View Full Version : Nvidia 6600GT AGP...τι πουλιά πιάνουν άραγε...
Παρελήφθη πρίν απο μερικές μέρες μία MSI 6600GT AGP και την έχω απολαυσει (αν και βιαστικά) σε πολλά παιχνιδάκια (Doom3, Pankiller, HalfLife2, Farcry κλπ κλπ κλπ)...
Για να πάρουμε μερικές μετρήσεις...
Σύστημα:
P4 Prescott 2.8@3570Mhz (21x170Mhz προς το παρών...χε χε χε)
ASUS P4C800-E Deluxe
2x512MB 340Mhz (Dual Channel) με 2-2-3-5-4
(τέρμα...τι άλλο να πώ??? Α, ναι...έχω και floppy…)
Οι drivers που χρησιμοποιησα είναι οι τελευταίοι official 66.93 με όλες του τις ρυθμισεις default και κανενός τύπου “optimizaton” (κοινώς «φουστιές»)...
Στο Doom3 οι ρυθμίσεις ήταν οι εξής:
Video quality: High Quality
Screen size: 1280x1024
High quality special effects: YES
Enable shadows: YES
Enable specular: YES
Enable Bump Maps: YES
Vertical sync: NO
Antialiasing: OFF
Η κάρτα default είναι χρονισμένη στα 500/450 (900DDR)
Το Doom3 το ετρεχα 2 φορες και τα αποτελέσματα που έχω ποστάρει είναι της δευτερης φοράς...
Δυστυχώς το 3dΜαρκ2005 δεν το έχω ακόμα στην κατοχή μου...κάποια άλλη φορά...
Οποιος εχει ή αποκτήσει στο μέλλον ας ποστάρει κανένα αποτέλεσμα...
3dMark2001SE (default)
RESULTS
3DMark Score 17918
Game 1 - Car Chase - Low Detail 281.7 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 89.2 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 325.5 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 186.5 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 241.0 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 108.6 fps
Game 4 - Nature 87.5 fps
Aquamark score αναλυτικά (default)
«Ψαγμένο» overclocking δεν έχω τον χρόνο να κάνω αυτή την στιγμή και πριν ασχοληθώ σοβαρά θα πρέπει τουλάχιστον να «φροντίσω» λίγο τη ψύξη...
Προς το παρών εμπιστεύτηκα την επιλογή στον driver ονόματι “Detect Optimal Frequencies”…το οποίο εκρινε οτι στα 586Hz/1.08Ghz η κάρτα είναι μια χαρά...το Mother Nature του 3dMark2003 φυσικά είχε άλλη αποψή και μου το γνωστοποίησε με μερικά χορταστικά artifacts…σε ολα τα υπολοιπα τεστάκια σεν παρατηρησα τιποτα αλλά ουτως ή άλλως αυτά τα αποτελέσματα τα ποστάρω ώς ενδεικτικά και τίποτα παραπάνω...
3dMark2001SE (586/1080)
RESULTS
3DMark Score 18884
Game 1 - Car Chase - Low Detail 275.3 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 88.1 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 368.0 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 199.5 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 244.7 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 108.8 fps
Game 4 - Nature 103.9 fps
Aquamark score (586/1080)
Aquamark score αναλυτικά (586/1080)
Φανταζομαι πολλους απο εμας μας απασχολει το θεμα των AGP 6600.
Χαιρομαι που βλεπω αποτελεσματα και θα ηθελα αν σου ειναι ευκολο να μας δωσεις details για την καρτα...(ουσιαστικα απο που και κυριως ποσο κοστισε τελικα μαζι με τα μεταφορικα).
Υ.Γ. Αναμενουμε και νεα bench μολις τα βρεις...;)
Stelaras
20-12-2004, 23:01
Ωραια αποτελεσματα ! Αν εχει και καλη τιμη η καρτα , τοτε σιγουρα θα ενδιαφερθει αρκετος κοσμος.
PlanetmanR5
20-12-2004, 23:10
Τακη απο οτι ξερω η καρτα αυτη υπαρχει και στο e-shop με τιμη στα 230 ευρω τελικη περιπου!
Οπως ειχα την υποψια και πολλα αλλα παιδια απο εδω πως η 6600gt θα ειναι απο λιγο εως αρκετα καλυτερη απο τη 9800pro και λεω απο λιγο εως πολυ γιατι παιζει ρολο (οπως πιστευω εγω) και η υλοποιηση!η καθε καρτα (κατασκευαστης)
Θεωρω λοιπον οτι ειναι αξια της προσοχης μας αφου ναι μεν δεν αποτελει hi-end λυση αλλα μια καλη ευκαρια για τον μεσο gamer που απο τη μια τον ενδιαφερουν οι επιδοσεις αλλα απο την αλλη δε θελει να αδειασει ταυτοχρονα εντελως το πορτοφολι του!!!
"To πορτοφόλι ...ΜΟΥ" (σου δηλαδή) έπρεπε να πεις...
Πορτοφολι μου-σου-της-του δεν εχει νοημα.
Ολοι η υποθεση ειναι οτι βγαζουν καινουργια εξαρτηματα συνεχεια και μας βαζουν σε σκεψεις.
Και εγω σκεφτομαι να παρω τη συγκεκριμενη καρτα.
Απο τιμη ομως?????
forwardS
21-12-2004, 14:08
εγώ τη φθηνότερη που έχω βρει είναι της prolink με 205Ε τελική. Πολύ καλή τιμή πιστεύω αλλά δυστυχώς για gpu δεν υπάρχει προς το παρόν χρήμα.
Πολύ χρήσιμα τα πόστ freedom....και επίκαιρα.
Οι 6600GT δείχνουν να είναι μιά πολύ καλή επιλογή για vga της μεσαίας κατηγορίας.
Σε αυτό το σημείο να πώ και την άποψη μου σχετικά με την αναβάθμιση σε 6600GT....μιάς και βλέπω αρκετά παρόμοια πόστ...και εδώ αλλά και σε αρκετά άλλα φόρουμ.
Η κάρτα αυτή συμφέρει να αναβαθμίσει συστήματα με GF4 Tixxx,FX5700,9600PRO/XT.
Οταν κάποιος έχει 9700PRO,9800PRO,FX5900/5950....η διαφορά δέν είναι μεγάλη,ώστε να δικαιολογεί την αναβάθμιση.
Παρόλα αυτά...πάρα πολλοί το σκέφτονται σοβαρά.
Εξαίρεση στα παραπάνω....οι "τρελλαμένοι" του είδους....που κυνηγάνε μέχρι και το τελευταίο Mark στα διάφορα bench ή τα 1-2 παραπάνω frames.
Αυτή είναι η άποψη μου....μπορεί να κάνω και λάθος.
Το σχόλιο μου άς θεωρηθεί μιά παρένθεση στο θέμα....και καλύτερα να μήν σχολιαστεί παραπάνω σε αυτό το πόστ...ώστε να μείνει καθαρό.
Θα ανοίξω ένα πόστ του στύλ "xxxx VS xxxx"....πιστεύω να έχει ενδιαφέρον.
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4787
Λοιπόν το 3dmark2005 κατέβηκε...
Πάντως ρε παιδιά τι να πώ...ηταν σαν να έτρεχα το 3dMark2003 με την Ti 4200 default…πολύ βαρύ βρε παιδί μου...anyway σαν νούμερα δεν ξέρω τι λένε...δεν έχω με τι να συγκρίνω οπότε εσείς που ξέρετε βγάλτε συμπέρασμα...
3dMark2005 (Default)
Στα 586/1080 το Firefly Forest εβγαζε 2 καζάνια artifacts οπότε η μέτρηση έγινε τάκα τάκα στα 580/1000...για το που φτάνει στο OC θα τα πουμε κάποια άλλη στιγμη...
3dMark2005 (580/1000)
A και κάτι που ξέχασα να αναφέρω χθές...το μόνο πρόβλημα που έχω με την κάρτα είναι οτι στο UT2004 μια εξαφανίζεται το εδαφος (και γενικά τα textures) την άλλη εμφανιζεται...χαμος...δεν είναι θέμα ρυθμίσεων...ή θέλω κανα patch για το UT ή πρέπει να βγουν καινουριοι official drivers…
Αυτά...
ΥΓ: Τάσο και εγώ έτσι το σκεφτόμουν αυτό το θρεαντ...ως καθαρά ενημερωτικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να πάρουν μια 6600GT (AGP τουλάχιστον)...για αυτό εξάλλου και ο τίτλος είναι "Nvidia 6600GT AGP" και όχι "MSI 6600GT AGP"...γιααααα να μαζευούν όσοι την πήραν... :034:
Ωραιος ο Freedom.
