PDA

View Full Version : Γίνεται να ενώσω 2 FTP crossover καλώδια ?

kagelar34
21-12-2004, 00:42
Παίδες θέλω να πάρω καλώδιο κάπου στα 40 μέτρα και λέω να πάρω 2 των 20 και να τα ενώσω.

Μιλάω για crossover ftp.γίνεται ?

Βασικά μπορώ να πάρω και χύμα με 30 λεπτά το μέτρο αλλά με διευκολύν ει να είναι 2 και να τα πετάξουμε ο καθένας από το μπαλκόνι του και να τα ενώσω κάτω?

Γίνεται ?Αν ναι γίνεται και στο χύμα UTP crossover για να γλιτώσω φράγκα ?

edit :πορεί κάποιος να αλλάξει το τίτλο και να κάνει το προφανές ...crossover γιατί έκανα πατάτα?

katerinalove
21-12-2004, 00:48
απο τη καταλαμβαινω θελεις να κανεις ενα δυκτυο σε αποσταση 40 μετρα ,καταπρωτων δεν γινετε εκτος και αν βαλεισ καποιο adaptor αλλα τηα εχεισ προβλημα στη συνδεσει θα αργει μια λυσει ειναι τι ασυρματο για το καλωσειο θα εχει πολι ping αλλα παρε το καλωδιο και φτιαχτω μονοσ σου ευκολο ειναι (λοιπον ι καλωδιεο ι ασυρματο σου ειπα τα καλα και τα κακα)

apotsi
21-12-2004, 00:50
Πω-πω ρε Κατερίνα.... Είναι κούραση να σε διαβάζω....

Λοιπόν... Θεωρητικά φτάνει τα 100 μέτρα το καλώδιο χωρίς απώλειες.... Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με 40μ.

Αααα.... έκανα και edit τον τίτλο...

katerinalove
21-12-2004, 00:54
ναι αλλα αν βρει ρευμα η οτιδιποτε θα κολαει εγω στο internet cafe που δουλευω τα καλωδια ειναι μακρια απο ρευμα αλλα ειναι μεγαλη αποσταση τα 40 μετρα τελοσ παντων κανε οτι θελεις και οσο για τα γραμματα εχο συνιθισει greeklish συγνωμη

Greek
21-12-2004, 00:55
Γίνεται αλλά εξαρτάται με ποιον τρόπο θα το κάνεις για να μην έχεις περίεργη συμπεριφορά στην ένωση (απώλεια , θόρυβο κλπ.). Σου συνιστώ είτε να πάρεις αντάπτοράκι επέκτασης είτε μια εξωτερική μπρίζα RJ45 όπου θα είναι στο ένα ακρο του 2ου καλωδίου.

Μην δικιμάσεις να κάνεις ηλεκτρολογικά κόλπα του στυλ γυμνώνουμε καλώδιο παίρνουμε μονωτική κλπ κλπ κλπ.......

apotsi
21-12-2004, 00:58
....και οσο για τα γραμματα εχο συνιθισει greeklish συγνωμη
Βρε δεν ήθελα να σε αποπάρω.... Εντάξει....
Καλά τα πας για αρχή.

katerinalove
21-12-2004, 01:03
θα εχεις και απωλεια στα δεδομενα που θα ανταλασει σωστο και αφτο με το ανταπτωρακι αλλα θα εχει πολυ απωλεια σε ολα πιστευω τι λετε;

apotsi
21-12-2004, 01:05
Κοίτα... Αν βάλει και FTP κιόλας καλώδιο που έχει μπλεντάζ γύρω-γύρω, δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα στα 40m.

Greek
21-12-2004, 01:07
Όχι απαραίτητα, πρέπει να είναι πολύ χάλια το καλώδιο και να περνάει δίπλα από τάση ρεύματος ή να έχει υγρασία για να μην δουλεύει.Απλά ίσως να δουλεύει στο 70-80% της χωρητικότητας (ταχύτητα) το καλώδιο....

kagelar34
21-12-2004, 06:23
Απ'ότι θυμάμαι στην σχολή μας είχαν πεί για το απλό το UTp ότι κάνει για χιλιόμετρα θεωρητικά αλλά δεν παίρνω όρκο γιατί τα χρωστάω και δεν άρχισα να διαβάζω δίκτυα....

