View Full Version : YAMADA DVX-6700 ... (ήρθαν και επεξεργάζονται)
Παρήγγειλα από το pixmania.com δύο κομμάτια από το παραπάνω (http://www.umax.co.uk/WebNew_UK/Products/9_HomeEntertainment/DVX-6700/DVX-6700.htm). Η τιμή... απλά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !!! μόνο 65€ (εγώ τα παρήγγειλα με 66€). Και 20€ τα μεταφορικά.... ΤΙΠΟΤΑ !!! Δείτε εδώ (http://www.pixmania.com/gr/gr/69213/art/yamada/dvd-player-ooiaaou-divx-d.html).
Άντε να δούμε πώς θα τα πηγαίνουν με τους .srt ελληνικούς υπότιτλους....
AzmoDeus
16-12-2004, 01:03
ειναι το μονο πραγμα που δεν εχω δει στην πραξη ( οι υποτιτλοι)
κατα τα αλλα το μηχανιμα ειναι αψογο
8ο)
μεγιες
WoW εκπληκτικη τιμη ........ καλοριζικα....αναμενουμε συντομα νεα ........ και σε εμφανιση φαινεται αψογο !!
ειναι το μονο πραγμα που δεν εχω δει στην πραξη ( οι υποτιτλοι)
κατα τα αλλα το μηχανιμα ειναι αψογο
8ο)
μεγιες
Ευχαριστώ πολύ.... όσο για το άλλο...
Κοίτα εδώ (http://www.my-yamada.co.uk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=14813&sid=32c1d01b7106b3b08824d78779cff463#14813) .
χε χε χε... όποιος ψάχνει, βρίσκει....
το link δεν δουλευει... πρεπει να εισαι μελος
Δουλεύει κανονικότατα... Απλά, όπως είπες, πρέπει να είσαι μέλος...
Αν σε ενδιαφέρει να το διαβάσεις, γίνε, ....αν όχι, μην...
Λοιπόν παίδες.... Το μηχανάκι είναι άψογο... Μου ήρθε ένα τελικά (λόγω λάθους του PixMania.com, θα μου στείλουν και το άλλο). Έβαλα λοιπόν να παίξω ένα divx με ελληνικούς .srt υπότιτλους... Δεν τους έπαιζε... Λέω "δεν βάζω το firmware"...
Εεε... και το έβαλα... Τους έπαιξε κανονικότατα και διόρθωσε και ένα bug του αρχικού firmware (της YAMADA) που όταν έκανες το Fast Forward σε ένα divx file, μετά δεν άκουγες αυτά που έλεγαν, αλλά άλλα από άλλο κομμάτι της ταινίας. Πολύ καλός και εύχρηστος browser (το divx ήταν σε subfolder) και το καινούριο firmware αντικατέστησε την αρχική εικόνα (μια βαρετή γκρίζα της Yamada) με http://divxpert.org/images/stories/flower.jpg αυτή.... (χωρίς τα πάνω-πάνω μπλε γράμματα)
Πολύ πιό όμορφο... Χάρηκα πολύ γι' αυτή την αγορά μου...
Και έχει και συνεχές development το συγκεκριμένο και το προηγούμενο μοντέλο του (DVX-6600) από πολλούς στο www.my-yamada.co.uk
Καλοδουλευτο Τολη.
Αντε φερε το και απο τη δουλεια να το δουμε γιατι ψαχνομαστε κι εμεις για καλες αγορες...:p
Παλάβωσες που θα το φέρω από τη δουλειά...;
Θα πέσετε πάνω σαν κοράκια.... χε χε χε....
Θα μου το ματιάσετε... Έχω κι άλλα καλά νέα.....
ρε παιδιά το συγκεκριμένο yamaha υπαρχει σε κατάστημα στην ΕΛΛΑΔΑ???
ρε παιδιά το συγκεκριμένο yamaha υπαρχει σε κατάστημα στην ΕΛΛΑΔΑ???
Yamada είναι (θυγατρική της Umax (http://www.umax.co.uk) ). Το φέρνουν η Interset και η Microtec (συμφωνα μ' αυτά που γράφει στο site)
μπορεις να κανεις μια δοκιμη αν παιζει με τους υποτιτλους που χρησημοποιει το
autogk (http://autogk.net/) δηλαδη vobsub
Δηλαδή για τί format εννοείς; .ifo και .sub αρχεία ???
του vosub του δεινω το .ifo του dvd και μου βγαζει
2 αρχεια .idx και .sub
επισης το autogk που κανει αυτοματα αυτη την διαδικασια
βγαζει .idx και .rar (το rar αρχειο ειναι συμπιεσμενο .sub)
To συγκεκριμενο yamada το εχει φερει και το mgmanager με 80ε τελικη τιμη...
Σήμερα αγόρασε ένας φίλος το 6700 . Εντυπωσιάστηκε από το πόσο λεπτό είναι !
apotsi , ποιό firmware χρησιμοποιείς για ελληνικά ?
Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ
http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&catid=2&Itemid=4
και είναι το Yamada6700_V1_Mtz
Να ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες. Μετά το firmware upgrade να κάνεις reset στα default μέσα από το setup του.
Τολαρε, απο ποιοτητα εικονας και εξοδους πως τα παει?
Μιά χαρά... Αν δεις λίγο στο site του, θα δεις για τις εξόδους. Από ποιότητα εικόνας.... Τέλειο... !!!!
Δειχνει πολυ slim με ντελικατη εμφανιση αν βλεπω καλα...
Και τωρα η ερωτηση του 1.000.000$ Παιζει αντιγραμμενα DL ???
αν ειναι γραμμενα σωστα θα τα παιζει...αν ειναι γραμμενα λαθος θα κολλαει στις μεταβασεις απο το 1 στρωμα στο αλλο για λιγο,αν ειναι γραμμενα τελειως λαθος δεν θα καταφερνει ουτε στρωμα να αλλαξει....
Τα ''αν'' και ''θα'' δεν ταιριαζουν στην περιπτωση μας.Υπαρχουν players που δεν παιζουν καλογραμμενα DL.Αν δεν δοκιμασεις ,δεν θα μαθεις...
ημουνα πολυ σαφης πιστευω,3περιπτωσεις υπαρχουν.αν δεν καταλαβες ξαναδιαβασε το..
Δεν ειναι μονο θεμα media και εγγραφης.Αυτο σου λεω κατανοωντας απολυτα αυτα που εγραψες παραπανω...
Λοιπόν... για να μην τσακώνεστε σας λέω ότι ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ....
Όταν το δοκιμάσω θα σας πώ...
Γιατί δεν το ρωτάτε στο www.my-yamada.co.uk ???
To 6600 επαιζε DL οποτε θα παιζει και αυτο.Για αλλους λογους βεβαια απο αυτους που αναφερει ο φιλος dvd gr
Πειτε μου οτι παιζει και backup DL και ορμαω να το χτυπησω!!!;)
To 6600 επαιζε DL οποτε θα παιζει και αυτο.Για αλλους λογους βεβαια απο αυτους που αναφερει ο φιλος dvd gr
καλα γραψτο λαθος και αμα σου παιξει τηλεφωνα μου,οταν θα σου κολλαει στη αλλαγη layer θα το θυμηθεις.
Ρε μεγαλε τι δεν μπορεις να καταλαβεις?ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ MEDIA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΩΣΤΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ PLAYER ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΑ DL...
Αν πιστευεις οτι ακομα και τα επωνυμα περσινα και προπερσινα μοντελλα (που διαβαζαν αντιγραμμενα dvd +/- r) διαβαζουν κανονικα γραμμενα dvd dl εισαι πολυ γελασμενος.Μαθε να διαβαζεις πριν απαντησεις.... Ελεος πια...
Λίγο ηρεμία, παρακαλώ ....
Και από τους δυό σας.
Ευχαριστώ,
Τόλης
Σήμερα ήρθε και το δικό μου 6700 .
Το φλάσαρα , οι υπότιτλοι παίζουν μια χαρά !
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μου παίζει divx 3.11 . Δεν θα έπρεπε να τα τρέχει κανονικά ?
Δεν το έχω δοκιμάσει. Με ποιό firmware το φλάσαρες;
MTZ ή PYPS ???
Ποιά έκδοση;
Παραθέτω και μερικά χρήσιμα links για το Yamada.
http://www.my-yamada.co.uk
My-Yamada.co.uk
http://users.otenet.gr/~kronos35/
Yamada 6x00 Greek OSD
http://mtz.softpedia.com/
DivXpert firmwares by Mtz
http://pyps.medvedek.org
P.Y.P.S. Group MTK Firmware makers
Έβαλα το Yamada6700_V1_Mtz .
Ααααα.... προς το παρόν είναι το καλύτερο....
Το v2 έχει κάποια προβληματάκια, αλλά είμαστε κοντά στην επιτυχία....
Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιο άλλο fw που να παίζει και 3.11 και ελληνικούς υπότιτλους ?
Για το 3.11, δεν ξέρω. Μπορείς όμως να μπείς στο My Yamada και να ρωτήσεις ή να ψάξεις, γιατί νομίζω ότι το έχουν ξαναρωτήσει.
Ρε μεγαλε τι δεν μπορεις να καταλαβεις?ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ MEDIA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΩΣΤΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ PLAYER ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΑ DL...
Αν πιστευεις οτι ακομα και τα επωνυμα περσινα και προπερσινα μοντελλα (που διαβαζαν αντιγραμμενα dvd +/- r) διαβαζουν κανονικα γραμμενα dvd dl εισαι πολυ γελασμενος.Μαθε να διαβαζεις πριν απαντησεις.... Ελεος πια...
μαλλον λες οτι θες...
Μην με κάνετε να επαναλαμβάνομαι. Μην κάνετε ανούσια ποστ.
Ανοίξτε ένα MSN και πείτε ότι θέλετε μεταξύ σας ή ακόμα και με PM.
ΕΛΕΟΣ ........
Δεν μπόρεσα να βρω λύση . Να περάσω το P.Y.P.S ???
Divx με ήχο AC3 τα παίζει; Επίσης τους υπότιτλους srt μπορεί να πειράξει την γραμματοσειρά (να την μεγαλώνει με ενδιαφέρει); Τέλος να υποθέσω πως διαβάζει 4-5 ταινίες από ένα δισκάκι DVD και επιλέγεις εσύ πια θα παίξει έτσι;
Divx με ήχο AC3 τα παίζει;Ναι, παίζει...
