PDA

View Full Version : Ερώτηση δικτύου

PReD
30-12-2004, 03:25
Καλησπέρα παιδιά...

Λοιπόν, έχω 2 PC (ένα παλιό 2,5 ετών (P4 2,4GHz κλπ κλπ...) και ένα ολοκαίνουργιο (Antec PlusView 1000AMG, Antec TruePower 480W, Asus P5AD2 premium, Intel P4 3,4GHz, 2x512 Kingston DDR2 533MHz, WD s-ata Raptor 74GB, 2xWD s-ata 120GB, 6600GT 256MB VGA, Audigy 2ZS platinum, NEC DVDR 3500, Pioneer DVD player) που τρέχουν Win XP Pro και έχουν απο 2 κάρτες δικτύου το καθένα. Έχω σύνδεση aDSL (Alcatel 510i Multi user (έχει και 4θυρο hub)) και σύνδεση με το ασύρματο δίκτυο Θεσσαλονίκης με ένα Dlink 800+.

Τί θέλω να κάνω:

Θέλω να είναι συνδεδεμένα και τα δύο μεταξύ τους, ο καινούργιος να βλέπει την aDSL και το ασύρματο αλλά ο παλιός να βλέπει μόνο το ασύρματο (για δικούς μου περίεργους λόγους :P )

Any ideas πως θα το κάνω αυτό?

apotsi
30-12-2004, 03:37
Δηλαδή θές κάτι τέτοιο ...???
Καλώς ήρθες στο site ....

apotsi
30-12-2004, 03:38
Είναι λίγο πρόχειρο το σχέδιο... Δεν έχω το Visio ακόμα (χε χε χε)... και είναι και βράδυ...

PReD
30-12-2004, 03:48
Καλώς σας βρήκα κατ' αρχάς...

Thnx για το καλωσόρισμα και την απάντηση...

Ναι κάτι τέτοιο θέλω... μόνο βγάλε τα 2 hub και συνέδεσε τα 2 pc με crossover...

Γίνεται?

Ή μήπως για να γίνει πρέπει να βάλω τα 2 hub?

Greek
30-12-2004, 11:16
ΑΝ δώσεις στο pc gateway την ΙΡ του ασύρματου ρούτερ. Τότε όλα τα request για Ιντερνετ θεωρητικά θα πάνε από κει. Η επόμενη λύση είναι να βάλεις ένα πρόχυ πρόγραμμα όπου θα καθορίζει ποιά ΙΡ θα περνάει από που...

kitsos
30-12-2004, 13:05
λοιπόν δεν μας λες ποιο pc θα συνδέεται με το wifi και πως... με ασύρματη κάρτα δικτύου η με utp ? αν κανεις αυτά που περιγραφει και ο "αποτσι"... και βγάλεις τα hubs και βάλεις ένα "κροσσακι" , μετά το μονο που χρειάζεται είναι λογικά πάντα... στο pc που βγαίνει στο wifi να ενεργοποίησης το routing... αυτό γίνεται από την registry με ένα key.. αν θυμάμαι καλά... "ιπεναβλερουτερ" = 1 . Αν δεν παίξει... πες μας λιγάκι πιο αναλυτικά τι θες να κανεις.. ποιο pc κάνει τι ... πως είναι συνδεμένα... και θα την βρούμε την λύση . ίσως να δώσεις κάτι παραπάνω βεβαια αλλα δεν πειράζει ;)

Edited for greeklish....