View Full Version : Pagefile
Eιναι ασφαλες να σβησω το pagefile.sys απο τον C αφοτου ορισω την εικονικη μνημη στο 0?
Eιναι ασφαλες να σβησω το pagefile.sys απο τον C αφοτου ορισω την εικονικη μνημη στο 0?
Θα απενεργοποιήσεις τη χρήση του page file χωρίς να σβήσεις το αρχείο (θα σβηστεί μόνο του μετά την απενεργοποίηση).
Αυτή τη διαδικασία θα σου την πρότεινα εφ΄όσον έχεις πάνω από 4GB μνήμη.
Αν όχι, μπορείς να το ορίσεις σε έναν 2ο δίσκο.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ (http://support.microsoft.com/kb/2267427).
Για να κανω αυτη την ερωτηση σημαινει οτι το pagefile ΔΕΝ σβηστηκε μονο του:079:
Ειναι ασφαλες να το σβησω χειροκινητα? Ειναι κριμα να χαραμιζονται 8GB.
Σίγουρα το όρισες; στο λέω γιατί την έχω πατήσει!!! Πρέπει να πατήσεις πρώτα το κουμπί Set (αφού την ορίσεις για το συγκεκριμένο δίσκο) και μετά το ΟΚ... Μαγικά της Μ$...
Nαι φιλε, αφου μου λεει 0...
Μηπως προκειται για bug των 7? Μπορεις να δοκιμασεις κι εσυ: Μηδενισε την εικονικη μνημη και μετα ανοιξε τον C εχοντας προσωρινα ξετικαρει το "Αποκρυψη προστατευμενων αρχειων λειτουργικου συστηματος" απο τον Πινακα Ελεγχου-Επιλογες Φακελων-Προβολη.
Μηπως βλεπεις να υπαρχει το pagefile.sys με το μεγεθος που το ειχες ορισμενο πριν το μηδενισεις?
sakattack
30-06-2011, 23:51
κι εμενα εχει τυχει να μεινει. σβηστο, τι φοβασαι?
αφου δεν το χρησιμοποιει πλεον ο υπολογιστης.
Αν το χρησιμοποιουσε δεν θα σε αφηνε να το σβησεις.
και ακομα κι αν πας να σβησεις το pagefile μιας αλλης εγκαταστασης win που εχεις σε αλλο partition (δηλ οχι εκεινη απο την οποια μπουταρες) παλι κακο δεν κανεις, θα ξαναφτιαξουν νεο εκεινα τα win οταν μπουταρουν.
Στο μεταξυ ειχα κανει ενα αλλο κολπακι, ορισα 16ΜΒ(ειναι το κατωτερο επιτρεπτο οριο) οποτε το pagefile.sys εγινε 16ΜΒ, αλλα αφου μου λες οτι δεν υπαρχει προβλημα θα το σβησω πληρως.
Εχω μνημη 8GB και μου ειπαν οτι καλυτερα να το μηδενισω ωστε να μην καταπονειται ο ssd δισκος.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.