View Full Version : 8ικ1100 (rev.2) και μπλέ οθόνες κατά την εγκατάσταση των XP
victor2004
30-12-2004, 02:03
Αγόρασα πρόσφατα (προχθές ) την εν λόγω μητρική!αφού την εγκατέστησα μαζί με όλα τα παρελκόμενα Radeon 9200 , 2 Seagate serial ata, P4 sta 3,0 , ξεκίνησα εγκατάσταση XP. Δεν τα κατάφερα ποτέ....Τρώω μπλέ οθόνεσ συνέχεια στο ίδιο σημείο....Διάβασα πολλά στα forum....Αύριο τη πάω για αλλαγή...Καμμιά τελευταία ιδέα?
victor2004
30-12-2004, 02:14
να την πετάξω τώρα ή αργότερα? :010:
Αγόρασα πρόσφατα (προχθές ) την εν λόγω μητρική!αφού την εγκατέστησα μαζί με όλα τα παρελκόμενα Radeon 9200 , 2 Seagate serial ata, P4 sta 3,0 , ξεκίνησα εγκατάσταση XP. Δεν τα κατάφερα ποτέ....Τρώω μπλέ οθόνεσ συνέχεια στο ίδιο σημείο....Διάβασα πολλά στα forum....Αύριο τη πάω για αλλαγή...Καμμιά τελευταία ιδέα?
Αν σου είναι εύκολο, πες μας μέχρι ποιό σημείο προχωρά η εγκατάσταση, πριν την b.s.o.d.
victor2004
30-12-2004, 02:37
Αν σου είναι εύκολο, πες μας μέχρι ποιό σημείο προχωρά η εγκατάσταση, πριν την b.s.o.d.
Μεχρι το σημειο που λεει οτι : setup is starting windows
Τη μνημη την εχεις τσεκαρει σε καποιο αλλο PC?
Πιθανοτατα προβλημα RAM μου ακουγεται!!!
Πόσα dimακια μνήμης έχεις και σε ποιές θέσεις;
ThorLite
30-12-2004, 02:57
Nαι και εγω αυτο πιστευω RAM ή λαθος εχεις βαλει την ψυκτρα στον CPU γιατι σε αυτο το σημειο εχω προσεξει οτι ζεστενεται αρκετα η CPU αν και η μνημη θα φταιει,χαλαρωσε λιγο τα timings........
victor2004
30-12-2004, 02:58
Εχω αλλάξει ήδη μνήμη επεξεργαστή κάρτα γραφικών και λαμβάνω σταθερά το ίδιο μήνυμα ( μπλέ οθόνη) στο ίδιο σημείο εγκατάστασης
Nαι και εγω αυτο πιστευω RAM ή λαθος εχεις βαλει την ψυκτρα στον CPU γιατι σε αυτο το σημειο εχω προσεξει οτι ζεστενεται αρκετα η CPU αν και η μνημη θα φταιει,χαλαρωσε λιγο τα timings........
Λάθος? Γίνεται αυτό?
Πόσα dimακια μνήμης έχεις και σε ποιές θέσεις;
1 Κινγστον 512 στη πρώτη από τις 6 slots
Θυμίζω ότι την μνήμη τη βλέπει κανονικότατα το bios!
Βάλε της κανένα διαγνωστικό. Δεν έχει σημασία αν την μετράει το bios....
victor2004
30-12-2004, 03:07
Βάλε της κανένα διαγνωστικό. Δεν έχει σημασία αν την μετράει το bios....
Μα έβαλα και αλλη μνήμη πάνω και συνεχίζεται το πρόβλημα
Μπορεί να είναι τροφοδοτικό?
Ειδα σε αγγλόφωνα forums πολλά προβλήματα ανάλογα αλλα όχι ιδα με το δικό μου, με την ίδια mobo
Μα έβαλα και αλλη μνήμη πάνω και συνεχίζεται το πρόβλημα
Δοκίμασες να αλλάξεις θέση στη μνήμη; (Στην δεύτερη σειρά, είτε στο "πορτοκαλί" είτε σε "μωβ").
Ο επεξεργαστής είναι northwood ή prescott;
victor2004
30-12-2004, 03:14
Δοκίμασες να αλλάξεις θέση στη μνήμη; (Στην δεύτερη σειρά, είτε στο "πορτοκαλί" είτε σε "μωβ").
Northwood 3.0 και έβαλα τη RAm παντού. εκτός από εκεί που δεν κάνει.......
Τα XP σου με τί S.P. είναι; SP1, SP2 ???
Upgrade στο bios έχεις κάνει;
Τελευταία έκδοση εδώ (http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-8IK1100%20(Rev%202.0).htm).
Κάνε και ένα Load Setup Defaults από το bios ....
victor2004
30-12-2004, 03:16
Αναβάθμισα το bios και μετά από όλα αυτά από τη μεγαλη αλυσίδα που πήρα τη mobo μου είπαν ότι ειναι για αλλαγή..........
victor2004
30-12-2004, 03:19
Τελευταία έκδοση εδώ (http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-8IK1100%20(Rev%202.0).htm).
Έκανα ήδη upgrade bios και έχω SP1 και μετά θα βάλω το 2
victor2004
30-12-2004, 03:21
Εννοείς ότι το Sp2 που έχω έχει πλήρη εγκατάσταση?
Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις από bios, οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι; (on board lan κλπ).
...και βγάλε και άλλες κάρτες που μπορεί να έχεις βάλει πάνω (π.χ. modem, audio, κτλ) και USB devices....
victor2004
30-12-2004, 03:26
Δεν σε κατάλαβα ???
Πλάκα έκανα εννοώντας ότι τις δοκίμασα παντού!
...και βγάλε και άλλες κάρτες που μπορεί να έχεις βάλει πάνω (π.χ. modem, audio, κτλ) και USB devices....
Δεν έχω τίποτα αλλο πάνω!
Μπορεί να έχει να κάνει με κάτι άλλο?
Τους δίσκους, τους αναγνωρίζει κανονικά στο ποστ;
victor2004
30-12-2004, 03:42
Και σαν Serial τους βλέπει , και Raid Array φτιάχνω, αλλά και με κλασσικό δίκσο κάνει πάντα το ίδιο πραγμα.
Σου είπα δοκίμασα 2 μέρες τώρα σχεδόν τα πάντα!
Μάλλον η MObo φταίει
σουα είπα δοκίμασα 2 μέρες τώρα σχεδόν τα πάντα!
Μάλλον η MObo φταίει
Εεε....πήγαινέ την πίσω τότε...
:056:
σουα είπα δοκίμασα 2 μέρες τώρα σχεδόν τα πάντα!
Μάλλον η MObo φταίει
Πολύ πιθανόν. Καλό RMA λοιπόν. :055:
victor2004
30-12-2004, 03:52
Συνοψίζοντας : Άλλαξα επεξεργαστή, μνημη, κάρτα γραφικών, σκληρούς δίσκους, έκανα update bios, τι άλλο μένει? Μήπως η επιστροφή της mobo? Κρίμα πάντως απογοητευτηκα από τη GIGABYTE!Φαντάσου ότι στη P4P800 Deluxe που δουλέυω τώρα έκανα παπάδες χωρίς ποτέ το παραμικρό πρόβλημα!¨οχι να μην μπορώ να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού!
Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες που λενε. :)
Επεσες σε ελατωματικο κοματι, αλλα αφου μπορεις να την αλλαξεις, μικρο το κακο, αν και σε παιδεψε πολυ.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.