PDA

View Full Version : Περι DVDFAB ο λογος. Και τα προβληματα φυσικα.........

loner
23-12-2004, 20:38
Λοιπον θα ηθελα κι εγω να γραψω την εμπειρια μου με το DVD FAB. Ειχα ένα διπλο DVD του οποιου κάθε δισκακι ηταν περιπου 8gb. Αν εκανα backup με το shrink τοτε επρεπε να συμπιεσω την ταινια με 54% (reauthored και βγαζοντας τιτλους τελους! Την εκανα αναλυση, όταν όμως πηγα να την κανω encoding ειδα το εφιαλτικο νουμερο 2ωρες και 45λεπτα remaining…….. Ετσι λοιπον σκεφτηκα την λυση του dvdfab όπως εγραψε και ο φιλος που ανοιξε το thread. Καταρχας δεν χρειαστηκε να κανω rip την ταινια με κανενα προγραμμα. Η ταινια ηταν ξεκλειδωτη και ετσι απλα εκανα copy όλα τα αρχεια και τους καταλογους από ένα από τα δυο dvd σε ένα folder. Ετρεξα το dvdfab και πραγματι χωρισε το ένα dvd των 8gb σε δυο μικροτερα. Εβαλα να μου τα καψει κατευθειαν με το nero στην επιλογη που εχει. Μολις τελειωσε και εκανε τα temporary αρχεια disk1 και disk2 τοτε ξεκινησε να βαλει μπροστα το nero. Εις ματην…….. Ανοιξε ένα παραθυρο dos, κατι πηγε να τρεξει και μετα εβγαλε error και δεν ετρεξε το nero. Αρα κολλησε η διαδικασια. Κλεινω το dvdfab και παω να τρεξω το nero για να γραψω τα αρχεια σε 2 δισκακια. Ευτυχως ειχα βαλει να μην σβησει τα temporary files! Ματαια. Το nero όταν πηγαινα να κανω δισκο δεδομενων δεν το αφηνε λεγοντας ότι πρεπει να κανουμε dvdvideo δισκο και όχι δεδομενων. Εστω……… Ξεκιναω λοιπον να κανω dvdvideo και (περα του ότι εκανε 40 ωρες να περασει και να επεξεργαστει τα vob) εβγαζε κατι restriction αυτης της εκδοσης για τον ηχο κλπ… Χωρια το ότι ηθελε να κανουμε και σχεδια για την αρχικη εικονα και κατι τετοια…. Τι να πω; Κλεινω το nero. Πως θα τα γραψουμε τα αρχεια; Αααααααααααα!!!!!!!!! Θυμαμαι ένα προγραμματακι ονοματι cloneDVD. Εκει τα πραγματα ηταν πολύ απλα. Δηλωσα το folder με τα vob και τα εγραψε κανονικα μεσα σε 1 τεταρτακι! Ισως και λιγοτερο…….. Κανοντας την αντιστοιχη διαδικασια για το άλλο 1 dvd, εβαλα να δω την ταινια. Κανονικα όλα. Εκτος βεβαια από 2 φαλτσαρισματα και 1 πιξελιασμα της εικονας………. Συν αυτό, στο τελος του δισκου ακριβως πριν ζητηση τον δευτερο δισκο pixeliαζει για δεκατα ολη η οθονη……… Αυτά.
Οι ερωτησεις μου:
1.Είναι φυσιολογικο να pixeliαζει η οθονη στο τελος όταν βγαζει το μηνυμα και ζηταει το 2ο dvd; Το ρωταω μηπως παει και κανει καμια διακοπη στο τελος στο vob που δημιουργει και παρεμβαλει το σημα του dvdfab για να βαλουμε το δευτερο dvd………. Οσοι ξερουν η εχουν χρησιμοποιησει το dvdfab θα ξερουν να με βοηθησουν υποθετω………
2. Οσον αφορα το clonedvd. Εχω επιλογη όταν γραφω από αρχεια από τον σκληρο ένα dvd να ορισω με τι ταχυτητα θα γραφτουνε τα αρχεια; Το ρωταω γιατι δεν ειδα κατι τετοιο στο clonedvd που εχω. Υποθετω (από ότι ειδα και από τον χρονο που εκανε) ότι τα εκαψε στην μεγιστη ταχυτητα, αλλα δεν εχει πουθενα να διαλεξεις με τι ταχυτητα θα καψει το dvd…….. Ετσι δυστυχως τα εγραψε στην μεγιστη (4Χ) με αποτελεσμα (επειδη είναι λιγο παραξενο το recorder με τα ΤΥ rev00 που εχω) να εχω και αυτά τα pixelιασματα και τα φαλτσαρισματα στο dvd (υποθετω, ότι είναι από αυτό, επειδη ειχα και πιο παλια προβληματα με τα συγκεκριμενα δισκακια στα 4Χ. Όταν ηταν 2.4Χ κανενα προβλημα………..).

