View Full Version : Προβλημα με νεα καρτα γραφικων!!!
maximus20gr
21-01-2009, 16:29
Καλησπερα παιδια! Μολις αγορασα μια καινουργια καρτα γραφικων. Την MSI 4830 512MB για την ακριβεια. Το προβλημα ειναι πως αφου την τοποθετησω ο υπολογιστης δεν ξεκιναει και δεν μπαινει καν στα bios. Το φωτακι αναβωσβηνει συνεχεια αλλα εικονα δεν εχω... Εχετε καποια ιδεα ποιο μπορει να ειναι το προβλημα? παιζει να θελω μεγαλυτερο τροφοδοτικο? με την παλια καρτα ολα λειτουργουν μια χαρα!
Καλό θα ήταν να μας πεις τη σύνθεση του μηχανήματός σου, όπως κι τι τροφοδοτικό έχεις.
To PCI-E το καλωδιο το κούμπωσες στην καρτα;
To PCI-E το καλωδιο το κούμπωσες στην καρτα;
Το 6pin της τροφοδοσίας εννοείς προφανώς.
...και εμένα εκεί πάει το μυαλό μου.
capusopp
21-01-2009, 17:29
αμα το τροφοδοτικο ειναι κατω απο 500w λογικα αφτο ειναι
Ακούς μήπως BEEPS από το μεγάφωνο που να δηλώνει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών;
Από εκεί και πέρα όπως αναφέρθηκε δες το PCI-E καλώδιο τροφοδοσίας. Πρόβλημα με το PSU σου αμφιβάλλω να έχεις και τα 500W που αναφέρθηκαν μάλλον είναι υπερβολή για την 4830.
Αν παρόλα αυτά θέλεις να το ελέγξεις, αφαίρεσε από την τροφοδοσία τους δίσκους και το DVDRW που λογικά έχεις για να μειώσεις το φορτίο και ξανά δοκίμασε. Αν ανοίξει μπορεί πράγματι το PSU σου να μην αντέχει.
maximus20gr
21-01-2009, 18:06
Ευχαριστω παιδια γιατι την πολλη γρηγορη ανταποκριση!!! Προφανως καποια βλακεια εκανα γιατι δεν θυμαμαι να συνδεσα καποιο καλωδιο στην καρτα. Το μονο που εκανα ηταν να την κουμπωσω στην υποδωχη... Θα βαλω το PCI-E καλωδιο κι αν δεν πετυχει θα επιστρεψω με στοιχεια του συστηματος! Αν καποιος μου ελεγε και πως μοιαζει το καλωδιο θα ημουν τρισευτυχισμενος...!
MadCatMk2
21-01-2009, 18:19
Ευχαριστω παιδια γιατι την πολλη γρηγορη ανταποκριση!!! Προφανως καποια βλακεια εκανα γιατι δεν θυμαμαι να συνδεσα καποιο καλωδιο στην καρτα. Το μονο που εκανα ηταν να την κουμπωσω στην υποδωχη... Θα βαλω το PCI-E καλωδιο κι αν δεν πετυχει θα επιστρεψω με στοιχεια του συστηματος! Αν καποιος μου ελεγε και πως μοιαζει το καλωδιο θα ημουν τρισευτυχισμενος...!
Αν έχει υποδοχή θα είναι κάπως έτσι: (Μία θα έχει όμως)
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_3870_X2/images/power.jpg
capusopp, ηρεμία με τα watt, δεν είναι φασόλια. 4830 και 450άρι σηκώνει.
Κίτρινο, μαύρο, με 2Χ3 θέσεις (σύνολο 6).
http://www.techaddicts.net/reviews/trio650w/trio659.jpg
maximus20gr
21-01-2009, 18:46
Καλα παιδια δεν εχω λογια... Μεχρι και φωτογραφιες δεν περιμενα!!! Ευχαριστω πολυ!!! Να 'στε καλα!!!
maximus20gr
21-01-2009, 21:02
Δυστυχως για μενα παιδια η καρτα χρειαζεται PCI-E καλωδιο αλλα δεν υπαρχει κατι τετοιο στον υπολογιστη!! Θα παω να αγορασω αλλα δεν ξερω πως θα το συνδεσω με το τροφοδοτικο... Help plz!
http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/pcie6.jpg
Ωχ τωρα το ειδα...
Γιατι σκανε 2Χ12V.
Κατσε να σου απαντήσει και κανεις αλλος μπας και εχω λάθος.
Αυτό το καλώδιο (στο post του biller) πρέπει να υπάρχει στην συσκευασία της κάρτας 100% και είναι και αυτό που χρειάζεσαι.
Περισσότερες πληροφορίες λογικά θα υπάρχουν στο manual της κάρτας σου.
http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/pcie6.jpg
capusopp
21-01-2009, 22:00
Ακούς μήπως BEEPS από το μεγάφωνο που να δηλώνει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών;
Από εκεί και πέρα όπως αναφέρθηκε δες το PCI-E καλώδιο τροφοδοσίας. Πρόβλημα με το PSU σου αμφιβάλλω να έχεις και τα 500W που αναφέρθηκαν μάλλον είναι υπερβολή για την 4830.
Αν παρόλα αυτά θέλεις να το ελέγξεις, αφαίρεσε από την τροφοδοσία τους δίσκους και το DVDRW που λογικά έχεις για να μειώσεις το φορτίο και ξανά δοκίμασε. Αν ανοίξει μπορεί πράγματι το PSU σου να μην αντέχει.
Στο e-shop που κοιταξα minimum ειχε 450W και εβαλα λγ παραπανω για να ειναι καλυμενος
capusopp added 3 Minutes and 27 Seconds later...
το καλωδιο δεν ειναι σιγουρο οτι το εχει μεσα.οταν πηρα την 8600gts της asus δεν το ειχε.
Τα 450W είναι τα προτεινόμενα από την AMD, όχι αναγκαία.
Κατά τα άλλα άλλο 8600GTS και άλλο 4830.
capusopp
21-01-2009, 22:08
Τα 450W είναι τα προτεινόμενα από την AMD, όχι αναγκαία.
Κατά τα άλλα άλλο 8600GTS και άλλο 4830.
το πρωτο δεν το ηξερα.το δευτερο απλος το ανεφερα παντα σε nvidia ειμαι.δεν ξερω τι παιζει με ati.
maximus20gr
22-01-2009, 21:22
Παιδια ευχαριστω πολυ!!! Ολα ΟΚ!!! Πηρα ενα ανταπτωρα και εστρωσε... Η καρτα φυσαει και ειμαι ετοιμος για ατελειωτο gaming!!!
soulclaimer
23-01-2009, 00:13
capusopp, ηρεμία με τα watt, δεν είναι φασόλια. 4830 και 450άρι σηκώνει.
Εχω δοκιμασει την συγκεκριμένη σε Noisetaker 375 4αετιας. Mε Χ2 5600 2 στικ ddr2, 1 sata και ενα οπτικο.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.