View Full Version : ποσο συχνα κανετε φορματ στον υπολογιστη σας?
predator7
26-01-2010, 05:29
βαζω το ερωτηματικο εννοωοντας φυσικα οτι αμα αντιμετωπισετε προβλημα στο λειτουργικο σας προσπαθειτε να βρειτε την λυση του η λετε ωρα για φορματ?οποιος φυσικα θελει να προσθεσει κ μερες που κραταει το λειτουργικο μεχρι το επομενο φορματ ειναι ευπροσδεκτος φυσικα!!!
κ βαζω τον εαυτο μου πρωτο που το βγαζω off απο τα πειραματα το πολυ σε 40 μερες οχι παραπανω!!!
χρονια ολοκληρα, πριν τα 7 ειχα vista x64 για 2 χρονια και πριν απο αυτα ΧΡ ουτε που θυμαμαι για ποσα χρονια.
για πειραματα να 'ναι καλα τα vm.
φορματ (στον παλιο pc- που δεν υπάρχει πλέον) πρέπει να μην είχα κάνει εδώ και 5-6 χρόνια...και βάλε
Στον τωρινό...ελπίζω να μην χρειαστεί
DaLooney
26-01-2010, 09:17
Το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι...
Δε μπορω την ιδεα του οτι δε θα εχω τα shortcut στην επιφανεια...η οτι το pc δεν θα εχει τα προγραμματα που θελω πανω...
Και ποτε δεν εχω αξιωθει να κανω κατι του στυλ ghost κτλ ... (αληθεια καναν οδηγο εχουμε?)
Εγώ κάνω συνήθως όταν αλλάζω μητρική. Δεν εμπιστεύομαι 100% τα Windows ότι θα αποδίδουν αυτά που πρέπει σε τέτοια περίπτωση. Αν και υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις όλες τις άχρηστες συσκευές από το σύστημα, βελτιώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις, δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Επίσης, δε θέλω να κάνω κανονικό activation τα Windows, παρόλο που είναι αγορασμένα, γιατί μετά από 2-3 αναβαθμίσεις θα πρέπει να αρχίσω τα τηλέφωνα με τη Μ$, ή να βάζω cr@ck, κάτι που δε θέλω. Οπότε, στους 4 μήνες (rearms) αν δεν έχω αναβαθμίσει, κάνω ένα φρεσκάρισμα.
Όσο για το ghost δε με βολεύει, ακριβώς γιατί συνήθως θα τα βάλω σε άλλη σύνθεση, κι έτσι δεν ταιριάζει. Αυτό που κάνω είναι ότι έχω μετακινήσει όλα τα personal folders σε άλλο δίσκο, κι έτσι στο δίσκο του λειτουργικού έχω ελάχιστα για backup. Τα βασικά προγράμματα στήνονται πολύ γρήγορα, ενώ τα πειράματα γίνονται σε VM, όπως είπε κι ο panoc κι έτσι η δουλειά είναι ελάχιστη.
gevereal
26-01-2010, 12:54
με τα XP ας πούμε 1 format/year...με τα 7 τώρα...νομίζω θα αργήσω...
Εγώ έχω χωρίσει τον δίσκο μου σε 2 partitions και στο partition με τα αρχεια έχω εναν φάκελο που εχω μεσα οτι χρειαζομαι...Προγραμματα drivers τα παντα...
Επομένως όταν κάνω φορματ εχω το μηχανημα μου ακριβως οπως ηταν πριν το πολυ σε 3 ωρες.....
Νομιζω αξιζει ενα φορματ το χρονο για να παιρνει λιγο τα πανω του το συστημα μας.....Σιγα το πραγμα...3 ωρες δουλεια ειναι....
sakattack
26-01-2010, 15:20
Created: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2004, 3:30:26 μμ
:015:
Skyline1
26-01-2010, 16:01
Αν δεν φτάσει σε σημείο να μην παίζει το pc δεν κάνω format. Αλλά και να χρειαστεί έχω partitions ώστε να μην έχω πρόβλημα με τα data.
predator7
26-01-2010, 16:03
εγω εχω φτιαξει ενα φακελακι με τα προγραμματα ετοιμα για να γινουν εγκατασταση,ηθελα να κανω κ μια ερωτηση σχετικη με αυτο αν γινεται με καποιο τροπο να φτιαξω ενα cd πχ οπως με drivers για μομπο να κανω autorun κ να τα περναει ολα τα προγραμματα κατευθειαν κ απλα να επιλεγω ποια θελω να εγκαταστησω
εγω εχω φτιαξει ενα φακελακι με τα προγραμματα ετοιμα για να γινουν εγκατασταση,ηθελα να κανω κ μια ερωτηση σχετικη με αυτο αν γινεται με καποιο τροπο να φτιαξω ενα cd πχ οπως με drivers για μομπο να κανω autorun κ να τα περναει ολα τα προγραμματα κατευθειαν κ απλα να επιλεγω ποια θελω να εγκαταστησω
Γινεται,το θεμα ειναι ομως πως αν εσυ πχ φτιαξεις το CD/DVD τωρα και κανεις format μετα απο μισο χρονο πχ οι drivers που θα εχεις βαλει τωρα θα εχουν παλιωσει,ιδικα αν προκειτε και για φρεσκο Η/W που αλλαζουν καθε μηνα ακομα χειροτερα.
