View Full Version : SHUT DOWN !!!!
grafistas
04-01-2005, 12:20
Γεια σας....
εχω WIN 2000 (P3, 700), και δεν μπορω να κανω "shutdown" το pc, δεν ακουει.....
ετσι αναγκαζομαι να το "δαχτυλιαζω"....
καμιά ιδέα ???????
thanks
Τί εννοείς "δακτυλιάζεις"; Reset ??
Τί SP έχεις στα 2000 ??? Δες στις ρυθμίσεις του BIOS του υπολογιστή σου αν έχεις απενεργοποιήσει εντελώς το Power Management.
Γεια σας....
καμιά ιδέα ???????
thanks
Το ίδιο πρόβλημα με τα XP που είναι ΜΟΝΟ προβλήματα
και με τα service pack τους που διαλύουν τα πάντα
Τα'χω πάρει λίγο ...... :003:
JimmyFox
04-01-2005, 13:28
Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος?
Κλείνει όλα τα services και μετά σου βγάζει μήνυμα να το κλείσεις ή δεν ακούει καν την εντολή shut down?
Eκτός του οτι είναι λίγο αυτοκτονικό να έχεις 2000 σε P3-700 είσαι σίγουρος οτι το BIOS της μητρικής σου είναι fully ACPI compliant?
...
Eκτός του οτι είναι λίγο αυτοκτονικό να έχεις 2000 σε P3-700 ...
Tι εννοείς; :confused:
Εγώ είχα win2000 σε Pentium I 200MHz MMX me 384MB RAM και ήταν μια χαρούλα. Το μόνο "πρόβλημα" ήταν ότι αργούσε να τα φορτώσει.
Δηλαδή ποια windows προτείνεις για παλιά μηχανήματα; 98; ΜΕ; :064:
JimmyFox
04-01-2005, 14:01
Tι εννοείς; :confused:
Εγώ είχα win2000 σε Pentium I 200MHz MMX me 384MB RAM και ήταν μια χαρούλα. Το μόνο "πρόβλημα" ήταν ότι αργούσε να τα φορτώσει.
Δηλαδή ποια windows προτείνεις για παλιά μηχανήματα; 98; ΜΕ; :064:
Windows 2000 σε P200MMX....
Kοίτα, μιλάμε να είναι το PC λειτουργικό. Όχι απλά να δείχνει το boot-screen των Windows.
Δουλειά μου είναι να στήνω PCάκια και δίκτυα. Έχω δει αρκετά ως τώρα. Ο Ρ200ΜΜΧ δε θα δούλευε. Εδώ ένα σύγχρονο antivirus δε μπορείς να τρέξεις στο μηχάνημα αυτό. Στη δουλειά είχαμε ΝΤ4.0 SP5 σε ΡΙΙΙ 450ΜΗz. Δεν πήγαινε βήμα.
Και ξέρεις γιατί δε μπορώ να δεχτώ τον Ρ200ΜΧ με Win2000 που μου λες? Πέρα από την ελλιπέστατη επεξεργαστική ισχυ..... Ο σκληρός. ΑΤΑ απλός (δηλαδή 16ΜΒ/s μέγιστη διαμεταγωγή. Άντε ΑΤΑ-33.) Ε δεν παίζουν σωστά τα Windows με τόσο αργούς σκληρούς.
Δε με πείθεις λοιπόν.
Σε αυτά τα PC? ΡΙΙΙ και κάτω? Φυσικά Win 98 SE που ήταν και πολύ σταθερά για την κλάση τους. Πολύ πιο σταθερά από Win98 και 95 και με πολύ καλή συμβατότητα. Και μόνο αν έχουν πολύ RAM σηκώνουν ικανοποιητικά Win2000-XP
Τα ΝΤ μόνο αν λειτουργούν σαν εξυπηρετητές έχουν νόημα σε τέτοια PC.
louis_gas
04-01-2005, 14:55
Γεια σας....
καμιά ιδέα ???????
thanks
τι εννοεις να το δαχτυλιαζεις?
και εγω εχω το ιδιο προβλημα στα xp οταν τα πρωτοεγκαταστω. μετα φτιαχνει απο μονο του. τις περισσοτερες φορεσ μου το κανει. παταω shutdown και δεν κανει τιποτα.
τι να σου πω.. εγω πατουσα αλλαγη χρηστη και μετα απο εκει πατουσα shutdown
...
