View Full Version : O/C Βασικοί ¶ξονες
Χαιρετω τους εμπειρογνωμονες του o/c:001:
Κανω τα πρωτα βηματα στο αθλημα και θελω να ρωτησω για τα βασικα.
Καταρχην εχω:
A64 X2 4400+ στα 2.20GHz s939
ASRock 939N68PV-GLAN pci-e
DDR400 2x1GHz (συν 2x512ΜΒ αν χρειαζονται)
H μητρικη ειναι miniATX και γνωριζω οτι εχει χαμηλες δυνατοτητες για o/c.
Aκομα σημειωνω οτι δεν υπαρχει ζητημα θερμοκρασιων (τις οποιες παρακολουθω ετσι κι αλλιως μεσω lcd panel) oποτε παρακαλω να μη το αναφερετε καθολου αυτο το θεμα.
Λοιπον, μου ειπανε οτι πρωτου ανεβασω το FSB απο τα 200 που ειναι στανταρ, πρεπει να κατεβασω τη μνημη απο τα 200 στα 166.
Επισης οτι πρεπει να βαλω το CPU-NB Link Speed στα 800ΜΗz, απο τα 1000 που ειναι.
Ειναι σωστα αυτα?
Κανοντας αυτα μπορω να παω μεχρι 2,42GHz(fsb=221) χωρις προβλημα (ρευμα στα auto).
Αλλα οι μνημες απο 166 απλα ανεβαινουν στα 172Μhz, δηλαδη ειναι στα 345 αντι 400. Mε συμφερει αυτο?
Nα εχω 2x1024 ή να προσθεσω αλλες 2x512ΜΒ ιδιων timings?
για σου φιλε μου και καλωσόρισες!
αυτό που λες για της μνημες και βέβαια δεν είναι σωστό !!!
αλλά επειδή κάποια πράγματα πρέπει να καταλάβεις και μόνος σου τη χρυσή τομή αυτο το link που σου δίνω έχει έναν οδηγό που ελπίζω να καταλάβεις τα βασικότερα!
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=47653
καλή επιτυχία και οπού βρεις δυσκολία εδώ είμαστε!
Xμμμ... βασικα, εχω ηδη διαβασει διάφoρα περι o/c.
Τη μνημη δοκιμασα να τη αφησω στα 200 οποτε πηγε καπου 420ΜΗz αλλα χωρις σταθεροτητα, συντομα ηρθαν οι μπλε οθονες...
Το κατεβασμα του CPU-NB Link Speed απο τα 1000 στα 800 ειναι σωστο?
Εχω ηδη πειραματιστει καμποσο, και αυτη η μητρικη δεν εχει και πολλες επιλογες.
Πανω απο 2.43-2.44GHz δεν μπορω να το παω ακομα κι αν αυξησω το ρευμα(οι 3 max επιλογες ειναι: 1350-1375-1400).
Η αυξηση του ρευματος των μνημων αξιζει?
Ποση μνημη να εχω, 2 ή 3GHz?
ptolemeos
24-04-2009, 21:26
Κοιτα και εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=47364). Παρομοιο link ειναι και τα εξηγει και αυτο αρκετα αναλυτικα...
Δε μπορει καποιος να απαντησει με ενα ναι ή οχι στις ερωτησεις μου?
Εριξα μια γρηγορη ματια στα links, λενε τα γενικα.
ptolemeos
24-04-2009, 21:58
Τις μνημες σου ειπαν να τις ριξεις στα 166 ωστε ανεβαζοντας το fsb να μη σε κοψουν (οταν ανεβαζεις fsb συγρονως ανεβαινουν και αυτες). Επομενως, ειναι λογικο οταν ανεβασες το fsb κατα 21 MHz να ακολουθησουν και οι ram πηγαινοντας στα 172 MHz.
Επισης, ορισμενες μνημες ανεβαινουν λιγοτερο και αλλες περισσοτερο. Με το να τους δωσεις λιγο ρευμα παραπανω μπορει οντως να ανεβουν πιο ψηλα, αλλα προσεχε να μη δωσεις υπερβολικο. Ενα ή δυο βηματα παραπανω απ' αυτο που λεει ο κατασκευαστης ειναι καλα.
Οι 512 MB μνημες που εχεις, και αυτες DDR400 ειναι;
Υ.Γ. Για τις αλλες ρυθμισεις του bios που λες δε γνωριζω για να σε βοηθησω, μιας και δεν εχω δουλεψει/ασχοληθει/αγορασει (ακομα) AMD συστημα.
Edit: Πιστευω θα καταλαβαινες κατι περισσοτερο αν διαβαζες το παραπανω link που εδωσα μιας και στο δευτερο post αναφερει την "Η ειδική περίπτωση των AMD A64" που εχεις...
Το ξερω οτι ειναι λογικο να ανεβουν οι μνημες, επειδη ομως το 172 σημαινει 345ΜΗz το ερωτημα ειναι:
2.20GΗz και ram στα 400ΜΗz ή
2.42GHz και ram στα 345ΜΗz
τι με συμφερει περισσοτερο?