Πραγματι αρχισε παλι να τριγυρναει στο μυαλο μου το θεμα gpu κοιταζοντας τα αποτελεσματα και τα σχολια ολων των φιλων.
Υπαρχουν αραγε αρκετοι εδω που να σκεφτονται για αγορα 6600 AGP μπας και μπορεσω να κανονισω να παρουμε οσο το δυνατον χαμηλοτερη τιμη σε ειδος ομαδικης αγορας? ;)
PlanetmanR5
21-12-2004, 19:38
Tωρα αν πω λιγο την κακια μου!
Τα νουμερα φταινε!
Πιο πανω ειχα πει οτι η 6600gt θα ειναι καλυτερη απο τις 9800pro 9800xt!Αλλα ρε παιδια εδω βλεπω οτι η 6600gt δεν παει και τοσο καλα στο 3dmark2005 οσοθα περιμενα και οσο δηλαδη πανε οι 9800προ@χτ ή οι κανονικες χτ!
"Ασχετο ".........εχει κανενας prolink 6600GT εδω μεσα ? να μας πει και αυτος εντυπωσεις .....νομιζω βγαινουν φτηνοτερα απο την MSI......
Ειδα οτι και το πλαισιο εφερε την Albatron
OverFlow
22-12-2004, 12:45
Παραθετω ενα προγραματακι(NiBiTor v1.9), που απ'οτι καταλαβα μπορεις να αλλαξεις μεσω του βιος της καρτας το βολταζ του πυρηνα.
Υγ1.Προσοχη να παρετε backup του original bios με το nvFlash v5.08
http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&func=fileinfo&filecatid=53
Yγ2.Δεν εχω τετοια καρτα!!
Sorry,αν ειμαι λιγο OFF TOPIC.
NiBiTor v1.9
http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&Itemid=26&func=fileinfo&parent=folder&filecatid=570
PlanetManos
23-12-2004, 00:35
Η 6600GT φαίνεται γενικά αρκετά γρηγορότερη από την 9800Pro. (7800 vs 5900 στο 3DMark2003, 2900 vs 2400 στο 3DMark2005). Μου φαίνεται όμως παράξενο που στο 3DMark2001 στο nature (directx8), η 6600GT βγάζει 83fps, ενώ η 9800Pro βγάζει 120fps. Δεν είναι παράξενο;
Παιδιά μήπως ξέρει κανείς να μου πει ΣΙΓΟΥΡΑ αν η 6600GT AGP υποστηρίζει μητρική που δεν έχει καθόλου AGP8x αλλά έχει AGP4x; Στην υποδοχή θα μπαίνει σίγουρα αφού δεν έχει εγκοπές, αλλά θα παίζει;
Εχω νέα...
Πρώτον το προβληματάκι με το UT2004 λύθηκε μια και καλή με το τελευταίο patch του παιχνιδιου...φαίνεται οτι κάποιες φορές όμως κάνει ψιλοκοληματάκια...ντάξ', λέω...κατσε να δουμε θερμοκρασίες...στηνω το προγραμματάκι της MSI 3dTurbo! μπλα μπλα μπλα...πάω να το ξεκινήσω και μου βγάζει error για κάποιο ocx...διαβάζω το readme δεν βλέπω πουθενά υποστήριξη για 6600...ασε που είναι εκδοση αρκετών μηνών...στο site της MSI μάλιστα έχει ακόμα παλαιότερη έκδοση...(ωραίοι)...και η ερώτηση μου είναι η εξής...ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ FAN ΤΗΣ GPU ΚΛΠ ΚΛΠ??? ME ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???
Πάμε στα παράξενα τώρα...πρίν στήσω το patch του UT2004 αρχισα να ψάχνομαι με drivers...κατέβασα τους 71.20 τους έστησα και λέω, ε, δεν τραβάω και κανα benchάκι....το λοιπόν στο 3dmark2005 έβγαλε λίγο πολύ το σκόρ που είχε βγάλει η καρτα με το υποτυπώδες OC!!!(έχω πάρει screen capture) Το κουφό είναι οτι εγώ τουλάχιστον οπτικά δεν είδα καμιά διαφορά (το ξαναέτρεξα για να παρατηρήσω μπας και έχουν κάνει καμια ματσακονιά οι μάγκες της Nvidia δείχνοντας "λιγοτερα" απο οσο θα έπρεπε)...
Πάμε και λίγο στο OC...ασχολήθηκε λίγο χθές...τα artifacts που είχα αναφέρει τις προάλες δεν ήταν θέμα μνημών...ήταν θέμα gpu...η κάρτα δοκιμάστηκε στα 500/1200 με λίγες λούπες 3dmark2003 και 2005 και δεν έβγαλε κιχ...επειτα αρχισα να δοκιμάζω σταδιακά την κάρτα με default μνήμες...586/900 artifacts...580/900 λουκούμι...οταν πήγα να δοκιμάσω 580/1200 το Riva Tuner μου γνωστοποιησε οτι το τέστ απέτυχε...(ενδιαφέρον, 1200 μόνο η μνήμη παιζει, 580 μόνο η gpu παιζει αλλά 580/1200 οχι..χμμμμμ)...καλά λέω...580/1190...ετρεξε 3dmark2003 αλλά 5-6 δευτερόλεπτα πρίν το τέλος του Mother Nature αρχισε να εμφανίζει ελάχιστα artifacts...
Freedom απο ψυξη πως εισαι ? ακομα μαμισιος εισαι ? ψυχτρες στις μνημες παιζουν .....?
Υ.Γ Καλημερα :):)
Freedom απο ψυξη πως εισαι ? ακομα μαμισιος εισαι ? ψυχτρες στις μνημες παιζουν .....?
Υ.Γ Καλημερα :):)
Καλημερα Πιτζιμήηηηη...
Απο ψύξη είμαι καραμαμίσιος...εχει μια μονοκόματη ψύκτρα και για τις μνήμες και για την gpu...
Μετα τιμής,
ΟΧΙ o Max Biaggi...
:)
Χα!!! Τελικά ΟΝΤΩΣ είναι οι drivers... εβλεπα ένα review για την Chaintech και παρατήρησα οτι στο 3dMark2005 default έβγαζε περίπου 3300marks οσα πήρα και εγώ χθές default με τους 72.10...
http://www.techniz.co.uk/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=174&page=9
Και τελικά οι τύποι ΟΝΤΩΣ χρησιμοποιούν τον 72.10...είπα και γώ...μην τρελλαθούμε κιόλας...
http://www.techniz.co.uk/modules.php?νame=Reviews&rop=showcontent&id=174&page=7
...στηνω το προγραμματάκι της MSI 3dTurbo! μπλα μπλα μπλα...πάω να το ξεκινήσω και μου βγάζει error για κάποιο ocx...διαβάζω το readme δεν βλέπω πουθενά υποστήριξη για 6600...ασε που είναι εκδοση αρκετών μηνών...στο site της MSI μάλιστα έχει ακόμα παλαιότερη έκδοση...(ωραίοι)...και η ερώτηση μου είναι η εξής...ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ FAN ΤΗΣ GPU ΚΛΠ ΚΛΠ??? ME ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???..
Freedom εβγαλες καμμια ακρη με αυτο το προγραμμα ? Και εγω το ιδιο προβλημα εχω και το ψαχνω ........
Freedom εβγαλες καμμια ακρη με αυτο το προγραμμα ? Και εγω το ιδιο προβλημα εχω και το ψαχνω ........
Πιτζιμάκο το προγραμμα αποκλείεται να παιξει σε μάς...αν διαβάσεις την ιστορικότητα των εκδόσεων στο readme θα δείς οτι δεν αναφέρονται κάν οι 6600 (ουτε απλές ουτε GT ούτε τίποτα)...αν δε πας στο site να κατεβάσεις το ίδιο πρόγραμμα θα ανακαλύψεις οτι είναι τουλάχιστον 4 μήνες παλαιότερο απο αυτό που υπάρχει στο cd...go figure...θα μπώ και στο αμερικάνικο site να τσεκάρω αλλά χλωμά τα βλέπω...
Πριν απο 2 μέρες εψαξα λίγο το θέμα των αισθητήρων θερμοκρασίας...κάπου διάβασα οτι οι 6600GT agp ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εν αντιθέσι με τις αντίστοιχες pci-e...
Α και κάτι τελευταίο...απο review για τους 71.20 θα σου έλεγα να μην τους χρησιμοποιείς...το μόνο που κάνουν στις κάρτες μάς είναι να δίνουν 500marks παραπάνω στο 3dmark2005 αλλά σε όλα τα παιχνίδια δείνει λιγότερα fps (είπα και εγώ ξαφνικά πως πήρε η κάρτα +17% απόδοση βάζοντας απλά τους 71.20)...
