PDA

View Full Version : leopard σε pc

VBMAN
21-10-2008, 16:45
Γειά σας παιδιά. Θα ηθελα κάποια βοήθεια με κάποιες απορίες μου.

Τί διαφορα έχει ένα PC με περασμένα αυθεντικά leopard με ένα MAC?

Εφόσον και τα δύο έχουν το ίδιο hardware, υπαρχει περίπτωση το MAC να είναι πιο γρήγορο από ένα PC με περασμένα leopard?

Κάνει κάτι η APPLE στους υπολογιστές της ώστε να τρέχουν πιο γρήγορα τα leopard?

Βασικά σκέφτομαι να βάλω στο pc μου leopard αυθέντικα. Πολλά άτομα μου είπαν ότι είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος.
Υποστήριξαν ότι το pc μου θα τρέχει πιο αργά από ένα mac με το ίδιο hardware.

Θα περιμένω απάντηση σας.
Σας Ευχαριστώ

Chris Kaf
21-10-2008, 17:12
Απ'όσο ξέρω δεν υπάρχει αυθεντικό Leopard για PC. Το leopard είναι το λειτουργικό της Apple, for use with Apple systems only. Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά όταν βγήκε το project OSX86 ή όπως λέγεται ήταν παράνομο.

cabrinha
21-10-2008, 19:03
Τρεχει γρηγοροτερα γιατι ειναι φτιαγμενο να συνεργαζεται με το συγκεκριμενο hardware των mac το οποιο δεν ειναι ιδιο με ενος pc (δεν ειναι μονο ο επεξεργαστης που παιζει ρολο).

VBMAN
21-10-2008, 21:27
αν άποιος ξέρει κάτι παραπάνω για το θέμα ας βοηθήσει.

tristeno
21-10-2008, 21:30
Πως ακριβώς είναι ίδιο το hardware? Τι μητρική έχεις στο pc που είναι κοινή σε Apple?

VBMAN
22-10-2008, 13:59
αν υποθέσουμε οτί είναι κοινή.! σύγουρα τα apple έχουν πιο δεμένο hardware!

Chris Kaf
22-10-2008, 16:54
Οκ, προσπερνάω το θέμα τις νομιμότητας (για την ώρα).
Η Apple φτιάχνει το λειτουργικό της ετσι ώστε να λειτουργεί με μια περιορισμένη γκάμα Hardware. Αν έστω και κάτι αλλάξει, μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα. (Από το πιο απλό -δε δουλεύει ο ήχος πες- μέχρι το πιο ζόρικο -random kernel panics, system freezes etc-).
Μπορεί σε ταχύτητα να δεις και διαφορά προς τα πάνω σε ένα PC (αν εν τέλει καταφέρεις να το τρέξεις) αλλα θυσιάζεις αυτό που ουσιαστικά προσφέρει το OS X, ένα σταθερό, "δεμένο" σύστημα.

By the way, αν υποθέσουμε οτι η μητρική είναι κοινή, τότε έχεις apple system, αφού πλέον μόνο αυτή διαφοροποιείται ΕΝΤΕΛΩΣ :)

Και (ως γνωστός πρήχτης) επανέρχομαι στο EULA (http://images.apple.com/legal/sla/docs/macosx105.pdf):
2. Permitted License Uses and Restrictions.
A. Single Use. This License allows you to install, use and run one (1) copy of the Apple Software on a single Apple-labeled computer at a time. You agree not to install, use
or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer, or to enable others to do so. This License does not allow the Apple Software to exist on morcomputer at a time, and you may not make the Apple Software available over a network where it could be used by multiple computers at the same time.
Σύμφωνα με αυτό, εγκαθιστώντας το σε PC παραβιάζεις το EULA και αν δεν κάνω λάθος και την DMCA (http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Millennium_Copyright_Act) καθώς παραβιάζεις το "technological measure (DRM κοινώς) that controls access to copyrighted work"

Φιλικά πάντα

VBMAN
22-10-2008, 17:15
σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Αλλά γτ προσφέρουν δισκάκια leopard στην αγορά στα 130 euro? Σε ποιόν τα δίνουν ? Αν ήθελαν να κρατήσουν το λειτουργικό τους μόνο για τα μηχανήματα τους, θα έπρεπε να έδιναν τα δισκάκια μόνο στα pc τους και δεν θα τα διέθεταν στην αγορά.
Είμαι άσχετος σε θέματα apple αλλα κάνω ερωτήσεις για να μάθω.