Oι 2χ512 οπως ειπα ειναι με τα ιδια χαρακτηριστικα (400MHz, 2.5-3-3-8)
Ρευμα εδωσα παραπανω(αυτο το ελαχιστο που εγραψα οτι εχει περιθωριο η μητρικη) αλλα χωρις βελτιωση.
Το κατεβασμα του CPU-NB Link Speed απο τα 1000 στα 800 ειναι σωστο?
σαφώς ανεβάζοντας τη συχνότητα θες και παραπάνω τάση ΕΙΔΑΛΛΩΣ δεν κάθονται η μνήμες σταθερές και καλύτερα θα σου προτεινα να κάνεις κανα stress test για σιγουριά μετά κανα orthos κ.τ.λ!
μηδαμινή η διαφορά έως καθόλου στο ερώτημα που κάνεις(2.20GΗz και ram στα 400ΜΗz ή
2.42GHz και ram στα 345ΜΗz)για αυτό κοίταξε να σταθεροποιηθείς σε όποιο καλύτερα απο τα 2 σου κάθεται έστω!
Οπως ειπα μολις, εβαλα παραπανω ταση αλλα χωρις αποτελεσμα.
Να επαναλαβω το βασικο μου ερωτημα:
τι με συμφερει περισσοτερο? (αναγκαστικά εχω μια απ τις δυο περπτωσεις)
Οπως ειπα μολις, εβαλα παραπανω ταση αλλα χωρις αποτελεσμα.
Να επαναλαβω το βασικο μου ερωτημα:
τι με συμφερει περισσοτερο? (αναγκαστικά εχω μια απ τις δυο περπτωσεις)
στο ξαναλέω καμιά διαφορά στο ένα είναι πιο πάνω ο cpu αλλά με πιο χαλαρες της μνημες ενω στο αλλο ειναι πιο κατω ο cpu με πιο ψηλά της μνημες δηλαδή πανό κατω το ίδιο.
διάλεξε όπιο ειναι καλύτερο και σου κάθεται χωρις προβλήματα γιατη δεν υπάρχει αισθητή ΔΙΑΦΟΡΑ!
συγνωμη αλλα δεν εισαι ειλικρινης... εκανες edit, οποτε δεν το "ξαναειπες"...
Παντως, εφοσον δεν υπαρχει διαφορά σημαινει οτι το o/c στη περιπτωση μου ειναι περιττο!
(ομως το PCMark05 μου δινει 200-250 ποντους παραπανω στη δευτερη περιπτωση...)
το να μιλάς για ειλικρίνεια μέσα στο forum δεν είναι και οτι καλύτερο απέναντι σε εμένα και δε σου επιτρέπω.
και δεύτερων δηλαδή δεν φτάνει που σε βοηθάμε μας τη λες και απο πάνω!!
και στην συγκεκριμένη περίπτωση εγώ σου είπα το προφανές οτι η διαφορα σου είναι μηδαμινή αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και ρώτα και ολα τα παιδιά απο το forum ,αλλα αμα εσυ εισαι ευχαριστημένος και είναι τόσο σοβαρό για σενα το να πάρεις 200 πόντους στο pc mark τότε αστο εκει τη το παλεύεις!
δηλαδή εσένα δεν σε ενδιαφέρει να εισαι σταθερός σε ενδιαφέρει να παίρνεις πόντους παραπάνω με blue screen!!και αν θες να σου πω επειδή εγώ παντα ειμαι ειλικρινης edit έκανα στην παρενθεση με της διαφορές που έχεις βαλει)
πάντα φιλικά!
(ζηταω συγνωμη απο το forum για το off topic)
Oυτε κι εγω σου επιτρεπω να κανεις edit σε μυνημα για να μου μου την πεις....και καλα οτι "μου ξαναειπες" κατι που δεν προσεξα...
Ηταν πονηρο και αδικο αυτο που εκανες, δεν πρεπει να μου ζητας και τα ρεστα!
Επι του θεματος τωρα,
και στις δυο περιπτωσεις εχω σταθεροτητα.
Σου ανεφερα απλα τι λεει το pcmark05, παλι στραβωνεις? παλι σου φταιω εγω?!
Εφοσον μου λες οτι και στις δυο περιπτωσεις δεν υπαρχει διαφορά, αρα μου λες οτι δεν χρειαζομαι o/c... Σωστα?
καταρχήν επειδή ξέρω που θα κατάληξή η δουλειά στο τελος εδω μεσα θα σταματήσω να απαντάω και να σου γράψει κανενας αλλος που ξερει καλυτερα τότε.και θέλω να σου πω ότι εγω δεν ειχα καμία προθεση πουθενά να στην πω και ούτε και στην ειπα και άμα θες το πιστεύεις γιατι δεν εχω και λογο,εγω απλα να σου δώσω να καταλάβεις ήθελα οτι η διαφορά ειναι ασημαντη και δεν εχει κανένα νοημα να κανεις O/C στης τιμές που αναφέρεις σωστά κατάλαβες αλλα αμα θες τόσο πολλή τότε κανε αυτο που θες!