"Ασχετο ".........εχει κανενας prolink 6600GT εδω μεσα ? να μας πει και αυτος εντυπωσεις .....νομιζω βγαινουν φτηνοτερα απο την MSI......
Ειδα οτι και το πλαισιο εφερε την Albatron
Μια χαρα καρτα με ανετο o/c (589-1080 με αερα και αυτο ειναι μονο το αυτοματο που κανουν οι drivers)
3DMK2K1:22171
3DMK2K3:9065
3DMK2K5:3524
Aπλα το συνοδευτικο πακετο ειναι ανυπαρκτο και η ψυκτρα αλουμινιο.Τιμια προταση με αξιολογη αποδοση.Τωρα που βρεχεται κιολας.... :003:
Πριν απο 2 μέρες εψαξα λίγο το θέμα των αισθητήρων θερμοκρασίας...κάπου διάβασα οτι οι 6600GT agp ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εν αντιθέσι με τις αντίστοιχες pci-e...
Α και κάτι τελευταίο...απο review για τους 71.20 θα σου έλεγα να μην τους χρησιμοποιείς...το μόνο που κάνουν στις κάρτες μάς είναι να δίνουν 500marks παραπάνω στο 3dmark2005 αλλά σε όλα τα παιχνίδια δείνει λιγότερα fps (είπα και εγώ ξαφνικά πως πήρε η κάρτα +17% απόδοση βάζοντας απλά τους 71.20)...
Η δικη μου 6600gt agp εχει αισθητηρα και με τους 66.93 παει μια χαρα και με υψηλοτερα fps απο οτι με την 9700προ που ειχα αλλα και απο τους 66.20 που πρωτοδοκιμασα (μιλαμε για διαφορες των 5 fps max σε σχεση με 66.20).Δεν εχω δοκιμασει 71.20.
Η δικη μου 6600gt agp εχει αισθητηρα και με τους 66.93 παει μια χαρα και με υψηλοτερα fps απο οτι με την 9700προ που ειχα αλλα και απο τους 66.20 που πρωτοδοκιμασα (μιλαμε για διαφορες των 5 fps max σε σχεση με 66.20).Δεν εχω δοκιμασει 71.20.
Δεν έχω επιβεβαιώσει οτι οι agp δεν έχουν αισθητήρα απλά κάπου το πήρε το μάτι μου...Εσύ, πώς βλέπεις θερμοκρασίες? Απο πού? Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς?
Οι 71.20 το μόνο που θα σου δώσουν ΣΙΓΟΥΡΑ πολύ μεγαλύτερο 3dmark2005...απο εκει και πέρα τι να σου πώ...ρίξε μια ματίτσα στο λινκάκι...
http://www.guru3d.com/article/article/170/
Για αυτό είχα κουφαθει οταν απο τους 66.93 πέρασα τους 72.10 και ετρεξα 2005...500 marks πάνω μόνο απο τον driver!!!
Και για να συνεχίσουμε στο θέμα του monitoring της θερμοκρασίας...
Την πρώτη "απογοητευση" την πήρα απο αυτό το review...
http://pcmoddingmy.com/content.php?review.161.3
Ο μάγκας τεστάρει μια 6600GT PCI-E χρησιμοποιώντας τους 66.93...δεν ξέρω αν έκανε κανένα παπατζιλίκι με το RivaTuner (θεωρώ οτι αν είχε κάνει θα το είχε αναφέρει) αλλά φαίνεται οτι απο τον ιδιο τον driver υπάρχει temp monitoring...
Εφαγα τον κόσμο να βρώ αυτή την επιλογη στον driver και τίποτα...τότε άρχισαν να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά...
Επειδη κι εγω εχω φτασει ενα βημα πριν την αγορα της Leadtek 6600GT (AGP) μηπως μπορουμε να ξεκαθαρισουμε με σιγουρια το θεμα του temp monitoring μεταξυ των διαφορων εταιριων (αν τελικα υπαρχει...)
http://www.ncix.com/forums/index.php?mode=showthread&msg_id=692395&threadid=692395&forum=101&product_id=13512&overclockid=0#msg692395
Στο κάτωθι λινκ οταν ενα παλουκάρι ρωτάει πως να δει τις θερμοκρασίες του απαντάνε να τρέξει το Coolbits...κάτι το οποίο έχω ήδη κάνει (τσέκαρα τις επιλογές για ενδειξη θερμοκρασιών) αλλά χωρίς αποτέλεσμα...ισως τελικά να είναι θέμα εταιρίας και υλοποίησης και όχι διαφοροποίηση agp/pci-e
http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=897248
Συνεχ'ιζω να το ψάχνω το θέμα...
“I also cannot see the temperature of the card even through coolbits or rivatuner which is a PITA.”
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t505.html
“I have the Sparkle 6600GT too...
I assume the PCIe version has a temp sensor and the AGP version doesn't... weird?”
http://www.gpforums.co.nz/showthread.php?s=&threadid=253044
gfa3 φωτησε μας λιγακι ρε αδερφε.
Εσυ πως στο καλο βλεπεις θερμοκρασιες?
Θεμα εταιριας ειναι?
Μπορεις να μας δωσεις ενα screenshot?
Επαναφερω το θεμα γιατι πιθανοτατα αυριο προχωραω σε αγορα της leadtek.
Τελικα με τo temp sensoring τι γινεται?Εχουν ή οχι οι 6600T? Κι αν ναι, ολες ή μερικες μονο εταιριες?
Άντε ρε παιδιά... Καίγεται ο άνθρωπος...
Δεν βλέπετε;
Ντάξ' βρε Λίνο...μην τρελαινεσαι...
Δηλαδή αν ΔΕΝ έχει (υποθετικά μιλάω) σενσορα δεν θα πάρεις 6600GT agp???
Ειναι κάτι που καλό είναι να υπάρχει, δεν αντιλέγω, αλλά μήπως χάνουμε την ουσία???
Στείλε κανα μήνυμα στην Leadtek και ρώτα την γιατί απο οτι κατάλαβες οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι διάσπαρτες και αντιφατικές...
:zwartepie
Την καρτα θα την κλεισω ετσι κι αλλιως...
Απλα με προβληματισε που η φτηνοτερη prolink του gfa3 φαινεται να εχει σενσορες ενω ολες οι υπολοιπες οχι...
Να πάρω τηλέφωνο; :043: :043:
Απλα με προβληματισε που η φτηνοτερη prolink του gfa3 φαινεται να εχει σενσορες ενω ολες οι υπολοιπες οχι...
Εγώ στην θέση σου θα επαιρνα την φθηνότερη 6600GT που θα μπορουσα να βρώ και θα τελείωνε η υπόθεση...
Με αισθητήρες ή χωρίς, με σουπερ ντουπερ ψυκτρα ή χωρίς...
Απλά για τα λεφτά της (και ειδικά αν παίξεις στα 190-220 γιουρια) η κάρτα είναι σουπερ...
Trust me...
Χθές τελειωσα για 3η φορά το Painkiller (πρωτη φορά με κάρτα DX9) ενώ έχω αρχίσει παράλληλα (πάλι) τα Doom3 και Farcry...
Και να σου πω την αλήθεια δεν πιστευα ποτέ οτι με μια κάρτα της τάξης των 200eur θα τελειωνα το Painkiller με ολα στο full και χ2AA, οτι θα επαιζα το Farcry με όλα στο Very High και Ultra High και το Doom3 "τούμπανο"...
Για αυτό σου λέω...καλοι οι αισθητήρες αλλά ακόμα καλυτερη η απόδοση...
:040:
ΥΓ: α και με αναλυση 1280x1024 παρακαλώ...
Φυσικα...
Απλα θα προτιμησω την Leadtek γιατι ειναι πιο <<ψυχρη>> και λιγοτερο θορυβωδης.
Ελπιζω αυριο να την εχω στα χερια μου και να σας πω περισσοτερες εντυπωσεις!!!
PlanetmanR5
29-12-2004, 13:57
Φυσικα...
Απλα θα προτιμησω την Leadtek γιατι ειναι πιο <<ψυχρη>> και λιγοτερο θορυβωδης.
Ελπιζω αυριο να την εχω στα χερια μου και να σας πω περισσοτερες εντυπωσεις!!!
Αντε να δουμε και απο σενα Τακη κανα bench!
Παντως οι leadek εχουν βγει γενικα πολυ καλες καρτες (πλακετες) αν κρινω και απο τις 6800 που ανοιγουν τα pipelines ενω ολοκληρη asus τα εκαψε!
Λοιπον την καρτουλα την τσιμπησα.
Μια γρηγορη ματια στο manual δειχνει να παιρνει μετρησεις θερμοκρασιας.
Μενει να δουμε και στην πραξη αν το κανει ή θα μας <<απογοητευσει>>...
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=48641 Καλοριζικη ...δες και τι μπορει να κανει η καρτουλα....
