View Full Version : πώς θα κάνω VM τα ΧΡ που ήδη έχω, μέσα στα win7 ?
sakattack
27-11-2011, 19:45
Εχω ενα PC με πολλους δισκους.
Σε εναν απο αυτους εχω τα XP Pro 32bit και σε εναν αλλον τα win7 ultimate 64bit.
και τα 2 εχουν εγκατασταθει αυτονομα στον δικο του δισκο το καθενα, δηλ δεν υπαρχει dual boot κλπ, για να επιλεξω ποιο θα bootαρω απλως επιλεγω το boot menu της μητρικης(F12) και επιλεγω τον αντιστοιχο δισκο.
οι εγκαταστασεις ειναι ξεχωριστες, αλλα ολοι οι αλλοι δισκοι ειναι κοινοι, εχω κανει και move το ΜyDocuments (και τα Favorites, και τα mail του Outlook Εxpress κλπ κλπ) και απο τα 2 λειτουργικα σε κοινο folder σε αλλο δισκο.
Aυτο που θελω ειναι να κανω τα XP που ηδη εχω, σε ενα virtual machine που θα τρεχει μεσα απο τα win7,
ετσι ωστε να ξεκιναω παντα τα win7 και οποτε χρειαζομαι κατι απο τα ΧΡ να το κανω απο το VM, να μην ανοιγοκλεινω αλλο το PC
το κακο ειναι οτι δεν εχω καθολου εμπειρια με VM, και παροτι δεν θεωρω τον εαυτο μου ασχετο με τα PC, στο θεμα αυτο δυσκολευομαι πολυ και οτι πηγα να διαβασω στο νετ πιο πολυ με μπερδεψε παρα βοηθησε.
μου ειχε πει ο Linos80 να κατεβασω το VMware (και VMplayer ή καπως ετσι)
προσπαθησα να το τρεξω μεσα απο τα ΧΡ, και να κανω VM το partition των ΧΡ, αλλα εβγαλε αμεσως FAIL (στο 1%) και σταματησε.
Θα ηθελα αν μπορει να μου πει καποιος πολυ συγκεκριμενα τι να κανω και με ποιο προγραμμα ωστε να το πετυχω.
οπως ειπα θελω να κανω VM μονο το partition που εχει τα XP και τιποτα αλλο
να bootαρω τα 7, να ανοιγω τo ΧΡ VM, αλλα μετα απο εκει μεσα να εχω φυσικη προσβαση στους αλλους δισκους του PC , οπως και στο ΜyDocuments & Favorites (που ειναι σε εναν απο αυτους τους αλλους δισκους)
οποια βοηθεια ευπροσδεκτη.
Γίνεται; Το έχεις ψάξει και έχεις δει ότι γίνεται;
Δεν το έχω ψάξει προσωπικά, δεν έχω δει και το ενσωματωμένο των 7 ή του vmware τι λέει, αλλά μια ιδέα θα ήταν:
να δημιουργήσω αρχικά ένα virtual machine στο virtualbox με το οποίο ασχολούμαι, με έναν αρκετά μεγάλο virtual δίσκο ώστε να χωράει το τωρινό XP partition.
Μετά θα τράβαγα ένα image στα ΧΡ π.χ. με το Acronis True Image
Μετά στο virtualbox θα δοκίμαζα με το boot cd του Acronis True Image να περάσω το image των ΧΡ στον εικονικό δίσκο που έχω φτιάξει στο virtualbox (μόλις μου έδωσες μια ιδέα που ποτέ δεν είχα σκεφτεί πριν - thank you).
