PDA

View Full Version : Kingpin vs AMD = X !!

viper
26-05-2009, 15:20
Δε βλέπω να έχει αναφερθεί κάπου επίσημα η νέα συνεργασία του Kingpin με AMD που κόντεψε να πάει τον 955 στα 7 giga, αλλά πλέον μιλάμε για υπαρκτά νούμερα από έναν πολύ δυνατό OCer.

Συνοπτικά το hardware:
* ASUS CROSSHAIR III and M4A79T-deluxe motherboards
* AMD Phenom II 955 ES LHe4 cooled
* CORSAIR DOMINATOR GT and 1800CL-7's
* AMD 4870X2's in quad X-fire stock clocks & cooling http://www.xtremesystems.org/forums/images/smilies/biggrin.gif

Kαι τα αποτελέσματα:
-Max CPU-Z : 6.892mhz
http://overclockingpin.com/AMD%20Austin%20work/AMD%20cpuz.jpg

-3Dmark 2006 with stock clocked 4870X2's : 37339
http://overclockingpin.com/AMD%20Austin%20work/37K-06.jpg

- 3dmark 2005 : 49089
http://overclockingpin.com/AMD%20Austin%20work/49k-2005-AMD.jpg

- Pifast @6750mhz 4 cores : 16.58
http://overclockingpin.com/AMD%20Austin%20work/AMD-pifast.jpg

- Superpi 1M@6750mhz 4 cores : 10.266 sec (κοντεύουμε το μονοψήφιο..)
http://overclockingpin.com/AMD%20Austin%20work/AMD-superpi-1M.jpg

Περισσότερα στο XS forum (http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=225328):

viper added 4 Minutes and 8 Seconds later...

Eπίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι για την ψύξη των παραπάνω δοκιμάστηκε η μέθοδος με helium.
Όποιος ξέρει περισσότερα για το τι παίζει με αυτό, ας μας πει 2 λόγια.

zafiropo
26-05-2009, 16:11
Το υγρο αζωτο εχει θερμοκρασια −196
Το υγρο ηλιο εχει θερμοκρασια −268.93

billpeppas
26-05-2009, 19:57
Όλα αυτά γίνανε σε χώρο της AMD με διαλεγμένους φυσικά επεξεργαστές, με ψύξη υγρού ηλίου ( LHe ), και υγρού αζώτου ( LN2 ) από 4 έμπειρους overclockers.
Δυστυχώς αυτά τα clocks που πιάνουνε τα συγκεκριμένα CPU καθώς και οι i7 κάποιων ανθρώπων που "έτυχε" να αποκτήσουνε δεν επαναλαμβάνονται ούτε κατά διάνοια από retail επεξεργαστές.

WizarD
26-05-2009, 20:54
+1000 billpeppas :023:
Ωραια τα νουμερα αλλα ρε παιδια τι να συζηταμε τωρα....εχουν χορτασει τα ματια μας cherry picked κομματια σε τετοιoυ ειδους project και οχι μονο στις μερες μας αλλα και απο πιο παλια...

dread77
26-05-2009, 21:37
Δεν νομίζω να υπάρχει συνεργασία Kingpin με AMD. Απλά τον καλέσανε για να γίνει ντόρος και από ότι έχω ακούσει η AMD θέλει αυτός που θα κερδίσει τον διαγωνισμό της Futuremark "Lord of something anyway" να είναι με AMD setup.
Όπως τα λέει ο bill είναι τα πράγματα. Καραδιαλεγμένοι επεξεργαστές και ψύξη μη προσιτή ακόμα και στους extreme overclockers... Cheap Marketing.

To σίγουρο είναι πως η AMD δεν "μοιράζει" διαλεγμένα κομμάτια με τον ίδιο τρόπο που μοιράζει η Intel.
Προσέχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον τρόπο που διαθέτει samples, καθώς δεν θέλει να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στους καταναλωτές. Αυτό το λέω εκ πείρας.

lunatic
26-05-2009, 22:17
Δε νομιζω η Intel να εχει δημιουργησει λανθασμενες εντυπωσεις.
Εν πασει περιπτωσει το σημαντικο ειναι οτι η AMD ανεβαινει.Μακαρι να ανεβει να υπαρξει ανταγωνισμος

Linos80
26-05-2009, 23:58
Αλεξανδρε κατι ξερουν τα παιδια.

