PDA

View Full Version : Windows παλιού pc σε καινούργιο

stefg
29-11-2008, 02:22
Παιδιά προσπαθώ ώρες να βρω μια λύση αλλά δεν κατάφερα τίποτα... :011:

Λοιπόν. Έφτιαξα καινούργιο κουτί και κράτησα τους 2 δίσκους ide που είχα. Έναν 80αρι που είχα τα windows xp και έναν 250αρι για αποθηκευτικό χώρο.

Όταν τέλειωσα το στήσιμο του συστήματος έβαλα τον 80, να δω τι θα γίνει. Το σύστημα έκανε συνέχεια restart όταν πήγαινε να φορτώσει τα windows...

Στον 250, έφτιαξα ένα partition και πέρασα τα windows vista (64 bit). Το σύστημα δούλεψε μια χαρά. Έβαλα και σαν slave τον 80 και τον έβλεπε.

Πέρασα τους drivers της μητρικής στον 80, στον άλλο μου υπολογιστή, μπας και... Αλλά δεν...

Υπάρχει τρόπος να γλιτώσω το φορμάτ στον 80 και να έχω την επιλογή να φορτώσω xp 32 ή vista 64; :087:

Παρακαλώ βοηθήστε! :022:

stealth
29-11-2008, 12:41
Λοιπόν. Έφτιαξα καινούργιο κουτί και κράτησα τους 2 δίσκους ide που είχα. Έναν 80αρι που είχα τα windows xp και έναν 250αρι για αποθηκευτικό χώρο.

Όταν τέλειωσα το στήσιμο του συστήματος έβαλα τον 80, να δω τι θα γίνει. Το σύστημα έκανε συνέχεια restart όταν πήγαινε να φορτώσει τα windows...

Αν εφτιαξες καινουργιο υπολογιστη και εβαλες τον δισκο απο τον παλιο επανω ειναι λογικο να μην μπαινει στα windows μιας και δεν εχει τους σωστους chipset drivers.

Στον παλιο υπολογιστη μπαινει στα windows?

Bαλε τον δισκο επανω στον παλιο υπολογιστη και απεγκατεστησε chipset και graphics drivers,μετα βαλτον επανω στον καινουργιο και δοκιμασε αν μπαινει στα windows.

Αν τα καταφερεις βαλε τους σωστους drivers και θα εισαι ενταξει.

Για να διαλεξεις απο πιο δισκο να κανει boot στο ξεκινημα πατας F8 (καποιες μητρικες εχουν το F5 η το F6) και απο τον boot manager επιλεγεις δισκο.

stealth

Greek
29-11-2008, 13:21
Επειδή το έχω κάνει πολλές φορές, αν κάνεις επιδιορθωση του παλιού λειτουργικού στο νέο υπολογιστή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και θ απαίξουν όλα.