καλο σου βράδυ!
Σε παρακαλω μη διαστρεβλωνεις τα πραγματα, εγω "δεν θελω κατι τοσο πολυ", απλα ρωταω για να δω τι με συμφερει να κανω. Στο θεμα του o/c ειμαι ψιλοασχετος και προσπαθω να καταλαβω τι συμβαινει, κι εσυ καθε αλλο παρα βοηθας...
Εισαι προκλητικος παντως, εκανες ενα edit και προσθεσες κατι που αρχικα δεν το ειχα δει (αφου δεν υπηρχε) και πας μετα και μου λες "... σου το ξαναλεω"!
Καλα, ειναι αυτη σοβαρη συμπεριφορά? Οχι μονο δεν το παραδεχεσαι αλλα βγαινεις κι απο πανω.
Τελος, παρτατηρω οτι απ το επιμαχο μυνημα σου(#10) πλεον δεν υπαρχει η σημειωση "
Last edited by TONY; 24-04-2009 at..."
Εξαφανιστηκε! Μηπως εβαλε το χερακι του ο mod για να σε βοηθησει?...
Σε παρακαλω μη διαστρεβλωνεις τα πραγματα, εγω "δεν θελω κατι τοσο πολυ", απλα ρωταω για να δω τι με συμφερει να κανω. Στο θεμα του o/c ειμαι ψιλοασχετος και προσπαθω να καταλαβω τι συμβαινει, κι εσυ καθε αλλο παρα βοηθας...
Εισαι προκλητικος παντως, εκανες ενα edit και προσθεσες κατι που αρχικα δεν το ειχα δει (αφου δεν υπηρχε) και πας μετα και μου λες "... σου το ξαναλεω"!
Καλα, ειναι αυτη σοβαρη συμπεριφορά? Οχι μονο δεν το παραδεχεσαι αλλα βγαινεις κι απο πανω.
Τελος, παρτατηρω οτι απ το επιμαχο μυνημα σου(#10) πλεον δεν υπαρχει η σημειωση "
Last edited by TONY; 24-04-2009 at..."
Εξαφανιστηκε! Μηπως εβαλε το χερακι του ο mod για να σε βοηθησει?...
φιλε μου προσβαλεις το site και τα παιδια και θα σε παρακαλεσω να ζητησεις και συγνωμη γιατι εσυ ολους θα μας βγαλεις τρελούς.πας καλα τι ειναι αυτα που λες? σε λιγο θα μας πεις και οτι και η moderators μας κάνουνε πλατες!
χαλάρωσε φιλε μην τα βλεπεις τα πραγματα ετσι δεν σε ξερω και δεν εχω καμιά πρόθεση για τίποτα αλλα απο οτι καταλαβαίνω μονος σου προκαλείς όλα αυτά!
καληνυχτα και εισαι πολλη λαθος και πιστευω αυτο φαινεται και ας με συγχωρεσουν τα παιδια!
Τι σχεση εχει η συμπεριφορα σου με το site και τα παιδια? Μην τους ανακατευεις για να καλυφθεις...
Δεν προκαλω τιποτα εγω, εσυ εισαι θρασυς, εκανες αυτο που εκανες και τωρα το συνεχιζεις.
Το οτι αφαιρεθηκε η σημειωσουλα(last edited by...) απο κατω το αρνεισαι κι αυτο? Μόνο ενας mod δεν θα μπορουσε να το βγαλει? Mονος σου το εβγαλες?
καλο βραδυ φιλε εχεις δικιο συγνωμη!
Lovermanah
25-04-2009, 00:54
τα 8 από τα 18 posts ειναι λογομαχίες... τέλος πάντων εγω πιστευω οτι τα 2,42 στον επεξεργαστή με 345 στις ραμ ειναι καλύτερο...
Ας ηρεμήσουμε λίγο κι ας παραμείνουμε στο θέμα! Από εδώ και στο εξής ποστ μόνο στο θέμα. Αν έχετε διαφορές τις λύνετε μέσω ΠΜ!
Ευχαριστώ!
ThorLite
25-04-2009, 01:49
Εγω πιστευω να το αφησεις οπως ειναι.Να μιλαγαμε για 2.6 με 2.7 μαλιστα να χαμηλωνες τις μνημες τωρα διαφορα στο ματι δεν υπαρχει οποτε καλυτερα default.
Tελικα ειναι χειροτερη η κατασταση, παιζοντας το Godfather 2 ειχα κρασαρισματα και το κατεβασα 3 φορες ανα μια μοναδα... Στα 2.39GHz(11x217) ειχα σταθεροτητα.
Μαλλον αυτη η microATX ASRock ειναι για κλαμματα.
Ερωτηση για συγκεκριμενο μοτελο:
Καπου διαβασα οτι ο Phenom II X3 710 ανεβαινει πολυ ευκολα απ τα 2.6 που ειναι στα 3.45! και χωρις αυξηση της τασης. Αν ειναι αληθεια να τον παρω, κανει μόνο 120€.