Εχω την εντυπωση πως καπου υπαρχει κι ενα sticky στο forum με οδηγιες για την δημιουργια ενος τετοιου CD/DVD.
predator7
26-01-2010, 17:08
για τα προγραμματα το θελω για drivers δεν με απασχολει γιατι μονο της καρτας βαζω κ μονο αυτος αλλαζει ανα διαστηματα ολα τα αλλα ειναι τα στανταρ πχ winzip,winrar,office θα το κοιταξω αυτο που λες(ε ρε φορματ που εχει να πεσει!!!!)
Επειδή κ γω κάνω το ίδιο θα ήταν ωραίο να περνάω με μια εγκατάσταση όλα μου τα προγράμματα....
Εγω συνηθως κανω φορματ 1φορα καθε 2 χρονια επιδει ολο και καποιο αχρηστο προγραμμα θα βαλω και η registry θα εχει γινει μπαχαλο απο τα unistall.Αλλα αλλο ειναι το θεμα!
Μα καλα και αυτη η micro$oft δεν μπορει να βγαλει ενα λειτουργικο της προκοπης?Μονο marketing ειναι!Δηλαδη πως γινεται στο macos της Apple να μην εχει registry και οταν βγαζεις ενα προγραμμα να διαγραφει ΟΛΑ τα αρχεια του χωρις υπολείμματα που βαραινουν το συστημα σου?Αλλα εμεις φταιμε που πεφτουμε στην παγίδα του τι ειναι πιο εμπορικο, δυστυχώς!
predator7
26-01-2010, 18:23
επισης ειχα σκεφτει να κανω το εξης: με το που θα τελειωνα τα προγραμματα κ ολα κ το pc θα ηταν ετοιμο απο πλευρας προγραμματων να τραβηξω ενα ghost ωστε να υπαρχει ετοιμο σεταρισμενο μεχρι την επομενη φορα που φυσικα δεν αργει!!!
Δηλαδη πως γινεται στο macos της Apple να μην εχει registry και οταν βγαζεις ενα προγραμμα να διαγραφει ΟΛΑ τα αρχεια του χωρις υπολείμματα που βαραινουν το συστημα σου?
Πολύ απλά, αν έκανε κάτι ανάλογο, δε θα έπαιζε τίποτα και θα είχες ένα λειτουργικό που θα είχε μόνο πασιέντζα, ναρκαλιευτή και ζωγραφική... Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η Apple ποτέ δεν είχε registry, οπότε ποτέ δε χρειάστηκε να την αποχωριστεί. Άλλωστε οι εταιρίες που συνεργάζεται για λογισμικό έχουν ιδιαίτερη σχέση μαζί της και βγάζουν πολύ άμεσα καινούριες εκδόσεις. Αυτό δε συμβαίνει με τη Μ$. Εδώ και χρόνια έχουν βγει τα Vista και τα 64bit και υπάρχουν ακόμα σημαντικές εφαρμογές που είναι ασύμβατες. Η Registry μας πείραξε; Άλλωστε νομίζω ότι στα 7 έχει καταργηθεί και υπάρχει ακριβώς και μόνο για λόγους συμβατότητας.
Αλλα εμεις φταιμε που πεφτουμε στην παγίδα του τι ειναι πιο εμπορικο, δυστυχώς!
Παγίδα είναι να έχεις ένα λειτουργικό που κάνει τα πάντα...; :108:
Δηλαδή όλος αυτός ο σκασμός απο προγραμματάκια που καθαρίζουν τη registry δεν κανει τίποτα?
Παγίδα είναι να έχεις ένα λειτουργικό που κάνει τα πάντα...;
Συμφωνω....Και μην πει κανένας για λινουξ τωρα....Είπαμε καλα κ άγια τα λίνουξ αλλά όχι και σαν τα windows...
predator7
26-01-2010, 20:33
καθαριζουν μια κ καλη την registry κ πας για φορματ,εκει φαινεται κατα ποσο μπορει να λειτουργησει το συστημα!!!!
καθαριζουν μια κ καλη την registry κ πας για φορματ,εκει φαινεται κατα ποσο μπορει να λειτουργησει το συστημα!!!!
Όχι ρε συ
Εγω μέχρι τώρε δεν ειχα ποτε προβλημα με κανένα τέτοιο προγραμματάκι...
