View Full Version : Επεξεργασία γραμματοσειράς
Γεια χαρα και χρόνια πολλά!
Θέλω να φτιάξω ένα λογότυπο. Εχω βρεί μια γραμματοσειρά που μου αρέσει αλλά έχει μόνο αγγλικά, για το PC. Δεν τη βρήκα στα Ελληνικά. Σε MAC υπάρχει και Ελληνικά και λέγεταi "Naxos"
Στο pc μια παρόμοια λέγεται BankGothic Md BT. Με ποιό πρόγραμμα μπορώ να προσθέσω τουκλάχιστον τους 3 Ελληνικούς χαρακτήρες που χρειάζομαι? κάτι δηλ σαν να φτιάχνω τη δική μου γραμματοσειρά.
Αν ξέρει κανείς κάποια εξελληνισμένη έκδοση της γραμματοσειράς για PC πολύ θα με βοηθούσε.
(MAC-με Ελληνικά: Naxos, PC-αγγλικά μόνο: BankGothic)
Θα μπορούσες να τη σχεδιάσεις μέσα από το Corel Draw
Μπορώ να στην στείλω αν θέλεις.
Θα μπορούσες να τη σχεδιάσεις μέσα από το Corel Draw
Είδες αμα ανακατεύεσαι τι παθαίνεις?
:003:
Για δείξε μας ρε Dellman πώς γίνεται.....
Ας μας πει ποια γράμματα του λείπουν να στο δείξω
Μπορώ να στην στείλω αν θέλεις.
ΚΙΚΗ.... Εγγύηση...
:041: :041: :041: :041: :041:
ΚΙΚΗ.... Εγγύηση...
Ρε ασε το γλείψιμο και κάνε καμια δουλειά :p
ΚΙΚΗ.... Εγγύηση...
Όχι παίζουμε....... :039::039::039::039::039::039:
Η γραμματοσειρά λέγεται AG-BankGothic και την έχουμε στο λογότυπο του pc-technology...
Ρε ασε το γλείψιμο και κάνε καμια δουλειά :p
:081: :081: :081: :081:
Η γραμματοσειρά λέγεται AG-BankGothic και την έχουμε στο λογότυπο του pc-technology...Kiki_D εχεις pm:beerchug:
Θα με ενδιέφερε να μάθω όμως πώς γίνεται με το corel. Τα γράμματα που χρειάζομαι είναι:
Π, Ι, Φ, Ω, Σ, Λ.
Σημείωση:
Πάντως η γραμματοσειρά στο λογότυπο PC technology δε νομίζω να είναι. Αν προσέξετε στο δείγμα που είνα attached υπάρχει διαφορά στο "C" και BankGothic δεν έχει μικρά. Είναι όλα σε μορφή small capitals. H Ag-BankGothic όμως θα πρέπει να είναι (αφού έχουν το ίδιο όνομα)
Τις AG- γραμ/σειρές ποιός τις έχει?
Ξέρω τις ΜG (magenta), UB, Cannibal, PF (parachute fonts) αλλά οι ΑG?
Κάνεις ένα print screen απο το μακ την γραματοσειρά με τα γράμματα που σου νοιάζουν και μετά import το jpeg στο corel. Έπειτα πέρνεις το εργαλείο ελεύθερης σχεδίασης και σχεδιάζεις τα γράμματα που σου λείπουν. Ένα - ένα με υπομονή.Υπόθεση 30 λεπτών είναι
Σαν εικόνα γίνεται αλλά μετά απο scaling τί γίνεται? Αν χρειάζεται να αλλάζει το μέγεθος κάθε λίγο κ λιγάκι θα είναι κακός μπελάς. Υπάρχει τρόπος να περάσω σαν κανονικά γράμματα?
Αυτό σου λέω το jpeg θα το κρατήσεις μόνο για να δεις πως θα τη σχεδιάσεις. Θα κάνεις ένα νέο επίπεδο και θα πάρεις το εργαλείο ελεύθερης σχεδιάσης και θα σχεδιάσεις το κάθε γράμμα
Αυτό σου λέω το jpeg θα το κρατήσεις μόνο για να δεις πως θα τη σχεδιάσεις. Θα κάνεις ένα νέο επίπεδο και θα πάρεις το εργαλείο ελεύθερης σχεδιάσης και θα σχεδιάσεις το κάθε γράμμα
Ή θα γράψεις όλη την αλφάβητο, θα τα κάνεις curves και μετά θα επεξεργαστείς αυτά που θέλεις.