Και οι 2 εταιριες, και φυσικα κυριως η Intel, που εκ των πραγματων κυριαρχει, για λογους marketing δινουν εξαιρετικα διαλεγμενα κομματια για λογους εντυπωσιασμου σε εμπειρους overclockers προκειμενου να καταρριψουν ρεκορ και να κανουν ντορο.:)

billpeppas
27-05-2009, 00:03
Βασικά οι Intel & AMD είναι άγγελοι μπροστά σε αυτό που κάνει τώρα η Corsair με το νέο ρεκόρ που λένε με τις Dominator GT @ DDR3-2500+ CAS 7.
Ελπίζω να μην κλειδώσουνε το thread @ XS γιατί έχω κάποια πραγματάκια να τους πω, κυρίως στον Michal που παλιότερα την έμπαινε στους "εκπροσώπους" των OCZ, G.Skill, Team Group και τώρα που είναι αυτός με το χέρι στην σκανδάλη μέσα στην Corsair το παίζει άρχοντας των δαχτυλιδιών λες και είναι ο Ομπράντοβιτς ένα πράμα :D

Linos80
27-05-2009, 00:06
Δεν ειμαστε καινουριοι.
Και οι νεοι θα τα μαθαινουν οσο ζουμε και υπαρχουμε.
Παντα θα γινονται αυτα!!!

lunatic
27-05-2009, 00:56
Αλεξανδρε κατι ξερουν τα παιδια.

Και οι 2 εταιριες, και φυσικα κυριως η Intel, που εκ των πραγματων κυριαρχει, για λογους marketing δινουν εξαιρετικα διαλεγμενα κομματια για λογους εντυπωσιασμου σε εμπειρους overclockers προκειμενου να καταρριψουν ρεκορ και να κανουν ντορο.
Μα δεν λεω οτι δεν δινουν διαλεγμενα κομματια.
Εννοειται οτι δινουν διαλεγμενα.Αλλα μην λεμε τωρα οτι η AMD ειναι η καλη εταιρειουλα που δεν θελει να "δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις" ενω η Intel ειναι η κακια που το κανει.....

p_under
27-05-2009, 02:58
Βασικά οι Intel & AMD είναι άγγελοι μπροστά σε αυτό που κάνει τώρα η Corsair με το νέο ρεκόρ που λένε με τις Dominator GT @ DDR3-2500+ CAS 7.
Ελπίζω να μην κλειδώσουνε το thread @ XS γιατί έχω κάποια πραγματάκια να τους πω, κυρίως στον Michal που παλιότερα την έμπαινε στους "εκπροσώπους" των OCZ, G.Skill, Team Group και τώρα που είναι αυτός με το χέρι στην σκανδάλη μέσα στην Corsair το παίζει άρχοντας των δαχτυλιδιών λες και είναι ο Ομπράντοβιτς ένα πράμα :D
μπορεις να πληροφορισεις κ εμας τους νεους billpeppas?

tsan
27-05-2009, 08:00
το θεμα ειναι οτι με ln2 που δεν μπορεις να πιασεις αυτα τα νουμερα με τιποτα ουτε με διαλεγμενα κοματια για το υγρο ηλιο θελεις 5000 ευρω για τον εξοπλισμο+25 ευρω το λιτρο
το ηλιο + χωρο με πολυ καλο εξαερισμο :072:

viper
27-05-2009, 09:35
Χαίρομαι που βγήκαν παιδιά που γνωρίζουν και μας ενημερώνουν και μας για τα backstage σκηνικά.
Το θέμα είναι ότι κανείς μας δεν είναι μέσα στις εταιρείες για να ξέρουμε τι συμφωνίες κλείνονται και με τι ανταλλάγματα.
Πάντως όπως και να το κάνουμε, η AMD έχει πρωτοτυπήσει, καθώς (διορθώστε με αν κάνω λάθος) πρώτη φορά στην ιστορία των 2 εταιρείων, βγαίνει τόσο μπροστά με τόσο δυνατό κομμάτι και με τέτοια extreme ψύξη.