Το θεμα ειναι αν κανουν δουλειά ή όχι...Εμένα μου φαίνεται να κανουν..
varelasj
26-01-2010, 22:52
Στο μηχάνημα μου η εγκατάσταση των xp είναι από τον 1ο του 2005 και εννοείται ότι είμαι κατά του format. Προτιμώ κάθε τόσο να κρατάω ένα image του partition που έχει το λειτουργικό σύστημα και παρά να πάω στη λύση του format. Και επίσης όταν πρέκειται για κάποια σημαντική αλλαγή ή στήσιμο που πρόκειται να κάνω πάντα κρατάω ένα image πριν για προφανείς λόγους.
Παντως μου κανει εντυπωση που βλεπω τοσους πολλους κατα του φορματ...
Skyline1
26-01-2010, 23:46
Όσο και να το κάνεις άμα έχεις στημένο το σύστημα δεν θες να μπείς στην διαδικασία. Αν έχεις περάσει πολλά προγράμματα και πόσο μάλλον προγράμματα που συνδέονται μεταξύ τους δεν πειράζεις το σύστημα αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.
sakattack
26-01-2010, 23:54
το Program Files μου εχει 152 αντικειμενα μεσα. τι φορματ να κανω? καηκα.
ΥΓ.
χωρια τα >100GB games που τα εχω εγκατεστημενα σε αλλο δισκο
predator7
27-01-2010, 00:11
δεν ειναι μονο ο φοβος βαλε κ στο οτι μερικοι εχουν στο pc τους windows Που δεν τα εχουν εγκαταστησει οι ιδιοι αλλα ειτε φιλοι τους ειτε πλαισιο κτλ,κοινως δεν υπαρχει η γνωση για να το κανουν + του οτι σαφως κ δεν θελουν να χαλασουν τη χημεια προγραμματων-παιχνιδιων κ πρωτο παραδειγμα εχω κλασικα τον αδερφο μου εχει τοσα πολλα παιχνιδια στον υπολογιστη του ο ιδιος δεν ξερει πολλα πραγματα αντε καμια εγκατασταση παιχνιδιου να κανει το πολυ,κ εχει μεινει με τα βιστα απο τοτε που του το ειχα φτιαξει ολο το κουτι κ τον παρακαλαω να κανουμε το ξεκαθαρισμα κ να του βαλω τα 7 αλλα εκει κολημενος μη μεινει χωρις pc για 2 ωρες!!!
Παντως πλεον ειναι πολυ απλα τα πραγματα...
Ας πουμε ειχα ταλαιπωρηθει αρκετα στο να ξαναμαζεψω τους σελιδοδεικτες μου στον ff...Ε πλεον κρατας ενα backup πριν το φορματ κ εισαι τζετ...
predator7
27-01-2010, 00:21
βασικα ολο το φακελο user να κρατησεις,κ αμα εχεις τα παιχνιδια σου σε αλλο δισκο τοτε με το που το κανεις copy paste το φακελο user στην καινουρια εγκατασταση τα παιχνιδια παιζουν κανονικα,απλα χρειαζεται να τρεξεις ενα dxsetup μια φορα.ειναι πολυ απλο κ γω κρατουσα backup απο την οπερα κ πολλες φορες τα saves απο τα παιχνιδια πλεον την εχω μηδενισει κ αυτη την διαδικασια αφου κανω τοσο συχνα φορματ.
Created: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2004, 3:30:26 μμ
:015:
sak δεν ξερω αν τα εχεις απο το 2004,εγω στο δικο μου αν κανω δεξι κλικ γραφει ιουλιος 2009 ομως εγω εκανα φορματ πριν 10 μερες...
Προσωπικα αναλογα...δε νομιζω να εχω πανω απο 4-5 μηνες...απο τα vista και μετα τα windows ειναι πιο σταθερα σε αποδοση γενικοτερα.Αν δεν αλλαζεις το hardware παιζεις με acronis και εισαι jet.
sakattack
27-01-2010, 14:59
απο τοτε τα εχω και εχω αλλαξει και 2 μητρικες και μεταβαση απο AGΡ σε PCI-E...
μια φορα μονο του αλλαξα τα φωτα με το Call of Duty WaW που δεν ξεκιναγε και ειχα διαλυσει DirectX και drivers κλπ και του αλλαξα τα φωτα και αναγκαστηκα να κανω επαναφορα ενα παλιοτερο image
(και τελικα εφταιγε οτι το μ@λ@κισμενο το WaW εβλεπε ως καρτα ηχου ενα modem που το ειχα κανει και off στο device manager...)
και μονο απο εκει εχασα καμποσα προγραμματα που ειχα εγκαταστησει. Που να εκανα και πληρες φορματ.
predator7
27-01-2010, 16:10
φωρτωνει κανονικα windows η το ανοιγεις πας κανεις τις δουλειες σου κ γυρνας μετα να παιξεις?
sakattack
27-01-2010, 16:18
χαχα γελασαμε, τον Spectrum μου θυμισες :033:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.