PDA

View Full Version : Αγορά παιχνιδιού για υπολογιστή

paschalia
16-08-2009, 10:01
Καλή σας μέρα και χαίρετε.

Εν'όψει διακοπών είπα να κάνω το βήμα και να αγοράσω καναδυό παιχνιδάκια για να περνάει η ώρα .
Θα ήθελα λοιπόν τις προτάσεις σας για παιχνίδια του στυλ point & click/hidden objects/safecracker styl.
Από τιμές δεν θα ορίσω μιας και δεν έχω καμιά σχέση με τον κόσμο των παιχνιδιών και δεν ξέρω καν που κυμαίνονται .
Αν πω το να μην ξεπερνάει τα 20-30 ευρώ,θα είναι υπερβολική τιμή ή θα βγει άθλιο παιχνίδι με χάλια γραφικά ?

Wizard!
16-08-2009, 10:43
Για τέτοιου είδους παιχνίδια, κοίτα τη σειρά "Mystery Case Files", που τα puzzle τους είναι αξιόλογα και θέλουν σκέψη. Το κόστος τους κυμαίνεται εκεί, γύρω στα 20-30€ και τα αγοράζεις online.

Επίσης, δεν ξέρω αν μένεις Αθήνα, υπάρχουν πολλά παιχνίδια στο Public (Σύνταγμα) σε προσφορά (καινούρια και μεταχειρισμένα) που ξεκινάνε από 5€, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις και να ψάξεις τι σου αρέσει, χωρίς να δίνεις 40άρες, 50άρες.

ent
16-08-2009, 11:17
Δες το παιχνίδι The Secret of the Monkey island.
Κοστίζει 9 ευρώ και θα το χαρείς όσο τίποτα.
Αν κάνεις κλικ στο παρακάτω, μπορείς να το αγοράσεις από το Internet, να το κατεβάσεις και να το έχεις μέσω steam.

http://store.steampowered.com/app/32360/

Αν σε ενδιαφέρει η Steam, διάβασε παρακάτω λίγες πληροφορίες για αυτή.

H Steam έχει και πολλά άλλα παιχνίδια και αξίζει, γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα.
Αφού εγκαταστήσεις το Steam σε όποιο υπολογιστή θέλεις δωρεάν, μετά αγοράζεις τα παιχνίδια που θέλεις μέσω Internet, τα κατεβάζεις και μετά αντιγράφεις το φάκελο της Steam σε ένα στικάκι. Από εδώ και πέρα απλά αντιγράφεις από το στικάκι τα περιεχόμενα σε όποιο υπολογιστή θέλεις και έχεις τα παιχνίδια σου χωρίς να χρειάζεσαι εγκαταστάσεις.
Αρκεί μόνο να γράψεις όνομα και κωδικό, που δεν πρέπει να τα ξεχάσεις και να έχεις σύνδεση Internet για πιστοποίηση ότι είσαι ο ιδιοκτήτης των παιχνιδιών.
Δεν μπορείς να συνδεθείς συγχρόνως από δύο υπολογιστές, έτσι μόνο ένας μπορεί να παίζει κάθε φορά με ένα κωδικό.

billpeppas
16-08-2009, 13:07
Αν και παλαιότατα, εγω θα πρότεινα την σειρά Myst.

ptolemeos
16-08-2009, 15:49
Συμφωνώ για τα Myst και θα πρότεινα και τα παλιά μεν κλασσικά δε, Syberia 1 & 2 και ίσως κάποιο Atlantis ή το Aura: Fate of the Ages.

tristeno
16-08-2009, 17:04
Myst. Θα σου έλεγα κιόλας να πάρεις όλη την σειρά και να ξεκινήσεις από το πρώτο (ήταν το πρώτο παιχνίδι που βγήκε σε CD!).

paschalia
16-08-2009, 19:40
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Την σειρά ''Mystery case files'' την έχω παίξει όλη,μόνο το ''mystery case file return of ravenhearst'' δεν έχω καταφέρει να τερματίσω.
Η πρόταση να επισκευτώ το public είναι άκρως ενδιαφέρουσα και θα την ακολουθήσω .

Όπως ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση για το ''Myst''.
Το έψαξα στο γκουγκλ και το βρήκα πολύ ωραίο σαν περιγραφή.
Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα ψάξω στο public.

Το ''The Secret of the Monkey island'' δεν μ'ενθουσίασε ιδιαίτερα σαν story,αλλά αν το βρω φθηνά,μπορεί και να το πάρω.
Είδωμεν.

MadCatMk2
16-08-2009, 22:25
To Myst 3 Exile είναι ένα από τα δύο στο σύνολο παιχνίδια που έχω μπει στον κόπο να πάω να αγοράσω. Μεγειά. ;)

Edit: Και το Syberia στα προτεινόμενα φυσικά, για μέρες περπατούσα στο δρόμο και στο μυαλό μου έπαιζε ακόμα το soundtrack.

paschalia
25-08-2009, 20:24
Τελικά πήγα στο Public,αλλά μόνο used παιχνίδια βρήκα τα myst.
Να σας ρωτήσω κάτι άλλο.
Μου είπαν ότι πριν να ξεκινήσω το myst,θα πρέπει να παίξω ένα άλλο που μου το είπαν σαν τον πατέρα του myst.
Δεν έδωσα σημασία στην ονομασία του,αλλά πιστεύω ότι γνωρίζετε για ποιο μιλάω.