PDA

View Full Version : Suse 9.2+NetMod=Τα νεύρα μου

outlaw
24-12-2004, 03:27
Ζητάω την βοήθειά σας Linuxάδες. Μετά την εγκατάσταση του 9.2 κλασικά οι κάφροι της Suse δεν έχουν διορθώσει το Kppp και πάλι βγάζει εκείνο το σπαστικό μήνυμα : "Δεν έχετε επαρκή δικαιώματα για να εκτελέσετε το /usr/sbin/pppd Παρακαλώ βεβαιωθείτε οτι το kppp ανήκει στον root και οτι έχει το SUID bit ενεργοποιημένο."

Στο 9.1 έστρωνε με το να έβαζες τον user στο modem και στο dialout, group. Αλλά εδώ δεν έπιασε. Επίσης η αλλαγή των atrib σε αρχεία γίνεται ΚΑΙ εδώ reset μετά απο ένα restart (τσάμπα κόπος να τα αλλάξω).

Επίσης το NetMod δεν λειτουργεί σε usb (δεν φτάνει το σειριακό μέχρι το μηχάνημα) αλλά πέραν αυτού πήγα να βρώ το config του Kinternet (αφού είδα και έπαθα με το κ@λοKppp) και δεν το βρήκα να βάλω τα ΑΤ commands. Δεν πείραξα και τίποτα και το Kinternet έπαψε να λειτουργεί ως δια μαγείας.....δεν είμαι λέει μέλος του dialout group (μα αφού είμαι ρε $@%@^$#^$#^)....ε....κόλλησε 1-2 φορές και το μηχάνημα όλο.......restart σε linux..........απελπισία.

Θα δοκιμάσω σε serial αύριο το Netmod αλλά εάν δεν βρά λύση στα Kppp και Kinternet με βλέπω για Windows αφού το μηχάνημα προορίζεται για internet και ΜΟΝΟ αυτό δεν κάνει. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

circular
24-12-2004, 04:30
το netmod στο linux ειδικα με usb είναι πονεμένη υπόθεση. Προσωπικά ποτε δεν είχα isdn και τη βγάζω με ενα supra 56k αλλα οσες φορές πηγα να στήσω νετμοντ σε φιλους μετα μονο που δε με βριζανε. Θα ριξω μια ματιά μηπως βρω κατι που να σε βοηθήσει.

princess
24-12-2004, 08:04
δοκιμασε το wdial (η καπως ετσι πρωι πρωι ειμαι και καπως) το kinternet δε θα σου δουλεψει ποτε με νετμοντ! Κι αν σου βγαζει παλι μυνημα για τις αδειες μπες σαν root και πειραξε με το χερι τις αδειες στο kppd. (Kαι νομιζω σε κανα δυο ακομα αρχειακια που θα σου βγαλει μυνημα), μετα θα παιζει ανετα (δυο χρονια το ειχα χωρις προβλημα μετα απο αυτες τις ρυθμισεις)

schumifer
24-12-2004, 16:28
Φαντάζομαι ότι στη λίστα έψαξες έτσι?(καλά ντε μη βαράς!)

Prokopas
24-12-2004, 16:36
outlaw αν καταφέρεις και βγάλεις άκρη πόσταρε γιατί ενδιαφέρει και μένα.

outlaw
24-12-2004, 17:53
@circular : Ευχαριστώ φίλε. Όντως USB=καταστροφή αλλά απο μία ματιά στα φόρα γενικά suse+modems=πονοκέφαλος. Σε ένα Ελληνικό φόρα βρήκα απλώς μια αναφορά των ΑΤ για το Kinternet στο 9.2 με NetMod. Αλλά τίποτα το συγκεκριμένο.

@princess : Με την αλλαγή των attribs στα συγκεκριμένα αρχεία δουλεύει μέσα απο user account μέχρι το επόμενο restart. Μετά τους κάνει ένα μαγικό και συνάμα ΣΠΑΣΤΙΚΟ reset και φτου ξανά.

@schumifer : Λίστα? Ποιά λίστα? Αυτή με τα ports? Αν ναι το NetMod δεν απαντά σε καμία (σε usb.....σε σειριακή όλα καλά στην ttyS0).

@Prokopas : Βρήκα την λύση.....έβαλα Μανδραγόρα 10.0 και ησύχασα. Σοβαρά τώρα το πάλεψα όσο πήγαινε και δεν έβγαλα άκρη. Το kppp δεν ισιώνει με τίποτα και το Kinternet....πέθανε. Πραγματική απογοήτευση. Και καλά η καλύτερη διανομή....σάχλες...

Braveheart1980
24-12-2004, 18:19
Ειχα ταλαιπωρηθει και εγω πολυ με το netmod σε σειριακη ομως. Τα καταφερα με το προγραμμα wvdial που χρησιμοποιει το gnome για να συνδεθει στο δικτυο. Πειραξα λιγο και το αρχειο /etc/wvdial.conf και ολα μελι γαλα . Δυστυχως δε θυμαμαι παραπανω λεπτομερειες. Τωρα εχω Fedora Core 3 (το συνιστω ανεπιφυλακτα!) και adsl οποτε... Keep trying ομως! Καλη τυχη!

schumifer
25-12-2004, 00:46
www.hellug.gr
linux-greek-users

Επίσης τσέκαρε το www.suselinuxsupport.***

Prowler
24-01-2005, 23:09
Τρέξε την κονσόλα σαν root...

chmod u+s /usr/sbin/pppd

cp /etc/ppp/peers/ppp /etc/ppp/peers/kppp

Έτσι θα μπορείς να τρέξεις το kppp στο SuSE.....

doubleh
25-01-2005, 15:10
Βασικά είχε δημιουργηθεί και ένα πρόβλημα γιατί τους drivers για usb modem (cdc-acm) τους είχαν ξαναγράψει. Οπότε παίρνεις τους παλιούς (υπάρχουν και στο νετ ως cdc-amc-old) και τους κάνεις compile.

AquaSonic
30-01-2005, 02:02
H λυση ειναι απλη! Πηγαινε file:/etc/sysconfig/network , εντοπισε και κανε backup το αρχειο ifcfg-ppp0 . Μετα ανοιξε το με το KWrite και σβησε τα : init8 και init9. Μετα αλλαξε το init2 = ... σε init2 = 'ATB40' (αμα μπαινεις με 64, για 128 δεν θυμαμαι) και κανε το save. Μετα εισαι ετοιμος!
Υ.Σ : Για να τα κανεις αυτα πρεπει να μπεις ως root

:)