Επίσης τους υπότιτλους srt μπορεί να πειράξει την γραμματοσειρά (να την μεγαλώνει με ενδιαφέρει); η καινούργια PYPS firmware νομίζω ότι το κάνει
Τέλος να υποθέσω πως διαβάζει 4-5 ταινίες από ένα δισκάκι DVD και επιλέγεις εσύ πια θα παίξει έτσι;φυσικά και το κάνει. έχει file browser κανονικά και επιλέγεις εσύ.
Xμμμ σαν να με ψήνεις να το πάρω!
Απλά έχω κόλλημα με τους υπότιτλους για προσωπικό ζήτημα. Δεν θέλω να είναι σαν τα τελευταία DVD που σου βγαίνουν τα μάτια να διαβάσεις τι λέει, αλλά να πλησιάζει σε μέγεθος το κλασσικό που βλέπουμε στα ιδιωτικά κανάλια!
Κοίτα... για τα λεφτά που έχει, είναι άριστη αγορά.
Τί είναι σήμερα 58€ ???
Βγήκε και η version 3 του firmware της Yamada, αλλά δεν ξέρω τί διορθώνει/χαλάει.
Έχει γίνει και μετατροπή αυτού από τον Kronos911 ώστε να έχει σωστά ελληνικά.
Μπορείτε να το κατεβάσετε και από εδώ
http://users.otenet.gr/~kronos35/
Όλο προβλήματα . Τελικά δεν φταίει το divx3.11 , άλλες ταινίες τις παίζει κανονικά . Να ξεκινάει η ταινία , να ακούω μουσική και να εμφανίζει και τους υπότιτλους , χωρίς όμως να δείχνει την εικόνα (μένει το background) .
Άσε που κόβει τους υπότιτλους .
Και αλλάζει συνέχεια την ρύθμιση της εικόνας κατα την διάρκεια της ταινίας .
Αφού το έψαξα το θέμα , όσοι θέλετε να αγοράσετε το 6700 προσέξτε τα εξής :
1. Δεν παίζει αρχεία με ανάλυση πάνω από 720χ576 .
2. Κόβει όσους υπότιτλους είναι άνω των 60 χαρακτήρων .
3. Επίσημη υποστήριξη δεν υπάρχει , αλλά ευτυχώς η community το παλεύει .
4. Ανάλογα με το firmware υπάρχει ή όχι υποστήριξη για pbs σε xvid .
5. Πρόβλημα με πολύ μεγάλα filenames αρχείων .
6. Πρόβλημα με τα ελληνικά filenames .
7. Ακόμα και με modded firmware οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν φαίνονται καλά .
8. Δεν παίζει ήχο ogg
Άντε , να πούμε και τα θετικά :
1. Πολύ ενεργη community .
2. Καλή τιμή .
3. Λεπτό με ωραίο design .
4. Παίζει καλά πάρα πολλούς τύπους αρχείων .
5. Τα πάει πολύ καλά στο fastforward-fastrewind των divx-xvid .
kronos911
29-01-2005, 14:53
Και αλλάζει συνέχεια την ρύθμιση της εικόνας κατα την διάρκεια της ταινίας .
Γεια σας.
Όταν λες αλλάζει την ρύθμιση εννοείς από 4:3 σε 16:9 και αντίστροφα? Αν είναι αυτό τότε ΚΑΙ το 6700 έχει το πρόβλημα με το scart pin 8 σαν το 6600
Αλλάζει από 16/9 σε 4/3 , κατεβάζει το κάδρο πιο χαμηλά . Σε ζαλίζει .
Ελπίζω να διορθωθεί πριν κάνει πτήση έξω από το μπαλκόνι .
με επεισες να μην το παρω,ευχαριστω πολυ.pioneer και παλι pioneer!
kronos911
29-01-2005, 16:19
Αλλάζει από 16/9 σε 4/3 , κατεβάζει το κάδρο πιο χαμηλά . Σε ζαλίζει .
Ελπίζω να διορθωθεί πριν κάνει πτήση έξω από το μπαλκόνι .
Κάνε ένα πείραμα πριν πετάξει. Δοκίμασε ένα scart σε rca converter και σύνδεσε το 6700 μέσου τον βυσμάτων rca στο scart της TV. Αν δεν το κάνει τότε κόψε το pin 8 από το scart και άλλαξε χειροκίνητα το 16:9 – 4:3 από την TV, ή κράτα την σύνδεση με το rca.
Εγώ δεν έχω αυτό το πρόβλημα.
kronos911
31-01-2005, 23:20
Για όσους ενδιαφέρονται έχω μετάφραση τις εκδόσεις 1 του Mtzκαι P.Y.P.S. θα τις βρείτε http://users.otenet.gr/~kronos35 (http://users.otenet.gr/~kronos35) (το [url] δεν το εχετε?)
φιλε kronos μιας και το εχεις ψαξει το θεμα θα ηθελα να μου πεις πως το βλεπεις με τους υποτιτλους srt φορματ???
αν ειναι γραμμενα σωστα θα τα παιζει...αν ειναι γραμμενα λαθος θα κολλαει στις μεταβασεις απο το 1 στρωμα στο αλλο για λιγο,αν ειναι γραμμενα τελειως λαθος δεν θα καταφερνει ουτε στρωμα να αλλαξει....
Θες να αναλύσεις λίγο τι εννοείς σωστός και λάθος τρόπος? Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για DL?
kronos911
01-02-2005, 16:03
φιλε kronos μιας και το εχεις ψαξει το θεμα θα ηθελα να μου πεις πως το βλεπεις με τους υποτιτλους srt φορματ???Δηλαδή? Τι ακριβός θες να μάθεις.
γεια σας και από μένα...Καινούριος κάτοχος του yamada 6700 και δε περίμενα να βρω τέτοιο φόρουμ κατατοπιστικό πάνω στο θέμα...Με "φλασρισμενο" το μηχάνημα με το MTZ V1 και η απορία μου είναι πως θα γίνει να φαίνονται οι υπότιτλοι πρώτα στο μενού της συσκευής ως αρχείο .srt η sub και πως θα τους κάνω να φαίνονται στην ταινία...Να υποθέσω ότι χρειάζεται να είναι το όνομα του αρχείου srt ίδιο με το όνομα αρχείου τις ταινίας?δεν έχω σε όλες τις ταινίες μου υπότιτλους με το ίδιο όνομα αρχείου όπως η ταινία και καταλαβαίνετε το πρόβλημα....αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα....ευχαριστώ...
Λοιπόν το θέμα τως υποτίτλων στο 6700 έχει ως εξής:
1.Με όλες τις πατσαρισμένες (V1, V2, V3 από ΜΤΖ, PYPS, και kronos911) εκδόσεις υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε αρχεία srt και sub.
2. Για να εμφανιστούν οι υπότιτλοι πρέπει να χρησιμοποιούμε ΤΟ ΠΟΛΥ 41 χαρακτήρες + τελεία + προέκταμα, δηλαδή ΕΩΣ 45 χαρακτήρες σύνολο.
(Προτείνω να μήν χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ πάνω από 40 χαρακτήρες) Αυτό συνεπάγεται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι χαρακτήρες ΚΑΙ στο αρχείο avi (βλέπε 3ον)
3. Το όνομα του αρχείου srt ή sub πρέπει να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα με το αρχείο avi με την απαίτηση να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι χαρακτήρες (Κεφαλαία , μικρά) δηλαδή της μορφής: moVie.cD1.avi , moVie.cD1.srt ή sub.
4. Τα αρχεία τύπου sub έχουν πρόβλημα συγχρονισμού ΜΟΝΟ στην έκδοση του FW που περιέχει "από την μάνα του " το 6700. Σε όλες τις άλλες εκδόσεις το πρόβλημα έχει λυθεί.
5. Το πρόβλημα μη εμφάνισης περισσότερων από 60 χαρακτήρες σε έναν υπότιτλο, έχει λυθεί με την έκδοση V3 (επίσημη και όλες τις πατσαρισμένες ΜΤΖ, kronos911 και ΡΥΡS)
Το νέο όριο είναι πλέον 124 χαρακτήρες σε έναν υπότιτλο !!!!. Αν δεν κάνω λάθος το PYPS έχει αυξήσει πλέον το όριο σε 124 χαρακτήρες και στο V1. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να έχετε υποστήριξη packed bitstream, openDML + ac3 χωρίς να εξαφανίζονται οι υπότιτλοι μετά από 12-15 λεπτά ΚΑΙ 124 χαρακτήρες (μόνο το 6700 υποστηρίζει αυτές τις ιδιότητες)
6. Ανάλογα με την έκδοση FW που χρησιμοποιείτε έχετε τις εξής επιλογές:
α. ΜΤΖ. (έκδοση V3)
Επιλογή 3 μεγεθών σε τέσσερις γραμμές, με την χρησιμοποίηση
εισαγωγής κωδικών στο μενού και επιλογή Ελληνικών μενού (με τη
βοήθεια του kronos911)
β. ΡΥΡS
Επιλογές σε επίπεδο μεγέθους, χρώματος χαρακτήρων, θέσης
-αποστάσεις , υποβάθρου χαρακτήρων (διαφάνεια, χρώμα κλπ)
γ. kronos911
Η προσπάθεια του φίλου kronos911 έιναι αξιέπαινη αν σκεφτεί κανείς
οτι δεν έχει ΚΑΝ τον 6700 για δοκιμές (έχει 6600 και έχει κάνει πολύ
δουλειά και σε αυτόν τον player). Αυτός μετέφρασε και προσάρμοσε
τα μενού στα Ελληνικά και τα έχει δώσει και στον MTZ. Έχει
προσθέσει και μερικά καλούδια όπως την δυνατότητα να "βλέπει"
τους ελληνικούς υπότιτλους της μορφής movie.el.srt έχοντας έτσι
την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε πολύγλωσσους υποτιτλισμούς.
7. Η δυνατότητα εμφάνισης italic ή έντονων με την χρησιμοποίηση (i) (/i) και (b) (/b) απουσιάζει από όλους τους players με το ίδιο chip (MT1389) και πρέπει να αποφεύγονται (μόνο τα PC ή Network players μπορούν εμφανίσουν εναλλασόμενα italics, bolds, και normal χαρακτήρων)
8. Η χρησιμοποίηση εργαλείων όπως το directsub (μπορείτε να το βρείτε στα ξενόγλωσσα forums οπως το my-yamada) εξασφαλίζει την άψογη θέαση των υποτίτλων μας, ανάλογα με την έκδοση, το μέγεθος και τον αριθμό των χαρακτήρων των υποτίτλων μας με την αυτόματη προσαρμογή τους με 5-6 κλικ (1 λεπτό το πολύ).