Το πρόβλημα ακόμα και αν μπορεί να γίνει το παραπάνω είναι πως θα αντιδράσουν τα XP. Το hardware που εξομοιώνει π.χ. το virtualbox είναι συγκεκριμένο και τα ΧΡ δεν λατρεύουν πάντα τις μεγάλες αλλαγές. Μπορεί, ή μάλλον το πιθανότερο, η παραπάνω διαδικασία να προχωρήσει και στο πρώτο boot του εικονικού OS να φας μπλε οθόνες. Τώρα αν αυτό μπορεί να το διορθώσεις με το CD των Windows, αν μπορείς να κάνεις repair τα windows στο εικονικό πλέον δίσκο δεν ξέρω διότι ποτέ δεν είχα επιτυχίες με το repair του CD των windows XP (πιθανόν διότι ποτέ δεν έκανα σωστά την διαδικασία!)
Αυτό είναι που θέλεις να κάνεις.
Physical-to-Virtual (http://www.google.gr/search?q=physical+to+vitual&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#hl=el&client=firefox-a&hs=N06&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X&ei=ypzSTsqfKdPT4QTgvpAl&ved=0CBcQvwUoAQ&q=physical+to+virtual&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=1b7a3f94e10b1280&biw=1120&bih=561)
Ο τρόπος που το είχα κάνει εγώ παλιά, είναι με το Acronis. Έφτιαξα image του δίσκου μου και μετά το έκανα restore με το Universal Restore σε ένα Virtual PC.
Πλέον υπάρχουν πολλά εργαλεία.
DarthMoul
27-11-2011, 23:57
Φυσικά και γίνεται ακόμα και για λειτουργικά που δεν υποστηρίζει ο converter του vmware.
Εγώ το έκανα πρόσφατα σε έναν παλιό sco openserver 5.0.7, μηχανή του 2004, που είχαν χαθεί οι άδειες χρήσης και ήταν αδύνατον να κάνω νέα εγκατάσταση σε physical. Η διαδικασία είναι η εξής:
1. Μπουτάρεις με system rescue cd.
2. Κάνεις mount έναν nfs ή samba share που έχεις κάνει σε κάποια άλλη μηχανή στο δίκτυο σου.
3. Με την εντολή dd (http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl1_dd.htm) του Linux παίρνεις ένα image του physical δίσκου στο nfs. Μπορείς να κάνεις και on-the-fly compression με gzip γιατί αν είναι μεγάλο image θα περιμένεις ώρες και ώρες. Μόλις τελειώσεις με αυτό κλείνεις το bare iron, δεν θα το χρειαστείς πλέον.
4. Φτιάχνεις μία linux virtual machine. Δημιουργείς έναν δεύτερο virtual δίσκο με μέγεθος ίσο με το image που πήρες από το physical. Πάλι με dd αποκαθιστάς τα περιεχόμενα του image στον virtual δίσκο.
5. Δημιουργείς το τελικό σου virtual machine. Δεν δημιουργείς νέο δίσκο αλλά δηλώνεις τον virtual που δημιούργησες στο βήμα 4 και μπουτάρεις.
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Το έχω κάνει με Novell του 1998.
sakattack
28-11-2011, 01:19
οπως ειπα δεν εχω καθολου εμπειρια πως δουλευουν αυτα.
αυτα που λεει ο darthmoul ειναι εντελως κινεζικα για μενα.
θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου πει βημα-βημα, απλα και κατανοητα, και αποκλειστικα για τα windows που ειπα.
και να ξαναπω οτι μιλαω για το ιδιο μηχανημα. δεν υπαρχει καμμια αλλαγη hardware. απλα θελω να τρεχω τα XP virtual μεσα απο τα 7 και να μην κανω restart για αλλαγη λειτουργικου.
οποτε δεν τιθεται πουθενα θεμα διαφορετικου hardware.
Αυτό είναι που θέλεις να κάνεις.
Physical-to-Virtual (http://www.google.gr/search?q=physical+to+vitual&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#hl=el&client=firefox-a&hs=N06&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X&ei=ypzSTsqfKdPT4QTgvpAl&ved=0CBcQvwUoAQ&q=physical+to+virtual&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=1b7a3f94e10b1280&biw=1120&bih=561)
Ο τρόπος που το είχα κάνει εγώ παλιά, είναι με το Acronis. Έφτιαξα image του δίσκου μου και μετά το έκανα restore με το Universal Restore σε ένα Virtual PC.