tsan
27-05-2009, 09:50
φυσικα και καλα κανουν οι εταιριες αλλα αλλο να μπορεις αν εχεις να διαθεση ο οποιοσδιποτε 1000 ευρω και να παρη εξοπλισμο και να παιξη με ln2 (500 ευρω η μπουκαλα+200~300 το pot +100 θερμομετρο +200 ευρω ο υπολιπος εξοπλισμος ) και αλλο με το καλημερα 5000 ευρω+25 ευρω το λιτρο +ειδικο χωρο (η μικροτερη μπουκαλα για υγρο ηλιο ειναι 100 λιτρα 2500 ευρω το γεμισμα:066::065::065:

TASOS
27-05-2009, 09:57
Πάντως όπως και να το κάνουμε, η AMD έχει πρωτοτυπήσει, καθώς (διορθώστε με αν κάνω λάθος) πρώτη φορά στην ιστορία των 2 εταιρείων, βγαίνει τόσο μπροστά με τόσο δυνατό κομμάτι και με τέτοια extreme ψύξη.

Νομίζω είναι η 2η φορά που η AMD κάνει τέτοιο event με χρήση υγρού ηλίου.

Την πρώτη φορά ήταν με τον Macci και τους συμπατριώτες του στο Las Vegas ?

dellman
27-05-2009, 10:01
Σωστός ο Τάσος

stealth
27-05-2009, 10:14
Δε νομιζω η Intel να εχει δημιουργησει λανθασμενες εντυπωσεις.

Oχι...να φανταστεις οτι την Intel δεν την ενδιαφερει καθολου η ολη ιστορια.

http://www.brightsideofnews.com/news/2009/5/21/intel-speed-bins-1000-i975-cpus2c-wants-to-kick-amd.aspx

Και στο hwbot γινεται ολοκληρη κουβεντα για το αν θα πρεπει να μετρανε τα σκορ με αυτα τα καραδιαλεγμενα τσιπακια.

http://www.hwbot.org/forum/showthread.php?t=3074

stealth

lunatic
27-05-2009, 10:18
Εξηγησα εδω τι εννοουσα (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=471465&postcount=10)
Ηταν απαντηση στο μηνυμα του dread77 που εβγαζε την AMD παναγια....

manolis
27-05-2009, 10:36
Και στο hwbot γινεται ολοκληρη κουβεντα για το αν θα πρεπει να μετρανε τα σκορ με αυτα τα καραδιαλεγμενα τσιπακια.

http://www.hwbot.org/forum/showthread.php?t=3074

stealth

Αν ισχυε αυτό :
4) Only retail samples are allowed: This is the opposite of option n°1. Basicly, only cpu's that are available via retail channels AND have been purchased via a retail channel can be used to submit results
+ : more equal playing field
- : no early results of unreleased hardware
- : people with lots of money have an (unfair?) advantage

Θα ήταν οντως περισσότερο ανταγωνιστικά τα πράγματα για όλους... Τώρα οτι δεν θα βλέπαμε αποτελέσματα απο ανερχόμενο hardware δεν το νομίζω και τόσο γιατι αυτά που βλέπουμε δεν εχουν και τόσο σχέση με αυτά που παίρνουμε εμεις.
Εγώ ειμαι υπέρ του 4.

dread77
27-05-2009, 10:43
Εξηγησα εδω τι εννοουσα (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=471465&postcount=10)
Ηταν απαντηση στο μηνυμα του dread77 που εβγαζε την AMD παναγια....

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παρεξηγούνται τα πάντα. Πριν ποστάρω δηλαδή, πρέπει να δηλώνω "τεχνολογικά φρονήματα";;; Δεν είμαι AMD fanboy!!! Ασχολούμαι με ότι πέσει στα χέρια μου και το 99% των πόντων μου στο ΒΟΤ είναι με επεξεργαστές της Intel και έτσι θα συνεχίσει να είναι.

