PDA

View Full Version : Πρόβλημα με windows

Painkiller
15-01-2010, 03:53
Βασικά έστησα ένα νέο σύστημα για έναν φίλο, και αντιμετοπίζω πολύ παράξενη συμπεριφορά απο τα windows.

εξηγούμαι:

Ξεκίνησα να του βάλω τα Windows Xp, η εγκατάσταση έγινε κανονικά και τα πάντα δούλεψαν άψογα, με εξαίρεση ότι κάθε φορά που το μηχάνημα ζητούσε restart είτε απο εγκατάσταση προγραμμάτω έιτε απο drivers, γινόταν επανεκίννηση και κόλαγε σε μάυρη οθόνη μετά την μπάρα των XP.
Άν έκανα εγώ restart χειροκίνητο δέν υπήρχε πρόβλημα.

Τα Xp αργότερα άρχισαν να βγάζουν και μπλέ οθόνη που και πού που έλεγε κάτι σχετικά με τους πόρους συστήματος για τις θύρες USB.

Τελικά αποφασίζω να δοκιμάσω τα win 7. Με αποτέλεσμα να μήν έχω κανα περίεργο πρόβλημα εκτός απο το κόλημα μετά απο αναγκαστικό restart.

τί μπορεί να συμβαίνει?

RAM είναι οκ τσεκαρισμένη
Σκληροί δίσκοι το ίδιο.

Cpu - MB -PSU είναι καινούργια.

Βασικά υποψιάζομαι την motherboard γιατί μου έκανε και κάτι θέματα με μιά raid pci κάρτα. Αλλά πώς μπορώ να την τσεκάρω?

Καμιά ιδέα ?

Ευχαριστώ

Wizard!
15-01-2010, 11:16
Ένα παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ με τον υπολογιστή στο γραφείο. Μετά από restart κολλάει κάποιες φορές εκεί που ξεκινάει να ελέγχει τους δίσκους και όσο και να το αφήσω, δεν περνάει. Αν κάνω hard-reset, τότε περνάει πάντα.

Η αλλαγή που έκανα ήταν να βγάλω το Quick Boot από το bios και έκτοτε δεν το έχει παρουσιάσει ξανά. Δεν ξέρω αν σχετίζεται με το δικό σου, αλλά δοκίμασέ το.

gevereal
15-01-2010, 13:07
Βασικά έστησα ένα νέο σύστημα για έναν φίλο, και αντιμετοπίζω πολύ παράξενη συμπεριφορά απο τα windows.

Τα Xp αργότερα άρχισαν να βγάζουν και μπλέ οθόνη που και πού που έλεγε κάτι σχετικά με τους πόρους συστήματος για τις θύρες USB.

Ευχαριστώ

Μάλλον το χεις βρει εσύ το πρόβλημα...σε αντίστοιχο θέμα σε παλιό μου σύστημα, έβγαλα τα USB 2.0 slots από το motherboard και ήμουν ok...

Painkiller
15-01-2010, 13:37
Μάλλον το χεις βρει εσύ το πρόβλημα...σε αντίστοιχο θέμα σε παλιό μου σύστημα, έβγαλα τα USB 2.0 slots από το motherboard και ήμουν ok...

Ήταν θέμα MOtherboard?

Γιατί ο φίλος τα χρειάζεται και είναι σε Front panel.

Θα δοκιμάσω και την απενεργοποίηση του quick boot.

Εν το μεταξύ με εξαίρεση αυτό το πρόβλημα το μηχάνημα δουλεύει εξαίρετα, αλλά επειδή ο φίλος το θέλει για ημιεπαγγελματική χρήση δέν θέλω να έχει ψεγάδια.

Ευχαριστώ

gevereal
15-01-2010, 14:44
yeap...απλά παλιό σύστημα και θα το έστελνα και δε με ένοιαζε...