Εγώ χρησιμοποιώ τους πολύ μεγάλους χαρακτήρες του MTZ σε τρείς γραμμές με την δυνατότητα να εμφανίζονται 42-42-40 χαρακτήρες. Είναι καλύτεροι ακόμη και από αυτούς των καλύτερων DVD σχεδόν όπως οι τηλεοπτικοί.
Stay tuned, more to come......
Πολύ καλός... Περιμένουμε περισσότερα νέα...
Μην με παρετε με τις ντοματες αλλα σε ποιοτητα εικονας σε σχεση με ενα low end sony/philips/pioneer (των 80-100ε) πως τα παει?Μιλαω κυριως για θεαση dvd σε τηλεοραση.
Εμένα μιά χαρά μου φαίνεται. Σε σύγκριση με το προηγούμενό μου Grundig...
Δηλαδή? Τι ακριβός θες να μάθεις.
με καλυψε πληρως ο φιλος που το αναλυσε πιο πανω.
ειναι Ευδιακριτα τα γραμματα????
Ειναι μια χαρα....
Εχεις επιλογη σε 3 μεγεθη....
Μιλάω για το P.Y.P.S v1 με Ελληνικό μενού (v 20050202)
από το site του kronos911
σε μερικα λεπτακια θα το εχω στα χερια μου και οπως καταλαβαινετε θα φαει ....
λοιπον εχω ηδη ετοιμαστει αλλα εχω και εγω καποιες αποριες κατεβασα το Yamada6700_1253_V3_Mtz που λεει οτι υποστηριζει ελληνικα και αγγλικα
και το αντιστοιχο απο το site του kronos . Ομως σε μεγεθος εχουν διαφορα 23 Mb με το πρωτο να ειναι 24 mb και το αντιστοιχο moddαρισμενο απο τον kronos να ειναι 1Mb . Γιατι τοσο μεγαλη διαφορα ?
H μονη διαφορα τους ειναι οτι ο kronos προσθετει ελληνικο menu ?
αργειτε αργειτε . τεσπα περασα το πρωτο το μηχανημα φυσαει μεχρι τωρα οσα εχω δοκιμασει και divx και xvid παιζουν μια χαρουλα.
Απ' ό,τι έχω δει μέχρι τώρα, το καλύτερο είναι το P.Y.P.S v1 με Ελληνικό μενού (v 20050202) από το site του Kronos911.
Δοκίμασέ το. Είναι ουσιαστικά συνδιασμός του v1 και v3. Έχουν πάρει τα καλύτερα χαρακτηριστικά (μέγεθος υποτίτλων, maximum characters 124, packed bitstream) και τα έχουν βάλει σε ένα....
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
http://pyps.aventurahost.net/yamada6700_more.html
θα το δοκιμασω γιατι με το 1253_V3_Mtz παρατηρησα καποια προβληματα οπως "σπασιμο" της εικονας σε μερικα xvid που ειναι πολυ ενοχλητικο
Αυτό είναι το πρόβλημα με το Packed Bitstream που έχει αναφερθεί στην έκδοση 2 και 3.
Δοκίμασε μ' αυτό που σου λέω και δεν θα χάσεις....
Και ένα quote από εδώ (http://my-yamada.co.uk/phpBB/viewtopic.php?p=17235#17235)
THE SUMMARY OF OFFICIAL FIRMWARES:
Packed Bitstream nvop ( bvop=2)
V1 it is solved
V2 it is NOT solved
V3 it is NOT solved
.sub out of sync
V1 it is NOT solved
V2 it is solved
V3 it is solved
the number of the characters / subtitle
V1 60 in 2 lines
V2 60 in 2 lines
V3 124 in 3 lines
Disappering subtitles when using XviD,Divx + ac3 avi's
V1 it is solved
V2 it is NOT solved
V3 it is solved
Problems with fast formarding
V1 it is NOT solved
V2 it is solved
V3 is is solved
Conclusion:
V3(pre) seems to be perfect except packed bitstream support.
THANK YOUUUUUUUU
Εισαι ωραιος . Μεχρι στιγμης ολα πανε μια χαρα .
kronos911
27-02-2005, 01:30
σε μερικα λεπτακια θα το εχω στα χερια μου και οπως καταλαβαινετε θα φαει ....
λοιπον εχω ηδη ετοιμαστει αλλα εχω και εγω καποιες αποριες κατεβασα το Yamada6700_1253_V3_Mtz που λεει οτι υποστηριζει ελληνικα και αγγλικα
και το αντιστοιχο απο το site του kronos . Ομως σε μεγεθος εχουν διαφορα 23 Mb με το πρωτο να ειναι 24 mb και το αντιστοιχο moddαρισμενο απο τον kronos να ειναι 1Mb . Γιατι τοσο μεγαλη διαφορα ?
H μονη διαφορα τους ειναι οτι ο kronos προσθετει ελληνικο menu ?
Hello πέδες
Για το μέγεθος έχω να σας πω ότι στα αρχεία μου δεν γουστάρω τα dummy’s γιατί οπός λέει και η λέξη είναι χαζά αρχεία. Απολαύστε το 6700 όσο μπορείτε γιατί κυκλοφορεί η φήμη ότι η Yamada έκανε πάλη το θαύμα της. 6700 game over άρα και το official support της. Αλλά θα υπάρχουνε πάντα «καλά παιδιά» για το unofficial support.
Ας ελπίζουμε η community να συνεχίσει να κάνει το θαύμα της.
kronos911
11-03-2005, 21:16
Ζητείτε
6700 πειραματόζωο για νέες εκδόσεις λογισμικού με ελληνικό και μη μενού.
Θα προτιμηθούνε αυτοί που μπορούνε να φτιάξουνε ή έχουνε
συριακή σύνδεση με Η/Υ
Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουνε μαζί μου
μέσου της φόρμας σχολίων που έχω στην σελίδα μου (http://users.otenet.gr/~kronos35/gr)
Με εκτίμηση kronos911
Χάλασες κανένα ή σκοπεύεις να το κάνεις;
σχετκα με τους υποτιτλους, μπορει το 6700 να παιξει idx+sub αρχεια ή πρεπει να τα μετατρεψω σε srt? επισης, αν σε 1 folder του dvd βαλω το εργο με τους αγγλικους υποτιτλους θα μπορω αργοτερα να προσθεσω και τους ελληνικους στο ιδιο folder?
Ναι, μπορεί να παίξει τέτοιους υπότιτλους. Δεν χρειάζονται μετατροπή.
Μπορείς να το κάνεις και το δεύτερο. Ο τρόπος (τουλάχιστον στο firmware του kronos911) αλλάζοντας λίγο το όνομα του αρχείου του υπότιτλου.
Δηλαδή... έχεις την ταινία Movie.avi. Μπορείς να έχεις τον υπότιλο Movie.el.srt & Movie.en.srt και από το πλήκτρο subtitles να αλλάζεις τους υπότιτλους.
Cherouvim
22-03-2005, 20:28
Μόλις έγινα κάτοχος ενός Yamada 6700 και έβαλα και εγώ την έκδοση FW_050202 αλλά δυστηχώς δεν μου παίζει ελληνικούς υπότιτλους. ΄Μπορεί να βοηθήσει καποιος;
Την κατέβασες από το site του Kronos911 ???
Cherouvim
23-03-2005, 09:56
Ναί απο το site του Kronos911 την κατέβασα. Αλλά τώρα πήγα στο site της yamada και κατέβασα απο εκεί την έκδοση 2 New Age και παίζουν όλα κανονικά.
kronos911
25-04-2005, 22:42
To the moderators I apologize in advance for the language that will be used in the following Greek message. Please feel free to panelize me.
----- Message in Greek -------------
Προς τον @λήτη που έστειλε σχόλια από την σελίδα μου την
Δευτέρα 25 Απριλίου 2005 και ώρα 14:52:06
----- Original Message -----
Sent: Monday, April 25, 2005 2:52 PM
Subject: Yamada Greek OSD feedback
NICKNAME: mpampiniwtis
EMAIL: mpampiniwtis@glwssologia.gr (mpampiniwtis@glwssologia.gr)
PLAYER: DVX-6600
TYPE: Γενικά
REMARKS: geia sou palikari
eimai o mpampiniwtis kai goustarw kai egw opws oloi oi Ellines na vlepw dvd kai ta sxetika
alla................
eida sto site sou:
"τέλια μετάφραση"
"σχόλεια"
RE FILE MAS DIELYSES ME THN ORTHOGRAFIA SOY!!!!
ME TETOIA ELLHNIKA THA THN KANEIS THN METAFRASH???
EEEE?EEEEEEEEEEEE???????????
B1: Υποβολή
Ωραία κ.. (αν είσαι όντος αυτός που λες)
Αν νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις καλύτερη μετάφραση πάρε τα εργαλεία και
κάνε την! Οι συσκευές τις Yamada σε περιμένουνε. >><<< Αλλιώς πήγαινε και
***********. Παράπονο από άλλον Έλληνα χρήστη, εντός και εκτός
Ελλάδος, δεν έχω ακούσει, όσοι ανακαλύπτουνε λαθάκια μου τα επισημάνουνε και
τα διορθώνω άμεσα.
Επειδή όμως δεν μου άρεσε κάτι από το ύφος σου θα προβώ σε αναζήτηση του
email που έδωσες μέσων των αρχών για να δούμε τι ****** είσαι.
Α ναι και κατι ακόμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεν γράφει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής σου
------
Προς όλους του άλλους
Οποίος νομίζει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ
Όπως καταλαβαίνεις kronos911, έγινε edit το post σου, γιατί υπάρχουν και μικρα παιδιά εδώ μέσα.
Θα σε παρακαλούσα να μην επαναληφθεί...
Τόλης
kronos911
26-04-2005, 00:27
No problem :)
Καλησπέρα σε όλους,
επειδή δεν έχω ψάξει το θέμα για Divx player, το Yamada 6700 για το οποίο γράφετε εδώ, είναι από τα καλύτερα που μπορώ να βρω στην Ελλάδα (από την άποψη της τιμής και της ποιότητας) και το οποίο παίζει και Ελληνικούς υπότιτλους;
1) Το firmware του player, πως το κάνετε αναβάθμιση;
2) Θα ήθελα να μπορώ να γράφω 5-6 αρχεία Divx με ταινίες σε ένα Dvd και να μπορώ μετά να τα βλέπω στην ΤΒ, αλλά να μην έχω προβλήματα με τους υπότιλους ή τον ήχο και την εικόνα.