Τι μητρικη ομως και τι μνημες να βαλω?
Αυξηση απο τα 2,6 στα 3,45 απλα δεν γινεται χωρις να δωσεις ρευμα.
Μα αφου λεει οτι τον δοκιμασανε και πειραματιστηκανε για αρκετη ωρα...
Αν θες να μεταφερω ολοκληρο το αρθρο.
Δε χρειαζεται να στειλεις ολο το αρθρο.Μπορεις να δωσεις το λινκ.Η μονη πιθανη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι να αφησανε το ρευμα στο auto κ να νομιζαν οτι εμεινε σταθερο.
Κοιταξε... ειναι επαγγελματιες και ασχολουνται καθε μερα με τετοια. Αρα δεν υπαρχει περιπτωση να νομιζανε κατι, παρα μόνο να ειπανε ψεμματα.
Δεν υπαρχει link γιατι ειναι περιοδικο που πωλειται στα περιπτερα. Αν θες να μεταφερω το αρθρο ή να βγαλω μια φωτο.
PS. Μα <Auto> δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει αυξηση ρευματος? <Αuto> δεν ειναι η μητρικη by default?
Εγώ με τον C2D 6400 απο 2,13Ghz default και αφήνοντας το cpu voltage στο auto, τον εφτασα 3,5ghz.Στο cpuz οταν ειχα την default συχνότητα το ρεύμα ήταν 1,280v.Οταν εφτασε 3,5 ήταν κάπου στο 1,47v.
Γενικά δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει αρκετά ενας επεξεργαστής και να μην χρειαστεί λιγάκι παραπάνω ρεύμα.
Ας τα παρουμε απο την αρχη.
Η μητρικη που εχεις δεν ειναι και οτι καλυτερο για overclocking,η γνωμη μου ειναι ιδια με του ThorLite (2.2 και 400ΜΗz),αν μπορεις να τον ανεβασεις οπως ειναι εστω και λιγο χωρις να ριξεις τις μνημες καντο.
Τωρα το οτι καποιος ανεβασε εναν επεξεργαστη δεν σημαινει οτι ολοι θα ανεβουν τοσο.
Στο auto τα ρευματα σημαινει οτι η μητρικη καθοριζει ποσο ρευμα θα δωσει π.χ. στον επεξεργαστη,αφου λοιπον ανεβαζεις το FSB ανεβαζεις και τον επεξεργαστη και η μητρικη δινει παραπανω ρευμα για να μπορει να bootαρει.
Αρα στο auto υπαρχει αυξηση της τασης,το σωστο θα ηταν να καρφωσει το ρευμα του επεξεργαστη σε οτι λεει ο κατασκευαστης και μετα να δει που μπορει να παει με default ρευμα.
Αυτα απο μενα.:)
stealth
Θα ηθελα κ λινκ παντως γι αυτο το αρθρο.Μουφα μου φαινεται....Μαλλον δεν καταλαβα εγω καλα.Συγκριναν τον Q9550 σε default με τους Amd κλοκαρισμενους?Μα ειναι σοβαρα πραγματα τωρα αυτα?
AMD ποτέ δεν είχα και δεν μπορώ να πώ κάτι για αυτούς τους επεξεργαστές.Προσωπικα πιστεύω οτι είναι λίγο δύσκολο να ανέβει αρκετά ενας επεξεργαστής χωρίς να τραβήξει λιγο παραπάνω ρεύμα.
Αλήθεια απο ποιο περιοδικό ειναι αυτό το άρθρο?
Ας τα παρουμε απο την αρχη.
Η μητρικη που εχεις δεν ειναι και οτι καλυτερο για overclocking,η γνωμη μου ειναι ιδια με του ThorLite (2.2 και 400ΜΗz),αν μπορεις να τον ανεβασεις οπως ειναι εστω και λιγο χωρις να ριξεις τις μνημες καντο.
Τωρα το οτι καποιος ανεβασε εναν επεξεργαστη δεν σημαινει οτι ολοι θα ανεβουν τοσο.
Στο auto τα ρευματα σημαινει οτι η μητρικη καθοριζει ποσο ρευμα θα δωσει π.χ. στον επεξεργαστη,αφου λοιπον ανεβαζεις το FSB ανεβαζεις και τον επεξεργαστη και η μητρικη δινει παραπανω ρευμα για να μπορει να bootαρει.
Αρα στο auto υπαρχει αυξηση της τασης,το σωστο θα ηταν να καρφωσει το ρευμα του επεξεργαστη σε οτι λεει ο κατασκευαστης και μετα να δει που μπορει να παει με default ρευμα.
Αυτα απο μενα.:)
stealth
Μαλιστα, να μη ριξω τις μνημες μου λες και οσο παει, ok. Ρευμα δεν ανεβαζω, ετσι?
Δυο στικ με 1024 ή 2 στικ με 1024 και αλλα 2 με 512?
Το CPU-NB Link Speed στα 1000 ή στα 800?
