PDA

View Full Version : Δεν εχω προσβαση στα αρχεια μου?

antoniomarten
17-01-2010, 00:49
καλησπερα προσπαθω να ανοιξω καποια αρχεια μεσω των win 7-απο ενα σκληρο δισκο με εγκατεστημενα xp οπου ειχα ορισει αποκλειστικα δικαιωματα στον διαχειριστη.Ολα οκ με την αλλαγη κατοχου ανοιγουν τα παντα εκτος απο μερικα αρχεια εικονας.
Γνωριζει κανεις κατι για αυτο?:

Skyline1
17-01-2010, 10:55
Ολα οκ με την αλλαγη κατοχου ανοιγουν τα παντα εκτος απο μερικα jpg αρχεια!

Δοκίμασες να τα αντιγράψεις στον δίσκο των 7 και μετά να τα ανοίξεις;;

antoniomarten
17-01-2010, 11:22
Δοκίμασες να τα αντιγράψεις στον δίσκο των 7 και μετά να τα ανοίξεις;;
ναι και δεν ανοιγουν με τιποτα καμια ιδεα?:067::067:
εχω τσαντιστει απιστευτα!!

οχι μονο δεν ανοιγουν, δεν αντιγραφονται καν παρολο που ειμαι διαχειρ. και του pc και των αρχειων αυτων!

ent
17-01-2010, 12:41
Κόψε το UAC. Βλέπει τον άλλο δίσκο ως ξένο επειδή ο διαχειριστής ήταν άλλος.
Μια άλλη λύση είναι να πάρεις τα δικαιώματα ownership του δίσκου ή κάποιου αρχείου, με δεξί κλικ και properties. Τέσπα κάπως έτσι παίζεις.
Επίσης, όταν κατεβάζεις ένα αρχείο από το Internet και με δεξί κλικ πάνω του, επιλέξεις properties, θα δεις ότι κάτω κάτω γράφει security και έχει ένα κουμπί unblock.
Τα μπλοκάρει ως ξένα by default, για ασφάλεια μήπως έχουν ιό. Ειδικά όταν κατεβάζουμε οδηγούς ή προγράμματα, καλό είναι πριν τα αποσυμπιέσουμε και πριν τα εγκαταστήσουμε να πατήσουμε το unblock, γιατί διαφορετικά όλα όσα θα προκύψουν θα είναι blocked. Τις περισσότερες φορές δεν πειράζει, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Το NTFS και τα Windows Vista\7 κάνουν πια τέτοιου είδους κλειδώματα γιατί καταγράφουν το ownership. Ευτυχώς αυτό ακόμα δεν γίνεται σε επίπεδο αρχείου αλλά στη βάση δεδομένων των αρχείων του NTFS, αν και σε κάποιες περιπτώσεις κάποια στοιχεία αλλάζουν και στα αρχεία. Αυτό είναι το DRM που λέμε και όσο πάει τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

antoniomarten
17-01-2010, 12:52
[QUOTE=ent;491745]Κόψε το UAC. Βλέπει τον άλλο δίσκο ως ξένο επειδή ο διαχειριστής ήταν άλλος.
απενεργοποιειται το uac στα win 7?

Μια άλλη λύση είναι να πάρεις τα δικαιώματα ownership του δίσκου ή κάποιου αρχείου, με δεξί κλικ και properties. Τέσπα κάπως έτσι παίζεις.

το δοκιμασα και δεν μου βγηκε.Γενικως επαιξα πολυ με τα δικαιωματα,κατοχη,ελεγχο κλπ:091:

σ'ευχαριστω παντως, λιγο φως γιατι καιγομαι, αυριο πρεπει να παω το συστημα στη δουλεια(φορμαρισμενο) και εχω πανικοβληθει!(τα αρχεια που εχω μεσα δεν θελω να τα χασω με τιποτα)

κανω chkdsk στο cmd θα δοκιμασω να τα αντιγραψω απο εκει μπας και βγει κατι.χλωμο αλλα....
αρχιζω να καταληγω στο οτι μαλλον εχουν καταστραφει ,γιατι δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως καποια να ανοιγουν και αλλα οχι μεσα στον ιδιο φακελο!!!

backgroundman
17-01-2010, 13:23
Καλησπέρα, bootάρε ένα live-ubuntu και κάνε mount το δίσκο με το ntfs-3g.
Αν υπάρχει πρόβλημα με δικαιώματα θα πάρεις τα αρχεία σου, αν είναι
corrupted μάλλον δε θα στα αντιγράψει.

slaughterer
17-01-2010, 20:08
Βάλε κάποιο live cd με inux δοκίμασε αν θες το sidux απο sidux.gr
και κάνε copy τ' αρχεία σου απο το δισκο σου σε κάποιο usb stick αν κολλήσει τ' αρχεία σου είναι κατεστραμμένα.