PDA

View Full Version : Windows image to DVD(s) How to?

subneo
05-01-2005, 14:44
Πως μπορώ να φτιάξω ένα DVD (η δυο) με ότι έχω στο πρώτο partition του σκληρού?
Έχω στήσει δηλαδή τα windows\office και βασικά προγράμματα και θέλω να φτιάξω ένα image ώστε αν έχω κάποιο πρόβλημα να μπορώ άνετα να κάνω φόρμα και με το\τα DVD να τον ξαναφέρω στην κατάσταση που είναι τώρα…
Please.. πείτε μου ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω και τι να κάνω step by step…
Αν απαντήσει κάποιος πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμος οδηγός για πολλούς… Ίσως θα έπρεπε να γίνει και sticky…

schumifer
05-01-2005, 14:51
Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις ένα πλήρες αντίγραφο των περιεχομένων του διαμερίσματος που σε ενδιαφέρει από λίνουξ και να το γράψεις σε 1 DVD .Σε περίπτωση σφάλματος σβήνεις τα περιεχόμενα του διαμερίσματος και κάνεις αντιγραφή

05-01-2005, 16:45
Μπορεις να χρησιμοποιησεις το norton ghost και να κανεις backup σε dvd το partition. Κανει και καλη συμπιεση κιολας (αν βεβαια εχεις το norton ghost).

CaptainMorgan
05-01-2005, 17:41
Acronis True Image 8..........

bourlas
05-01-2005, 18:00
1)αcronis true image
2) ghοst
οποιο και αν χρησιμοποιησεις ειναι πολυ καλα και τα δυο

Prokopas
05-01-2005, 18:06
Για αυτόματη επαναφορά και όχι απλό back-up πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα.
Προσωπικά προτιμώ το acronis τρθε image γιατί με το ghost είχα κάποια προβλήματα

sa1901
05-01-2005, 22:32
...
Please.. πείτε μου ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω και τι να κάνω step by step…
Αν απαντήσει κάποιος πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμος οδηγός για πολλούς… Ίσως θα έπρεπε να γίνει και sticky…
Πείτε και πως ακριβώς γίνεται, βρε παιδιά... Να ξεστραβωθούμε και μεις... :039:

subneo
05-01-2005, 22:51
Ωραία… παθαίνουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα τα windows και πρέπει να κάνω φορματ…
Αν έχω κάνει κάτι με ένα από αυτά τα προγράμματα μπορώ να κάνω φορματ και με το\τα DVD να έχω πάλι το σύστημα μου τέλειο όπως είναι τώρα?
Υπάρχει όριο η μπορεί να γίνει σε περισσότερα από 1 DVD?
Please…πείτε μου κάποιος τι πρέπει να κάνω με ένα από τα 2 προγράμματα… Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και δεν θέλω να κάνω μ@λ@κιες
Θέλω να το κάνω ακριβώς όπως το έχει κάνει κάποιος από εσάς ώστε αν κάποτε έχω πρόβλημα να είμαι σίγουρος ότι αυτά που έχω φτιάξει είναι αυτό που ήθελα…
Windows δηλαδή… μαζί με office..drivers…dvd shrink…3dmark03…panda και γενικά ότι έχω τώρα στο partition και δουλεύουν άψογα…
Thank you all…

Morph
06-01-2005, 01:54
Υπάρχουν 2 τρόποι:
ΤΑ προγράμματα αυτά δημιουργούν boot δικέτες (ghost) ή CD (true image server). με αυτό εκκινείς τον υπολογιστή και κρατάς image σε άλλο Partition του σκληρού, με κάποια σημπ'ιεση. Το ghost σπάει το αρχείο αυτόματα όταν φτάσει τα 2gb π.χ. mybackup001.gho, mybackup002.gho κλπ.

Το acronis πρέπει να το ρυθμίσεις, σε ένα από τα παράθυρα που βγάζει σε ρωτά αν θέλεις να το σπάσεις σε πολλά αρχεία. Ορισε μέγεθος τα 2000ΜΒ.

Αφού φτιάξει το image κάνε ένα integrity check. Μετά reboot σε windows και φτιάχνεις τα DVD. προσοχή τα αρχεία να είναι όι μεγαλύτερα από 2gb και βάζεις 2 σε κάθε dvd. από αυτά που λές, νομίζω δεν θα χρειαστεί 2ο dvd, αλλά και να χρειαστεί δεν είναι πρόβλημα.

Αν, ω μη γένοιτω:P, παθει κάτι το pc. Βάζεις το boot disk του προγράμματος, (ghost h' true image, όποιο χρησιμοποίησηες) και επιλέγεις restore image. Βάζεις τα dvd και η διαδικασία γίνεται όμορφα και απλά (ελπίζουμε). Προσοχή να ΜΗΝ πάρεις image από το partition τvν windows ενώ τρέχουν τα windows. να χρισημοποιήσεις τις boot disks για να πάρεις το image.

O δεύτερος τρόπος είναι να κρατήσεις Image κατευθείαν σε dvd, αν χρησιμοποιήσεις το ghost, οπου φτιάχνεις boot disks γι αυτό το σκοπό (αυτόματη διαδικασία). Αντί για κάποιο partition, επιλέγεις το dvd. Εγώ δεν την προτιμώ αυτή τη διαδικασία, αλλά γίνεται.

06-01-2005, 02:49
Βασικα ειναι σχετικα απλο (μιλωντας για το norton που εχω χρησιμοποιησει). Εγω εχω δοκιμασει και τα 2 (και απο σκληρο και απο dvd) και μπορω να σου πω οτι αν φτιαξεις dvd με το ghost, τοτε δεν χρειαζεσαι να φτιαξεις και boot disk (1 θελει - εχω το ghost 2003), το cd/dvd φτιαχνεται αυτοματα να bootarei και να μπορεις να κανεις restore. Για το ghost πας στο backup, διαλεγεις τι θελεις να κανεις backup, που θες να το κανεις (σκληρο/cd/dvd) και μετα σου λεει να κανεις reboot για να κανει το image (αμα το κανεις σε cd/dvd το φτιαχνει αμεσως δεν χρειαζεται τπτ αλλο) και τελειωσες. Δηλαδη η ολη διαδικασια ειναι καπως ετσι : click->next->next->..n φορες..-> reboot και μετα περιμενεις.

subneo
06-01-2005, 02:49
Σε ευχαριστώ φίλε… ήσουν αρκετά κατατοπιστικός…
Υποθέτω λες να μην πάρουμε image από τα windows που τρέχουν για ίσως βγουν κάποια σφάλματα?
Είδα στο πρόγραμμα πως λέει ότι γίνεται κι αυτό αλλά για να λες εσύ να μην το κάνουμε μάλλον κάτι θα ξέρεις…
Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω το image με τον τρόπο που λες και θα κάνω post τα αποτελέσματα…

ΥΓ Πιστεύω να μην υπάρχει πρόβλημα που θέλω να κάνω image 1 partition και όχι όλο το σκληρό?