PDA

View Full Version : Νέος σε MacBook

apotsi
25-03-2010, 01:23
Αυτη τη στιγμη σας γραφω μεσα απο ενα Macbook που μου χαρισε ενας φιλος. Αυτος ο φιλος λοιπον, το ειχε τιγκα στις εφαρμογες κτλ, κτλ... Και θελω να το καθαρισω και να ξεκινησω απο την αρχη. Πως το κανω αυτο;

Δυστυχως δεν μου εδωσε μαζι κανενα απο τα CD του, αλλα και να μου τα εδινε δεν ξεω καν πως να το εκανα.

Τι επιλογες εχω; Πρεπει να αγορασω με 30 ευρώ το Mac OS X Snow Leopard ? Και με αυτό μετά μπορώ να το κάνω επανεγκατάσταση από την αρχή;

Πως γίνεται απεγκατάσταση μιάς εφαρμογής στα Mac ???

Wizard!
25-03-2010, 01:52
Έχω την εντύπωση πως αν πας από το Finder > Go > Applications και απλά επιλέξεις κάποια, κάνεις δεξί κλικ και Move to Trash, τη σβήνει τελείως.

Γενικά, αν οι εφαρμογές δεν είναι αγορασμένες, ή αν δεν τις θέλεις, κάνε ένα format και τέλος. Νομίζω ότι τα 30€ είναι αστεία τιμή και δεν αξίζει να το σκέφτεσαι.

Chris Kaf
25-03-2010, 05:11
Για complete uninstall, app+files, ένα καλούτσικο πρόγραμμα (nonfree) είναι το Appzapper (http://www.appzapper.com/). Δοκίμασε το trial του και δες αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά που θέλεις. Αν σε βολέψει το αγοράζεις κιόλας. Αυτό το πρόγραμμα είναι ο,τι πλησιέστερο στο uninstall των Win, αφαιρεί την ίδια την εφαρμογή και αρχεία που δημιούργησε.

Για απλό uninstall (το οποίο μην το υποτιμάς, είναι υπερ-αρκετό) αρκεί να κάνεις drag&drop μια εφαρμογή από το φάκελο Applications στα trash, όπως σου είπε ο Wizard!

apotsi
25-03-2010, 11:50
Ωραία... Τώρα... Πώς βλέπω τα Specs του MacBook ? Βρήκα κάπου τον System Profiler που λέει τα παρακάτω:

Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro5,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2,53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 6 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1,07 GHz
Boot ROM Version: MBP51.007E.B05
SMC Version (system): 1.33f8
Serial Number (system): **********
Hardware UUID: **************
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

Τα αστεράκια είναι από εμένα...

Πόση εγγύηση έχει; Είναι global ή μόνο για Αμερική (που το είχε αγοράσει ο φίλος μου) ? Χρειάζεται κάποιο registration στην Apple ?

Wizard!
25-03-2010, 12:27
Θα πας εδώ (https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do) και θα σου πει τι ισχύει με την εγγύηση. Γενικά όμως, σε όλα τα προϊόντα, δεν ισχύει η εγγύηση σε άλλη χώρα, εκτός αν μιλάμε για χώρες ΕΕ.

apotsi
15-04-2010, 19:02
Ξέρει κανείς με ποιό πρόγραμμα στο Mac OSX Snow Leopard μπορώ να έχω την υπέροχη επιλογή "Extract Here" για zip και rar αρχεία ώστε να τα αποσυμπιέζει στο φάκελο που είμαι και όχι σε άλλο subfolder ???

dellman
15-04-2010, 19:32
stuffit

apotsi
15-04-2010, 19:34
σιγουρα το κάνει;

savvasss
11-12-2010, 22:57
macpar deluxe.με διαφορα το καλυτερο