Το Yamada 6700 το καταφέρνει αυτό; Ή υπάρχει κάποια άλλη συσκευή η οποία, άσχετα αν είναι πιο ακριβή, μπορεί να δώσει καλύτερα και σίγουρα αποτελέσματα σχετικά με τους υπότιτλους, την εικόνα και τον ήχο;
3) Από ότι είδα, η συσκευή παίζει σχεδόν τα πάντα (mp3, wma και από βίντεο αρκετά format). Όλα αυτά τα βλέπεις σε κάποιον browser όταν φορτώσεις το dvd και από εκεί επιλέγεις τα αρχεία που θέλεις να δεις και να ακούσεις;
Ευχαριστώ.
Καταρχάς, καλωσήρθες στο site μας.
Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εύκολο να βρεις πλέον το Yamada 6700 στην Ελλάδα, μιάς και σταμάτησε η παραγωγή του.
1) το firmware αναβαθμίζεται πανεύκολα με ένα CD που περιέχει ένα και μόνο αρχείο.
2) Γίνεται κι αυτό που ζητάς. Μπορείς να τα βάλεις σε διαφορετικούς φακέλους (folders) ή και να τα αφήσεις χύμα. Απλά θα πρέπει το αρχείο των υπότιλων να έχει το ίδιο όνομα με την ταινία π.χ. movie.avi & movie.srt (ή σε ελληνικό firmware του kronos911 movie.avi & movie.ell.srt, αλλά και το παραπάνω)
3) Ακριβώς. Υπάρχει πολύ καλός browser που μπορείς να δεις τί έχεις μέσα στο media που έχεις βάλει μέσα.
Καταρχάς, καλωσήρθες στο site μας.
Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εύκολο να βρεις πλέον το Yamada 6700 στην Ελλάδα, μιάς και σταμάτησε η παραγωγή του.
1) το firmware αναβαθμίζεται πανεύκολα με ένα CD που περιέχει ένα και μόνο αρχείο.
2) Γίνεται κι αυτό που ζητάς. Μπορείς να τα βάλεις σε διαφορετικούς φακέλους (folders) ή και να τα αφήσεις χύμα. Απλά θα πρέπει το αρχείο των υπότιλων να έχει το ίδιο όνομα με την ταινία π.χ. movie.avi & movie.srt (ή σε ελληνικό firmware του kronos911 movie.avi & movie.ell.srt, αλλά και το παραπάνω)
3) Ακριβώς. Υπάρχει πολύ καλός browser που μπορείς να δεις τί έχεις μέσα στο media που έχεις βάλει μέσα.
Ευχαριστώ για το welcome :039:
Θα δω αν μπορώ να το βρω online σε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα. Απλά θα ήθελα να είμαι βέβαιος, όσο το δυνατό γίνεται, ότι το player θα παίξει τις ταινίες με Ελληνικούς υπότιτλους χωρίς προβλήματα.
-------
Edit:
Εδώ (http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=628&catid=40) υπάρχει στα 75.00 € +ΦΠΑ.
Είναι καλή η τιμή ή το βρίσκει κανείς και πιο φθηνό.
kronos911
01-05-2005, 01:31
Ευχαριστώ για το welcome :039:
Θα δω αν μπορώ να το βρω online σε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα. Απλά θα ήθελα να είμαι βέβαιος, όσο το δυνατό γίνεται, ότι το player θα παίξει τις ταινίες με Ελληνικούς υπότιτλους χωρίς προβλήματα.
-------
Edit:
Εδώ (http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=628&catid=40) υπάρχει στα 75.00 € +ΦΠΑ.
Είναι καλή η τιμή ή το βρίσκει κανείς και πιο φθηνό.
Εδώ (http://www.mgmanager.gr/) λίγο πιο φθηνό (Αναζητήστε για yamada)
Μετά πας σε eBay (www.ebay.co.uk) να βρείς
Όσο για τους υπότιτλους άνετα στα Ελληνικά.
Αρκεί το όνομα της ταινίας να είναι το ίδιο με του υποτίτλου. π.χ.
movie.avi
movie.srt ή
movie.el.srt ή
movie.gr.srt
Δεν ξερώ αν το ίδιο ειναι και για τους υποτίτλους sub (feedback please)
Όταν λες για τους υπότιτλους sub εννοείς αυτούς που είναι μαζί με τους idx & sub ? Που είναι σετάκι;
Εδώ (http://www.mgmanager.gr/) λίγο πιο φθηνό (Αναζητήστε για yamada)
Μετά πας σε eBay (www.ebay.co.uk) να βρείς
Όσο για τους υπότιτλους άνετα στα Ελληνικά.
Αρκεί το όνομα της ταινίας να είναι το ίδιο με του υποτίτλου. π.χ.
movie.avi
movie.srt ή
movie.el.srt ή
movie.gr.srt
Δεν ξερώ αν το ίδιο ειναι και για τους υποτίτλους sub (feedback please)
Ευχαριστώ για την απάντηση!
(Από Τρίτη το βλέπω για παραγγελεία) :001:
( Ακόμα δεν πήρα το μηχάνημα, αλλά ψάχνω για αυτό γενικώς. Στο Link αυτό: http://lazadezign.freeweb.hu/yamadadvx6700.htm τι είναι αυτά τα backrounds; )
kronos911
02-05-2005, 16:05
Apotsi -> Εννοώ τους υποτίτλους SUB που είναι από microDVD με την μορφή
{1}{1}23.976
{1753}{1819}Μόνο ένας δικός μου δεν άντεξε|να πυγμαχίσει άλλο
Που είναι αρχεία κειμένου. Για τους άλλους SUB δεν ξέρω αν το κόλπο δουλεύει (μπορεί αν μετονομάσεις και τα 2 αρχεία idx, sub)
Peris72 -> Ναι το F/W του New Age (που έχω μετάφραση, προσοχή διάβασε τις οδηγίες σχετικά με την αναβάθμιση στην 2Α) έχει το ζευγάρι [Α] (δεξιά είναι ο browser)
Peris72 -> Ναι το F/W του New Age (που έχω μετάφραση, προσοχή διάβασε τις οδηγίες σχετικά με την αναβάθμιση στην 2Α) έχει το ζευγάρι [Α] (δεξιά είναι ο browser)
Το είδα (σχετικά με την υποβάθμιση του firmware στην πρώτη έκδοση της εταιρίας και τέλος μαλακό μηδενισμό).
Στην σελίδα σου υπάρχουν τα εξής:
1) Yamada v3 με Ελληνικό μενού με δοκιμαστική πλήρες 1253 f7-8 γραμματοσειρά
2) Mtz's v1 με Ελληνικό μενού
3) Mtz's v2 rc1 με Ελληνικό μενού
4) Mtz's v3 rc1 με Ελληνικό μενού
5) New Age's v2 1253 με Ελληνικό μενού kronos911_v2 (σχόλια)
(Διαβάστε αυτό πριν αναβαθμίσετε)
6) P.Y.P.S v1 με Ελληνικό μενού (v 20050202)
7) P.Y.P.S. v2 με Ελληνικό μενού
Ποιό είναι το πιο πρόσφατο firmware; (το (1), (2), (3) κλπ); Αυτό δηλαδή που γενικώς θα παίζει οκ τα Ελληνικά πιο καλά.
Στο New Age, η διαφορά με τα άλλα firmware, είναι ότι έχει Ελληνικό μενού; Μπερδεύτηκα λίγο με την χρονολογική σειρά των firmware.
Ποιό πρέπει να κατεβάσω για να το εγκαταστήσω;
(Η παραγγελεία έγινε, αρκεί μη μου πούνε ότι δεν υπάρχει στο κατάστημά τους πλέον... :022: )
kronos911
02-05-2005, 22:58
Το είδα (σχετικά με την υποβάθμιση του firmware στην πρώτη έκδοση της εταιρίας και τέλος μαλακό μηδενισμό).
Στην σελίδα σου υπάρχουν τα εξής:
Ποιό είναι το πιο πρόσφατο firmware; (το (1), (2), (3) κλπ); Αυτό δηλαδή που γενικώς θα παίζει οκ τα Ελληνικά πιο καλά.
Στο New Age, η διαφορά με τα άλλα firmware, είναι ότι έχει Ελληνικό μενού; Μπερδεύτηκα λίγο με την χρονολογική σειρά των firmware.
Ποιό πρέπει να κατεβάσω για να το εγκαταστήσω;
(Η παραγγελεία έγινε, αρκεί μη μου πούνε ότι δεν υπάρχει στο κατάστημά τους πλέον... :022: )
Με γεια σου.
Θα σε πάρουνε τηλέφωνο τα παιδιά να επιβεβαιώσουνε την παραγγελία.
Όσο για τα F/W όντος είναι ένα χάος, μάλλον πρέπει να επανασχεδιάσω λίγο την σελίδα του 6700. Θα βάλεις το New Age v2 (και συγκεκριμένα την έκδοση α (είναι στο zip) που έχει packed bit streams). Όλα τα F/Wπου έχω είναι με ελληνικά μενού και υποτίτλους. Η διαφορά του NAv2 με τα άλλα είναι ότι υπάρχει Ελληνικά και στον browser με τα αρχεία.
Καλές προβολές
Ok :)
Είδα ότι έκανες και update την ιστοσελίδα σου :045:
Edit:
Το iso με ποιο πρόγραμμα το κάνετε burn σε cd; Με Nero π.χ. ή με κάποιο άλλο που έχει και κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση για το συγκεκριμένο iso;
Κατά την διάρκεια της αναβάθμισης, τα βήματα που ακολουθούμε είναι συγκεκριμένα κάποια; Π.χ. διάβασα κάπου ότι πατάς το play όταν βάλεις το cd με το firmware και όταν τελειώσει το Update, πρέπει να το βγάλεις (κάνει eject μόνο του). Μετά γράφει "Loading" και περιμένεις να τελειώσει αυτή η διαδικασία; Σε κάποιους, είχε κολλήσει στο "Loading" και μέχρι εκεί έζησε η συσκευή (δεν ξανάνοιξε) :087:
Εκτός από την διαδικασία που περιγράφει ο kronos911 για την αναβάθμιση, μέσα από τις ρυθμίσεις των μενού της συσκευής (σκληρό και μαλακό μηδενισμό μετά την αναβάθμιση), τι άλλο πρέπει να προσέξει κάποιος;
kronos911
03-05-2005, 12:37
Χαίρεται
Λοιπόν το ISO το καις με το NERO ακολουθώντας τα εξής βήματα.