τεσπα γιατί να μην πιάσει αν το πάρω χύμα και αρχίσω τα κολλήματα με της μονωτικές από γύρω γύρω?έτσι και αλλιώς αυτός που θα φτιάξει το καλώδιο (γιατί το έχει στο καρούλι) ....πως θα το κάνει- καλύτερα από εμένα ?

unseen
21-12-2004, 11:24
παρε μουφα για να τα ενωσεις. Προσοχη η μουφα να ειναι κατηγοριας 5. Γιατι πολλοι δινουν τις απλες που δουλευουν μεν αλλα κολλανε. Αυτη που σου λεω εχει ~10 ευρω.

Giannakis
21-12-2004, 12:13
Για να μήν παίρνεις 2 καλώδια και να κάθεσαι να τα ενώνεις κάνε το κόλπο με τον σπάγγο. Πέτα το καλώδιο από το ένα μπαλκόνι και απο το άλλο κρέμασε όσο σπάγγο χρειάζεται. Μετά δέσε τον σπάγγο με την άλλη άκρη του καλωδίου και τράβα το....

40 μέτρα θα παίξει άψογα για πλάκα.

kagelar34
21-12-2004, 14:59
Για να μήν παίρνεις 2 καλώδια και να κάθεσαι να τα ενώνεις κάνε το κόλπο με τον σπάγγο. Πέτα το καλώδιο από το ένα μπαλκόνι και απο το άλλο κρέμασε όσο σπάγγο χρειάζεται. Μετά δέσε τον σπάγγο με την άλλη άκρη του καλωδίου και τράβα το....

40 μέτρα θα παίξει άψογα για πλάκα.
ωχ καλή ιδέα δεν το είχα σκεφτεί !!

και είναι τόσο απλό ...

@unseen τι εννοείς όταν λες ~10€?
10€ θ μου στοιχήσει για όλο το καλώδιο ή τιποτα άλλο π.χ. 10€/μέτρο ???

Αν κατάλαβα καλά εννοείς το πρώτο αλλιώς καλύτερα να αγοράσω δορυφόρο και να τον στείλω μόνος μου σε τροχιά για να έχω δορυφορική σύνδεση

whitewolf
21-12-2004, 18:53
και με μουφα παιζει,και με πριζα, μωρε και να τα στριψεις μεταξυ τους παιζουνε(ξερω δεν ειναι και πολυ επαγκελματικο αυτο αλλα its the truth )αρκει να μην εχεις και απαιτισεις για την μεγιστη ταχυτητα,τωρα το πιο σωστο ειναι να παρεις 40 μετρα καλωδιο παλικαρι μου να τελειωνεις :) και αν θες οδηγιες για τον τερματισμο ρωτα εδω να μαθεις :)

kamenoss
21-12-2004, 21:34
προτεινω να αγορασεις 40 μετρα φτπ καλωδιο και να το φτιαξεις μονος σου
σιγουρα η καλυτερη λυση

kagelar34
22-12-2004, 05:21
ναι θα αγοράσω 40 μέτρα και θα το φτιάξουμε παρέα παίδες γιατί στο μαγαζί ήταν μια καημένη τύπισα που μου είπε "εγώ μόνο πόσο πάει το μέτρο ξέρω" λολ

μετά θα κάνω το κόλπο με τον σπάγγο <---καλά μόλις το διάβασα παραπάνω ένιωσα πολύ στόκος

DVD_GR
23-12-2004, 00:38
ασχετο αλλα δεν λεγεται crossover το καλωδιο,ετσι λεγεται το συστημα που φιλτραρει τις συχνοτητες στα ηχεια για να κανει διαχωρισμο..παντως 1 καλωδιο καλοφτιαγμενο ειναι πιο αξιοπιστο απο 2ενωμενα ακομα και με μουφα.

unseen
23-12-2004, 14:20
ωχ καλή ιδέα δεν το είχα σκεφτεί !!

και είναι τόσο απλό ...

@unseen τι εννοείς όταν λες ~10€?
10€ θ μου στοιχήσει για όλο το καλώδιο ή τιποτα άλλο π.χ. 10€/μέτρο ???

Αν κατάλαβα καλά εννοείς το πρώτο αλλιώς καλύτερα να αγοράσω δορυφόρο και να τον στείλω μόνος μου σε τροχιά για να έχω δορυφορική σύνδεση

10 ευρω εχει μονο η μουφα.