Σχετικα με το ρευμα εχω μπερδευτει λιγο... Η μητρικη απο μόνη της ειχε Auto. Δεν ειναι αυτο το default της? Αν οχι, τοτε πόσο ειναι, για να το βαλω?
Θα ηθελα κ λινκ παντως γι αυτο το αρθρο.Μουφα μου φαινεται....Μαλλον δεν καταλαβα εγω καλα.Συγκριναν τον Q9550 σε default με τους Amd κλοκαρισμενους?Μα ειναι σοβαρα πραγματα τωρα αυτα?
Δεν υπαρχει link, ειναι απο το μηνιαιο περιοδικο PC WORLD.
Δηλαδη τους βγαζετε ψευτες?...
ptolemeos
25-04-2009, 15:00
Ακριβως αυτο που ειπε ο stealth....
Edit: Το default της θα ειναι αυτο που θα δεις σε idle στο cpuz. Οταν στρεσσαρεις τον cpu στο 100% θα δεις και μεχρι ποσο ανεβαινει (ή πεφτει) η ταση.
Ρευμα δεν ανεβαζω, ετσι?
Δυο στικ με 1024 ή 2 στικ με 1024 και αλλα 2 με 512?
Το CPU-NB Link Speed στα 1000 ή στα 800?
Σχετικα με το ρευμα εχω μπερδευτει λιγο... Η μητρικη απο μόνη της ειχε Auto. Δεν ειναι αυτο το default της? Αν οχι, τοτε πόσο ειναι, για να το βαλω?
Αν εχεις επιλογες για να δωσεις ρευμα σε CPU και μνημες μπορεις να το κανεις,θα βοηθησει να ανεβουν παραπανω (για ανεβαζεις ρευματα θα πρεπει να ξερεις σε τι τιμες λειτουργουν σε default και μεχρι ποσο μπορεις να δωσεις χωρις να ανεβουν οι θερμοκρασιες ψηλα και καψεις κατι).
Το CPU-NB Link Speed στα 1000 η και παραπανω δεν θα εχεις προβλημα αλλα δεν θα δεις και διαφορα στις επιδοσεις οποτε κρατα το κοντα στα 1000.
Παντα στο auto ειναι στα default και αναλογα τον επεξεργαστη η μητρικη επιλεγει ποσο ρευμα χρειαζεται.
Εδω πρεπει να πας για να δεις τα τεχνικα χαρακτηριστικα του επεξεργαστη σου.
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspx
Γυρω στο 1.3V πρεπει να ειναι το default,δοκιμαζεις μεχρι που μπορει να παει με αυτο και μετα ανεβαζεις ενα βημα την φορα και δοκιμαζεις,ταυτοχρονα προσεχεις τις θερμοκρασιες (οτιδηποτε πανω απο 60C δεν ειναι καλο).
stealth
Οπως ειπα, δεν υπαρχει ζητημα με τις θερμ/σιες, αλλου ειναι το προβλημα, οτι δεν ανεβαινει πανω απο 2.39GHz χωρις προβλημα.
Ωστε το NB Link Speed να το αφησω στα 1000 που ηταν απο μόνο του? γιατι καποιος μου ειπε να το κατεβασω στα 800.
Μνημη DDR 2GHz ή 3GHz?
Οι 3 υψηλοτερες επιλογες ρευματος που εχει η μητικη, οπως ειπα ειναι: 1350-1375-1400.
Εγω πόσο να βαλω τελικα?
Ωστε το NB Link Speed να το αφησω στα 1000 που ηταν απο μόνο του? γιατι καποιος μου ειπε να το κατεβασω στα 800.
Μνημη DDR 2GHz ή 3GHz?
Οι 3 υψηλοτερες επιλογες ρευματος που εχει η μητικη, οπως ειπα ειναι: 1350-1375-1400.
Εγω πόσο να βαλω τελικα?
Eγω στην μητρικη που βλεπεις στην υπογραφη μου το εχω ανεβασει στα 1600MHz και δεν ειχα προβλημα (απο εκει και περα ανεβαζει θερμοκρασια το North),αυτο δεν σημαινει οτι ολες οι μητρικες μπορουν να πανε τοσο,κρατα το γυρω στο 1000.
Ξεκινας απο το 1.3V και βλεπεις,καθε μητρικη,επεξεργαστης,μνημη και καρτα γραφικων ακομη και αν ειναι ιδιο μοντελο μπορουν να κανουν διαφορετικα πραγματα και πρεπει να δοκιμαζεις να δεις πως δουλευει για σενα.
stealth
Εγω ρωτησα πόσο ειναι το αρχικο/default... το τι θα δοκιμασω μετα ειναι αλλη ιστορια(που δοκιμασα ηδη αλλα χωρις αποτελεσμα).
Το ΝΒ Link Speed δεν παει πανω απο 1000.
Εγω ρωτησα πόσο ειναι το αρχικο/default... το τι θα δοκιμασω μετα ειναι αλλη ιστορια(που δοκιμασα ηδη αλλα χωρις αποτελεσμα).