Ανοίγουμε το NERO και κλείνουμε τα παράθυρα που ανοίγει μέσα του. Από το μενού Recorder επιλεγούμε το Burn Image. Στο νέο παράθυρο που ανοίγει βρίσκουμε το ISO το φωτίζουμε και πατάμε το Άνοιγμα. Μετά ρυθμίζουμε την ταχύτητα σε κάτι αργό (4χ – 8χ άντε και 12χ) βάζουμε Disk at Once και επιβεβαιώνουμε ότι το Finalize Cd έχει σημάδι (αν είναι μη επιλέξιμο τότε είναι εντάξει). Ακολουθούμε την διαδικασία όπως θα κάνουμε σε άλλα CD/DVD.
Τώρα στο 6700 βάζουμε το CD μέσα και περιμένουμε λίγο. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που μας λέει να πατήσουμε το πλήκτρο Play. Το πατάμε και ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!! Όταν βγάλει το CD το βγάζουμε από το μηχάνημα και μπορούμε να βάλουμε ένα άλλο με ότι θέλουμε (MP3, DivX, DVD). Στην συνέχεια το μηχάνημα θα κάνει επανεκκίνηση και εκτελούμε τις άλλες διαδικασίες που τυχόν απαιτούνται για την αναβάθμιση.
Ρίξε μία ματιά εδώ (http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&Itemid=4) πάνω-πάνω.
Ευχαριστώ για την βοήθεια :)
(έρχεται και η συσκευή) :003:
Αγόρασα το 6700 και αμέσως έκανα την αναβάθμιση του FW στην FW_050301 Version 1(pyps - ήθελα να έχω οποσδήποτε το packet bitsream).Το πρόβλημα είναι οτι οι υπότιτλοι στα divx αρχεια εμφανίζονται στα κινέζικα. Δοκίμασα δυο διαφορετικές ταινίες με ελληνικους υποτιτλους αλλά και στις δυο αντι για ελληνικα εμφανίζονται κινέζικα.
Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και πριν την αναβάθμιση (!!!!) το οποίο όμως δυστυχως δεν λύθηκε με το upgrade. Από όσο γνώριζα το 6700 υποστήριζε από το εργοστασιακό fw τους ελληνικούς υπότιτλους.
Γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται να κάνω για να δω ελληνικούς υπότιτλους;
kronos911
03-05-2005, 17:33
Αγόρασα το 6700 και αμέσως έκανα την αναβάθμιση του FW στην FW_050301 Version 1(pyps - ήθελα να έχω οποσδήποτε το packet bitsream).Το πρόβλημα είναι οτι οι υπότιτλοι στα divx αρχεια εμφανίζονται στα κινέζικα. Δοκίμασα δυο διαφορετικές ταινίες με ελληνικους υποτιτλους αλλά και στις δυο αντι για ελληνικα εμφανίζονται κινέζικα.
Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και πριν την αναβάθμιση (!!!!) το οποίο όμως δυστυχως δεν λύθηκε με το upgrade. Από όσο γνώριζα το 6700 υποστήριζε από το εργοστασιακό fw τους ελληνικούς υπότιτλους.
Γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται να κάνω για να δω ελληνικούς υπότιτλους;
Καλορίζικο το 6700
Δυστυχώς το 6700 δεν έχει από την μάνα του Ελληνικά (έχω δει τις γραμματοσειρές του). Τώρα ότι F/W κυκλοφορεί εκτός των sites του δικού μου (http://users.otenet.gr/~kronos35)και του Ελληνικού τμήματος του New Age (http://newage.mpeg4-players.info/yamada/6700/6700.html)δεν έχουνε Ελληνικά (σε μένα θα βρεις την τελευταία (φρέσκια) έκδοση)</FONT>
Άρα η απάντηση στο ερώτημα σου είναι κατέβασε και βάλε την έκδοση 2α του New Age που έχει τα bit streams (έτσι και αλλιώς η έκδοση του PYPSπου έχεις είναι βασισμένο σε αυτό)
Kronos911 μπράβο για την δουλεια που εχεις κάνει.
Τα δυο fw που μου εχεις ποστάρει τις διαφορές έχουνε μεταξύ τους;
Εαν εγκαταστήσω ένα από τα δυο θα έχω εαν κατάλαβα καλά ελληνικούς υπότιτλους αλλά για το packet bitsream τι γίνεται; Η έκδοση 2α που αναφέρεις είναι η version B του FW_050301 στο pyps;
Knoros911 κατέβασα από το site σου το "New Age's v2 1253 με Ελληνικό μενού kronos911_v2". Μέσα σε αυτό έχεις δυο φακέλους τον a και b. Μάλλον είναι αντίστοιχες εκδόσεις με τις versions A και Β του pyps. Οπότε εαν εγκαταστήσω το δικό σου fw που βρίσκεται στον φάκελο a (type A) θα μπορώ να έχω υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων και ταυτόχρονα paxket bitsream;
kronos911
03-05-2005, 22:51
FW_050301: download fw iso Version A or Version B *NEW *not from PYPS Group
Version A:
- based on original version V1
- 255 characters for MPEG4 subtitles
- XviD packet bistream support
- corrected common mediatek bug: current folder indicator screwed up if youstep into multi level folders and back
- no more initial single elapsed time display with mpeg4 files
- NTSC SUB bug
- only partial ID3V1 TAG display ('COMMENT' tag is missing)
- during avi playback the setup menu can disappear :-(
- Codepage support: 1250-1258
Version B:
- based on original version V2
- 128 characters for MPEG4 subtitles
- NO XviD packet bistream support
- corrected common mediatek bug: current folder indicator screwed up if youstep into multi level folders and back
- no more initial single elapsed time display with mpeg4 files
- full ID3V1 TAG display
- Codepage support: 1250-1258
Αν διαβάζω καλά το Α έχει τα pbsκαι όχι το Β. Άρα New Age 2A. Όσο για το τι διαφορές υπάρχουνε στα 2 F/W (New Age, Kronos911) είναι ότι έχω διορθώσει μερικά σημεία στο OSDαφού το είχα στείλει στον NewAge. (kronos911_v2).
koslyr][/font]
Knoros911 κατέβασα από το site σου το "New Age's v2 1253 με Ελληνικό μενού kronos911_v2". Μέσα σε αυτό έχεις δυο φακέλους τον a και b. Μάλλον είναι αντίστοιχες εκδόσεις με τις versions A και Β του pyps. Οπότε εαν εγκαταστήσω το δικό σου fw που βρίσκεται στον φάκελο a (type A) θα μπορώ να έχω υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων και ταυτόχρονα paxket bitsream;
Ναι αλλά πρέπει να ακολουθήσεις τις διαδικασίες που περιγράφω στην σελίδα.
Τελικά εγκατέστησα το typeA και ολα τωρα παίζουν τέλεια. Οι ελληνικοί υπότιτλοι εμφανίζονται κανονικά. (Thanks a lot kronos911 ).
Από το κατάστημα που αγόρασα το 6700 μου είπαν ότι υποστηρίζει κανονικά ελληνικούς υπότιτλους. Όμως αυτό δεν ισχύει αφού πρέπει να εγκαταστήσεις κανούργιο ανεπίσημο fw (από το site του kronos911 - να σε καλά διότι θα πήγαινε στον κουβά η αγορά εαν δεν υποστήριζε ελληνικούς υπότιτλους σε divx αρχεία ).
Σχετικά με την εγγύηση της συσκευής μετά την αναβάθμιση του fw (όχι από το επίσημο site της εταιρίας) παραμένει σε ισχύ ή την έχω χάσει;
kronos911
04-05-2005, 12:53
Σχετικά με την εγγύηση της συσκευής μετά την αναβάθμιση του fw (όχι από το επίσημο site της εταιρίας) παραμένει σε ισχύ ή την έχω χάσει;
Ευχαριστώ
Τώρα για την εγγύηση… Στην Ελλάδα είμαστε, απλά μην σπάσεις το αυτόκλητο που είναι στο πίσω μέρος της συσκευής. Καλές προβολές
Το iso το καίμε και σε RW cd αν θέλουμε ή πρέπει να γίνει lock στο τέλος το cd; (σε ένα +R)
Το ISO μπορεί να καεί και σε RW.
Κλείσε το CD στο τέλος (κανονικά σαν να το έκαιγες σε CD) και αφού τελειώσεις την διαδικασία, σβήσε πάλι το RW.
Το ISO μπορεί να καεί και σε RW.
Κλείσε το CD στο τέλος (κανονικά σαν να το έκαιγες σε CD) και αφού τελειώσεις την διαδικασία, σβήσε πάλι το RW.
Edit:
Δεν μου εμφανίζει επιλογή για finilize στο cd. Το κάνει εγγραφή x4 όμως το finilize δεν το εμφανίζει κάπου. Με το Nero Smartstart δοκίμασα και με το Nero vision express, δεν βρήκα πουθενά επιλογή για finalize.
Στο RW πάντως, υπάρχουν τα αρχεία:
DUMMY
DUMMY2
MTK.BIN
TARGET.BIN
Λέτε να υπάρξει πρόβλημα στην αναβάθμιση, επειδή δεν έβαλα την επιλογή finalize (δεν την εμφανίζει) κατά την εγγραφή;
kronos911
05-05-2005, 00:34
Για τους τολμηρούς ένα δωράκι (http://users.otenet.gr/~kronos35) εχω στην σελίδα του 6700
Peris72-> Το πολύ πολύ να σου πει No Disk ή κάτι ανάλογο
Για τους τολμηρούς ένα δωράκι (http://users.otenet.gr/~kronos35) εχω στην σελίδα του 6700
Peris72-> Το πολύ πολύ να σου πει No Disk ή κάτι ανάλογο
Μόλις το είδα το "Δοκιμαστική έκδοση ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ"!
(έκοβα σβούρες στο site σου εδώ και αρκετή ώρα και διάβαζα γενικώς οδηγίες) :024:
Γιατί "Δοκιμαστική έκδοση ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ"; :087:
kronos911
05-05-2005, 16:58
Μόλις το είδα το "Δοκιμαστική έκδοση ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ"!
(έκοβα σβούρες στο site σου εδώ και αρκετή ώρα και διάβαζα γενικώς οδηγίες) :024:
Γιατί "Δοκιμαστική έκδοση ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ"; :087:
Γιατί έχει μια μεταβλητή μέσα του που δηλώνει πόσους υπότιτλους να φορτώσει. Σε μερικά 6700 παρατηρήθηκε crashingτου αν ο αριθμός είναι μεγάλος (ζει απλά θέλει ένα κλείσιμο άνοιγμα από το κεντρικό διακόπτη τροφοδοσίας)
έχουμε v3 από τον New Age μερικά καλούδια είναι
Ορισμός διαφάνειας φόντου υποτίτλων
50% Διαφαν.