Επί του θέματος. Δεν εννοούσα ότι η Intel δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, ούτε είπα ποτέ ότι η AMD είναι "παναγία".
Εννούσα ότι η ίδια η AMD μοιράζει με μέτρο RETAIL κομμάτια προκειμένου να μην δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στους καταναλωτές. Τους τελευταίους 6 μήνες της ξέφυγαν μερικά ΠΟΛΥ ξεχωριστά κομμάτια (2-3 Opteron και 2-3 PhenomII ES), αλλά αυτό ήταν όλο.

Όποτε επιθυμεί η AMD να κάνει φτηνή διαφήμιση, διοργανώνει εσωτερικά events και κάνει την δουλειά της.

Αυτό είναι όλο και επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ είπα τι κάνει η INTEL, είπα τι ΔΕΝ κάνει η AMD.

viper
27-05-2009, 10:55
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παρεξηγούνται τα πάντα. Πριν ποστάρω δηλαδή, πρέπει να δηλώνω "τεχνολογικά φρονήματα";;; Δεν είμαι AMD fanboy!!! Ασχολούμαι με ότι πέσει στα χέρια μου και το 99% των πόντων μου στο ΒΟΤ είναι με επεξεργαστές της Intel και έτσι θα συνεχίσει να είναι.

Επί του θέματος. Δεν εννοούσα ότι η Intel δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, ούτε είπα ποτέ ότι η AMD είναι "παναγία".
Εννούσα ότι η ίδια η AMD μοιράζει με μέτρο RETAIL κομμάτια προκειμένου να μην δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στους καταναλωτές. Τους τελευταίους 6 μήνες της ξέφυγαν μερικά ΠΟΛΥ ξεχωριστά κομμάτια (2-3 Opteron και 2-3 PhenomII ES), αλλά αυτό ήταν όλο.

Όποτε επιθυμεί η AMD να κάνει φτηνή διαφήμιση, διοργανώνει εσωτερικά events και κάνει την δουλειά της.

Αυτό είναι όλο και επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ είπα τι κάνει η INTEL, είπα τι ΔΕΝ κάνει η AMD.
Είναι πολύ ξεκάθαρο το post σου.Αν και πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις γενικά πιστεύω.

lunatic
27-05-2009, 11:03
Α οκ ετσι το δεχομαι.Αλλα οπως ειπες κ συ εχουν ξεφυγει αρκετα απο την AMD τον τελευταιο καιρο...

WizarD
27-05-2009, 11:05
Καλημερα καταρχας σε ολους,μπαινω κατευθειαν στο θεμα για να μην κουρασω.
Παιδες εχω βαρεθει να διαβαζω χιλιομασημενη τροφη δλδ λογια που γραφτηκαν σε ξενα sites και forum,καλο ειναι να ενημερωνομαστε αλλα καλο ειναι επισις να μαθουμε να κρινουμε απο αυτα που βλεπουμε οι ιδιοι και οχι απο αυτα που λενε ή γραφουνε αλλοι γιατι ετσι νομιζουμε οτι ειμαστε καλα ενημερωμενοι και δε προκειτε να μας κοροιδεψουνε αλλα τελικα ειμαστε εμεις αυτοι που πεσανε στο λακκο της διαφημιστικης παγιδας.
Κανεις δεν μπορει να γνωριζει τι παιζει απο πισω.
Δεν ειμαι οπαδος ή εκπροσωπος κτλ. καμιας εταιριας ειμαι καθαρος ερασιτεχνης και ψαχνω λυσεις που θα κανουν την ζωη μου ευκολοτερη και το hobby μου διασκεδαστικοτερο και τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο πιστευω δεν εχει τπτ να ζηλεψει ενας Intel απο εναν AMD και το αντιστροφο...το ιδιο ισχυει και για τις VGA.
Eπισις συμφωνω απολυτα με τον lunatic,το να πει καποιος οτι η AMD χειριστικε καλητερα το θεμα "cherry picked" απο την Intel θα του βγαλω το καπελο,το να παρουσιαζει καποιος την μια εταιρια ως η "καλη" και την αλλη σαν αυτη που προσπαθει να μας κοροιδεψει κατα τη γνωμη μου ειναι αυτος που εχει πεσει στο διαφημιστικο trick και οι 2 να πουλησουν θελουν.....ειναι καιρος να κοπει ο φανατισμος αν θελουμε να βγαζουμε αξιοπιστα συμπερασματα.Ειμαστε ενα πολυ δυνατο forum και πιστευω πως εχουμε τις γνωσεις σαν συνολο να κανουμε κατι τετοιο.
@billpeppas και πολυ καλα θα κανεις και θα τους τα χωσεις αν και αρκετοι παλιοι χρηστες στο xs γνωριζουνε πολυ καλα τι παιζει απο πισω.