Ελλάδα υπάρχει η LEADTEK και πόσο?
Με 240 τελικη τιμη μπορω να σου βρω αν θελεις...
Αφου εχουμε ενα ωραιοτατο thread εδω, κρινω σκοπιμο να μην ανοιξω αλλο.
Λογβ ελειωης χρονου βεβαια ειδικα αυτες τις μερες θα παμε με αργους ρυθμους αλλα ξεκιναω με τα ευχαριστα νεα.
ΝΑΙ ΕΧΕΙ TEMP SENSORS...;)
Συντομα και screenshot!!!
Άντε... ακόμα παίζεις....;
Είναι ... ΤΟΥ-ΜΠΑ-ΝΟΟΟΥ ?!?!?!?
Προσωπικα για την κατηγορια που ηθελα να παιξω φαινεται να ειναι οτι πρεπει.
Παραθετω τα παρακατω και τα σχολια δικα σας!!!
67.22 drivers για να συγκρινουμε ομοια πραγματα...;)
Έχει και video in καρτούλα; Από θόρυβο πως πάει; Θα χαλούσε την (σχεδόν απόλυτη) ησυχία του πισιού μου αν την αγόραζα; Λέει πουθενά το βιβλιαράκι αν υποστηρίζει μητρικές με 1.5V 4x AGP;
1.Video In EXEI.
2.Ειναι απο τις πλεον ψυχρες και ταυτοχρονα αθορυβες της κατηγοριας 6600GT λογω του καλου συστηματος ψυξης της Leadtek.
3.Για το τελευταιο σου ερωτημα ακομα δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια!!!
Έτσι το μαναράκι μου....
Να τον ακούς τον παλιό.....
:)
OK ευχαριστώ πολύ πάντως! Ελπίζω να μπορέσει κάποιος να μου απαντήσει στο τρίτο. Με γεια την καρτούλα και καλά γκάζια :)
PlanetmanR5
30-12-2004, 11:15
Tακη για το οβερκλοκ που εχεις κανει στην καρτουλα λιγο 3dmark δεν βγαζεις?
Περιμενα λιγο παραπανω απο τη leadek?!
Ειπαμε οτι ειμαι με τους <<σωστους>> drivers.
Αν χρησιμοποιησω τους 72.10 οπως λενε τα παιδια θα κερδισω 300+ βαθμους αλλα δε νομιζω οτι εκει ειναι η ουσια.
Παρολαυτα,με την πρωτη ευκαιρια θα τους ριξω επανω να παρουμε ενα screenshot και με αυτους...
PlanetmanR5
30-12-2004, 12:18
Γιατι οι 72,10 δεν ειναι κανονικοι?
Απλα δεν ειναι δοκιμασμενοι απο το οfficial site της nvidia!
Οποιος θελει τους δοκιμαζει και αν του εχουν θετικα αποτελεσματα τους κραταει!
Γνωμη μου παντα ε,να μην παρεξηγηθουμε!λολ
Χε χε και δεν θα εχεις νομιζω μονο +300 αλλα μπορει και +500 αν κρινω και απο αλλα νουμερα!
Αλλα οπως νομιζω εννοεις και εσυ η πραγματικη ουσια και δυναμη μιας καρτας ειναι στα games.
Αν χρησιμοποιησω τους 72.10 οπως λενε τα παιδια θα κερδισω 300+ βαθμους αλλα δε νομιζω οτι εκει ειναι η ουσια.
Παρολαυτα,με την πρωτη ευκαιρια θα τους ριξω επανω να παρουμε ενα screenshot και με αυτους...
Να σου ωπ την αληθεια και μενα λιγο χαμηλο που φαινεται το σκορ...σου λεω ενδεικτικα οτι βγαζω 3754 με χρονισμους 570-1070 με τους 71,20...δεν γινεται εσυ με 600 1160 να βγαζεις -200....
Καλοριζικη παντως.....
Σωστός...+500 marks στο 3dmark2005 (σε σχέση με τους official) χωρίς να κάνεις τίποτα (δεν τους είχα βάλει εγώ και είχα τρελλαθεί???)...
Αλλά οντως δεν είναι εκεί η ουσία, γιατί οπως αποδεικνύεται απο review τελικά οι 72.10 τα πάνε καλύτερα απο τους υπόλοιπους μονο στο 3dmark2005 και στο Doom3...
@PGM-----> Με τους drivers που λεω?Αν ναι, πες να ψαχτω.Mε τι συστημα εισαι?Μηπως τραβαει την ανηφορα με κανα Α64?
@Freedom-> Παντα τη ουσια κοιταμε!!!;)..Και τωρα που το θυμηθηκα παλι, τι θα γινει?Θα το παρεις το δωρο σου?Θελω να στο δωσω πριν αλλξει ο χρονος!!!
[QUOTE=Linos80@Freedom-> Παντα τη ουσια κοιταμε!!!;)..Και τωρα που το θυμηθηκα παλι, τι θα γινει?Θα το παρεις το δωρο σου?Θελω να στο δωσω πριν αλλξει ο χρονος!!![/QUOTE]
[off topic]Σιέλω το ζώρο μουουουουουουουου...μπούχουχουχου!!! :022:
Μην ανησυχείς...ή το κάνεις πάσα στον γνωστό ρεμάλι, ή το κανονίζουμε τα 2 μας...(απο αυριο αδειουχος λέμε)...[/off topic]
Θα μας πεις τώρα και εντυπώσεις απο παιχνίδια??? Αντε γιατί πολύ το ψειρήσαμε το θέμα με τους αισθητήρες και τα τοιαυτα και δουλεια δεν γινεται...
:003:
Θα μας πεις τώρα και εντυπώσεις απο παιχνίδια??? Αντε γιατί πολύ το ψειρήσαμε το θέμα με τους αισθητήρες και τα τοιαυτα και δουλεια δεν γινεται...
Kατσε και συ...πολυ βιαζεσαι...
Χτες 2,30 το βραδυ αβαζε το nfsu2...να δει τι λεει η καρτουλα....
Μαλλον κοιμαται ακομα.....
Τακη ειπαμε εγω θελω το stacker...:p:p:p
Kατσε και συ...πολυ βιαζεσαι...
Χτες 2,30 το βραδυ αβαζε το nfsu2...να δει τι λεει η καρτουλα....
Μαλλον κοιματε ακομα.....
Τακη ειπαμε εγω θελω το stacker...:p:p:p
Υπερβάλεις και τον δικαιολογείς...
Επρεπε ΗΔΗ να έχει τερματίσει HalfLife2, Painkiller και Doom3 και να είχε γράψει και απο ενα review για το κάθε παιχνίδι...
...δεν λέω και το Farcry για να μην γίνω σκληρός...
Ε οχι και κοιμαμαι...
4 ωριτσες υπνο εκανα και απο το πρωι στο μεροκαματο...:p
Πραγματι μονο το NFSU2 προλαβα να δω ελαχιστα.
Ολα full και χωρις κανενα απολυτως κολλημα. Εγω εφαγα το κολλημα βασικα που εριξα τρελο ξενυχτι και σημερα σερνομαι.
Απο αυριο θα αρχισω να δοκιμαζω παιχνιδακια απο την τεραστια ποικιλια μου...;)
Chrismist
30-12-2004, 14:11
Τελικα εγω παρηγγειλα την prolink απο το mgmanager.. Ερχεται πιο φτηνα (γυρω στα 200 κατι ευρω τελικη) και δε με ενδιαφερουν οι αισθητηρες κλπ.
Απο αυριο θα αρχισω να δοκιμαζω παιχνιδακια απο την τεραστια ποικιλια μου...;)
Ωχ.. θα σε χασουμε δλδ για λιγο καιρο:p?
Ωχ.. θα σε χασουμε δλδ για λιγο καιρο:p?
Kαι μονο η ιδεα.....μαρεσειιιιιιιιιιιι....:p
Να ρωτήσω κάτι? DVI σε αναλογική πόρτα έχει η συσκευασία ( 2 μόνιτορ γαρ....)
Ναι η δικια μου εχει...
Αλλα με την TFT το DVI χρησιμοποιω!!!
ΚΑι από που ψώνισες την Leadtek μπας και πάμε και εμείς που γλυκοκοιτάζουμε?
μήπως μπορούμε να μάθουμε ποιος έχει φέρει leadtek?
http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=6280
gfa3 φωτησε μας λιγακι ρε αδερφε.
Εσυ πως στο καλο βλεπεις θερμοκρασιες?
Θεμα εταιριας ειναι?
Μπορεις να μας δωσεις ενα screenshot?
Βλεπω μεσω οδηγων.Σε λιγο ανεβαζω screen γιατι μολις μπηκα!
