PDA

View Full Version : DvdRebuilder with CCE

PGM
10-12-2004, 12:05
Μια αλλη μεθοδος για να κανετε backup τις αγαπημενες σας ταινιες ειναι αυτη μεσω του dvdrebuilder. Αυτη η μεθοδος εχει ως στοχο την μεγιστη δυνατη ποιοτητα της ταινιας μας. Προγραμματα οπως πχ το dvdshrink (με video compression <85%) που αδυνατουν να συμπιεσουν σωστα την ταινια μας λογω του μεγεθους (Lord of the Rings, Gladiator κλπ κλπ) το dvdrebuilder μπορει να πετυχει εκπληκτικα αποτελεσματα. Το ατου αυτου του προγραμματος ειναι οτι χρησιμοποιει τον Cinema Craft Encoder (http://www.cinemacraft.com/) ο οποιος θεωρειτε αυτη τη στιγμη ο καλυτερος στην αγορα.
Ενας εξαιρετικος οδηγος για αυτη τη μεθοδο ειναι ο ακολουθος:
Click Me (http://www.doom9.org/mpg/dvdrb.htm)
Εγω προσωπικα την δοκιμασα συμπιεζοντας την ταινια Gladiator και με το dvdshrink οπου εβγαζε συμπιεση 79% και με το dvdrebuilder κανωντας 2 περασματα.

Συνολικος χρονος:
DvdShrink: 20 λεπτα περιπου (both analysis and encoding)!
Dvd Rebuilder: 135 λεπτα. (4 περασματα θεωρουνται ιδανικα για πετυχουμε το τελειο αποτελεσματα).
Ο χρονος βεβαια εξαρταται απο το ποσο δυνατο ειναι το μηχανημα μας. Η δοκιμη εγινε με: Amd 1800@2200(11*200). 2*256 (2 3 3 11)
Αυτο που παρατηρησα (εγραψα σε δισκακια και τις 2 ‘εκδοσεις’ ) ειναι οτι η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης. Η ποιοτητα στη δευτερη περιπτωση πλησιαζε το τελειο.

Τελος κατι πολυσημαντικο ειναι οτι με το dvdrebuilder γινεται backup απο τα παντα που υπαρχουν στο original δισκακι.Ωστοσο υπαρχει λυση.Mε το dvdshrink αφαρουμε τα extra, κραταμε υποτιτλους που θελουμε κτλ και σωζουμε τα αρχεια «ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗ» στον σκληρο μας. Απο εκει και περα αναλαμβανει το dvdrebuilder.

"Dvd Rebuilder - Μια εναλλακτηκη μεθοδος που αξιζει να δοκιμασετε"

john_dr
10-12-2004, 12:15
Αυτά τα DVDs παίζουν σε επιτραπέζιο? Φαντάζομαι πως ναι. Αλλιώς μιλάμε για εναλλακτική λύση στα DivX, Mpeg4, κ.τ.λ.

PGM
10-12-2004, 12:42
Στο xbox που τα δοκιμασα παιζουν κανονικοτα ......τα δισκακια ειναι τα γνωστα TY +R 4X(burned 8x).

maddoctor
10-12-2004, 13:42
Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω.Η αντιπαραβολή που κάνεις δεν είναι τελειώς σωστή.Η τελευταία έκδοση του DVDShrink σου δίνει την δυνατότητα για έξτρα ανάλυση.Από ότι φαίνεται στο παράδειγμα που δίνεις, δεν την έχεις ενεργοποιήσει.Να ξέρεις ότι σε ταινίες που είναι μάλιστα κάτω του 75%, όταν την έχω ενεργοποιήσει, έχω πάρει καταπληκτικά αποτελέσματα!Μάλιστα έχω καταφέρει το εξής, έξτρα ταινίας, που με την πρώτη δεν χώραγε σε ένα δισκάκι με το dvdshrink, το πέρασα 2 φορές στο σκληρό, με συμπίεση κάθε φορά στο 75% και με ενεργοποιημένη την έξτρα επιλογή για sharp.Το αποτέλεσμα, ενώ περιμένα να είναι όλο pixels, είναι εφάμμιλο του original!Εξάλου με ενεργοποιημένη την επιλογή, εμένα για μία ταινία, μου θέλει περίπου στις 2 και ώρες, χωρίς να υπολογίζω τον χρόνο που θέλει για να μου κάψει την ταινία. Καλύτερα λοιπόν κάνε ένα συγκριτικό με αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη και τότε πες μας την διαφορά.

PGM
10-12-2004, 14:38
Εχεις δικιο για αυτο....ειχα ξεχασει εντελως αυτη την επιλογη στο dvdshrink......Θα ξανακανω ενα τεστακι εχωντας ενεργοποιηση αυτη την επιλογη + με το dvdrebuilder να κανω 4 περασματα και οχι 2......Κατι μου λεει ομως οτι παλι ι το dvdrebuilder θα ειναι νικητης σε θεμα ποιοτητας.........