View Full Version : KDE 4.2
Πριν λίγες μέρες πέρασα το kde 4.2 σε arch.
H αλήθεια είναι πως το 4.1.χ με είχε κουράσει αρκετά με τα ξαφνικά crash που έκανε καθώς κ με τα μισο-ετοιμα προγράμματα. Γενικά η αίσθηση που μου άφησε πλέον είναι
στοιβαρού - δεν έχει κρασάρει με τίποτα (εννοώντας πως το φορτώνω αρκετά αλλά δεν)
γρήγορο - καμία σχέση με προηγούμενες εκδόσεις κ πάντα δοκιμασμένο στο ίδιο μηχάνημα-
όμορφο - τα widgets που έχει κ τα addons είναι πανέμορφα
και γενικά πολύ λειτουργικό. Έχει κάποιες λεπτομέρειες που το κάνουν αρκετά user friendly χωρίς να γίνεται nood friendly
Πλέον πιστεύω πως αρχίζει να φαίνεται το στοίχημα της αλλαγής που επιδίωξαν οι δημιουργοί του
slaughterer
28-02-2009, 01:38
Εδω και καιρο δουλευω με debian sid(sidux) δυστηχως το kde 4 δεν εχει κατεβει ακομα στο sid.Πιστευω αν οχι την επομενη την μεθεπομενη να εχει ερθει! :-(
O λογος ειναι η πολλη ασταθης συμπεριφορα του!
Μπορεις να σηκωσεις κανενα 2 ss με το memory usage κτλ
με κανενα openoffice ,iceweasel (firefox)με κανενα tab ανοιχτο και κανενα vlc να παιζει.Θελω να δω πως τα παει κατω απο συνθηκες εργασιας οχι οταν ολα ειναι καλα....
Chris Kaf
28-02-2009, 03:34
Και σε μένα άρεσε το 4.2 περισσότερο από το 4.1 (αυτονόητο, έτσι;). Απλά είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο και με έχει κουράσει. Ο dolphin θέλει δουλειά πολλή για να γίνει σοβαρός file manager. Το kde 4.x θέλει γενικότερα αρκετή δουλειά για να αφήνει αίσθηση γρηγοράδας, όπως το 3.5.χ ή το gnome
Σε σχέση με gnome μου αφήνει εξίσου καλή αίσθηση. Ο Dolphin τι έχει πλέον; Δεν έχω δει κάτι να λείπει;
Chris Kaf
28-02-2009, 16:42
Απλό παράδειγμα: Μάρκαρε 3-4 φακέλους/αρχεία με drag του ποντικιού. Κράτα το Ctrl για να μαρκάρεις περισσότερα με drag. Nothing.
Επίσης πολύ ενοχλητικό. Παλιά στον konq του 3.5.χ όταν έφτανες στο τελευταίο αρχείο της σειράς και πατούσες το δεξί arrow, σε πήγαινε στο 1ο της επόμενης σειράς. Πλέον όχι.
Μπορεί από την άλλη να είμαι απλά υπερβολικός.
αυτό με το drag δουλεύει όπως πρέπει να δουλεύει στο μηχάνημά μου.
Με το βέλος δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ ότι το έκανε αυτό που λες.
Chris Kaf
01-03-2009, 08:44
Μιας και μιλάμε για arch, πέρασες το kde ή το kdemod? Μπορεί να φταίει το kdemod για το πρόβλημα με το drag.
Όσο για το άλλο, με το βέλος,
Από τα πρώτα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν, μιας και με διευκόλυνε πολύ και μου επέτρεπε να μη χρησιμοποιώ το ποντίκι.
Άλλο ένα πρόβλημα που έχω με το 4.2 είναι πως τα plasmoids (? έτσι τα λένε?), τα widgets τελοσπάντων, δε θυμούνται τη θέση τους κατά την εκκίνηση του kde. Αν μετακινήσω 1 και μετά το κλείσω, τα υπόλοιπα επανέρχονται εκεί που τα είχα αφήσει. Περίεργα πράγματα, θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να κάνω remove όλο το φάκελο ~/.kde4 και να τα πάρω απ'την αρχή.
Επίσης μου λείπει το file size view του konqueror. Με βοηθούσε απίστευτα να βρίσκω τι μου τρώει το χώρο.
Γενικά έχω ένα κακό σε αυτό το θέμα, ενοχλούμαι περισσότερο από τα μικρά παρά από τα μεγάλα προβλήματα. Δε με ενόχλησε τόσο που το resize του file view σερνόταν στο 4.1 και δε μπορούσες να βάλεις σωστό size στο file view. Με ενοχλεί απίστευτα όμως όταν πατάω control+L στον dolphin και δε μαρκάρει το location αυτόματα. Με ενοχλεί που δε μαρκάρει το location με ctrl+shift+home αλλά θέλει σκέτο shift+home*
*Το ξέρω πως έτσι είναι το σωστό, αλλά δεν έχω δει άλλο file manager/browser να μη μαρκάρει όταν είναι πατημένο και το ctrl (κακές σηνήθειες)
Chris Kaf added 2 Minutes and 7 Seconds later...
:105: μόλις παρατήρησα πως αυτό με το drag δουλεύει κρατώντας το shift αντί για το ctrl στον dolphin.
schumifer
01-03-2009, 10:44
Αν και το μηχάνημα το σκίζω 24Η/24ωρο το 4.2 όντως κι εμένα μου φαίνεται λίγο σταθερότερο. Βασικά είχα πρόβλημα με τα tray icons που πολλές φορές έχαναν τα χρώματά τους και αποκτούσαν το χρώμα του background.
Κατά τα άλλα και τον dolphin σιγά σιγά τον μαθαίνω, αν και μου άρεσε ο konqueror.
Ενοχλεί κανέναν άλλο η έλλειψη του kcontrol? (kubuntu)
Και κάτι άλλο που μου λείπει από file manager λινουξικό.
Στα παραθύρια όταν βάλεις το ποντίκι σου πάνω από ένα φάκελο σου λέει το μέγεθος του χωρίς δεξί κλικ ιδιότητες...
slaughterer
01-03-2009, 11:37
Μαλλον τα προβληματα που αναφερεις οι λογοι που δεν εχει κατεβει ακομα στο sid!!!To ubuntu παντα ηταν μια διανομη που βιαζετε να τα εχει ολα up to date χωρις να κοιταει τυχον προβληατα.Πιστευω σε 1-2 βδομαδες που θα συγχρονιστουν ολα τα repos να λυθουν καπια προβληματα!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.