Το ΝΒ Link Speed δεν παει πανω απο 1000.
Οποια πληροφορια ζητησες σου την εδωσα,απο εκει και περα κανε οτι θελεις.
Εσυ ρωτησες,αν δεν θελεις να μαθεις δικο σου προβλημα.
See ya.
stealth
Δηλαδη τους βγαζετε ψευτες?...
Συμφωνα με αυτα που λες κατι δεν στεκει.Ξαναρωταω λοιπον.Συγκριναν τον 9550 default κ τους amd κλοκαρισμενους?Εγω αυτο καταλαβαινω απ το αρθρο.Αν ναι τοτε ειναι τουλαχιστον ασχετοι....Κ σε ποια τεστ το εκαναν αυτο κ εβγαλαν τους phenom καλυτερους......?
Το αρθρο ειναι κομμενο κ ραμμενο για την AMD παντως.Καποιος που δεν ξερει πεφτει αμεσως στην παγιδα κ νομιζει οτι ο 9550 ειναι χειροτερος.....
Οποια πληροφορια ζητησες σου την εδωσα,απο εκει και περα κανε οτι θελεις.
Εσυ ρωτησες,αν δεν θελεις να μαθεις δικο σου προβλημα.
See ya.
stealth
Δεν ειναι ετσι. Αν δεις ολο το thread θα δεις ποσες φορες επανελαβα τις ιδιες ερωτησεις διοτι εσυ και οι αλλοι φιλοι δεν κανετε το κοπο να τις διαβασετε ή δεν προσεχετε.
Το να μου λες λοιπον κιολας οτι... "δεν θελω να μαθω" ειναι απαραδεκτο.
Πόσες φορες πρεπει να ρωτησω ακομα πόσο ειναι το default ρευμα για να απαντησει καποιος? ελεος...
Κανεις βεβαια δεν ειναι υποχρεωμενος να απαντησει αλλα κι εγω δεν ειμαι υποχρεωμενος να δεχομαι προσβολες σαν του stealth τωρα ή σαν του αλλου φιλου πριν, που εκανε edit κατοπιν εορτης για να με εμφανισει
ανακολουθο.
Συμφωνα με αυτα που λες κατι δεν στεκει.Ξαναρωταω λοιπον.Συγκριναν τον 9550 default κ τους amd κλοκαρισμενους?Εγω αυτο καταλαβαινω απ το αρθρο.Αν ναι τοτε ειναι τουλαχιστον ασχετοι....Κ σε ποια τεστ το εκαναν αυτο κ εβγαλαν τους phenom καλυτερους......?
Το αρθρο ειναι κομμενο κ ραμμενο για την AMD παντως.Καποιος που δεν ξερει πεφτει αμεσως στην παγιδα κ νομιζει οτι ο 9550 ειναι χειροτερος.....
Ναι, συγκριναν τους κλοκαρισμενους amd mε τον ακλοκαριστο intel, γιατι σου κανει εντυπωση? Δεν απαγορευεται...
Εκαναν test σε 20 εφαρμογες, σε αλλες βγηκε καλυτερος ο μεν, σε αλλες ο δε. Παρε το τευχος Απριλιου να τα διαβασεις.
Δεν ειναι κομμενο και ραμμενο για την ΑΜD. Απλα πηραν και εξετασαν ΑΜD επεξεργαστες στη συγκεκριμενη ερευνα. Σε ενα αλλο αρθρο θα εξετασουν Intel επεξεργαστες. Δεν υπαρχει καμμια παγιδα, μην εισαι προκατειλημμενος επειδη εχεις Intel...
Ε κ συ εκανες edit χωρις να το πεις στο ποστ 32.Το deafult ρευμα δεν ειναι παντα ιδιο νομιζω.
Κι εγω κανω πολλα edits αλλα οχι για να "κρεμασω" τον συνομιλιτη μου... κι αν συμβει κατι τετοιο θα του το πω, δεν θα του πω "Εεεε, σου το ξαναπα αυτο, δεν το διαβασες?"
Τωρα τι θέλετε? να επαναλαβω το ποστ 20 ή να κλεισω το thread! τα επομενα μη σχετικα ποστ θα διαγραφονται και θα αρχίσουμε και τις παρατηρήσεις...!!
Ευχαριστώ!
...αλλα κι εγω δεν ειμαι υποχρεωμενος να δεχομαι προσβολες σαν του stealth..
Πόσες φορες πρεπει να ρωτησω ακομα πόσο ειναι το default ρευμα για να απαντησει καποιος? ελεος.
Πρωτον δεν σε προσβαλα,δεν εχω προσβαλει ποτε κανεναν ουτε εδω ουτε σε κανενα αλλο φορουμ.
Και δευτερον αν ηθελες να μαθεις και δεν τα περιμενες ολα ετοιμα θα πηγαινες στο link που σου εδωσα και θα εκανες αυτο:
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=69&id=70
Θα εβλεπες λοιπον οτι το ρευμα παιζει απο 1.30-1.35V και κανεις δεν μπορει να σου πει ακριβως ποσο ειναι το default.
stealth
@whisper
Φίλε μου,ήρθες εδώ στο φόρουμ μας για να μάθεις κάποια πράγματα και πιθανόν να κάνεις κάποιες γνωριμίες με άλλα μέλη.
