sakattack
11-12-2004, 15:24
εκει που πηγα να ripαρω μια ταινια, το Pioneer 121 δουλευε μονο στα 2x
κοιταω και οντως ειχε πεσει σε ΡΙΟ mode. κανω uninstall-install τον IDE controller για να ξαναμπει σε DMA (dma4 ειναι), και αρχισαν τα κουφα:
στην αρχη κολλαγε στα DVD αλλα διαβαζε τα CD, μετα δεν αναγνωριζε τιποτα.
Το βαζω σε αλλο PC, με 40αρα ταινια (dma2), παλι τα ιδια: μολις βαλω δισκακι μεσα κολλαει το συμπαν, δεν ανοιγει κανενα παραθυρο και κανενα προγραμμα.
Οταν κανω eject, αμεσως ξεκολλανε και ανοιγουν ολα οσα ειχα πατησει.
Η πλακα ειναι, οτι αν το βαλω σε PIO mode, δουλευει κανονικοτατα!
αλλα βεβαια τι να το κανω αν ειναι να ριπαρει σε 2x.
(ηταν και στους 13μηνες = εγγυηση γιοκ)
H αλλη πλακα ειναι οτι ξαφνικα αρχισε να μου κανει κουλα και το ολοκαινουργιο Νεκ3500, κολλησε κι εκαψε 2 dvd, εβγαζε τυχαια λαθη και οταν απλως εβαζα μεσα μια ταινια...
τελικα για αυτο το τελευταιο εφταιγε η 80αρα ταινια. Μολις την αλλαξα ολα οκ με το Νεκ.
οχι βεβαια και για το Pioneer (που ηταν πανω στην ιδια ταινια) Αυτο με 2 αλλες ταινιες και σε αλλο pc, δεν παιζει πουθενα. Μονο σε PIO.
τελικα τι εγινε?
ηταν τυχαιο που χαλασαν μαζι το Pioneer και η ταινια, ή μπορει το ενα απο τα 2 χαλασε και το αλλο?
και ενταξει, εχω δει DVD-ROM να χαλανε, αλλα συνηθως τα παιζουν τελειως.
πρωτη φορα βλεπω ενα να σταματαει να δουλευει τελειως σε DMA mode, αλλα σε ΡΙΟ mode να λειτουργει κανονικα (προς το παρον)
αβυσσος...
κοιταω και οντως ειχε πεσει σε ΡΙΟ mode. κανω uninstall-install τον IDE controller για να ξαναμπει σε DMA (dma4 ειναι), και αρχισαν τα κουφα:
στην αρχη κολλαγε στα DVD αλλα διαβαζε τα CD, μετα δεν αναγνωριζε τιποτα.
Το βαζω σε αλλο PC, με 40αρα ταινια (dma2), παλι τα ιδια: μολις βαλω δισκακι μεσα κολλαει το συμπαν, δεν ανοιγει κανενα παραθυρο και κανενα προγραμμα.
Οταν κανω eject, αμεσως ξεκολλανε και ανοιγουν ολα οσα ειχα πατησει.
Η πλακα ειναι, οτι αν το βαλω σε PIO mode, δουλευει κανονικοτατα!
αλλα βεβαια τι να το κανω αν ειναι να ριπαρει σε 2x.
(ηταν και στους 13μηνες = εγγυηση γιοκ)
H αλλη πλακα ειναι οτι ξαφνικα αρχισε να μου κανει κουλα και το ολοκαινουργιο Νεκ3500, κολλησε κι εκαψε 2 dvd, εβγαζε τυχαια λαθη και οταν απλως εβαζα μεσα μια ταινια...
τελικα για αυτο το τελευταιο εφταιγε η 80αρα ταινια. Μολις την αλλαξα ολα οκ με το Νεκ.
οχι βεβαια και για το Pioneer (που ηταν πανω στην ιδια ταινια) Αυτο με 2 αλλες ταινιες και σε αλλο pc, δεν παιζει πουθενα. Μονο σε PIO.
τελικα τι εγινε?
ηταν τυχαιο που χαλασαν μαζι το Pioneer και η ταινια, ή μπορει το ενα απο τα 2 χαλασε και το αλλο?
και ενταξει, εχω δει DVD-ROM να χαλανε, αλλα συνηθως τα παιζουν τελειως.
πρωτη φορα βλεπω ενα να σταματαει να δουλευει τελειως σε DMA mode, αλλα σε ΡΙΟ mode να λειτουργει κανονικα (προς το παρον)
αβυσσος...