Καθόλου
Χρώμα υποτίτλων
Χρώμα Ονομάτων αρχείων
Ορισμός χρώματος κειμένου
Ορισμός χρώματος περιγράμματος
Ορισμός Αναδίπλωσης κειμένου υποτίτλων
Ορισμός Διαμόρφωσης κειμένου υποτίτλων
Γιατί έχει μια μεταβλητή μέσα του που δηλώνει πόσους υπότιτλους να φορτώσει. Σε μερικά 6700 παρατηρήθηκε crashingτου αν ο αριθμός είναι μεγάλος (ζει απλά θέλει ένα κλείσιμο άνοιγμα από το κεντρικό διακόπτη τροφοδοσίας)
έχουμε v3 από τον New Age μερικά καλούδια είναι
Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά...
Έκανα το πρώτο Update στην παλαιότερη έκδοση και όλα καλά.
Στο επόμενο update, NewAge v3, ξεκίνησε την διαδικασία, ολοκλήρωσε και μετά κόλλησε στο close (όταν έβγαλα το cd και ξανάκλεισε μόνο του). Το άφησα αρκετή ώρα αλλά τίποτα. Το έκλεισα, το άνοιξε πάλι, αλλά τώρα κόλλησε στο "Loading".
Μάλλον πήγε βόλτα το μηχάνημα... :039:
Πέθανε; Την αναβάθμιση από ποιό firmware την έκανες σε ποιό...;
Αν την έκανες από άλλη πλην της v1, τότε κακώς...
RTFM ... αναβάθμιση σε άλλο firmware θα έπρεπε να κάνεις μόνο από την v1 σε κάποιο άλλο. Θα έπρεπε να γυρίσεις το Yamada στην v1 και μετά να περάσεις όποια ήθελες, με τις οδηγίες πάντα του kronos911 για soft & hard reset.
Πέθανε; Την αναβάθμιση από ποιό firmware την έκανες σε ποιό...;
Αν την έκανες από άλλη πλην της v1, τότε κακώς...
RTFM ... αναβάθμιση σε άλλο firmware θα έπρεπε να κάνεις μόνο από την v1 σε κάποιο άλλο. Θα έπρεπε να γυρίσεις το Yamada στην v1 και μετά να περάσεις όποια ήθελες, με τις οδηγίες πάντα του kronos911 για soft & hard reset.
Την πρώτη έβαλα (mtk6700v1x) από το site του kronos911. Οκ πήγε το πρώτο update (στην πρώτη έκδοση).
Αφού έβαλα την έκδοση 1 (και μετά το reset από το μενού της συσκευής για τα default settings), έκανα το update στην new age v3. Εκεί κόλλησε.
Ανάθεμα και αν κατάλαβα τι έγινε.... :o
Το έκλεισα τελείως για 5-10 λεπτά το μηχάνημα και τώρα είναι μια χαρα.
Ουφ......... :030: :054: :081:
Να δω τι παίζει τώρα με τις ταινίες. Για την ώρα... το μενού στα Ελληνικά είναι πρώτο Kronos :004:
H γραμματοσειρά πηγαίνει πολύ στα αριστερά από ότι βλέπω στην οθόνη.
Πηγαίνω στις ρυθμίσεις για την γραμματοσειρά και επιλέγω για "αριστερά κέντρο ή δεξιά" αλλά και το δεξιά να επιλέξω, πάλι φεύγει αρκετά αριστερά και χάνεις την αρχή της πρότασης. Έπαιξα και με τις άλλες ρυθμίσεις αλλά πάλι το ίδιο. Αυτό πως το διορθώνω;
Την επεξεργασία υπότιτλων την κάνω με το Subtitle Workshop στο pc.
Όταν παίζουν mp3, στο μενού επάνω δεξιά (δίπλα από το σηματάκι του "play"), πρέπει να υπάρχουν τα λαμπάκια που ανεβοκατεβαίνουν με τον ήχο (οι χρωματιστές μπάρες), ή δεν ισχύει αυτό στην έκδοση NewAge v3;
Σήμερα δυστυχώς διαπίστωσα ότι oταν βάλεις ενα DVD multisession διαβάζει τα περιεχόμενα μόνο του πρώτου Session. Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να διαβάζει όλο το DVD ανεξαρτήτως Session; Εαν κάνω finalize το DVD το 6700 θα μπορέσει να αναγνωρίσει όλα τα Sessions ή θα συνεχίσει να διαβάσει μόνο το πρώτο;
Εχω εγκαταστήσει το New Age's v2 1253 (type A) από το site του kronos911.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Καλό θα ήταν όμως να μην παίζεις με multisession dvds. Ακόμα και το Nero όταν τα γράφεις σου λέει ότι θα διαβάζονται μόνο σε υπολογιστή με Windows XP (... ή κάτι τέτοιο...)
kronos911
09-05-2005, 02:23
Σταθερή έκδοση (1253 v3 A+B) για τους υποτίτλους χάρη στον haj456
Με τί ρυθμίσεις μπορούν οι υπότιτλοι να είναι ακριβώς στη μέση και όχι λίγο δεξιά ή λίγο πιό αριστερά;
kronos911
09-05-2005, 12:02
DirectSub: http://newage.mpeg4-players.info/tools/tools.html
----------
1) Use DirectSub INI Generator to create DirectSub ini files.
Font 0-1: Font 1 (system font be careful if you replace this)
Font 3-4: Font 2
Font 5-6: Font 3
2) Start DirectSub and select your firmware
3) Edit Mediatek Options:
Maximum pixels per line: this is you set at mpeg4 subtitle window page
Maximum numbers of lines: depends on the mpeg4 subtitle window height
Others leave on default
Type A firmware:
Maximum numbers of characters: 255
Type B firmware:
Maximum numbers of characters: 255
Περάστε τα SRT από αυτό το πρόγραμμα
Θα το δοκιμάσω. Αλλά για να καταλάβω καλύτερα.... Οι υπότιτλοί μου φταίνε;
kronos911
09-05-2005, 16:20
Θα το δοκιμάσω. Αλλά για να καταλάβω καλύτερα.... Οι υπότιτλοί μου φταίνε;
Στείλε μου ένα δείγμα από το srt η και όλο το srt να το δω
"This movie will not play dut to the current parental level setting of the player. Please eject the disk".
Δεν πείραξα κάτι, γιατί μου το εμφανίζει αυτό; Από που το αφαιρώ; Η ταινία που θέλω να τρέξω είναι το Mummy (αγορασμένη κανονικά - είναι official το cd).
Μέσα από τα preferences στο setup το ορίζεις αυτό...
Μήπως το έχεις ενεργοποιημένο;
kronos911
10-05-2005, 01:29
"This movie will not play dut to the current parental level setting of the player. Please eject the disk".
Δεν πείραξα κάτι, γιατί μου το εμφανίζει αυτό; Από που το αφαιρώ; Η ταινία που θέλω να τρέξω είναι το Mummy (αγορασμένη κανονικά - είναι official το cd).
Αυτό που περιγράφεις είναι ότι οι ρυθμίσεις του Γονικού Κλειδώματος έχουνε οριστεί σε Ασφαλές για Παιδιά. Το μενού αυτό είναι στις προτιμήσεις. Αν κατά την αλλαγή σου ζητήσει κωδικό και δεν έχεις βάλει κωδικό στείλε μου PM να σου δώσω τον master (όχι δεν το δίνω γιατί τα παιδάκια που διαβάζουνε εδώ θα πάνε να αλλάξουνε την σχετική ρύθμιση:013: )
Kronos σου έστειλα pm.
(Γενικώς, δεν άλλαξα κάτι στον γονικό έλεγχο ούτε έβαλα password. Το συγκεκριμένο dvd το τρέχει κανονικά σε άλλο dvd player και άλλες ταινίας τις παίζει μια χαρά στο yamada. Δεν ξέρω γιατί δεν τρέχει την συγκεκριμένη και θέλει κωδικό).
Μάλλον γιατί το Mummy είναι PG13. Parental Guide δηλαδή.... Με γονική συναίνεση που λέμε. Δες αν έχεις και καμιά άλλη που να έχει επάνω το PG σηματάκι και θα δεις ότι δεν θα σου την παίξει.
Όλα οκ. Τελικά to adault σαν επιλογή, επιτρέπει στην ταινία να παίξει (δεν σκέφτηκα να το αλλάξω αυτό, γιατί φαντάστηκα ότι το αντίθετο θα γινόταν - δεν θα έπαιζε η ταινία).
Ευχαριστώ για την βοήθεια (thanks για την υπομονή kronos) :024:
Περάστε τα SRT από αυτό το πρόγραμμα
Μπαίνει ξανά το firmware με αυτό το πρόγραμμα;
Φοβάμαι μην κάνω κάποιο λάθος με τα fonts. Είναι αρκετά αριστερά στην οθόνη και δεν μπορείς να διαβάσεις την αρχή κάποιας πρότασης (μερικές φορές αυτό).
Αυτό συμβαίνει σε όλους; Δεν μπορώ να φέρω τους υπότιτλους στο κέντρο, άσχετα αν αλλάξω και από τις ρυθμίσεις κάτι (στα fonts του setup).
Με ποιό firmware είσαι είπαμε;
Με ποιό firmware είσαι είπαμε;
New age v3.
Είδα και το New Age V4 τώρα. Το κατέβασα και με το πρόγραμμα MtkWindows v0.8.0 που βρήκα στο Link που δίνει πιο πάνω ο kronos, φέρνω στο κέντρο το παράθυρο για τις γραμματοσειρές (έχει αρκετές επιλογές για να φέρεις στα μέτρα σου τα fonts). Υπάρχει το preview στο πρόγραμμα, αλλά δεν ξέρω αν τελικά, αυτό που βλέπω στην οθόνη του pc τώρα, θα είναι αυτό που φαίνεται και στην TV.
Horizontal Align: Center
Vertical Align: Top
και στο Subtitle Area inside selected Window:
left: 10
right: 495
Top: 10
Bottom: 122
Μετά κάνεις save το mtk.bin και το ξαναπερνάω μέσα στο iso (μέσω του winrar) και το τρέχω στο yamada; Θα είναι οκ ή θα γίνει κάποιο μπαμ; :068:
Τα fonts με το DirectSub INI Generator 0.3 τα άλλαξα σε 3-4 (no 2).
