View Full Version : βοήθεια για μεταφορα συστηματος
Θελω να αντιγραψω μια δευτερη εγκατασταση ΧP (βρισκεται σε δικο της partition) που εχω στον startup δισκο μου σε εναν αλλο δισκο (Που εχει διαφορα partitions και αρκετο unallocated χωρο, ενα αδειο primary partition που εχω προβλεψει για την μεταφορα αυτη)
Ειναι εφικτό?
Πως?
- Το copy partition του Αcronis disk director μεταφερει το partition μονο σαν απλα δεδομενα, δεν το κανει Bootable
- Το Acronis True Image Home 11 που εχω κανει clone μονο φυσικους δισκους οχι μεμονωμενα Boot partitions .... νομιζω. 'Η μηπως κανει backup & restore πληρως λειτουργικά boot partitions λειτουργικου συστηματος?
Nα κανω μηπως μια κανονικη εγκατασταση φρεσκια XP στο target partition, να περασω και το True Image εκει, να κανω backup τα XP που θελω να μεταφερω και μετα απο εκει να κανω restore απο τα φρεσκα XP του καινουριου (destination) partition?
gerogero
28-12-2008, 15:46
Προσπάθησε να επιλέξεις ως partition την εγκατάσταση των xp που θέλεις και μετά λίγο πριν το τέλος που σου ζητάει αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κι άλλο partition τότε πές ναι και επέλεξε και το mbr partition.
Κανονικά έπρεπε να φροντίσεις ώστε να κάνει copy όλον τον δίσκο στον δέυτερο σκληρό σου ώστε να γίνει πιό "καθαρά" η όλη εμπειρία...
Τέλος πάντων δοκίμασε αυτό που σου είπα αλλά να ξέρεις ότι εάν έχεις κι άλλη εγκατάσταση στον δεύτερο σκληρό τότε θα σταματήσει να μπουτάρει εκείνη!
Καλή τύχη...:114:
το mbr αφορα το φυσικο δισκο ή το Partition? δεν θα αλλοιωσει το mbr του desitination/target δισκου ? μηπως χασω ετσι και τα υπολοιπα partitions του δισκου προορισμου?
κανε αντιγραφη του παρτιτιον και μετα με ενα ΧΡ σιντι κανε επιδιόρθωση.....
Copy partition, Boot απο το CD των ΧP αλλα Δεν το βαζει στη λιστα των εγκαταστασεων Windows που βρισκει το CD και μπορουν να "επιδιορθωθουν" :(
gerogero
29-12-2008, 00:20
Δοκίμασε από recovery console να κάνεις fix mbr μήπως και στην προσθέσει την εγκατάσταση και δουλεύει κανονικά.
Υ.Γ.: Αυτήν την έκδοση acronis έχω κι εγώ και μπορείς να κάνεις backup/restore partitions όχι μόνο ολόκληρους δίσκους.
Υ.Γ.2:Το νέο partition είναι primary ή extended?
το νεο partition ειναι primary (oχι active). Τελικα δουλεψε ως εξης, προσθεσα την εξης γραμμη στο boot.ini
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /usepmtimer /noexecute=optin
- oπου rdisk(1) ειναι ο καινουριος δισκος (το βρηκα κανωντας δοκιμες με rdisk(2) και rdisk(1), τρεις δισκους εχω συνολο)
- ο λογος που δε φορτωνε πριν ειναι οτι το ειχα σαν partition(2), Δεν ξερω για ποιο λογο ακομη, αλλα τελικα ειναι partition(1) ενω στη φυσικη σειρα των partitions στον δισκο ειναι δευτερο (πρωτο εχω ενα αδειο προς το παρον που ειναι active και primary, στο οποιο αργοτερα θα εγκαταστησω vista64)
- Φυσικα, ο μονος τροπος να φορτωσει η κοπια αυτη (σε αλλο φυσικο δισκο) της δευτερης εγκαταστασης ΧP ειναι μεσω του Boot.ini του C: , δεν φορτωνει απο μονη της (bios boot sequence). Απο περιεργεια, πως θα μπορουσα να κανω και αυτην την εγκατασταση να μπουταρει ανεξαρτητα απο τον C: ? Με repair απο το CD των windows oπως ειπες πριν?
gerogero
29-12-2008, 02:03
Χαίρομαι που τελικά το έφτιαξες φιλε μου. Τελικά είχες και άλλα windows στον σκληρό όπου έφτιαξες το partition έτσι?
sakattack
29-12-2008, 02:26
edit:
βασικα το προβλημα σου ειναι αυτο, οτι βαζεις 2 λειτουργικα στον ιδιο δισκο και αναγκαστικα μπλεκεις με boot loaders.
Στο desktop που συνηθως εχουμε τουλαχιστον 2-3 δισκους, δεν αξιζει καθολου τον κοπο.
εγω ετσι φορτωνω τα λειτουργικα, παντα σε διαφορετικο δισκο το καθενα και επιλεγω δισκο με το F8 στη μητρικη μου.
ποτε δεν μπλεκω με boot loaders (μονο στο λαπτοπ οπου εκει εχω μονο ενα δισκο)
gerogero
29-12-2008, 03:02
Δίκιο έχεις δεν είναι καλή ιδέα λειτουργικά πολλά στον ίδιο δίσκο. Κι εγώ επίτηδες έχω πάρει έναν 80άρη μόνο για τα windows και έχω όλα τα δεδομένα μου σε άλλους σκληρούς.
Αν πάλι πρέπει να βάλει παραπάνω από ένα τότε πρέπει να τα βάλεις με την σωστή σειρά. Τέλος φτιάχνεις το partition για δεδομένα και όπως είναι ακόμη άδειο (ώστε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο/γρηγορότερο το backup) το σώζεις πχ. με το acronis και μετά απλά κάνεις restore όποιο από τα λειτουργικά χάλασε (restore ένα partition...δεν χρειάζεται το mbr backup).
Αλλιώς μπορεί να χάσεις τίποτα πάνω στα πειράματα όπως έκανες στην περίπτωσή σου και κρίμα θα είναι να ανοίγεις άλλη δουλειά...:116:
καμμια ιδεα μηπως πως μπορω να μετατρεψω την δευτερη εγκατασταση ΧP (που μεχρι στιγμης εξαρταται απο το Boot.ini της πρωτης) σε ανεξαρτητη? τωρα πλεον βρισκεται σε ξεχωριστο φυσικο δισκο.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.