dread77
27-05-2009, 11:11
Α οκ ετσι το δεχομαι.Αλλα οπως ειπες κ συ εχουν ξεφυγει αρκετα απο την AMD τον τελευταιο καιρο...

Μια εταιρία που μοιράζει samples δεν μπορεί να αποφύγει τις "διαρροές". Υπάρχουν άτομα που σπάνε τα NDA, άτομα που ποστάρουν σκορ με unidentified cpu, άτομα που πουλάνε ES επεξεργαστές πριν αυτοί καν κυκλοφορήσουν σαν retail. Είναι πολλά τα παραθυράκια αλλά στο βωμό της διαφήμισης όλα είναι αναλώσιμα.

Για την επιφυλακτικότητα που αναφέρει ο viper, έχει απόλυτο δίκιο.

stealth
27-05-2009, 11:16
Αν ισχυε αυτό : 4) Only retail samples are allowed,
Θα ήταν οντως περισσότερο ανταγωνιστικά τα πράγματα για όλους...

Δεν πιστευω οτι θα βγει κατι απο ολα αυτα, θα βρουν αλλους τροπους να παρουν στα χερια τους αυτα τα κομματια.

Πως να αποδειξεις οτι το ταδε κομματι ειναι handpicked και οχι ενα κομματι που ετυχε να κλοκαρει καλα?

Καλυτερα να το αφησουν οπως ειναι τωρα, τουλαχιστον ξερουμε ποιος δινει τι σε ποιον.

stealth

WizarD
27-05-2009, 11:35
Δεν πιστευω οτι θα βγει κατι απο ολα αυτα, θα βρουν αλλους τροπους να παρουν στα χερια τους αυτα τα κομματια.

Πως να αποδειξεις οτι το ταδε κομματι ειναι handpicked και οχι ενα κομματι που ετυχε να κλοκαρει καλα?

Καλυτερα να το αφησουν οπως ειναι τωρα, τουλαχιστον ξερουμε ποιος δινει τι σε ποιον.

stealth
Με προλαβες Γιαννη αυτο ηθελα να πω κι εγω,λες και θα ερθει κανεις στο σπιτι μου να τσεκαρει το hardware...

giorgos th.
27-05-2009, 12:30
Και στο κατω κατω της γραφης γιατι ρε παιδια να μην βγαλει η AMD διαλεγμενο κομματι και να κανει την διαφημιση της με τον τροπο που την κανει??
εχει αυτο ουσιαστικη επιδραση σε κανεναν?

viper
27-05-2009, 12:42
Και στο κατω κατω της γραφης γιατι ρε παιδια να μην βγαλει η AMD διαλεγμενο κομματι και να κανει την διαφημιση της με τον τροπο που την κανει??
εχει αυτο ουσιαστικη επιδραση σε κανεναν?
Αν έχει λέει?Πολύ..
Νομίζω ότι είχε πολύ καιρό να ακουστεί τόσο πολύ.AMD στα 6.892 πότε ξανακούστηκε??:102:
Και δεν κολλάνε όλοι στον ΚΑΡΑεξωτικό τρόπο ψύξης, εκτός από αυτούς που ψάχνονται λίγο παραπάνω.
Το θέμα είναι ότι έφτασε ένας επεξεργαστής της AMD εκεί που έφτασε και κάτι εξίσου σημαντικό, ότι έσπασε παγκόσμια ρεκόρ που πριν μόνο cpu της INTEL κατείχαν.

giorgos th.
27-05-2009, 12:46
Ρε Θωμα,προσωπικα εμενα και πιστευω και σε πολυ κοσμο αυτα τα 6892mhz περα απο το ουαου του αριθμου,με αφηνει παγερα αδιαφορο γιατι ειναι κατι που ο μεσος χρηστης και εστω και ενας μεγαλος o/cer δεν προκειται ποτε να δει.....
πιο πολυ θα με ενθουσιαζε να σου πω την αληθεια ενα μικροτερο αλλα πιο εφικτο νουμερο..

