View Full Version : Install problem vista x64
Ελπιζω καποιος να μπορεί να βοηθήσει αν εχει ξανακούσει κατι παρόμοιο.
Μολις κανει boot το dvd φτάνει στην γνωστή οθόνη οπου φαίνεται το background των vista αλλα για κάποιο λόγο δεν εμφανίζεται ΠΟΤΕ το παράθυρο του install windows που ξεκινά και σε βάζει να διαλέξεις γλώσσα.
Ενω το mouse cursor δουλέυει κανονικά.
Δοκίμασα και εχω κανει εγγραφή σε dvd περίπου 6 φορές.
Τελικά βρήκα και αλλο μηχάνημα οπου εκεί δεν υπαρχει προβλημα κανένα.
Δοκιμασα απο τα 4GB ram και εβγαλα το ενα τσιπακι και το αφησα με 2gb,
πάλι τιποτα. κανει κανονικά windows is loading files, μετα φορτώνει το flash με το ms corporation αλλα στο τελος βγαινει το background κανονικά αλλα ποτε το παραθυρο για να ξεκινήσω την εγκατάσταση.
mobo: ASUS P5Q SE
cpu: Core 2 Duo E8400
VGA: ΑΤΙ HD4850
RAM: 2x2GB (OCZ μοντέλο δεν θυμάμαι)
Define "ποτέ" :)
Εμένα μου κάνει πάντα το ίδιο, δεν ξέρω για ποιό λόγο, ίσως τα raids που έχω απάνω. Αλλά μετά από αρκετή ώρα, προχωράει κανονικά. Το ξανακάνει δε και δεύτερη φορά πιό κάτω, αλλά πάλι μετά από ώρα, προχωράει κανονικά.
ok περιμενα καπου 20 λεπτα τουλαχιστον + μπηκα για μπάνιο βγηκα και παλι ηταν στην γαλαζο-μπλε οθονη των vista χωρις ακομα να εχει βγει το παράθυρο για να ξεκινήσω το install ενω σε αλλα PC το παράθυρο αυτο βγαινει μετα απο 10 δευτερολεπτα κατα μέσο ορο απο οταν βγει αυτο το background.
Όχι, 20' δε μου έχει κάνει... Αλλά σίγουρα κάνει σε εμένα περισσότερα από 5', με τίποτα 10". Το ίδιο μου κάνουν και τα 32bit και τα Windows 7.
Το CD είναι γνήσιο;
Μήπως είναι γρατσουνισμένο;
Έχει ενσωματωμένο SP1 ?
χτες εκανα εγκατάσταση των Win 7 64bit (σχεδον καμια διαφορά με τον vista installer), απο usb φλασακι,
τελειωσε πολυ γρηγορα το "loading files" στο μαυρο φοντο,
βγηκε η επιλογή γλώσσας/regional settings,
αλλα η επόμενη με το κουμπι "install now" άργησε πάρα πολύ.
ειμουν με το δαχτυλο στο κουμπι στο reset, αλλα δεν το πατησα... πρεπει να αργησε 5-10 λεπτά.
αφού εμφανίστηκε, μετα προχώρησε κανονικά.
αυτά σε intel 920.
σε πολύ παλαιότερο (amd 4200), εχω κάνει πολλες εγκαταστάσεις, και Vista, και w7, και 32, και 64μπιτ, την καθυστερηση σε αυτο το σημειο δεν την ειχα δει.
υποψιαζομαι οτι κατι παιζει ειτε με τους controllers, ειτε με το mode τους (ide, ahci), ειτε με τις μνημες, μηπως κανει καποιο scaning...
ασε πανω μονο ενα σκληρό, και μονο ενα ντιμακι μνημης
Δοκιμασε να το τρεξεις μεσα απο τα ΧΡ:)
stealth
Το CD είναι γνήσιο;
Μήπως είναι γρατσουνισμένο;
Έχει ενσωματωμένο SP1 ?
Ειναι απο ISO image. και το εχω γραψει οπως ειπα 6 φορες.
Σε σχεδον ολα τα φορματ δισκων που υπαρχουν.
Ναι εχει μεσα το SP1.
Το iso μου το εδωσαν και ειναι νομιζω απο το MSDNAA προγραμμα και φαίνεται να ειναι γνήσιο το κλειδι τουλαχιστον. Τωρα αν το iso ειναι slipstream δεν μπορω να ξέρω δεν παιρνω και όρκο δηλαδη.
Το αλλο μηχάνημα που εχω και φορτώνει σχεδον αμεσως το setup είναι
AMD x2 4400 (πριν το AM2) και μητρικη μια DFI δεν θυμάμαι ακριβως ποια.
VGA 7600GT (PCIEX)
Θα δοκιμάσω παλι να το αφήσω καμια ώρα να δω τι θα γίνει και θα σας πω :105:
georgesod
17-03-2009, 14:25
Define "ποτέ" :)
Εμένα μου κάνει πάντα το ίδιο, δεν ξέρω για ποιό λόγο, ίσως τα raids που έχω απάνω. Αλλά μετά από αρκετή ώρα, προχωράει κανονικά. Το ξανακάνει δε και δεύτερη φορά πιό κάτω, αλλά πάλι μετά από ώρα, προχωράει κανονικά.
Aυτό πρέπει να 'ναι πρόβλημα ή feature του p45. Μου το κανε και μένα σε dfi p45 t2rs ενός φίλου, που του είχα βάλει 2 hdd σε raid0. Πάντως είναι πολύ σπαστικό:063:
Δε νομίζω... Μου το έκανε σε όλες τις μητρικές από την αρχή. Είχα 975, 965, Ρ35, Ρ45, Χ48, Χ58. Σε όλες όμως έχω Raid0 και Raid5, 4Gb Ram, και τον 2ο controller σαν ACHI.
georgesod
18-03-2009, 14:13
Eμένα σε 965 και 2 p35 όλα κανονικά. Στην υπογραφή σου βλέπω 2χ80 σε raid0. Μήπως κατά σύμπτωση είναι samsung?
Παιδια λοιπον τελικά μετα απο αρκετές ωρες υπομονής καταφερα και περασα 2 φορες τα vista σε 2 pc. Ενα με Phenom II και chip 780G, και με ATI HD4850.
Και το αλλο ειναι το αρχικο που γραφω πιο πανω. Για καποιο λόγο και στα 2 εκανε αρκετή ωρα να φορτώσει το αρχικο παραθυρο του install (λιγο λιγότερο απο 10 λεπτα, ενταξει το παρακανα στην αρχή πανω απο 5 λεπτα δεν ειχα περιμένει) αλλα κολλησε και μολις πατησα install Now!!!. Λογικά μπορει να κολλαει γιατι δεν αναγνωριζε ουτε τις CPU ουτε το chipset και ούτε την καρτα γραφικών. Παντως ηταν οντως πολυ εκνευριστικό. Αναμενουμε το win7 :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.