PDA

View Full Version : Δύο λειτουργικά σε ένα Pc

melissa_virus
22-01-2009, 19:50
Λοιπόν έχω περάσει σε έναν πελάτη σε λαπτοπ xp και vista. Ο τρόπος που τα πέρασα είναι ο εξής. Βάζω το cd των xp φτιάχνω partition, περνάω τα xp στο πρώτο και μετά στο 2ο βάζω τα vista. Τα γράμματα τα πήρε ως εξής, C vista D xp... Και γενικά από το μενού το αρχικό στην εκκίνηση μπαίνει στα vista άμα το αφήσω χωρίς να επιλέξω κάτι...
Το πρόβλημα είναι ότι εγώ θέλω να μπαίνει στα Xp και γενικά τα Xp να είναι στο γράμμα C και τα Vista στο D. Μπορώ να το αλλάξω αυτό χωρίς φορματ? Και αν πρέπει με format τι πρέπει να κάνω για να το φτιάξω για να μην ξαναμπούν τα vista σαν C και τα Xp σαν D?
Υπάρχει σοβαρός λόγος που θέλω να μπούνε έτσι...

manolis
22-01-2009, 19:59
Θα αλλάξεις το boot-οrder.
Control Panel- System - advanced - Startup & recovery και βάζεις αυτό που θες σαν κυριο.
Δες φωτο:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=23845&stc=1&d=1232644099

melissa_virus
22-01-2009, 20:17
thanks a lot. θα το δοκιμάσω αύριο. Αυτό δεν θα δημιουργίσει όμως κανένα πρόβλημα στο boot?

manolis
22-01-2009, 20:19
Μα απλά αλλάζεις την σειρά. Μην πειράξεις τίποτα άλλο. :)

melissa_virus
22-01-2009, 20:27
οκ έγινε. Thanks.

p_under
22-01-2009, 21:09
τα γραμματα που λες ομως δεν θα αλλαξουν....

stealth
22-01-2009, 21:56
τα γραμματα που λες ομως δεν θα αλλαξουν....

Αν θυμαμαι καλα τον δισκο του λειτουργικου θα τον βλεπει παντα σαν C... ειτε απο τα Vista ειτε απο τα ΧΡ.

stealth

p_under
22-01-2009, 22:06
γιατι εγω το λειτουργικο μου το εχω στον αλλο υπαρχει προβλημα?

stealth
22-01-2009, 22:18
γιατι εγω το λειτουργικο μου το εχω στον αλλο υπαρχει προβλημα?

Oχι οχι δεν υπαρχει προβλημα, αυτο που λεω ειναι οτι οταν μπαινει στα ΧΡ ο C θα ειναι τα ΧΡ και ο D τα Vista, oταν θα μπαινει στα Vista o C θα ειναι τα Vista και D τα ΧΡ.:001:

Αρα σε οποιο λειτουργικο και να μπει ο C θα ειναι ο δισκος του λειτουργικου που bootαρε.

stealth

melissa_virus
23-01-2009, 00:18
Χμ με μπερδέψατε. Βασικά το πρόβλημα είναι σε ένα ξενοδοχειακό πρόγραμμα που προφανώς από ηλίθια κατασκευή, ενώ του βάζεις σαν Path τον D όπου είναι τα XP αυτό πάει και ρίχνει τον SQL server μέσα στον C και όταν πάει να τρέξει το πρόγραμμα να ψάχνει την SQL στον D. Με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να μην τρέχει. Οπότε με βάσει τα τελευταία posts του stealth το πρόβλημα δεν θα φτιάξει άμα κάνω αυτό που αναφέρει ο manolis. Που φυσικά δεν φταίει ο Manolis απλά εγώ δεν ανέφερα από την αρχή τι παίζει. Όλη μέρα σήμερα κάναμε δοκιμές και τίποτα. Και εμείς από την εταιρία, και τεχνικός με remote από την εταιρία που πουλάει το software…
Οπότε να επαναφέρω άλλο ερώτημα. Αν περάσω τα xp και μετά τα vista, πως θα γίνει να είναι τα xp στον C και τα vista στον D? Γιατί έτσι όπως τα κάνω εγώ, περνώντας πρώτα τα xp και μετά τα vista αυτό από μόνο του βάζει τα vista στον C και τα xp στον D :s

schumifer
23-01-2009, 01:37
Αν χρησιμοποιούσες κάποιο πρόγραμμα? Όπως το acronis disk director?

melissa_virus
23-01-2009, 01:45
Χμ ναι. Αλλά για πιο πράγμα να το χρησιμοποιήσω? Για όταν κάνω φορματ και μετά ε? Η μπορώ να κάνω αλλαγή στα γράμματα και χωρίς φορματ με αυτό το πρόγραμμα?