VBMAN added 5 Minutes and 25 Seconds later...

και κάτι άλλο. ποιές μητρικές χρησιμοποιεί η apple?

Chris Kaf
22-10-2008, 17:41
Νομίζω πως αυτά τα δισκάκια που πωλούνται, πωλούνται ως "upgrades" για το ήδη τρέχον λειτουργικό. Είναι σαν να πληρώνεις το δικαίωμα χρήσης του OS X μαζί με την αγορά του mac σου και να αγοράζεις και τα upgrades αργότερα. Κανένα mac δε δίνεται χωρίς λειτουργικό απ'όσο ξέρω.

Όσο για τις μητρικές δε γνωρίζω να σου απαντήσω. Έχω macbook και όχι σταθερό

VBMAN
22-10-2008, 17:45
από θέμα υποστήριξης πώς είναι τα leopard? είναι εύχρηστα? υπάρχουν εφαρμογές ανάλογες με τα windows?

Chris Kaf
22-10-2008, 18:39
Προσωπικά προτιμώ το Tiger, από τη στιγμή που έβαλα leopard ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνει boot και να φορτώσει τα πάντα πήγε από 22second σε 1λεπτό+. Βέβαια το leopard πρόσθεσε πολλά extra features και σαφώς είναι πιο λειτουργικό από το Tiger. Εφαρμογές ανάλογες με τα windows υπάρχουν αλλά σε ορισμένους τομείς το πλήθος τους είναι περιορισμένο. Σε κάθε περίπτωση τη δουλειά σου την κάνεις και με το παραπάνω.

VBMAN
22-10-2008, 21:08
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Χρήστο. :D

KOSTASKIS111
30-08-2009, 11:47
παιδιά έχω ένα pc και θέλω να δοκιμάσω mac. Το pc μου είναι αυτό:
AMD athlon 6000+
M2N68
OCZ reaper 4GB-800
9500GT-512MB

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

ent
30-08-2009, 14:32
Η Apple χρησιμοποιεί υπολογιστές που είναι κανονικά PC και στηρίζονται σε chipset και CPU της Intel.
Οι μητρικές φτιάχνονται από τη Foxconn και συνήθως έχουν κάρτες γραφικών OEM της Nvidia, όπως οι GT220. Δηλαδή δεν μπορούμε να τις αγοράσουμε οι τελικοί καταναλωτές από τα μαγαζιά. Δίνονται αποκλειστικά σε OEM κατασκευαστές υπολογιστών.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εγκατάστασης MAC λειτουργικού σε κοινά PC όπως για παράδειγμα φαίνεται στην ιστοσελίδα "Building a Hackintosh Apple Can't Sue You For (http://www.osnews.com/story/21564/Building_a_Hackintosh_Apple_Can_t_Sue_You_For)".
Αλλά πριν ξεκινήσει κανείς θα πρέπει να φτιάξει PC με συγκεκριμένο hardware, που όπως αναφέρθηκε δεν βρίσκεται εύκολα.
Για να φτιάξουμε όμως MAC, απαιτείται αναζήτηση στο Google της λέξης Hackintosh, πολύ διάβασμα και καλή τύχη, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, είμαστε παράνομοι.

Τα παραπάνω τα πήρα μεταξύ άλλων και από τα νέα Νέες 40nm ΟΕΜ κάρτες γραφικών από την Nvidia (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=49319), Ευθύνες σε Apple και Foxconn για αυτοκτονία? (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=49524)

Nos-Dio
30-08-2009, 16:10
hxxp://dailyapps.net/2008/03/hack-attack-dual-boot-leopard-and-windows-vista/

KOSTASKIS111
30-08-2009, 19:03
hxxp://dailyapps.net/2008/03/hack-attack-dual-boot-leopard-and-windows-vista/
ok. αλλά αυτό που θέλω να μάθω είνια άν ειναι συμβατό το hardware μου...

Nos-Dio
30-08-2009, 23:49
Παιζει να μην κανει για ΑΜΔ,δοκιμασε το δεν χανεις και τιποτα...