Υ.Γ. Τα image που εγραψε στα temporary το dvdfab στο μονο που παρουσιαζουν προβλημα είναι στο τελος με το pixelιασμα στο σημειο που ζηταει το 2ο dvd. Κατά τα αλλα μια χαρα. Στα ιδια σημεια που φαλτσαρει και pixelιαζει το dvd που γραφτηκε τα image είναι μια χαρα. Πραγμα που σημαινει ότι εγινε κατι στην αντιγραφη ειτε είναι θεμα dvd κενου ειτε recorder. Eτσι δεν είναι;
Y.Γ.2. Επειδη σας κουρασα (και ζηταω συγγνωμη), να πω ότι το προγραμματακι είναι Γ@ΜΙΣΤΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!! Αν εχετε καποια ταινια τεραστια και δεν θελετε να την γραψετε σε Dual Layer τοτε μπορειτε ανετα να το χρησιμοποιησετε! Εγω εστω και με τα λιγα προβληματακια που αντιμετωπισα εμεινα ενθουσιασμενος!

sakattack
24-12-2004, 00:10
πολυ μπερδεμα μου φαινονται ολα αυτα, και μηπως χαλασε καπου η συνταγη?

rip στο δισκο (ακομα και για ξεκλειδωτα ασε το copy-paste),
επιλογη με τον wizard του fab για χωρισμα σε 2 μερη, και αποθηκευση στο δισκο
και μετα χειροκινητο γραψιμο με Νero-DVD video

κανε αλλη μια δοκιμη να δεις

loner
24-12-2004, 01:28
To 2o dvd που εγραψα το εγραψα με τον ιδιο τροπο! Κανενα προβλημα εκτος 2-3 μικροpixelιασματα σε μερικες σκηνες και 2 κολληματα μικρα! Κατα τα αλλα αψογα. Κι εγω δεν ηθελα να το κανω (copy-paste) αλλα οταν μου βγαζει το shrink 2ωρες και 45 λεπτα, τι να κανω;;;;;;;;;;;. Δεν γινεται καλη μεταφορα δεδομενων με απλο copy paste να υποθεσω; Το λεω γιατι στα vob image που εγραψε σε ενα σκηνικο κανει pixelιασμα ΠΡΙΝ το γραψω σε κενο dvd.Δηλαδη στο συγκεκριμενο σημειο της ταινιας υπηρχε προβλημα κατα το copy στον σκληρο........
Θα τα εκανα ολα αυτα που λες αλλα εχω 2 αποριες; Γιατι με το nero και οχι με το clonedvd; To nero αν το βαλω να ξεκινησει αυτοματα μετα τα image κολλαει και βγαζει errors. Και 2ο αυτο που ειπα παραπανω για το copy paste...........
Kαι κατι τελευταιο. Εβαλα το dvdfab να σωσει σαν ISO αρχεια τα images. Αυτο ομως τα εσωσε με καταληξη κατι σαν ISO_01, ISO_02 κτλ. Πως γινεται να τα γραψω αυτα οπως ειναι; Το nero και το clonedvd δεν τα βλεπουν σαν iso..............
Sorry αν ειμαι τσουρεκιας...............:)

Υ.Γ. Τα αρχικα DVD ειναι σε ψιλο εως χοντρο-χαλια κατασταση αλλα οταν τα βαζω να παιξουν, παιζουν κανονικα χωρις προβληματα. Πιξελιασματα κολληματα και τα ρεστα......................

sakattack
24-12-2004, 02:03
να σου πω, δεν ξερω αν ειναι δυνατον να υπαρξει προβλημα, απλα γιατι να μην κανεις ενα απλο rip με το Decrypter? (ασε το shrink, τι δουλεια εχει εκει αυτο? :003: το καθε τι στην ειδικοτητα του)