@gfa
Ρε σι ριξε και κανα bench απο 3dmark 03 (δε καιγομαι για 05:D )
γιατι με ενδιαφερει πολυ με αυτην την καρτα και το συστημα σου σε αυτην την συχνοτητα...
@gfa
Ρε σι ριξε και κανα bench απο 3dmark 03 (δε καιγομαι για 05:D )
γιατι με ενδιαφερει πολυ με αυτην την καρτα και το συστημα σου σε αυτην την συχνοτητα...
Επειδη δεν ειμαι στο δικο μου μηχανημα και δεν εχω screen μου δινει 9065 στα 589-1080
μολης πηρα την καρτουλα και εχω μεινει αρκετα ευχαριστιμενος, στο 3d mark 03 μου εβγαλε 7500 ποντους...
τελικα ποιους drivers να χρεισιμοποιησουμε? εγω εχω τους τελευτεους, αυτους που εχεο το official site της nvidia...
Chrismist
02-01-2005, 08:21
Eγω παιδια τελικα ειχα πολλα προβληματα (μπλε οθονες, κολληματα κλπ κλπ) και απο οτι ειδα σε καποιο site (δεν εχω link γιατι εχω κανει απο χθες πανω απο 5 formats.....) και απο οτι καταλαβα, μαλλον παιζει ασυμβατοτητα με το chipset της μητρικης μου (via). Την πουλησα ηδη σε ενα φιλο οπου του δουλευει μια χαρα (P4 2.4B/865 PE Chipset εχει).
Πληροφοριακα το παιδι εβγαλε με τον cpu (2.4 No HT) και την καρτα default, 7250 περιπου 3dmarks03 και 2500 περιπου 3dmarks05.
Τι προτεινετε να παρω εγω στα ιδια περιπου χρηματα? Λετε να βαλω κι αλλα για 6800 ή μηπως εχω τπτ ασυμβατοτητες κι εκει (οποτε αναγκαστικα παω σε ΑΤΙ)? :X
@jose : Τους τελευταιους καονικους, οχι beta! Δες στα παραπανω post αυτου του thread που το αναλυσαμε ιδιαιτερα με τον freedom.
@Chrismist : Περιεργο ρε Χρηστο. Δηλαδη τα via chipset εχουν ασυμβατοτητα με τις καινουριες υλοποιησεις της nvidia? Εχεις βρει κανα σχετικο λινκ στο internet?
Αν πραγματι ειναι ετσι, τοτε πιθανοτατα να εχεις προβλημα και με 6800.
Πριν κανεις καμια γρηγορη κινηση κατσε να το ψαξουμε λιγακι το θεμα...
Chrismist
02-01-2005, 12:38
Δε ξερω τι να πω.. στην αρχη μου εσβηνε η οθονη και ακουγονταν κατι περιεργοι ηχοι στα ηχεια και κρασαρε το pc.. μετα (δοκιμαζα αλλους drivers) εβγαζε μπλε οθονες με μηνυματα αλλοτε των drivers της nvidia (κατι για αρχεια nv4_disp.dll, nv4_mini.sys) οπου και νομιζα οτι θα φταιγαν οι drivers και εκανα φορματ.. μετα το φορματ αλλες φορες εβγαζε τα ιδια, αλλες irq not less or equal, ή driver irq not less or equal.. Επισης καποιες φορες αντι για μπλε οθονη με πεταγε απλως στο desktop..
Για την ασυμβατοτητα καπου διαβασα (σε ξενο φορουμ οτι ειχαν παρομοια προβληματα με matrox καρτες και via αλλα ελεγαν (αν θυμαμαι καλα) οτι εχουν εμφανιστει και με nvidia. Συγκεκριμενα για το irq not less or equal ελεγαν οτι επρεπε να πας στο device manager , computer και να κανεις update driver και απο ACPI PC να επιλεξεις standard PC. Το εκανα κι αυτο αλλα χωρις αποτελεσμα..
Καποιος μου ειπε οτι ισως φταιει και τροφοδοτικο (modded chieftec 360 εχω). Δε ξερω γιατι αυτο δε το σκεφτηκα (νομιζα οτι επειδη εβγαζε μηνυματα για τα αρχεια των drivers τοτε θα φταιει σιγουρα κατι απο μεριας software). Παντως το συστημα μου το βλεπετε στη sig.. κρινετε αν ειναι πολυ βαρυ για chieftec 360.. πληροφοριακα παλια, οταν ειχα 9800 προ δεν ειχα κανενα προβλημα..
Επισης το παιδι που πουλησα την καρτα εχει chieftec 360 αμονταριστο, p4 2.4 default, 512 ram (δε ξερω αν τρωνε πολυ ρευμα οι ram, απλως τις αναφερω) 2 σκληρους (εγω εχω 3) και δουλευε μια χαρα η 6600. Αν θελετε περισσοτερες λεπτομερειες για το συστημα του παιδιου, πειτε μου να σας πω.
Αυτα ειναι ολα οσα ξερω και εχω συμπερανει..εχω κανει οπως προανεφερα πανω απο 5 φορματ/εγκαταστασεις windows απο χθες...
Τωρα ειμαι ακριβως με το συστημα της υπογραφης (εβαλα την 5700LE) και δουλευει μια χαρα (αρα 100% τα προβληματα οφειλονταν στην 6600gt).
Chrismist
02-01-2005, 12:41
Ξεχασα να αναφερω οτι δοκιμασα απο drivers τους 52.16 , 66.93 , 67.02 , 71.20 , 71.24 (beta) και με ολους ειχα περιπου ιδια αποτελεσματα. Αρα προφανως δεν εφταιγαν οι drivers για την ολη ιστορια...
Chrismist
02-01-2005, 17:53
Καμια ιδεα κανεις? Μηπως να ανοιξω νεο thread?
[QUOTE=Linos80]1.Video In EXEI.
QUOTE]
Για leadtec 6600 gt μιλάμε.
Καλά βίντεο ιν έχει. Καλώδιο έχει;
Διότι ο υπάλληλος μου έδειξε ότι έχει μόνο ένα (υψηλής ευκρίνειας και s-video) ξέρετε αυτό που έχει σε ένα βύσμα 5-6 υποδοχές, και ότι μάλλον δεν έχει βιντεο ιν υποδοχή εκεί.
Ρώτησα στα μαγαζιά και μου είπαν ότι αν η κάρτα δεν συνοδεύεται από καλώδιο ιν την έκατσα... έτσι είναι???
Εμένα στην pci-epress μου έδειξαν αυτό:
Kαι δεν ξέρουν αν κάνει video-in...
Linos80 εχεις pm για την οθόνη σου...
Εμένα στην pci-epress μου έδειξαν αυτό:
Το ιδιο ειναι απλα τα 4 ξεχωριστα καλωδια ερχονται και καθονται ολα μαζι σε ενα πλαστικο στη φωτογραφια που δειχνεις...
Τελικά έχει video in καμία από τις 6600GT AGP; Αν ναι, τότε ποιες;
Μαλλον σας μπερδεψε ο φιλος fonzi.
NAI, εχουν...τουλαχιστον η leadtek μου!
Ναι ναι αυτός μας μπέρδεψε! :110:
Σε τι σας μπέρδεψα?
Μιλάω για leadtec pci-express 6600gt.
Ρωτάω τι να κάνω το video-in αν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχο καλώδιο και στα μαγαζιά δεν βρίσκω...
Και ο υπάλληλος στο multirama μου λέει ότι το καλώδιο που σας έδειξα είναι 90% μόνο out.
Πλάκα έκανα εννοείται. Κι εγώ την έχω αυτή την απορία. Η συσκευασία έχει ότι χρειάζεται για το video ιn in ή λείπει κάτι;
Αρα το ερώτημα παραμένει. Το εν λόγω καλώδιο είναι και ιν ή οχι???
Παίδες η απορία λύθηκε. Μόνο η MSI έχει ΙΝ από όλες τις AGP 6600GT που κυκλοφορούν. Το είδα στο http://www.firingsquad.com που έχει συγκριτική δοκιμή όλων των 6600GT AGP. Βέβαια μπορεί η MSI να έχει vivo αλλά (σύμφωνα με το firingsquad πάντα) δεν έχει αισθητήρες θερμοκρασίας.
Πάντως απο pci-express μόνο η leadtec είδα να έχει...
Αυτο το καλωδιο εμενα λεει οτι για τηλεωρασεις HDTV και οχι για video in...τωρα....
Ε αυτό είδα κι εγώ και φωνάζω...
Eγω παιδια τελικα ειχα πολλα προβληματα (μπλε οθονες, κολληματα κλπ κλπ) και απο οτι ειδα σε καποιο site (δεν εχω link γιατι εχω κανει απο χθες πανω απο 5 formats.....) και απο οτι καταλαβα, μαλλον παιζει ασυμβατοτητα με το chipset της μητρικης μου (via). Την πουλησα ηδη σε ενα φιλο οπου του δουλευει μια χαρα (P4 2.4B/865 PE Chipset εχει).
