View Full Version : Win 7 Raid ?
Καλησπέρα,
Βρήκα άλλο ενα raptor και είπα να τους κάνω raid 0. Εφτιαξα λοιπόν το array και έκανα restore το backup μου με το acronis. Το acronis το έβλεπε τους δίσκους ένα-ενα και σαν unallocated space . Μετά το restore φυσικά δε έκανε boot.
Μπήκα στην asus να βρώ raid drivers για την μητρική μου ( M3A78-T) για να έκανα ενα partition ntfs στο raid αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Να βάλω των vista και να κάνω φρέσκο install?
Τι μπορεί να φταίει;
varelasj
29-03-2010, 23:37
Το acronis μήπως έχει καμιά πιο καινούρια έκδοση ? Επίσης κάνε μια δοκιμή και με Ghost δεν έχεις να χάσεις τπτ. Κάτι ακόμα μήπως έτυχε να κρατήσεις και backup με των windows το utility ?
Εχω την τελευταία έκδοση του acronis και δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ το utility των win. Μα ειναι δυνατον να μην εχουν raid drivers για win 7?
varelasj
29-03-2010, 23:52
Αν ξεκινήσεις και καλά φρέσκο installation το array μέσα από το setup των win7 το βλέπεις κανονικά ? (Χωρίς να περάσεις drivers σε πρώτη φάση)
varelasj
30-03-2010, 02:07
Σηκώνοντας vista drivers που αναγράφεις στο 1ο post το array το βλέπεις ?
Αυτο θα το δοκιμάσω το βράδυ
Βασικά πως θα σηκώσω vista drivers εφόσον θέλω να περάσω την υπάρχουσα εγκατάσταση;;;;;
Είδα οτι υπάρχει ένα plus pack http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/plus-pack.html
Μήπως αυτό ειναι που χρειάζομαι;
φανταζομαι και οι 5 εσωτερικες sata θυρες ειναι του SB750?
αν φανταζομαι σωστα χρειαζεσαι εναν απλο sata controller, διαφορετικα το κανεις με τον δευτερο (εαν εχει) της μητρικης σου.
η διαδικασια ειναι η εξης.
1. βαζεις τον controller στον υπολογιστη
2. φορτωνεις τον οδηγο του
3. βαζεις τον ραπτορα πανω στον controller και μπουταρεις.
4. αφου μπουταρει σωστα, επανεκκινηση και γυριζεις το SB750 σε raid mode.
5. φορτωνεις τους οδηγους του SB750 raid.
6. παιρνεις image
7. βαζεις τους 2 ραπτορες πανω στο SB750 και φτιαχνεις το raid.
8. ριχνεις το image.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.