viper
27-05-2009, 13:03
Ρε Θωμα,προσωπικα εμενα και πιστευω και σε πολυ κοσμο αυτα τα 6892mhz περα απο το ουαου του αριθμου,με αφηνει παγερα αδιαφορο γιατι ειναι κατι που ο μεσος χρηστης και εστω και ενας μεγαλος o/cer δεν προκειται ποτε να δει.....
πιο πολυ θα με ενθουσιαζε να σου πω την αληθεια ενα μικροτερο αλλα πιο εφικτο νουμερο..
Όταν ξέρω ότι σε νορμάλ κομμάτια του 955 πιάνουν με νερό τα 4.4g, τότε έχεις αυτό που λες.Οπότε όπως και να έχει σε φτιάχνει γιατί ανεβαίνει καλά και στα νορμάλ κομμάτια αλλά και γενικά.

dread77
27-05-2009, 14:25

H πολύ πιο απλά να μην χρειαζόταν να πάει ο 955 στα 6,4 για να πιάσει το efficiency των i7 στα 5,3. Έτσι θα βλέπαμε λογικά και εφικτά νούμερα από τους περισσότερους o/cers.

Όταν ξέρω ότι σε νορμάλ κομμάτια του 955 πιάνουν με νερό τα 4.4g, τότε έχεις αυτό που λες.Οπότε όπως και να έχει σε φτιάχνει γιατί ανεβαίνει καλά και στα νορμάλ κομμάτια αλλά και γενικά.

Τα 4,4 μόνο για validation και κανένα 1Μ. Λίγα είναι τα κομμάτια που είναι σταθερά πάνω από 4,2 ακόμα και με νερό. Οι 940 ήταν σταθεροί στα 3,8-3,9 για 24/7 χρήση με υδρόψυξη. Οι 955 το προχώρησαν ένα κλικ και είναι σταθεροί στα 4,1-4,2. Είναι όμως αρκετά πιο ζεστοί από τους 940.

WizarD
27-05-2009, 14:29
Eμενα παλι ποτε δεν με ενθουσιασαν τροποι ψυξης οπως το LN2 κτλ ο λογος ειναι:γιατι πολυ απλα δεν ειναι σταθερος 24/7 τροπος για να ψυξεις την CPU και να εκμεταλλευτεις την δυναμη της σε ολες τις εφαρμογες.Με phase change ομως γινεται (αν εξαιρεσεις τους καλοκαιρινους μηνες που κι εκει υπαρχει προβλημα..)
Δεν θελω βεβαια να βγαλω το LN2 και τα υπολοιπα σκαρτα γιατι για καποιον που τον απασχολουνε τα benches ειναι ο μονος τροπος "no offence".
Τεσπα sorry για το off topic μιας και μιλαμε καθαρα για bench καταστασεις και επιδη αναφερθηκε οτι πολλοι δεν κολλανε στον καραεξωτικο τροπος ψυξης με ηλιο θελω να πω οτι ειναι λαθος να κολλησουμε σε αυτο γιατι αμεσως η κουβεντα θα παει στο κοστος και αυτο ειναι λαθος.....για τον λογο οτι ο καθενας θα βγει μετα να υποστηριξει το καλυτερο value for money για τον εαυτο του.
Μην ξεχναμε οτι ετσι ηταν και το LN2 καποτε,το κοιταζαμε με τα κυαλια....αλλα αλλαζουν οι καιροι.