Πληροφοριακα το παιδι εβγαλε με τον cpu (2.4 No HT) και την καρτα default, 7250 περιπου 3dmarks03 και 2500 περιπου 3dmarks05.
Τι προτεινετε να παρω εγω στα ιδια περιπου χρηματα? Λετε να βαλω κι αλλα για 6800 ή μηπως εχω τπτ ασυμβατοτητες κι εκει (οποτε αναγκαστικα παω σε ΑΤΙ)? :X
ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ??????????????????????
Kαι δλδ εγω που του εχω βαλει και ''μνημες'' και ''επεξεργαστες'' ειμαι στα ιδια με εναν 2.4 ???Τοτε εχω prob :D:D
A..chris....
ΟΧΙ
να αλλαξεις mobo;) (you know...my way....)
Kαι αλλος ενας με msi 6600gt.Μεχρι στιγμης ειμαι σταθερος 567/1185 πριν ξεκινησουν αρτιφακτς η throttling... Δεν με κοβω παντως να ανεβαινω παραπανω.Περιμενα λιγο παραπανω απο τον πυρηνα (575 το ηθελα,το ομολογω!) ,αλλα το 1185 της μνημης μου μαλακωσε τον πονο!
3dmark01:21000
3dmark03:9200
doom3 ultra high: 78frames/sec
Δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο...
Τα σκορ ειναι φυσιολογικα για το o/c και το συστημα μου? (α64(754)@2400 1/1)
Θεωρω πως ναι αλλα καλο θα ηταν να βρεις το 3dmark05 (οπως κι εγω πρεπει να βαλω και το 03) για να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη γυρω απο τις καρτες αλλα και τη σημασια που παιζει το υπολοιπο συστημα μας...
Δεν το εχω το ρημαδι το 2005.Οταν το βαλω θα σας ενημερωσω.Μεχρι στιγμης εχω την καρτα 561/1185 για μονιμη χρηση...
Τα σκορ ειναι φυσιολογικα για το o/c και το συστημα μου? (α64(754)@2400 1/1)
Τι εννοεις?Γενικα ή αν ειναι πολυ ή λιγο ?
Γιατι.....msn me και θα σου πω τα δικα μου να φριξεις... :(
επιτέλους ήρθε και η δική μου prolink 6600GT..
μόλις την έβαλα και έτρεξα στα γρήγορα ένα 3dmark01SΕ που είχα πρόχειρο και το score μάλλον απογοητευτικό μου μοιάζει..14334... :017: το 3dmark έτρεξε όλα default με drivers 66.93.to σύστημα μου είναι barton 2600@2.1-2x256 μνήμη,αν παίζει κάποιο ρολο..
θερμοκρασία από ότι δείχνει η κυρια nvidia είναι 39 idle..
αυτά για την ώρα,πρέπει να την κάνω σε λίγο..το βραδυ που θα έχω χρόνο θα έχουμε πολύ περισσότερα :)
Θα περιμένουμε.... Ωραία Avatar... ποιά;
forwardS
19-01-2005, 14:22
το score μάλλον απογοητευτικό μου μοιάζει..14334... το 3dmark έτρεξε όλα default με drivers 66.93.to σύστημα μου είναι barton 2600@2.1-2x256 μνήμη,αν παίζει κάποιο ρολο..
έχω ακριβώς την ίδια σύνθεση με barton 2600+@2.1( 200*10.5) και με την προλινκ 6600γτ (66.93 drivers) πιάνω γύρω στα 15300 στο 01 και 7350 στο 03. Αν και είμαι με 1 γίγα μνήμη δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο στο 3dmark. Δοκίμασε να κάνεις defragment και ξαναδοκίμασε, (
Αν παλι δε βαριέσαι το φορματ.... :025: :024:
apocalypse
19-01-2005, 15:01
επιτέλους ήρθε και η δική μου prolink 6600GT..
μόλις την έβαλα και έτρεξα στα γρήγορα ένα 3dmark01SΕ που είχα πρόχειρο και το score μάλλον απογοητευτικό μου μοιάζει..14334... :017: το 3dmark έτρεξε όλα default με drivers 66.93.to σύστημα μου είναι barton 2600@2.1-2x256 μνήμη,αν παίζει κάποιο ρολο..
Με 6800 (ξεκλείδωτη) @ 400/900 , 2500+@11x218 = 2401 , timings 2-2-2-11 , το 3DMark01 ΔΕΝ βγάζει 20000......
Εκτός και αν παίξω με το LOD Bias.
Οι nvidia 6xxx , γενικά , δεν κάνουν τίποτα στο '01.
Πρόσθεσε και έναν AthlonXP (ότι χειρότερο για 3D Benches) και είναι λογικό να βγάζεις πολύ χαμηλό σκορ...
Να παρακαλέσω όσους έχουν prolink 6600GT να μας πουν θερμοκρασία σε idle και full load τι θόρυβο κάνει το ανεμιστηράκι .... και εάν μπορούν μέχρι που πάει με overclocking stable βεβαια :)
Ευχαριστώ :)
λοιπόν,έχουμε επίσης ένα 7302 στο 3dmark 03..
όσο για το ανεμιστηράκι,το μονο που μπορώ να πω είναι ότι με κλειστό το κουτί δεν παρατήρησα καμια διαφορά..(το κουτί είναι heroilci 6Α19).δεν ακούγεται τίποτα άλλο παρα το μουρμουρητό από τα δυο 12aria fans.
idle temp όπως είπα 39-40 και για τα υπόλοιπα(συγκεντρωτικά screenshots από τα tests,full temps κτλ) επιφυλάσσομαι για το βραδυ αργά,όπου θα έχω λογικά και 3dmark05 και aquamark3.
και κάτι άσχετο,το graphics aperture size στα 64MB είναι ok?παίζει κάποιο ρολο?μήπως να ανεβώ στα 128MB?θυμίζω έχω μνήμη 512MB.
και κάτι τελευταίο,δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί πιο πριν.το κουτί της prolink έχει μονο ένα cd με drivers, τα στάνταρ καλώδια και ένα "ανταπτορακι" για σύνδεση με το psu.αυτά.
ελπίζω όλα αυτά να φανούν χρήσιμα σε μελλοντικούς αγοραστές
Περιμένουμε το βραδάκι όταν θα τα χεις τεστάρει όλα :)
forwardS
19-01-2005, 19:50
είμαι idle 46-47, max 62-63. o/c δεν έχω κάνει ,ε και από θόρυβο ότι και να πει ο καθένας είναι υποκειμενικό. Πάντως ενοχλητική δεν είναι.
Dim από θερμοκρασίες τι έχεις εσύ?
apocalypse
19-01-2005, 20:02
@sofos
Ίσως να βοηθήσει το agp aperture 128.
Δοκίμασέ το με κάτι που να ζητάει πολλή VRam (προτείνω 3DMark05 και Doom3 timedemo).
Τώρα είδα οτι είναι η Prolink 6600GT (ενδιαφέρονται ΠΟΛΛΟΙ γνωστοί για δαύτην).
Είπες οτι είναι ήσυχη με 39°C idle , από θερμοκρασίες πως πάει σε load;
Η ψύκτρα της ακουμπάει και στις μνήμες και το bridge chip;
Παιδιά εγώ ενδιαφέρομαι να αγοράσω για αυτό ρωτάω για να ξέρω να πάρω η τις prolink η ΜΣΙ :)
αυτα ειναι τα score που έχω με drivers 66.93 .μου λειπει ένα 3dmark05 και ενα aquamark3 για να εχετε πιο πληρη εικόνα..
ελπιζω το μεσημερι να τα έχω..προέχει η εξεταστική :120:
θερμοκρασία full πως μπορω να δω ?απο το πανελακι της nvidia όταν τρέχω καποιο τεστ ή προτείνετε κατι αλλο?
PlanetmanR5
20-01-2005, 15:43
sofe γιατι δεν δοκιμαζεις τιποτα drivers σε 71xx μηπως δεις καλυτερα αποτελεσματα με την καρτουλα?
apocalypse
20-01-2005, 17:52
Ναι , κυρίως στο 05 οι 71.χχ δίνουν πάρα πολύ.
Στα παιχνίδια πάλι δεν δίνουν τίποτα....
Για full load καλύτερα δοκίμασε το hardware monitoring του rivatuner (κάνει διάγραμμα , οπότε βλέπεις το πραγματικό maximum).
να και ένα aquamark3 καθώς επίσης και full temp ..