DVD_GR
23-12-2004, 18:09
ουτε μισο ευρω δεν εχει η μουφα....προσεξε το!!

kagelar34
23-12-2004, 21:55
unseen μπας και όλες οι μούφες στην αγορά είναι δικής σου παραγωγής ή παίρνεις ποσοστά από κάπου ? ΛΟΛ

λοιπόν 30 λεπτά έχει το μέτρο στο απλό το utp kai 50 λεπτά το ενιχυμένο ποιό λέτε να πάρω ?το δίκτυο θα έχει κάρτες 10/100 το καλώδιο κάπου στα 40-50 μέτρα .
λέτε να χάσω τίποτα (στον δρόμο!) από ταχύτητα αν πάρω το απλό

αν ναι μπορείτε να πείτε σε ποσοστό περπου?

apotsi
24-12-2004, 10:12
H μούφα που λέει ο unseen είναι ειδική για data. Δεν είναι πλαστική. Μόνο απ' έξω. Μέσα έχει φερρίτη, νομίζω. Αυτή που λές εσύ είναι μόνο πλαστική και είναι τις πλάκας. Πολλές φορές έχουμε συναντήσει πρόβλημα με τέτοιες στη δουλειά και τελικά πέρνουμε από τις άλλες και δεν έχουμε προβλήματα. Ειδικά για μεγάλες αποστάσεις.

Spyrious
24-12-2004, 17:28
Μπορεί να μην κατάλαβα καλά αλλά αν ενώσεις δύο crossover θα είναι σαν να έχεις ένα straight trough καλώδιο.

unseen
24-12-2004, 21:44
H μούφα που λέει ο unseen είναι ειδική για data. Δεν είναι πλαστική. Μόνο απ' έξω. Μέσα έχει φερρίτη, νομίζω. Αυτή που λές εσύ είναι μόνο πλαστική και είναι τις πλάκας. Πολλές φορές έχουμε συναντήσει πρόβλημα με τέτοιες στη δουλειά και τελικά πέρνουμε από τις άλλες και δεν έχουμε προβλήματα. Ειδικά για μεγάλες αποστάσεις.

ειναι οπως τα λεει ο apotsi. :023: Λες να μην ξερω και να με πιανουν κοροιδο DVD_GR ? Λεω Category 5. Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε.

Yγ. @kagelar Δεν ασχολουμαι με καλτσες φιλε μου αλλα με δικτυα γιαυτο επετρεψε μου να ξερω καποια πραγματα κι εγω.

ChrisXP
25-12-2004, 04:27
Πάντως για 40μέτρα θα δουλεύει μια χαρά, εγώ είχα στα 80 χώρις καμία απώλεια. Επίσης μην κάθεσαι να ενώνεις 2 πάρε 1 κατευθείαν

sa1901
25-12-2004, 14:03
.... Επίσης μην κάθεσαι να ενώνεις 2 πάρε 1 κατευθείαν
Η πιο σωστή λύση είναι αυτή. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα γιατί θέλεις να ενώσεις 2 καλώδια. Μέχρι 100 μέτρα δεν θα έχεις πρόβλημα πάντως.

jdrogas
25-12-2004, 14:23
Φιλαρακι εγω χθες ενωσα 2 καλωδια crossover με μουφα των 4.5 ευρω περιπου στα 15 μετρα και δουλευει μια χαρα ουτε απωλειες στην ταχυτητα ουτε τιποτα.

konstantinosmak
25-12-2004, 23:09
ειτε ανταπτορα βαλεις ειτε ενωσεις τα καλωδια ακομα και με μονωτικη και καλαι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. το εχω δοκιμασει. αλλωστε μην τρελαινομαστε με υπερβολικες λυσεις, αλλωστε για ενα καλωδιο μιλαμε.