sofos1990
27-05-2009, 15:01
Kαι ποια εταιρεία ρε παιδιά δεν κάνει promotion δίνοντας ότι πιο καλό έχει;
Όλες το κάνουν, απλώς μέχρι τώρα η ΑΜD δεν ακουγόταν τόσο....μόλις όμως άρχισε από τους 940 και έπερνε κάποια WRs τότε η αλήθεια είναι ότι ακούστηκε πιο πολύ.....
Ναι, τα "κούφια" Μhz είναι κάτι που πρέπει να λύσει η AMD, αν θέλει να προοχωρήσει....
Ναι, το LN2 είναι ακριβός τρόπος ψύξης, όπως είπε και ο tsan βάλε pots, βάλε μπουκάλα, βάλε μονώσεις κλπ και φυσικά γεμίσματα....και εδώ είμαστε σε καλές στιγμές ακόμα.....έξω το LN2 το παίρνουν και 4-5Ε/lt, σε αντίθεση με εμάς που το αγοράζουμε 1,5-2Ε/lt......καλά για το LHe δεν λέω πανάκριβο....και κανείς δεν παίζει- έχει εξοπλισμό να παίξει μόνος του και έξω αν δεν κάνω λάθος τους το χορηγούν οι εταιρείες.....όχι ότι το να φτιάξεις ένα cascade σου έρχεται λιγότερο από εξοπλισμό για LN2, 900-1000E θα τα δώσεις σίγουρα.....
Όπως και να έχει το θέμα με τα handpicked κομμάτια είναι κάτι που δεν θα λυθεί ποτέ....εκτός και αν τα retail κομμάτια είναι ισάξια με τα ES....:D

DarthMoul
27-05-2009, 20:18
Εγώ αυτό που διαπιστώνω είναι πως και οι δύο εταιρίες στο θέμα του benchmarking έχουν επιλέξει να ανταγωνιστούν....per core.

Να εξηγήσω τι εννοώ: έχει ο φίλος μου ο Linos80 έναν i7 με 4 πυρήνες που εμφανίζεται στο software σαν 8 cpu. Τον κοντράρω με το δικό μου τετραπύρηνο XYZ AMD cpu με ένα thread και του ρίχνω 5% στο κεφάλι αφού χρησιμοποιεί μόνο το 70% του ενός πυρήνα. Μπράβο μου!!! Με 8 threads, τι θα γίνει; Τότε που και οι δύο CPU θα γεμίσουν 100% μαζί με τα cache και τις μνήμες.

Για κάποιον λόγο, και οι δύο εταιρίες, προσπαθούν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον σε επίπεδο πυρήνα και στον αριθμό των πυρηνών, αλλά μακριά από την CPU στο σύνολο της.

Linos80
27-05-2009, 21:06
Εξαιρετικη επισημανση Λουκα.
Αυτο ομως για ποιο λογο συμβαινει?
Ειναι θεμα των developers ή ζητημα τακτικης των εταιριων?

DarthMoul
27-05-2009, 22:13
Εξαιρετικη επισημανση Λουκα.
Αυτο ομως για ποιο λογο συμβαινει?
Ειναι θεμα των developers ή ζητημα τακτικης των εταιριων?

Έχουν και οι δύο την φωλιά τους xεσμένη στο ίδιο σημείο. Περνάνε πλαγίως το μήνυμα ότι ένας τετραπύρηνος είναι μονοπύρηνοςΧ4. Χωρίς να το λένε ρητά, σε αφήνουν να το πιστέψεις ασυνείδητα. Με αριθμούς όμως αυτό σημαίνει scaling 1:1. Το scaling 1:1 θα βρεις ίσως σε κανένα παράλληλο σύμπαν αλλά όχι σε αυτό.

Το πόσο καλά δουλεύει η τακτική τους θα το δεις στο thead "Systester vs SuperPI". Κάποιοι αντέδρασαν στην χαμηλή επίδοση του i7 η οποία οριακά ισοφάριζε τα αντίστοιχα (?) τσιπάκια της AMD. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σκέφτηκε καν να πει το απλό "Ρε μάγκες βάλτε 8 threads να δούμε τι ψάρια πιάνει ο καθένας στο σύνολο". Το σύνολο πλήρωσαν όμως. Δεν πλήρωσαν ούτε per core performance, ούτε ncores. Θεωρούν δεδομένο το Total Performance == (Per Core Performance X Ncores), πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει.

billpeppas
28-05-2009, 00:07
Εγώ αυτό που διαπιστώνω είναι πως και οι δύο εταιρίες στο θέμα του benchmarking έχουν επιλέξει να ανταγωνιστούν....per core.