μόλις βρω λίγο χρόνο θα βάλω και κάνα 71.xx να δούμε τι παίζει..
edit
να και αλλο ενα screenshot με image settings : performance..(τα προηγουμενα ηταν quality..)
@sofos
Ίσως να βοηθήσει το agp aperture 128.
Δοκίμασέ το με κάτι που να ζητάει πολλή VRam (προτείνω 3DMark05 και Doom3 timedemo).
Τώρα είδα οτι είναι η Prolink 6600GT (ενδιαφέρονται ΠΟΛΛΟΙ γνωστοί για δαύτην).
Είπες οτι είναι ήσυχη με 39°C idle , από θερμοκρασίες πως πάει σε load;
Η ψύκτρα της ακουμπάει και στις μνήμες και το bridge chip;
Στο τσιπ ναι, στις μνημες οχι.Θα προτεινω κατι διαφορετικο για πυρηνα αφου στραβοπαταει ελαφρως και διαφορετικο για bridge chip.Με το νερακι παντως λυνεται
:033:
PaPa-ZorD
25-01-2005, 23:20
Εγώ φίλε μου έχω τήν ίδια με την δικία σου αλλά PC-I Express και είμαι πολύ ευχαριστημένος
PaPa-ZorD
26-01-2005, 00:02
Εγώ παίδες 1 ξέρω η κάρτα είναι πολύ καλή σε σχέση απόδοσης και τιμής :)
PaPa-ZorD,
αντί για συνεχόμενα posts μπορείς απλά να κανεις edit το προηγούμενο k θα προσθέσεις κάτι :)
όσο για την κάρτα,είμαι ήδη πολύ ευχαριστημένος αν και λόγω εξεταστικής δεν την έχω χαρεί όσο θα ήθελα..
backgroundman
26-01-2005, 14:23
Στο site του mgmanager η Leadtek έχει 256 € με το ΦΠΑ. Ισχύει αυτή η τιμή ??
Αξίζει τόσα € παραπάνω ? Έχει καλύτερες μνήμες ή απλα έχει καλύτερο σύστημα ψύξης. Αν είναι μόνο το δεύτερο δε νομίζω να παίζει και τόσο ρόλο, μιας και όταν βγεί η Artic θα τρέξουμε όλοι να τη πάρουμε.
Θέλω να πώ οτι οι διαφορές ανάμεσα στις διάφορες υλοποιήσεις εντάσονται μόνο στη κατηγορία ψύξης ή υπάρχουν και πιο ουδιώδεις διαφορές (μνήμες, κτλ) ??
Στο site του mgmanager η Leadtek έχει 256 € με το ΦΠΑ. Ισχύει αυτή η τιμή ??
Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά εγώ μπορώ να βρώ την 6800 απλή της LeadTek με 305€ τελική περίπου.
ότι θα έπαιζα NFSU2 σε 1600x1200 με όλα στο full,ούτε που το είχα ονειρευτεί.. :118: :eek: :041:
26 και ότι ξημερώνει για το τέλος εξεταστικής..έχει να γίνει μετά ο χαμός!!!έχω τουλάχιστον 6-7 games που θέλω να λιώσω
και δεν τα κάνω επίτηδες install..απορώ πως κρατιέμαι..
συγγνώμη για το ψιλό offtopic ,αλλα "θέλει η που#*@άνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" που λέει και ο "σοφός" λαός..
κοίτα καιρό που διάλεξα να πάω από 9550 σε 6600GT..
συγκρατήσου..είπαμε 26 και αύριο..
PlanetManos
27-01-2005, 16:38
Μπορείτε να μου πείτε σε ποιά ακριβώς παιχνίδια και σε ποιές ρυθμίσεις είδατε μεγάλες διαφορές από την 9800Pro; Γιατί εγώ δεν έχω δει τόσο μεγάλη διαφορά. Σε μερικά παιχνίδια, είναι και πιο αργή!
backgroundman
27-01-2005, 19:00
Επειδή το ψάχνω αρκετό καιρό έχω πάνω απο 5 sites με reviews της 6600gt τα οποία στα παιχνίδια (δεν αναφέρομαι σε benchmark τύπου 3dmark) βγάζουν την 6600gt καλύτερη απο τη 9800pro. Σε άλλα αρκετά καλύτερη και σε άλλα λιγότερο καλύτερη.
apocalypse
27-01-2005, 19:15
Μπορείτε να μου πείτε σε ποιά ακριβώς παιχνίδια και σε ποιές ρυθμίσεις είδατε μεγάλες διαφορές από την 9800Pro; Γιατί εγώ δεν έχω δει τόσο μεγάλη διαφορά. Σε μερικά παιχνίδια, είναι και πιο αργή!
Αν παίζεις με AA & AF ενεργοποιημένα , τότε είναι απόλυτα λογικό αυτό που βλέπεις.
Σε αυτές τις συνθήκες το 128bit bus "σφάζει" την 6600GT και πέφτει στα επίπεδα της 9800pro.
Χωρίς AA & AF είναι που υπάρχουν οι σημάντικές διαφορές (μια που "μετράει" λιγότερο η μνήμη).
dslmaniac
27-01-2005, 22:35
Πάντως ακόμη και με ΑΑ και AF ενεργοποιημένα η κάρτα είναι γρήγορη στα παιχνίδια που έχω προλάβει να τη δοκιμάσω Halflife 2 και Colin 2005.
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κι εγώ το εξής : Έχω αποφασίσει να αγοράσω μια 6600 GT AGP. Τελικά έχουμε καταλήξει για το ποια είναι καλύτερη σε επιδόσεις από τις 4; (MSI, Prolink, Leadtek ή Albatron); Σημειωτέον ότι για την αγορά αυτή δεν με ενδιαφέρει το κόστος. Για αυτή την κατηγορία μιλάμε, ε!
PlanetManos
31-01-2005, 16:06
apocalypse, το ξέρω ότι το AA & AF σφάζει την 6600GT. Εγώ όμως μιλάω απενεργοποιημένο το AA. To AF το έχω στο 4x, αν και η ποιότητά του δεν μου αρέσει καθόλου σε σχέση με την 9800Pro. Tux, αν δεν σε ενδιαφέρει το κόστος, πάρε μία 6800 απλή διότι η ακριβότερη 6600GT κάνει όσο η φθηνότερη 6800. Σωστός;
backgroundman
31-01-2005, 16:10
Καλησπέρα, ανάμεσα σε prolink και gigabyte ποια λέτε οτι είναι καλύτερη ??
Απο άποψη ψύξης, OC και απόδοσης.
Έχω δεί σε ένα συγκριτικό οτι η gigabyte είναι αρκετά καλύτερη αλλα θέλω να το διασταυρώσω πριν προχωρήσω σε αγορά.
Ευχαριστώ
Εγώ από την άλλη έχω ακούσει ότι η πρώτη έχει καλύτερη συμπεριφορά στην ψύξη και ανεβάζει λιγότερη θερμοκρασία.....
apocalypse, το ξέρω ότι το AA & AF σφάζει την 6600GT. Εγώ όμως μιλάω απενεργοποιημένο το AA. To AF το έχω στο 4x, αν και η ποιότητά του δεν μου αρέσει καθόλου σε σχέση με την 9800Pro. Tux, αν δεν σε ενδιαφέρει το κόστος, πάρε μία 6800 απλή διότι η ακριβότερη 6600GT κάνει όσο η φθηνότερη 6800. Σωστός;
Σωστοτατοοοος....
Προσωπικα η 6600 μονο τα νευρα μου εσπασε... :(
apocalypse
31-01-2005, 16:33
PlanetManos , εγώ πάντως ("παίζοντας" με μια 6600GT) είδα σοβαρές διαφορές σε σχέση με την 9800pro που έχω στο 2ο PC.
To MONO παιχνίδι στο οποίο δεν είδα πολύ περισσότερα fps με την 6600GT ήταν το NFSU2 , αλλά απ'όσο βλέπω το συγκεκριμένο παιχνίδι γουστάρει ATI , σε απελπιστικό βαθμό.
Πάντως έχοντας περισσότερη εμπειρία πλέον , το AF δεν μου φάνηκει να ενοχλεί και τόσο την 6600GT , αλλά το AA πραγματικά το σιχαίνεται.
Ανάβοντας το AA , τα fps πέφτουν πολύ πιο απότομα απ'ότι στις 9800pro & 6800@GT που έχω για να συγκρίνω.
Για την ποιότητα του AF , δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τα optimizations από το control panel του driver.
Θα σου κοστίσει σε απόδοση , αλλά σε κάποια παιχνίδια κάνει αισθητή διαφορά.
Πάντως εμένα το AF της 6800 (χωρίς optimizations) μου μοιάζει καλύτερο από της 9800pro.