Μετά και από επικοινωνία με τον Kronos911, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ New Age v4. Μόνο Yamada v4. Το Original.
Μετά και από επικοινωνία με τον Kronos911, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ New Age v4. Μόνο Yamada v4. Το Original.
Original από την εταιρία με Ελληνικό μενού δηλαδή (αυτό γράφει στο site του kronos για την V4).
Οκ. Σχετικά με τις αλλαγές που κάνω στο παραπάνω post, μέσω των 2 εφαρμογών, για τα fonts, Αν ανοίξω την new age V3 (που έχω τώρα στο yamada) με το MtkWindows v0.8.0 και αλλάξω στο mtk.bin new age v3, το μέγεθος και την τοποθεσία για το παράθυρο για τα mpeg 4 και φέρω στο κέντρο το παράθυρο, αλλάζοντας και τις γραμματοσειρές σε no2 με το DirectSub INI Generator 0.3, βάζοντας και κάποιο άλλο backround για φωτογραφία κλπ, σώζοντας το mtk.bin, μπορώ να κάνω μετά update το firmware που θα περιέχει τις αλλαγές αυτές;
Ή οι γραμματοσειρές θα συνεχίσουν να "φεύγουν" από το πλαίσιο που όρισα εγώ στο πρόγραμμα; (να πηγαίνουν πάλι αριστερά και να χάνω την αρχή της πρότασης).
Downgrade να κάνω με το original firmware που έχω και μετά να περάσω την new age v3 πάλι ή να βάλω την original v4 από το site του kronos, με το Ελληνικό μενού; Υπάρχει διαφορά;
(Είναι πρόβλημα αυτό με τις γραμματοσειρές πάντως, που εμφανίζονται αριστερά και δεν κάθονται στο κέντρο όπως αυτές των dvd ταινιών).
kronos911
11-05-2005, 14:51
New age v3.
Είδα και το New Age V4 τώρα. Το κατέβασα και με το πρόγραμμα MtkWindows v0.8.0 που βρήκα στο Link που δίνει πιο πάνω ο kronos, φέρνω στο κέντρο το παράθυρο για τις γραμματοσειρές (έχει αρκετές επιλογές για να φέρεις στα μέτρα σου τα fonts). Υπάρχει το preview στο πρόγραμμα, αλλά δεν ξέρω αν τελικά, αυτό που βλέπω στην οθόνη του pc τώρα, θα είναι αυτό που φαίνεται και στην TV.
Horizontal Align: Center
Vertical Align: Top
και στο Subtitle Area inside selected Window:
left: 10
right: 495
Top: 10
Bottom: 122
Μετά κάνεις save το mtk.bin και το ξαναπερνάω μέσα στο iso (μέσω του winrar) και το τρέχω στο yamada; Θα είναι οκ ή θα γίνει κάποιο μπαμ; :068:
Τα fonts με το DirectSub INI Generator 0.3 τα άλλαξα σε 3-4 (no 2).
Λογικά οι κινήσεις σου (εκτός από το direcsubiniδεν το δουλεύω) είναι σωστές, αυτές έκανα και εγώ σε ένα F/W του 6600. Ερώτημα το 6700 το έχεις σε PAL ή NTSC. Αν είναι NTSC βάλτο σε PAL ή MULTI. Μετά δες την ρύθμιση σχετικά με την ευρεία TV και την συμπίεση (κάπου στην 1η σελίδα είναι κάτω κάτω)
Βασικά τα SRT δεν τα πειράζω μόνο όταν πρέπει να τα συγχρονίσω.
Σε multi το έχω (auto μου δείχνει όταν το επιλέγω)
Και το Ps επιλογή, με γραμματοσειρά 2.
Τώρα, δοκίμασα το interpreter και παίζει κανονικά τις γραμματοσειρές :067:
και σε ps και σε pb και ευρεία οθόνη και φαίνονται στο κέντρο κλπ :115:
Εκτός και αν άλλαξα και κάτι άλλο στις ρυθμίσεις και δεν θυμάμαι τι!
Παίζει σημασιά αν κάνεις κάποιο reset στην συσκευή ή κλείσεις τελείως το μηχάνημα από τον διακόπτη; (κάτι που έκανα χθες για να δω τι παίζει με το dvd "The mummy".
Πριν από 2-3 ημέρες, δεν έπαιζε σωστά τις γραμματοσειρές στο Interpreter! :108:
Τώρα είναι οκ που το δοκίμασα (όσο έγραφα τα post εδώ δηλαδή).
Τι να πω...; θα φτιάξω ένα άλλο dvd αργότερα, με μερικές νέες ταινίες και θα δοκιμάσω πάλι αν παίζει σωστά τα fonts.
(Και έγω μόνο την επεξεργασία στους χρόνους των srt κάνω)
Edit:
Παίζει κανονικά και τους υπότιτλους από τις άλλες ταινίες του dvd που είδα τώρα. Σε fonts No2. Δεν ξέρω τι έγινε και έφτιαξε :087:
Ίσως το ότι έκλεισα χθες την συσκευή από τον διακόπτη και το ξανάνοιξα.
Τώρα είναι οκ και τα περιθώρια κ.λ.π.
kronos911
11-05-2005, 15:13
Original από την εταιρία με Ελληνικό μενού δηλαδή (αυτό γράφει στο site του kronos για την V4).
Οκ. Σχετικά με τις αλλαγές που κάνω στο παραπάνω post, μέσω των 2 εφαρμογών, για τα fonts, Αν ανοίξω την new age V3 (που έχω τώρα στο yamada) με το MtkWindows v0.8.0 και αλλάξω στο mtk.bin new age v3, το μέγεθος και την τοποθεσία για το παράθυρο για τα mpeg 4 και φέρω στο κέντρο το παράθυρο, αλλάζοντας και τις γραμματοσειρές σε no2 με το DirectSub INI Generator 0.3, βάζοντας και κάποιο άλλο backround για φωτογραφία κλπ, σώζοντας το mtk.bin, μπορώ να κάνω μετά update το firmware που θα περιέχει τις αλλαγές αυτές;
Ή οι γραμματοσειρές θα συνεχίσουν να "φεύγουν" από το πλαίσιο που όρισα εγώ στο πρόγραμμα; (να πηγαίνουν πάλι αριστερά και να χάνω την αρχή της πρότασης).
Downgrade να κάνω με το original firmware που έχω και μετά να περάσω την new age v3 πάλι ή να βάλω την original v4 από το site του kronos, με το Ελληνικό μενού; Υπάρχει διαφορά;
(Είναι πρόβλημα αυτό με τις γραμματοσειρές πάντως, που εμφανίζονται αριστερά και δεν κάθονται στο κέντρο όπως αυτές των dvd ταινιών).
Ναι το v4 είναι της Yamada αλλα το άλλαξα βάζοντας τα Ελληνικά. (είναι το αυθεντικό χωρίς να καλούδια του New Age)
Όσο για τα SRT πάρε ένα παρθένο αρχείο και με το F/W που έκανες (New Age v3A) δοκίμασε. Υπάρχουνε οι ρυθμίσεις για τους MPEG4 υποτίτλους στο v3 (New Age παντα) για δοκίμασε να παίξεις με αυτές
Είναι οκ τώρα όλα. Δεν ξέρω γιατί και πως. Ίσως το ότι έκλεισα χθες την συσκευή από τον διακόπτη και το ξανάνοιξα μετά. Δεν πάει αλλού το μυαλό μου. Είχα δοκιμάσει τα πάντα με τα fonts κλπ και επέμενε να τα δείχνει αριστερά στην οθόνη ή να τα μαζεύει "άτσαλα" στο κέντρο ή δεξιά αλλά έχανε πάλι κάποια γράμματα.
Τώρα είναι οκ και το αφήνω έτσι για την ώρα (να δω και τις ρημάδες τις ταινίες) :111:
Ευχαριστώ kronos & apotsi για την βοήθεια :045:
(Τα fonts no2 είναι τέλεια - επιτέλους βλέπω τις ταινίες normal τώρα) ;)
Edit:
Σχετικά με τους υπότιτλους, τα αρχεία *.smi τα βλέπει η συσκευή; Ή τα *.srt είναι αυτά που παίζουν χωρίς προβλήματα; Είχα δει κάπου, ότι τα *.smi παίζουν απροβλημάτιστα, αλλά σε ταινία που έβαλα με *.smi αντί για *.srt, δεν βλέπει καν ότι υπάρχει αρχείο για υπότιτλους.
kronos911
11-05-2005, 16:37
Edit:
Σχετικά με τους υπότιτλους, τα αρχεία *.smi τα βλέπει η συσκευή; Ή τα *.srt είναι αυτά που παίζουν χωρίς προβλήματα; Είχα δει κάπου, ότι τα *.smi παίζουν απροβλημάτιστα, αλλά σε ταινία που έβαλα με *.smi αντί για *.srt, δεν βλέπει καν ότι υπάρχει αρχείο για υπότιτλους.
Είναι αυτό το γ… hard reset (κλείσιμο από τον κεντρικό διακόπτη) που κάνει όλα τα μαγικά κόλπα :072:
Όσο για τα SMI όχι. Μόνο SRT βλέπει το εργαλείο (μια μετατροπή από το workshop και είσαι OK)
Καλές προβολές…
Είναι οκ τώρα όλα. Δεν ξέρω γιατί και πως. Ίσως το ότι έκλεισα χθες την συσκευή από τον διακόπτη και το ξανάνοιξα μετά. Δεν πάει αλλού το μυαλό μου. Είχα δοκιμάσει τα πάντα με τα fonts κλπ και επέμενε να τα δείχνει αριστερά στην οθόνη ή να τα μαζεύει "άτσαλα" στο κέντρο ή δεξιά αλλά έχανε πάλι κάποια γράμματα.
Τώρα είναι οκ και το αφήνω έτσι για την ώρα (να δω και τις ρημάδες τις ταινίες) :111:
Ευχαριστώ kronos & apotsi για την βοήθεια :045:
(Τα fonts no2 είναι τέλεια - επιτέλους βλέπω τις ταινίες normal τώρα) ;)
Edit:
Πες τις τελικές ρυθμίσεις που έχεις μέσα στα Preferences. Μπορεί να το χρησιμοποιήσουν κι άλλοι.
Ευχαριστώ.
Πες τις τελικές ρυθμίσεις που έχεις μέσα στα Preferences. Μπορεί να το χρησιμοποιήσουν κι άλλοι.
Ευχαριστώ.