μετα ολα να τα αποθηκευεις σαν files στο δισκο και οχι σαν image

ασε και τα αυτοματα.
Ανοιξε χειροκινητα το nero, πατα New DVD - DVD video
πηγαινε στο Video_TS και ριξε μεσα ολα τα αρχεια απο το φακελο που εφτιαξε το FAB (ή το shrink κλπ)

και καψτο

οι πολλοι αυτοματισμοι κανουν κακο :003:

loner
24-12-2004, 19:07
Λοιπον. Ανατρεπονται ολα. Εγραψα σε ΤDK (ξανα-μανα με τον ιδιο παραξενο τροπο) και η ταινια γραφτηκε ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!! Ουτε pixelιασματα ουτε ρεταρισματα ουτε τιποτα...... Μαλλον το liteonακι μου εχει ερωτευτει τα ΤDK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παρολα αυτα, να κανω μια κουτη ερωτηση; Το decrypter κανει και συμπιεση η απλα ripαρει την ταινια και γραφει σε ενα υποκαταλογο τα αρχεια του DVD οπως ενα απλο copy paste;

maddoctor
24-12-2004, 21:11
Λοιπον. Ανατρεπονται ολα. Εγραψα σε ΤDK (ξανα-μανα με τον ιδιο παραξενο τροπο) και η ταινια γραφτηκε ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!! Ουτε pixelιασματα ουτε ρεταρισματα ουτε τιποτα...... Μαλλον το liteonακι μου εχει ερωτευτει τα ΤDK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παρολα αυτα, να κανω μια κουτη ερωτηση; Το decrypter κανει και συμπιεση η απλα ripαρει την ταινια και γραφει σε ενα υποκαταλογο τα αρχεια του DVD οπως ενα απλο copy paste;
Το dvddecrytpor το μόνο που κάνει είναι να "ριπάρει" την ταινία στον σκληρό.Δεν την συμπιέζει.Εγώ σε διαχωρισμό ταινίας σε 2 dvd με το dvdfab, δεν θυμάμαι στο τέλος του πρώτου dvd να εμφάνιζε τίποτα pixels.Γενικώς είναι περίεργο που το liteon σου παρουσιάζει τέτοια προβλήματα με τα ΤΥ, αφου και εγώ το ίδιο έχω και με τα ΤΥ που πέρνουμε από την Disc Impex δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.Εγώ πάλι από τότε που βρήκα τα ΤΥ, έχω βρει την ησυχία μου (με τα princo είχα προβλήματα).TDK χρησιμοποιώ στα dvdrw, και έχω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!Πάντως μην τον φοβάσαι τον χρόνο στο dvdshrink, ούτε το reauthoring που κάνει.Εγώ ταινία μέχρι 75%, την καίω κανονικά, χωρίς έξτρα ανάλυση, πιο κάτω, απαραίτητα χρειάζεται. :003:

loner
25-12-2004, 10:18
Τι να πω; Ελαττωματικη παρτιδα liteon; Με τα rev1 ελαχιστα προβληματα. Mε τα rev0 κανενα αλλα ΜΟΝΟ αν τα γραψω σε 2,4. Αν τα γραψω στο max 4Χ δηλαδη, τοτε θα εχουμε προβληματακια....... Τα TDK απο την αλλη δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο! Βεβαια τα ΤΥ που εχω παρει ηταν χυμα, ενω τα TDK retail. Mε οτι συνεπαγεται αυτο........

Εσυ Ευτυχιε αν ενθυμουμαι καλα εχεις βαλει hacked firmware ετσι; Μηπως γι'αυτο δεν εχεις κανενα προβλημα; Εγω απο τοτε που πηρα τα rev0 αλλαξα firmware και εβαλα το τελευταιο official....... Συμπεριφερεται λιγο καλυτερα αλλα μην φανταστεις τιποτα τρομερο............... Τελοσπαντων δεν ξερω αν πρεπει να ασχολουμαι και τοσο πολυ στην τελικη. Εφοσον γραφει τα TDK κανονικα αλλα και τα ΤΥ σε χαμηλη ταχυτητα, δεν θα σκασουμε κιολας...........

Υ.Γ. Στα TDK στο τελος που ζηταει το δευτερο DVD δεν βγαζει ουτε pixel ουτε τιποτα..... Αρα θεμα DVD κενου ειναι......