Από την άλλη το AA της ATI είναι ακόμα καλύτερο (αν και πάρα πολύ λίγο)
Τελικά ρε παιδιά τι να πάρω και γώ;;;;; Πούλησα την 9800προ και είμαι χωρίς κάρτα μέρες τώρα ψάχνοντας συνεχώς αλλά δεν μπορώ να καταλήξψ πουθενά. 6600GT(180 ευρω ) ή 6800 απλή..(275 ευρω). Θα πάρω που θα πάρω NVIDIA επειδή δεν έχω λεφτά για τα 400+ της Χ800ΧΤ τώρα, τουλάχιστον να δω βελτίωση στις επιδώσεις.
Για ποιότητα απεικόνισης δεν μιλάτε καθόλου. ΓΙατί;;;
varelasj
03-02-2005, 22:53
Παρε μια 6800 απλη και αν εισαι τυχερος και ανοιξουν τα pipelines μετα θα εχεις και μ@μω τις καρτες !!!
apocalypse
03-02-2005, 23:01
Για ποιότητα απεικόνισης δεν μιλάτε καθόλου. ΓΙατί;;;
Γιατί πλέον είναι 99.9% ίδια μεταξύ ATI και nvidia , οπότε δεν έχει πια κανένα ιδιαίτερο νόημα.
Με προοπτικές να είναι καλύτερη σε nvidia , μια που επιτρέπει απενεργοποίηση των optimizations από τους drivers (την τελευταία φορά που το έψαξα , η ATI δεν το επέτρεπε).
Για το 6800 vs 6600GT , απλά "ζύγισε" πόσο αξίζουν για σένα τα φίλτρα (AA & AF).
Αν αξίζουν πολύ , πάρε την πρώτη , αλλιώς την δεύτερη.
εγω στη θεση σου Snips,
θα έμενα με την 9800pro και τα 180 ή 280 ευρω θα τα ετρωγα σε σουβλακια και σοκοφρετες..εκτος αν εχεις λεφτα για πεταμα και περισσευουν και για σοκοφρετες..
να αλλαξω εγω καρτα που ειχα 9550 δεν παει στα κομματια,αλλα να αλλαζουν και οσοι εχουν 9800προ απλα γιατι βγηκε η Α ή Β καρτα που ειναι λιγο καλυτερη..έλεος!!λιγη ψυχραιμια δεν βλαπτει...αλλά περι ορεξεως..
100 ευρώ παραπάνω βγαίνει η αναβάθμιση συνολικά. 9800pro-->6800
Αλλά έχεις δίκιο. Έτσι όμως και σου μπει το μικρόβιο....άστα. Τεσπα. ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΩΡΑ.
apocalypse, το ξέρω ότι το AA & AF σφάζει την 6600GT.
Εγω παντως παιζω hl2 1280x1024 με AA2xq AF4X & Far cry 1600x1200 AA2X AF8X και τα παει μια χαρα στα 589-1090 χωρις να την εχω πιεσει παραπανω σε o/c αυτο ειναι το αυτοματο.
Lefteris
13-02-2005, 02:26
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την κάρτα... Αξίζει να την αγοράσω; Έχω την 5700 asus 128Μb, και αν ναι, ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη; Θα δω διαφορά; Ευχαριστώ!
Για τα λεφτα της ειναι μια χαρα.
Go 4 it οποια πλατφορμα κι αν εχεις...
PlanetmanR5
13-02-2005, 13:18
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την κάρτα... Αξίζει να την αγοράσω; Έχω την 5700 asus 128Μb, και αν ναι, ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη; Θα δω διαφορά; Ευχαριστώ!
Οτι θα δεις διαφορα σιγουρα θα δεις!
Ομως αυτο εξαρταται και απο το τι συστημα εχεις!
Για πες μας!
Lefteris
13-02-2005, 19:53
Έχω:
Αmd athlon xp 2800+ barton,
Gigabyte 7n400pro2,
2 X 512 Mb Ram twinmos,
πρέπει να το βάλω και στην υπογραφή... όλοι αυτό έχετε από ότι βλέπω!
Τώρα έχω όπως είπαμε την 5700 128ΜΒ. Tι λέτε;;;;
Α και μία ακόμη ερώτηση ακόμη!
Υπάρχει σχετικό θέμα με "στήσιμο" κάποιου λειτουργικού και με ρυθμίσεις που πρέπει να γίνονται ώστε να εκμεταλλευτεί κάποιος το μέγιστο των δυνατοτήτων του;
Εμένα που δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα αυτό... και έχω πολύ λίγες γνώσεις σε σχέση με πολλούς από εσάς, θα με ενδιέφερε πολύ.
Ευχαριστώ!
Elu Thingol
13-02-2005, 23:28
Παιδια εχω μια ερωτηση που ψιλοεπιγει... θελω να παρω την 6600gt και απο φιλο μου δινει την 6600GT gigabyte με 180 και της prolink με 185. Θεμα χρηματων δεν τιθεται καθολου αλλα δεν ξερω ποια να προτιμησω... πλζ απαντηστε γιατι αυριο το πρωι λεω να παω να την παρω και δεν εχω αποφασισει ποια απο τις δυο... !!!!!
Ευχαριστω προκαταβολικα.
PlanetmanR5
13-02-2005, 23:39
Εγω θα σου προτεινα να παρεις την gigabyte την θεωρω πιο αξιοπιστη και απο οτι εχω δει σε κατι reviews εχει καλυτερη ψυξη!
Elu Thingol
14-02-2005, 00:31
Aπο ψυξη θα μπει block απο 11 σε κανα δυο βδομαδες μαλλον. Ευχαριστω παντως!! Θελω και αλλες γνωμες παιδια και γρηγορα ... βοηθεια!!!!!!!!!!!!!!!
DogCatcher
14-02-2005, 18:04
Σπυρακο (Elu Thingol) φιλε μου!!!!!
Παρε οποια νομιζεις εσυ !!!!
Αφου εχεις την 5700 και θες να κανεις αναβαθμιση πανε παρε οποια θες εσυ!!!!
Το σιγουρο ειναι ΕΝΑ !!! ΘΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!
Υ.Γ. Θα ερθω και εγω να παρω μια 6600GT αλλα εγω θα σου προτεινα Pixelview(ProlinK)
backgroundman
15-02-2005, 23:49
Καλησπέρα, πήρα μια Gigabyte 6600gt και ανέβηκε στα 550 ο πυρήνας χωρίς artifacts. Παραπάνω αρχίζει και βγαζει artifacts στο NFSU2 μετα απο καμια ώρα παιχνιδιού. Θα ήθελα να ανεβάσω τις μνήμες και για να πάνε πιο ψηλά πρέπει να κάνω burn-in. Πώς μπορώ να κάνω burn-in πιο γρήγορα (πιο πρόγραμμα/παιχνίδι) ?? Πόσα MHz πρέπει να ανεβάζω τις μνήμες κάθε φορά ??
Έβαλα ceramic στις ψύχτρες που έχει και είδα 2-3 βαθμούς διαφορά αλλα και πάλι η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή (μέχρι 81-82 μετα απο 1-2 ώρες παιχνίδι)
Επίσης η ψύχτρα στο pcie-agp bridge ζεματάει συνέχεια.
To Thermaltake Schooner Fanless VGA Cooler (http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/cl-g0009schooner/cl-g0009.htm) λέτε να κάνει για τη κάρτα ??
Ξέρετε καμια ψύχτρα για τη καρτα που να πιάνει και το bridge ??
η μητρική μου είναι η asus p4t-e (agp 4x). Η 6600gt (agp 8x) 8α παίζει?
ckdiablo555
19-02-2005, 18:22
η μητρική μου είναι η asus p4t-e (agp 4x). Η 6600gt (agp 8x) 8α παίζει?
Ναι δεν θα εχεις κανενα προβλημα!
τι θα προτείνατε ανάμεσα σε Albatron και Leadtek 6600GT PCIE από πλαίσιο και multirama αντίστοιχα; έχω κολλήσει και δεν μπορώ να αποφασίσω. το eshop δεν έχει 6600GT PCIe, το infoshop έχει gigabyte αλλά νομίζω τα καλά κομμάτια η gigabyte τα βγάζει σε κλοκαρισμένη έτοιμη κάρτα.
τελικά οι 6800 PCIe δεν ξεκλειδώνονται;
PlanetmanR5
23-02-2005, 20:50
Παρε την 6600gt pcie σε πλακετα leadtek απο το smart-shop εκει εχει νομιζω!
το smartshop είναι e-shop? δεν είμαι αθήνα για να αγοράσω από απλό μαγαζί.
PlanetmanR5
24-02-2005, 00:39
Μπα οχι!
Παρε τηλεφωνο στο e-shop και ρωτας τους ποτε θα φερουν 6600gt σε pcie!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.