Και ξέρεις γιατί δε μπορώ να δεχτώ τον Ρ200ΜΧ με Win2000 που μου λες? Πέρα από την ελλιπέστατη επεξεργαστική ισχυ..... Ο σκληρός. ΑΤΑ απλός (δηλαδή 16ΜΒ/s μέγιστη διαμεταγωγή. Άντε ΑΤΑ-33.) Ε δεν παίζουν σωστά τα Windows με τόσο αργούς σκληρούς.
Δε με πείθεις λοιπόν.
Σε αυτά τα PC? ΡΙΙΙ και κάτω? Φυσικά Win 98 SE που ήταν και πολύ σταθερά για την κλάση τους. Πολύ πιο σταθερά από Win98 και 95 και με πολύ καλή συμβατότητα. Και μόνο αν έχουν πολύ RAM σηκώνουν ικανοποιητικά Win2000-XP
...
Ξέχασα να πω ότι έχω βάλει έναν PCI controller για ΑΤΑ 100 και εκεί πάνω έναν 20 GB δίσκο...
Kαι μία κάρτα γραφικών Diamond Viper 550 PCI.
Eπιπλέον ο συγκεκριμένος παίρνει SDRAM και του έχω 384 GB.
+ το ότι έχει και δύο USB 1.0
Mια χαρούλα κάνεις απλές δουλειές εκεί. Ταινίες DVD βέβαια, δεν τις παίζει σώστά, ούτε μπορείς να δεις φωτογραφίες σαν άνθρωπος... Αλλά για ίντερνετ, office, mp3 κάνει.
grafistas
04-01-2005, 18:29
ναι, εχετε δικιο, να γινω πιο συγκεκριμενος.. :017:
κατ'αρχας συμφωνω με τον jimmyfox. τα 2000 ειναι λιγο βαρια για p3-700...
Εγω όμως αυτο το μηχανημα το εχω μονο για internet, οποτε δεν με ενδιαφερει να μπορει να σηκωνει βαριες εφαρμογες και να δουλευει και γρηγορα...
Τελος παντων, αυτο που εννοω ειναι ότι: όταν θελω να το κλεισω και κανω κανονικα shutdown, δεν κουνιεται φυλλο, δεν συγκινειται με τιποτα , ουτε και μετα απο μιση ωρα!!!!!
οποτε αναγκαστικα αναγκαζομαι να το "δαχτυλιαζω" (δηλαδη να το κλεινω με το κουμπι)...
το περιεργο ειναι οτι αυτο συμβαινει 2-3 ημερες τωρα, και παντα τοσο καιρο δουλευε κανονικα..
υποψιαζομαι ότι κατι κολλησα απο το "internet" και δημιουργηθηκε καποιο προβλημα....
thanks............... :114:
schumifer
04-01-2005, 21:26
Ίσως να μην σε απασχολεί αυτή την περίοδο φίλε γραφίστα αλλά αφού το έχεις μόνο για ίντερνετ γιατί δεν περνάς ένα λινουξάκι με μοζίλλα firefοχ πάνω για να τελειώνει η υποθεση.Τίποτα το πολύπλοκο και κανένας κίνδυνος.Ούτε αντιϊικά ,ούτε έξτρα πυρότουβλα και σφώς πιο άνετη χρήση
Η λύση στο προβλημάσου είναι απλή. Επειδή το σύστημα είναι λιγάκι παλιό τα Windows θεωρούν ότι δεν είναι acpm συμβατό και δεν κλείνουν αυτόματα όπως στα ΑΤ μηχανήματα αλλά σαν ΑΤΧ (Ρ200 ΜΜΧ πχ).
Η λύση είναι να επιλέξεις την επιλογή ACPM compatible αν θυμάμαι καλά είτε μέσα από το Power option είτε από το System perfomance.
grafistas
05-01-2005, 11:40
φιλε greek, καλα τα λες, αλλα οπως ειπα πριν λιγες ημερες και για τοσα χρονια εκλεινε κανονικα χωρις να επεμβω στο BIOS η αλλού...
αυτο ειναι το περιεργο...
Μήπως έκανες κάποιο Windows Update?
grafistas
05-01-2005, 14:20
εβαλα το servicepack1, αλλα δεν νομιζω οτι φταιει αυτο γιατι το εχω ξαναβαλει αρκετες φορες..
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.