unseen
28-12-2004, 21:16
δοκιμασες δηλαδη να ενωσεις δυο καλωδια των 20-25 μετρων με καλαι και σου επαιξε 100mbit full duplex? Το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι πως νομιζεις οτι σου δουλεψε. Συγνωμη κιολλας αλλα δεν μπορεις να λες οτι δεν θα εχει κανενα προβλημα. Παραπανω απο 2-3 mbit και πολλα λεω θα εχει με τον τροπο που προτεινεις. Δεν ειναι απλο καλωδιο το utp! To ξερεις οτι καθε συρματακι μεσα εχει διαφορετικο μηκος απο τα αλλα? το ξερεις πως δεν πρεπει το ανοιγμα να ειναι παραπανω απο 1 εκ? Το ξερεις οτι το πλεξιμο παιζει ρολο? Kαι πολλα αλλα... Μην λεμε οτι θελουμε... Αν παλι θελεις να λες οτι εχεις δικτυο και μεταφερεις σρχεια με 100kb σε lan τοτε μεγεια σου!

Giannakis
30-12-2004, 16:30
Πάντως μια φορά είχα κολλήσει ένα καλώδιο 45 μέτρων με μονωτική σε 3! σημεία και έπαιζε κανονικότατα. Τονίζω πως το καλώσιο αιωρείτο για 3 μήνες και ήταν εκτεθημένο στον καιρό αλλά δεν κατάλαβε τίποτα και δούλευε μέχρι την τελευταία στιγμή κανονικά στην αναμενόμενη ταχύτητα.

kitsos
31-12-2004, 11:46
αντε να πω και εγω τιποτα... τα καλώδια είτε τα ενώσεις με μούφες είτε πάρεις ένα ολόκληρο το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις ... Τωρα όσο αφορά τον unseen και το οτι δεν δουλεύει και θα έχει 3 mbit.. απλά μάλλον έχει ασχοληθεί μόνο με το θεωρητικό των δικτύων... να μην πω δηλαδή ότι πρέπει να έχει σπουδάσει στην αγγλία! Τέτοια μας λέγαν μόνο οι καθητητές στο πανεπιστήμιο... όσοι δηλαδή ξέραν και τι ειναι το καλώδιο δικτύου... Α και στα σεμινάρια τα λένε κάτι τέτοια... Σημασία έχει το αποτέλεσμα και η πράξη... όχι η θεωρία...
Και πολλά καλώδια να ενώσεις και 3 μούφες να βάλεις... μια χαρά θα παίζει...
αν ήταν με το που θα βάλεις μούφα να χαλάει και η ταχύτητα το ίδιο θα γινότανε και όταν έβαζες το καλώδιο στο hubaki δηλαδή αν είχα μια εταιρία που είχε 3 hubs το δίκτυο μου θα έπαιζε με αυτή την λογική αντε το πολύ στο 1Mbps... μην τρελαθούμε κιόλας... και για το πρακτικό της υπόθεσης . Εγω σπίτι μου που έχω δίκτυο με ένα φίλο... στον απο κάτω όροφο , το καλώδιο το έχω σε 3 κομμάτια.. ένα απο τον υπολογιστή μου στον φωταγωγό , ένα απο το παράθυρο του φωταγογού στον κάτω όροφο και ένα απο τον παράθυρο του κάτω ορόφου στον υπολογιστή του φίλου... δηλαδή με 2 μούφες... (του ενός ευρού...) και το cross το έχω κάνει στο μεσαίο κομμάτι.
Το δικτυάκι... τα 700 MB τα γράφει σε 3 λεπτά maximoum

Greek
31-12-2004, 12:23
Δεν είπε κανείς οτι δεν θα δουλέψει.Απλά πάντα υπάρχουν 2 τρόποι να κάνει τις δουλείες σου:
Ο σωστός και ο αρπα κόλα!! Απλά αν γίνει με μούφες υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην δουλέψει ή αν δουλέψει να έχει προβλήματα . Ειδικά αν δεν γίνει καλή μόνωση και έχει υγρασία. Μπορεί να μην φανεί τους πρώτους μήνες αλλά μετά κανείς δεν ξέρει. Για ρωτήστε και τους δικτυάδες όταν πάνε να ελένξουν και δίκτυο που έχουν φτιάξει ηλεκτρολόγοι να σας πουν τι βλέπουν τα μάτια τους...(και τι κατεβάζει το στόμα τους!!!)
:107:

kitsos
31-12-2004, 13:46
αν κρινω απο το δικο μου που οπως ειπα περναει απο τον φωταγωγό και βρέχεται ... χιονίζεται... έχει υγρασία... κτλ κτλ... θα δουλέυει μια χαρα... το να βάλεις μούφα ειναι κάτι πολυ φυσιολογικό δεν είναι άρπα κόλλα... Το να το κάνεις με καλλάι ί με σελοτέιπ που έχω δει και εγώ ναι... ειναι αρπα κόλλα...
εγω που λεω οτι ειμαι και δικτυας.. και θεωρητικος και πρακτικος λεω οτι θα δουλεψει... περιμένω επιπλέον σχόλια για να απαντήσω ;)
:097:

unseen
31-12-2004, 16:31
Τωρα όσο αφορά τον unseen και το οτι δεν δουλεύει και θα έχει 3 mbit.. απλά μάλλον έχει ασχοληθεί μόνο με το θεωρητικό των δικτύων... να μην πω δηλαδή ότι πρέπει να έχει σπουδάσει στην αγγλία! Τέτοια μας λέγαν μόνο οι καθητητές στο πανεπιστήμιο... όσοι δηλαδή ξέραν και τι ειναι το καλώδιο δικτύου... Α και στα σεμινάρια τα λένε κάτι τέτοια... Σημασία έχει το αποτέλεσμα και η πράξη... όχι η θεωρία...

δηλαδη αν σου πω οτι εδω και 7 χρονια ασχολουμαι μονο με δικτυα (δομημενη καλωδιωση - με πιστοποιηση) τι θα μου πεις? Προσεχε λιγο τα λογια σου σε παρακαλω γιατι ουτε γνωριζομαστε ουτε τιποτα. Οταν καποιος κανει μια ερωτηση οφειλεις να του δωσεις την σωστοτερη απαντηση. Και για την ιστορια σου λεω πως τα δικτυα που φτιαχνω σε εταιρειες δεν παιζουν κατω απο 600mbytes το λεπτο. Και αυτο λογω δισκων. Με καλυτερους server (raid 10 και πανω - aix) εχω πιασει ταχυτητες που δεν φανταζεσαι.
Το να μου λες οτι εχεις τρια "HUB" τα οποια ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους προφανως ειναι λυση για εταιρεια εισαι το λιγοτερο ανιδεος. Προσπαθησε σε παρακαλω να ανοιξεις ενα καταλογο που περιεχει ~500 αρχεια ενος pc που ειναι στο πρωτο hub απο ενα pc που ειναι στο τριτο hub. Aν τα καταφερεις και ανοιξει μετα απο κανα 2λεπτο προσπαθησε να τα μεταφερεις και πες μου την ταχυτητα. Χρησιμοποιησε το totalcommander 6.0 για να δεις την ταχυτητα.
Δεν θα δωσω εκταση στο θεμα και δεν θα ξαναποσταρω. Οποιος θελει ας με ακουσει.

Υγ. Αυτο :097: ως τι να το παρω? Ως επιχειρημα?

Linos80
31-12-2004, 16:42
Στοχος σε τετοιου ειδους θεματα που σιγουρα απασχολουν πολλους απο εμας δεν ειναι να δειξουμε τι ξερουμε κι αν ξερουμε αλλα να προσφερουμε ο καθενας οπως και οσο μπορουμε προκειμενου να βοηθησουμε οσους εχουν μικρα ή μεγαλα ερωτηματα σε τετοια περιεργα προβληματα.
Συνεπως θεωρω οτι δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε αλλα αντιθετα επειδη ειμαι της αποψης οτι καθενας οσο ζει μαθαινει, πιστευω οτι μεσα απο την κουβεντα ολοι μας θα αποκομισουμε κατι θετικο που ενδεχομενως δεν εχει πεσει ως τωρα στην αντιληψη μας!!;)

kitsos
31-12-2004, 19:11
επειδη λοιπον εγω ειμαι λιγακι σπαστικος και αντιρρησιας ... και την μονη φορα που ημουνα αναγκασμενος να ακουω αηδιες ηταν στον στρατο...και αυτο περασε... ας συνεχισουμε λιγο την συζητηση...