Αλλά βλέπω ότι δημιουργείς πρόβλημα έτσι όπως εκλαμβάνεις τα γραφόμενα των άλλων.
Πρώτα με τον TONY και τώρα με τον stealth.
ΚΑΙ οι δύο προσπάθησαν να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν κατευθύνσεις.
Εσύ από την πλευρά σου ... κάθε άλλο παρά φιλικός δείχνεις.
Διάβαζε λοιπόν προσεκτικά αυτά που σου γράφουν τα άλλα μέλη (δείξε και την απαιτούμενη ανοχή στο γραπτό λόγο)... διάβασε και τα link που σου δίνουν ... και μήν τα περιμένεις όλα στο πιάτο.
Προσωπικά ... σου δίνω άλλη μία ευκαιρία να δείξεις πιό φιλικός και κοινωνικός.
TASOS added 6 Minutes and 23 Seconds later...
PS. Μα <Auto> δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει αυξηση ρευματος? <Αuto> δεν ειναι η μητρικη by default?
Στο auto η μητρική εφαρμόζει το ρεύμα που κρίνει κατάλληλο για το cpu ανάλογα την ταχύτητά του και το φορτίο του.
Οταν λοιπόν ο επεξεργαστής δέν είναι κλοκαρισμένος ... τότε η επιλογή auto δίνει συνήθως μία τιμή εντός των ορίων του κατασκευαστή.
Οταν όμως ο επεξεργαστής είναι κλοκαρισμένος ... το ρεύμα από την επιλογή auto δέν μπορούμε να ξέρουμε εξ'αρχής πόσο είναι.
Πρέπει να το μετρήσουμε ή να το δούμε μέσω κάποιου utility.
sakattack
25-04-2009, 20:02
Συγκριναν τον 9550 default κ τους amd κλοκαρισμενους?Εγω αυτο καταλαβαινω απ το αρθρο.Αν ναι τοτε ειναι τουλαχιστον ασχετοι....Κ σε ποια τεστ το εκαναν αυτο κ εβγαλαν τους phenom καλυτερους......?
στο συγκεκριμενο, ας μην τους αδικησουμε.
Mαλλον αυτο που θελαν να πουν ειναι οτι αγοραζοντας ενα cpu 120-140Ε, μπορεις να το κλοκαρεις και να εχεις τις default επιδοσεις ενος αλλου που κανει ~250Ε
προφανως βεβαια αν παρεις τον 9550 στα 250E, τον κλοκαρεις κι αυτον για παραπανω.
Mαλλον η συγκριση αυτη ηταν για να δειξει το "κερδος" μεταφρασμενο σε Euro.
Απλα δεν εχει νοημα να γινει τετοια συγκριση πιστευω.Νομιζω γινεται για καθαρα διαφημηστικους σκοπους.Κ εν πασει περιπτωσει σε ποιες εφαρμογες ειδαν διαφορες?Στις πολλες που εκμεταλλευονται πανω απο 2 πυρηνες.........?
Tasos, αυτα που εγραψες ειναι απαραδεκτα. Οταν με προσβαλουν δεν εχω δικαιωμα να απαντησω? Θα επρεπε να κανεις τις παρατηρησεις σου σε αυτους που αρχισαν το προβλημα και οχι σε αυτον που απλα υπερασπιζεται τον εαυτο του... Θα το καταλάβεις αν ερθεις στη θεση μου.
Διάβαζε λοιπόν προσεκτικά αυτά που σου γράφουν τα άλλα μέλη (δείξε και την απαιτούμενη ανοχή στο γραπτό λόγο)... διάβασε και τα link που σου δίνουν ... και μήν τα περιμένεις όλα στο πιάτο.
Πραγματικα απαραδεκτος... Σε μενα λες να ειμαι προσεκτικος και μαλιστα με bold γραμματα?!!! Ειδες ποσες φορες επανελαβα τα ιδια γιατι οι συνομιλητες μου δεν προσεχαν οτι τα ειχα ηδη πει? Ελεος, μεχρι και ολοκληρο αρθρο καθησα και σας αντεγραψα.
whisper added 4 Minutes and 7 Seconds later...
στο συγκεκριμενο, ας μην τους αδικησουμε.
Mαλλον αυτο που θελαν να πουν ειναι οτι αγοραζοντας ενα cpu 120-140Ε, μπορεις να το κλοκαρεις και να εχεις τις default επιδοσεις ενος αλλου που κανει ~250Ε
ακριβως αυτο, δεν θελει και πολυ μυαλο να το καταλάβει κανεις.