Να εξηγήσω τι εννοώ: έχει ο φίλος μου ο Linos80 έναν i7 με 4 πυρήνες που εμφανίζεται στο software σαν 8 cpu. Τον κοντράρω με το δικό μου τετραπύρηνο XYZ AMD cpu με ένα thread και του ρίχνω 5% στο κεφάλι αφού χρησιμοποιεί μόνο το 70% του ενός πυρήνα. Μπράβο μου!!! Με 8 threads, τι θα γίνει; Τότε που και οι δύο CPU θα γεμίσουν 100% μαζί με τα cache και τις μνήμες.

Για κάποιον λόγο, και οι δύο εταιρίες, προσπαθούν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον σε επίπεδο πυρήνα και στον αριθμό των πυρηνών, αλλά μακριά από την CPU στο σύνολο της.

Σωστά αυτά που λες, όσον αφορά την 24/7 χρήση, αλλά στο benchmarking τα benchmarks που παίζουμε είναι συγκεκριμένα, καθιερωμένα εδώ και χρόνια, και δεν αλλάζουνε.
Δεν πρόκειται ποτέ να πάρει την θέση του SuperPi π.χ. το CineBench και ποτέ την θέση του 3D Mark2001SE το VC1 Video Encoding multi-core test π.χ.
Οι benchmarkers επί της ουσίας "καθορίζουν" τα benchmarks, και οι AMD/Intel τα cherrypicked samples.

WizarD
28-05-2009, 02:23
Οντως αρκετα ενδιαφερουσα επισημανση απο τον Darth αυτο που δεν καταλαβα απο το post σου και θα ηθελα να μου εξηγησεις αν μπορεις,το οτι περνανε πλαγιως το μηνυμα οτι ενας τετραπυρηνος ειναι μονοπυρηνοςΧ4.??? εννοεις οτι επιδη οι συγκεκριμενοι CPUs εκτελουνε γρηγοροτερα μια εφαρμογη στον 1 πυρηνα απ'οτι θα την εκτελουσανε και στους 4 πυρηνες μαζι γιαυτο και το μονοπυρηνοςΧ4???αν εννοεις αυτο ΟΚ το'πιασα.

Το οτι ορισμενες real life εφαρμογες ευνοουν τους Intel και καποιες αλλες τους AMD επεξεργαστες ειναι γνωστο εδω και χρονια και απο οτι φαινεται ακομα ισχυει.
Τωρα για την αξιοπιστια ορισμενων benches ενα καλο παραδειγμα που σιγουρα θα μας βαλει σε σκεψεις ειναι το μονταρισμενο SPI που ειχε κυκλοφορησει καποτε για τους Prescott και εδινε χαμηλοτερους χρονους απ'οτι το original SPI.

billpeppas
28-05-2009, 02:33
Αναφέρεσαι μάλλον ( γιατί δεν θυμάμαι να υπήρξε άλλο "επίσημο" SuperPi ) στις εκδόσεις με υποστήριξη ( χρήση δηλαδή ) των SSE2 & SSE3 εντολών.

viper
28-05-2009, 09:13
Αναφέρεσαι μάλλον ( γιατί δεν θυμάμαι να υπήρξε άλλο "επίσημο" SuperPi ) στις εκδόσεις με υποστήριξη ( χρήση δηλαδή ) των SSE2 & SSE3 εντολών.
Μήπως μιλάμε για το systester που το ανέφερε και πριν ο Λουκάς?

viper
28-05-2009, 15:27
Παρακάτω μπορείτε να δείτε και μερικές φωτογραφίες από τους "υπεύθυνους" για τα νέα ρεκόρ, καθώς και από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε.
http://hothardware.com/Articles/AMD-Phenom-II-Hardcore-Overclocking-Event/?page=2

και λίγο εδώ:
http://slappablog.wordpress.com/2009/05/24/amd-overclocking-event-in-austin-texas/

Περιμένω να δω τι έχει να πει και o Hipro..
Ήδη τα είπε πολύ καλά στο xsystems.(Και ας μη θέλει να παίξει με AMD ;) )

billpeppas
28-05-2009, 16:43
Δεν παίζει να υπήρχε το systester όταν βγήκανε οι Prescott Θωμά.