Και μετά αν δεν κάνω λάθος μπορείς να την σώσεις σαν ttf με export.
Μπορώ να στην στείλω αν θέλεις.Καλή η γραμματοσειρά αλλά δεν γράφει Ελληνικά :(
Αρα πάμε σε brute-force method
Τη σχεδιάζουμε... (?)
Τι corel έχεις?
Η Αg δεν είναι unicode και έχει τρόπο σεταρίσματος στο corel 11, 12 σε παλαιότερη έκδοση corel λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα
corel Suite v11
Γινεται και από photoshop? (7)
Δοκίμασε το θα κοιτάξω μόλις πάω σπίτι να σου πω γίνεται με τις γραμματοσειρές
Ή θα γράψεις όλη την αλφάβητο, θα τα κάνεις curves και μετά θα επεξεργαστείς αυτά που θέλεις.
Και μετά αν δεν κάνω λάθος μπορείς να την σώσεις σαν ttf με export.
Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να γράψω την αλφάβητο στο mac και να το σώσω σαν jpg πχ. μετά να τη φέρω στο corel (PC). από φωτογραφία πώς θα κάνει curves?
Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να γράψω την αλφάβητο στο mac και να το σώσω σαν jpg πχ. μετά να τη φέρω στο corel (PC).
σωστά ως εδώ μετά στο corel βρίσκεις μια παρόμοια γραμματοσειρά γράφεις τα ίδια γράμματα. Δεξί κλικ convert to curves και αρχίζεις και παίζεις
Κάνεις ένα print screen απο το μακ την γραματοσειρά με τα γράμματα που σου νοιάζουν και μετά import το jpeg στο corel. Έπειτα πέρνεις το εργαλείο ελεύθερης σχεδίασης και σχεδιάζεις τα γράμματα που σου λείπουν. Ένα - ένα με υπομονή.Υπόθεση 30 λεπτών είναι
Πάντως αυτό φαίνεται το πιο εύκολο να γίνει (αλλά και πολύ μανίκι). Μετά θα μπαίνει σαν Image ανάμεσα από τα άλλα γράμματα. Αυτό εννοείς?
Όχι όλα διανυσματικά θα ναι καμια Image. Eφόσον έχεις όσα γράμματα μπορείς και σου λείπουν κάποια κάνε αυτό που σου είπα πιο πάνω γράψε στο mac όσα σου λείπουν. Βρες μια παρόμοια γραμματοσειρά στο pc και κάντα καμπύλες και παίξε
Ελληνική είναι, ορίστε και τα γράμματα. Κάτι δεν κάνεις σωστά.
Γι αυτό που έλεγα, γράψε στο corel παραπλήσια γράμματα, κάνε convert to curves, και καντα edit μετα με το shape tool.
Κική έχει πρόβλημα με τις ag το 11 και το 12 και θέλει άλλο σετάρισμα
Εγώ σε word τις δοκίμασα. setup από το fonts, ανοίγω το word, επιλέγω ελληνικά και τη γραμματοσειρά και δοκιμάζω αλλά μου βγάζει τετραγωνάκια. Τι δεν κάνω σωστά;;
(Γιατί αν δουλέψει σώθηκα!!!)
Μήπως έγινε κανενα μπέρδεμα και δεν εστειλες την Ελληνική?
Απο word δεν θα δουλέψει. Από corel - photoshop μόνο ή άλλα σχεδιαστικά. H αγγλική είναι χωρίς το ag.
Δίκιο έχεις. Δουλεύει μια χαρά στο photoshop, αλλά όχι στο InDesign :( τι να κάνουμε. Πολύ καλύτερο από το τίποτα. Πολύ σε ευχαριστώ Κική.
Αυτή είναι μόνο light. Μήπως έχει και άλλα αρχεία για bold, italics κλπ.?
(Τι αχόρταγος που είμαι)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.