Ο φιλος μας ομως ενοxληθηκε γιατι εχεi Intel...:036:
Ωραιος.Keep up the good work!!!Περναμε καλα.............:026::005:
japancrazy1
26-04-2009, 01:28
whisper πανω τους αγορι μου,εγω εφαγα φυλακη μια εβδομαδα απo εναν webmaster:022:.....περα απο την πλακα ολα τα παιδια εδω μεσα δεν ειναι κακα απλα νομιζουν ή υπαρχει μια φιλοσοφια δεν ξερω οτι και καλα βοηθανε τους παντες και ολα λες και θα σωσουν την ανθρωποτητα...μπορει να λεω μ@...κιες αλλα και εσυ ακουσε τους μην αντιδρας ετσι....κανεις το ιδιο λαθος με μενα μεχρι που επαψα να ασχολουμαι μολις πηρα τις πρωτες απειλες απο καποια ταχα αγγελουδια του forum.....
ptolemeos
26-04-2009, 02:00
whisper πανω τους αγορι μου,εγω εφαγα φυλακη μια εβδομαδα απo εναν webmaster:022:.....περα απο την πλακα ολα τα παιδια εδω μεσα δεν ειναι κακα απλα νομιζουν ή υπαρχει μια φιλοσοφια δεν ξερω οτι και καλα βοηθανε τους παντες και ολα λες και θα σωσουν την ανθρωποτητα...μπορει να λεω μ@...κιες αλλα και εσυ ακουσε τους μην αντιδρας ετσι....κανεις το ιδιο λαθος με μενα μεχρι που επαψα να ασχολουμαι μολις πηρα τις πρωτες απειλες απο καποια ταχα αγγελουδια του forum.....
Λεω και εγω, θα μιλησει; Δε θα μιλησει;
Λειπει ο Μαρτης απ' τη Σαρακοστη;;; ;) :046:
@whisper
Προσωπικά ... σου δίνω άλλη μία ευκαιρία να δείξεις πιό φιλικός και κοινωνικός.
Tasos, αυτα που εγραψες ειναι απαραδεκτα. Οταν με προσβαλουν δεν εχω δικαιωμα να απαντησω? Θα επρεπε να κανεις τις παρατηρησεις σου σε αυτους που αρχισαν το προβλημα και οχι σε αυτον που απλα υπερασπιζεται τον εαυτο του... Θα το καταλάβεις αν ερθεις στη θεση μου.
Πραγματικα απαραδεκτος... Σε μενα λες να ειμαι προσεκτικος και μαλιστα με bold γραμματα?!!! Ειδες ποσες φορες επανελαβα τα ιδια γιατι οι συνομιλητες μου δεν προσεχαν οτι τα ειχα ηδη πει? Ελεος, μεχρι και ολοκληρο αρθρο καθησα και σας αντεγραψα.
whisper added 4 Minutes and 7 Seconds later...
ακριβως αυτο, δεν θελει και πολυ μυαλο να το καταλάβει κανεις.
Ο φιλος μας ομως ενοxληθηκε γιατι εχεi Intel...:036:
Περίμενα να δείξεις διαφορετική συμπεριφορά.
Δυστυχώς ... συνεχίζεις στο ίδιο τροπάριο.
Είτε δέν μπορείς να καταλάβεις ... είτε δέν θέλεις.
Λυπάμαι.
Μάλλον χρειάζεσαι ολιγοήμερη ξεκούραση από τα κοινά.
Εγώ πάλι επι του θέματος, απλά θα πω στον Whisper να μην βλέπει με προκατάληψη όλα όσα του λένε όσοι έχουν αντίθετοι άποψη με αυτόν και ότι επειδή ένα άρθρο λέει ότι συμβαίνει με κάποιο CPU μια Α κατάσταση, δε σημαίνει ότι όλες οι CPU τις ίδιας σειράς, θα πηγαίνουν το ίδιο..
solarsoul80
15-04-2010, 19:30
Διαβασα ολο το thread.....Λοιπον,το παληκαρι εχει νευρα....
Διαβασα ολο το thread.....Λοιπον,το παληκαρι εχει νευρα....
Αν περιμενες 12 μερουλες ακομα, θα εκλεινε ακριβως 1 χρονο το θρεντ χωρις να εχει απαντησει κανενας.... χαχαχαχα καλα που το ξεθαψες? Το διαβασα κ γω λιγο κ θυμηθηκα αυτην την περιπτωση.... Ναι καλη φαση...ειχαμε περασει ωραια....χαχαχαχαχαχα
solarsoul80
15-04-2010, 19:54
ΧΑχαχαχαχαχα....Ελα ρε...Ειδα αυτο το 15-04-2010 και μπερδευτηκα..Πω πω...Ξεθαψα αναμνησεις ομως,δε μπορεις να πεις...
DaLooney
15-04-2010, 20:23
Ας μαζεψουμε ολοι μεσω paypal απο 20 ευρω να παρει το παιδι εναν phenom ii Χ4 και να παει ως το 3600 ανετα χωρις αυξηση τασης και με τις μνημες τζετ... πολυ αγχος ειχατε βαλει jesus !!
:)
solarsoul80
15-04-2010, 22:13
xaxaxa
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.