Γενικές ρυθμίσεις:
Εμφάνιση TV: Ps
Γωνία λήψης: On
Γλώσσα: Προσαρμοσμένη
Προφύλαξη οθόνης: On
Μνήμη: off
Προεπ. JPEG: On
Προτιμήσεις:
Σύστημα Tv: Auto
Pbc: on
Ήχος: Gre
Υπότιτλοι: Gre
Μενού δίσκου: Gre
Γονικό κλείδωμα: την τελευταία επιλογή
Περιοχή χώρας: Usa (στο άσχετο)
Ρυθμίσεις υπότιτλων Mpeg4:
Χρώμα: όπως είναι default
Γραμματοσειρά: Γραμ. 2
Οριζόντια ευθ.: Κέντρο
Κάθετη ευθ.: Κάτω
Αναδίπλωση: On
Διαμόρφωση On
Διάστιχο: 00
Παράθυρο υπότιτλων: Αριστερά: 50, Επάνω 300+: 56, Πλάτος 500+: 130, Ύψος: 108
Αν και πρέπει να έπαιξε ρόλο αυτό το κλείσε άνοιξε, από τον διακόπτη της συσκευής και άρχισε να βλέπει οκ τις γραμματοσειρές στο κέντρο.
Όλα τα παραπάνω με New Age v3.
Άψογος.... Ευχαριστώ πολύ.
Εμφανίζει και σε εσάς μερικές το φορές το φαινόμενο να παίζει ο ήχος λίγο πιο μπροστά από την σκηνή που πρέπει;
Δεν το κάνει σε όλες τις ταινίες. Π.χ., στις 6 ταινίες που έβαλα τώρα σε ένα δισκάκι, το κάνει σε μια ταινία, κάτι που ίσως σημαίνει ότι φταίει κάποιος code που δεν μπορεί να παίξει καλά το Yamada; :confused:
Καλησπερα σε ολους.Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα divx player και επειδη δεν μπορω να δωσω πολλα λεφτα,κλεινω προς το yamada 6700.
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.Επειδη δεν ειμαι ιδαιτερα εξοικειωμενος με αναβαθμισεις κλπ,αν παρω το συγκεκριμενο,θα παιζει ΟΚ και με το αρχικο του firmware?
Τα δισκακια που εχω,ειναι ριπαρισμενα με το AutoGK,με ενσωματωμενους ελληνικους υποτιτλους.Θα ειμαι ΟΚ?
Αν έχουν ενσωματωμένους, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν τους έχεις σε ξεχωριστά αρχεία, τότε θα πρέπει να αναβαθμίσεις.
Thanks για την απαντηση φιλε.Μηπως ξερεις αν θα αντιμετωπισω και τπτ αλλα προβληματα?Πχ,κολληματα,υποτιτλοι που δεν θα παιζουν στο κατω μερος της οθονης αλλα σε γωνια κλπ..
Δεν νομίζω να έχεις άλλα προβλήματα. Λίγο παραπάνω υπάρχουν και κάποιες ρυθμίσεις. Ρίξε μιά ματιά.
kronos911
09-06-2005, 19:58
Για τους Έλληνες υπάρχει ένα νέο forumσχετικά με το Yamada στα Ελληνικά στην διεύθυνση http://www.yamadagr.tk (http://www.yamadagr.tk/) Είναι νέο forum και για αυτό δεν θα υπάρχουνε πολλά θέματα, αλλά με την ενασχόληση σας ελπίζω να γεμίσει και να γίνει πραγματικά η «γωνιά του Έλληνα» για τα Yamada μας
Γεια σας κι απο μενα.Εχω μια απορια για το 6700.Μπορει να παιξει .txt αρχεια σαν υποτιτλους?Αν οχι ξερετε κανα προγραμμα που να μπορει να μετατρεπει τα .txt σε .sub η σε .srt?
maddoctor
19-06-2005, 22:15
Γεια σας κι απο μενα.Εχω μια απορια για το 6700.Μπορει να παιξει .txt αρχεια σαν υποτιτλους?Αν οχι ξερετε κανα προγραμμα που να μπορει να μετατρεπει τα .txt σε .sub η σε .srt?
Δοκίμασες με το subtitle workshop (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Subtitle-Workshop.shtml)!?Είναι freeware και τα κάνει όλα! :098:
Ευχάριστω πολύ mad έκανε αυτό που ήθελα
kronos911
27-09-2005, 22:31
Mod hej456 v4 of New Age v3 and of course kronos911 v1 GR OSD
CU There
Γεια σας,
Μόλις εγινα κάτοχος ενος yamada 6700 και εχω ένα σοβαρο πρόβλημα!
Βάζω να δω μια ταινία,στην αρχή σε divx,xvid (μόλις βαζω αυτές χάνουν frames και υποθέτω ότι θα χρειάζονται νέοι codecs,πως τους βάζουμε;Θέλει απαραίτητα firmware update?) έχει χάλια ποιοτητα και μετά βαζω γνήσια dvd και τα χτώματα εξακολουθουνε να είναι χάλια,ενώ στο pc φενονται κανονικά στην τηλεόραση είναι γ.....!
Τα χρώματα δεν είναι καθόλου καλα και δεν μπορώ να φτιάξω απο τις ρυθμίσεις.
Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.Θα ήθελα λίγο βοήθεια
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Γιατί δεν δοκιμάζεις να του περάσεις κανούργιο firmware ?
Το έλυσα το πρόβλημα με τα χρώματα αλλά τώρα έχω ένα άλλο!
Mε τους υποτιτλους σε μερικά βίντεο,έχω βάλει το newage v2.Στο pc οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά ενώ στο 6700 @@,είναι out-of-sync.
Ποιό ακριβώς firmware έβαλες; Από το site του Kronos911?
Μήπως ο υπότιτλος είναι off και έχει βάλει καμία ρύθμιση στο pc σου;
Ναι Από το site του Kronos911 έβαλα το newage v2 type A.O υπότιτλος είναι κανονικα,δεν ξέρω τι παιζει.Έχω γράψει ένα dvd με μερικά επισόδεια απο μία σειρά και ενω στο pc είναι κανονικά,στο YAMADA DVX-6700 χάνουνε,δεν έχω καμιά ιδιαίτερη ρύθμιση,κλασικά με bsplayer παίζω τις ταινίες.
kronos911
27-12-2005, 02:09
Χρόνια πολλά και από μένα σε όλους
Η νέα έκδοση του NA v4 με ελληνικό μενού είναι έτοιμη. Μπορετέ να την κατεβάσετε από εδώ (http://www.yamadagrosd.tk)
Τί αλλαγές έχει αυτό...; Κανένα link με changelog ???
Άκυρο... Μόλις το βρήκα μέσα στο συμπιεσμένο του firmware.
V4: Dec 23, 2005.
=================
+ two types of firmware:
+ default: small subtitle font
+ LARGESUB: larger subtitle font but no jpg viewing function at all
+ New RISC: 05.00.05.07
+ XviD Packed Bitstream support
+ Nero Digital Support (MP4, M4V)
+ OGG, OGM support
+ Mpeg4 text subtitles: srt smi ssa ass sub txt
+ VobSub subtitles (ifo+idx+sub), DivX embedded subtitles (XSUB)
+ No NTSC sub bug
+ misnamed subtitle filename extension is not a problem (eg: SRT file with SUB extension)
+ Probably some other new bugfixes and bugs ;-)
+ DVD Q-Play
+ Mpeg4 Subtitle Setup:
+ Movie filename and subtitle filename character count match can be set up (0..40): 0 will load all subtitles in current folder
(character count = characters from first character)
+ VobSub Palette Colorspace can be selected (RGB, YUV)
+ Formatted MP3 TAG Info display (ID3V1)
+ Selection Bar will follow currently played MP3 file
+ No stand-by and firmware upgrade failure bug
kronos911
29-12-2005, 00:26
Προσοχή :100:
λόγο αλλαγών στο αρχείο και ότι είναι ελάχιστα πάνω από το όριο του 1MB να μην το εγκαταστήσετε. Όσοι το έχουν κατάβαση να μην το βάλουν. Όσους το έβαλαν και δουλεύει γυρίστε πίσω στην έκδοση 3 του New Age μέχρι να ξεκαθαριστούν οι αλλαγές.
Έχω πρόβλημα με τους υπότιτλους στο yamada 6700. Είναι υπερβολικά μικροί σε μέγεθος. Η ταινία έχει γίνει re-encode από divx σε δωδ με το πρόγραμμα convertxtodvd. Στις ρυθμίσεις του προγράμματος άλλαξα τα fonts από 16 σε 24, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το divx σε avi παίζει κανονικά τους υπότιτλους.
Χρησιμοποιώ το 1253 v3 mtz firmware.
Πηγαινε σε αυτη την σελιδα hχχp://hej456.pt.to/ και κατεβασε το τελευταιο firmware και εισαι οκ...:083:
Θέλω να πάρω το yamada6700. Από ότι είδα έχει ότι χρειάζομαι, divx/xvid/ac3/ελλ.ipotitloi/ελλ.menu..Το μόνο που με προβλημάτησε είναι γιατί, αφού είναι τόσο καλό, σταμάτησε η παραγωγή του. Για αυτό αν έχετε να προτείνετε τίποτα αντίστοιχο(και σε αντίστοιχη λογική τιμή, maximum 100κατι ευρώ), θα είμουν ευγνώμων.
Επιπλέον η τηλεόραση μου έχει 2 εισόδους, ενα κίτρινο για video και ένα άσπρο για ήχο. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανένα πρόβλημα ε? Απλώς θα συνδέσω μόνο το ένα καλώδιο του ήχου?
Δεν θα εχεις προβλημα με το σκαρτ σου.Παντως το 6700 δεν προκειται να το ξαναβρεις.
pioneer 380 ειναι αυτο που ψαχνεις πλεον...
Δεν θα εχεις προβλημα με το σκαρτ σου.Παντως το 6700 δεν προκειται να το ξαναβρεις.
pioneer 380 ειναι αυτο που ψαχνεις πλεον...
σωστα..ξέχασα να δω για το scart..:035:
κι όμως υπάρχει σε ελληνικό site με 67,50 ευρώ, αλλά δεν έκανα ακόμα παραγγελία να ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να έχει εξαντληθεί και ξέχασαν να το βγάλουν από το site...θα δείξει..βέβαια αν βάλεις και τα έξοδα μεταφοράς ίσως τελικά για λίγα ευρώ παραπάνω να αξίζει το pioneer 380 που πρότεινες γιατί δεν το είχα κοιτάξει..
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.