Ναι επειδη εδω καποιος ζηταει βοηθεια και θελει να φτιαξει ενα δικτυο , θα του πουμε πως θα φτιαξει ενα δικτυο με 2 pc για να ανταλλαζει αρχεια , να παιζει κανα παιχνιδακι κτλ. Αν ειναι να του πουμε πως να παει να παρει ISO 9001 και 9002 και να παρει και ενα ψηφιακο μετρητη για τα καλώδια , να βγαλει και ενα τομο με τις μετρησεις και να το κρατησει αν του το ζητησουν σε ενα διαγωνισμο του δημοσιου.. για να δουνε τα φορτια κτλ κτλ...να πολυ ευχαριστως να συμφωνησω και στα περι υγρασιας.. στα 3 εκατοστα που πρεπει να εχει αποσταση το καλωδιο απο το rj45 στο οτι πρεπει να βαλουμε τα καλωδια με συγκεκριμενα χρωματα και οχι τυχαια... κτλ κτλ κτλ..

παμε λοιπον να το δουμε λιγο πιο ομορφα...

το ποσα χρονια ασχολειται ο καθενας.. δεν εχει σημασια για το τι ξερει.. παρε στην τεχνικη υποστηριξη της forthnet που ασχολουνται με τα δικτυα... και ζητα εναν παλιο... που ασχολειται 7 χρονια... και αμα ξερει κατι παραπανω απο το 8962588888 το ξανασυζηταμε...

για την απαντηση τα ειπαμε παραπανω και για το τι πρεπει να απανταμε... εκτος αν επρεπε να κανω και καμια γραφικη παρασταση για την διαμορφωση του σηματος και αναλογα την υγρασια και τις καιρικες συνθηκες αλλες γραφικες παραστασεις σε matlab....

μαλλον επισης πρεπει να δουλευεις σε εταιριες στο εξωτερικο... γιατι εγω που εχω παει σε αρκετες οφειλω να ομολογησω στην ελλαδα εχω να πω οτι το μπαχαλο που επικρατει ειναι τεραστιο...

αυτα τα raid 10 και τα aix που λες δεν τα ξερω τι ειναι... και επισης δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν με τα δικτυα...

το παραδειγμα για τα hub που προφανος πουλανε και χρησιμοποιουνται ηταν απλως για να μπορεσεις να καταλαβεις γιατι και απλη μουφα μπορει να κανει την δουλεια... αν δεν ξερεις βεβαια την λεξη μουφα.. μια που δεν ειναι επιστημονικη και δεν θα την χρησιμοποιουνε οι εταιριες με τα raid 10 μπορεις να μας πεις την επιστημονικη της ονομασια εδω...

οι καταλογοι με τα αρχεια ανοιγουν μια χαρα σε πληροφορω... αναλογα βεβαια το trafiic τα colisions κτλ ... που δεν εχει σχεση με τα hub ή τα καλώδια ουτε την ταχύτητα... αλλά με την δομή του δικτύου... κάτι που δεν ήταν θεμα του συγκεκριμένου topic...

με το totalcommander 6.0 δινεις στον πελάτη τις πιστοποιήσεις???

Υ.Γ : θα μπορουσες να το παρεις ως αστειο... αλλά είσαι σοβαρος επιστήμονας μάλλον και δεν μπορεις!

;)
Φιλικά...
Κιτσος!

:066:

sa1901
31-12-2004, 21:27
... αν δεν ξερεις βεβαια την λεξη μουφα.. μια που δεν ειναι επιστημονικη και δεν θα την χρησιμοποιουνε οι εταιριες με τα raid 10 μπορεις να μας πεις την επιστημονικη της ονομασια εδω...

Σύνδεσμος :116:

(δεν πιστεύω να το πάρεις σαν προσβολή)
Στέλλα

unseen
01-01-2005, 23:39
1. Δεν κανω τεχνικη υποστηριξη στην forthnet.
2. Δεν ειπα ποτε οτι ενα καλωδιο χαλαει απο την βροχη - χιονια - υγρασια σε ευλογο χρονικο διαστημα.
3. Δουλευω στην Ελλαδα - Θεσσαλονικη.
4. Θα επρεπε να ξερεις εστω και εγκυκλοπαιδικα
5. Hub εχω να δω τουλαχιστον 3 χρονια. Δες λιγο τι ειναι hub και τι ειναι switch. Εχουν τοση διαφορα οση η μερα με την νυχτα. Επισης στο πρωτο μου ποστ ανεφερα την λεξη μουφα. Οποτε ασε την καραμελα οτι το παιζω επιστημονας. Απο ποτε τα Hub δεν εχουν σχεση με τα collision? Ενα hub δεν κανει συνεχεια collision γιατι ετσι ειναι φτιαγμενο?
6. Mε fluke οργανο δινουμε τις πιστοποιησεις. Το totalcommander στο ειπα για να μπορεσεις να δεις την πραγματικη ταχυτητα σε real time οταν μεταφερεις αρχεια.
7.Δυστυχως δεν ειμαι επιστημονας αλλα απλος υπαλληλος που πεταει καλωδια καθημερινα απο μπαλκονια- φωταγωγους - ταρατσες καθως επισης σερνομαι κατω απο τα γραφεια των πελατων για να βγαλω τον μισθο μου.

