:28
Και στην τελικη αναλυση ποιος σου ειπε οτι οι διαιρετες δεν παιζουν αψογα και σε NForce2 συστηματα???
Ασχετα αν το συγκεκριμενο τσιπσετ ειναι ιδιοτροπο........... :093: :093:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.