View Full Version : To φίλτρο κάνει και για ISDN ???
Ρε παιδιά..μου ήρθε σήμερα το JetSpeed 520 που είχα παραγγείλει από τον ΟΤΕ για την καινούρια μου ADSL σύνδεση (που δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα). Χρησιμοποίησα λοιπόν το ένα φίλτρο που είχε στη συσκευασία για να συνδέσω το ISDN splitter με το NetMod (έχω ISDN..). Και τα τηλέφωνα λειτουργούν περίφημα ! Μήπως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω για την σύνδεση το φίλτρο (αφού αυτό είναι για PSTN) και να βάλω ένα "κοινό" καλώδιο RJ-11 ? Τί διαφορά έχει ?
Απ' όσο ξέρω και έχω και στο σπίτι μου, μόνο το splitter αρκεί.
apostolt
11-01-2005, 15:12
Για isdn θελεις μονο το splitter.Αυτο συνδεεις με το netmod και απο το netmod εχεις τις τηλεφωνικες συσκευες σου.Το μικροφιλτρο ειναι μονο για pstn και το βαζεις σε καθε μπριζακι που εχεις στο σπιτι σου για να κανεις τερματισμο της γραμμης.
Η διαφορά είναι η εξής...
Έχοντας ΙΣΔΝ γραμμή , σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού υπάρχει ΙΣΔΝ το οποίο σημαίνει ότι για να δουλεψουν σε όλες έπρεπε να είχες από ένα νετμοντ σε κάθε μπρίζα και να δουλευουν παράλληλα.Εκτός και αν έχεις αποσυνδέσει την γραμμή από το υπόλοιπο σπίτι και τα έχεις ενώσει παράλληλα με μια έξοδο από το νετμοντ.
Βάζοντας λοιπόν DSL αν είσαι στην πρώτη περίπτωση , πρέπει να ειχες και ένα splitter σε κάθε μπρίζα που θα είχες netmod ή dsl.Παίζει η περίπτωση να βάλεις αλλού το νετμοδ με σπλίτερ και αλλού την dsl με άλλο σπλιττερ για τον υπολογιστη.Στην 2η περίπτωση απλά μόνο ένα σπλίττερ στην παροχή μπροστά από το νετμοντ και το υπόλοιπό σπίτι έχει κανονικά τηλέφωνα (αλλά όχι dsl σε κάθε μπρίζα).
Αν είχες μόνο πστν και dsl απλά σε κάθε μπρίζα που θα ήθελες τηλέφωνο έπρεπε να είχε και από ένα φίλτρο ώστε να διαχωρίζει τηλέφωνο από dsl.Κάτι ανάλογο με την πρώτη περίπτωση στην ΙΣΔΝ όπου το νετμοντ μετατρέπει την συχνοτητα σε 2 γραμμές τηλεφώνου....
Οκ δεν χρειάζεται..πειράζει όμως που εγώ χρησιμοποιώ αυτό το καλώδιο (το φίλτρο) αντί ένα κοινό RJ-11 για να συνδέσω το splitter με το Netmod ?
Όχι , απλά το rj45 κάνει καλύτερη επαφή....
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.