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω αυτην την επιθεση. Επειδη συμβουλεψα τον ανθρωπο να παρει καλης ποιοτητας μουφα πεσατε να με φατε? Δηλαδη ειναι προτιμοτερο να κολλαει το δικτυο του και να τρεχει απο το να παρει μια μουφα των 8-10 ευρω αντι του ενος?

Φιλε kagelar παρε την φτηνη μουφα να υσηχασουμε γιατι πας να κανεις το καλο και σου την λενε και απο πανω.

Μηπως δεν εχω θεση σε αυτο το forum? Μαλλον...

soler
01-01-2005, 23:51

Φυσικα και κατι τετοιο δεν ισχυει....

Τωρα για την ολη κοντρα δεν θελω να πω και τπτ....μιας και τα πραγματα ειναι απλα...
Αν καποιος βρισκει συμαντικα τα 6-7€ που θα κερδισει...καλο ειναι να παρει κατι πολυ απλο...
Αν δεν τον καιει και πολυ τοτε μπορει να κανει κατι σιγουρο....
Ειναι στο χερι του...

apotsi
02-01-2005, 01:07
Αυτό το συμπέρασμα από πού το έβγαλες; Μήπως όποιος έχει τη μύγα.... ???

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

LordOfRings
02-01-2005, 06:20
Δεν κατάλαβα γιατι ολη η φασαρία .

Ο unseen προτεινε μια μούφα και εδωσε την συμβουλη του.
Ο kagelar ας πάρει οποια του ταιριάζει.

kagelar πάρε ενα utp καλώδιο 40-50 μετρα παρε και 2clipakia rj45 ενωσέτα να τελειώνουμε .

kitsos
02-01-2005, 13:20
Unseen said : Δεν θα δωσω εκταση στο θεμα και δεν θα ξαναποσταρω. Οποιος θελει ας με ακουσει.

εγω θα το κανω αν και θα επρεπε να απαντησω ;)

apotsi
03-01-2005, 10:12
Παίδες, όπως ανέφερε και ο LordOfRings παραπάνω, μην το κουράζουμε άλλο το θέμα. Νομίζω ότι δώθηκαν πάρα πολλές λύσεις στο φίλο kagelar34, και δεν θα γίνει αυτό το thread χώρος διαμάχης για ένα καλώδιο...

Τόλης

kagelar34
03-01-2005, 20:06
λέω και εγώ γιατί τόσες απαντήσεις .....
Ρε παίδες είπα δεν θα πάρω μούφα καθόλου ,μετά την εφυέστατη-αστεία πρόταση με τον σπάγγο που όπως είπα με άφησε στόκο όταν το άκουσα...θα πάρω χύμα το καλώδιο και δε θα το ενώσω ...θα είναι ενιαίο απλώς έφυγα για διακοπες και θα ρωτήσω πως να φτιάξω τους ακροδέκτες αργότερα όταν γυρίσω ,αν είναι δύσκολο να καταλάβω μόνος μου .Ευχαριστώ όσους βοήθησαν με πληροφορίες τιμές και γνώμες ας αφήσουμε τις διαμάχες , αν ήξερα ότι θα γινόταν έτσι δε θα έφτιαχνα το thread ,θα μετέφερα τα packets με το χέρι και θα τα πετούσα στον γείτονα από το μπαλκόνι, εξάλλου το thread δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό για να χαλιόμαστε

Κ πάλι ευχαριστώ

apotsi
03-01-2005, 20:45
Δες αυτό
http://www.duxcw.com/faq/network/568bjck.gif