Πλέον υπάρχουν πολλά εργαλεία.
και παλι, χρειαζομαι πιο συγκεκριμενες οδηγιες για το πως ακριβως προτεινεις να γινει.
παιρνω image απο το XΡ partition και μετα στα 7 τρεχω ενα προγραμμα (ποιο) που αυτο το image το κανει virtual PC?
Εγω αυτο που προσπαθησα να κανω ειναι με το VMware.
υποτιθεται οτι θα ηταν πολυ απλο, συμφωνα με αυτες τις οδηγιες. (http://www.techrepublic.com/blog/window-on-windows/move-your-windows-xp-installation-into-windows-7-with-vmware/2649)
κατεβασα το VMconverter για να το τρεξω στα ΧΡ να μου ετοιμασει το συστημα που τρεχει εκεινη την ωρα,
και μετα θα ετρεχα το VMplayer στα 7 οπου θα μου εκανε virtual τα ΧΡ μου.
το θεμα ειναι οτι με του που βαζω τον VMconverter να τρεξει για να ετοιμασει τα ΧΡ, σταματαει αμεσως με ενα συγκεκριμενο μηνυμα λαθους
FAILED: Unable to create a VSS snapshot of the source volume(s). Error code:
2147754776 (0x80042318).
Έχεις κάνει κανέναν έλεγχο λαθών στο δίσκο σου;
chkdsk c: /f/r/v/x
Yes στην ερώτηση και restart.
και να ξαναπω οτι μιλαω για το ιδιο μηχανημα. δεν υπαρχει καμμια αλλαγη hardware.
Και ξαναλέω απλά για να μην νομίσεις ότι δεν διάβασα τι έγραψες. Το virtualbox τουλάχιστον, υποθέτω και τα άλλα αντίστοιχα προγράμματα, εξομοιώνουν συγκεκριμένο hardware, δεν βλέπουν το hardware που έχει το PC σου. Αν π.χ. περιμένεις να χρησιμοποιήσεις την PCI κάρτα TV (λέμε τώρα) στο Virtual OS απλά το ξεχνάς.
Σάκη... λοιπόν. Η διαδικασία που λέω παραπάνω είναι η εξής:
Χρειαζόμαστε τα προγράμματα Acronis Backup & Recovery 11 Workstation με το Universal Restore (και η έκδοση server να είναι, δεν μας πειράζει), και το VMWare Workstation.
1. Παίρνουμε image με το Acronis το partition των XP.
2. Κάνουμε restore το image σε Virtual Machine (VMWare).
3. Φτιάχνουμε ένα Virtual PC μέσα από το VMWare και χρησιμοποιούμε σαν δίσκο το αρχείο που μας έφτιαξε το Acronis restore.
4. Τελείωσες.
schumifer
30-11-2011, 16:02
Και ξαναλέω απλά για να μην νομίσεις ότι δεν διάβασα τι έγραψες. Το virtualbox τουλάχιστον, υποθέτω και τα άλλα αντίστοιχα προγράμματα, εξομοιώνουν συγκεκριμένο hardware, δεν βλέπουν το hardware που έχει το PC σου. Αν π.χ. περιμένεις να χρησιμοποιήσεις την PCI κάρτα TV (λέμε τώρα) στο Virtual OS απλά το ξεχνάς.
True that
backgroundman
01-12-2011, 09:08
Καλησπέρα,
υποψιάζομαι οτι θα πρέπει πριν πάρεις image των windows να περάσεις
τους drivers απο το VM που θα χρησιμοποιήσεις για να μπορούν τουλάχιστον
να βρουν τα windows τον IDE/SATA controller driver του VM, για να
μπορέσουν να bootάρουν.
Χρειαζόμαστε τα προγράμματα Acronis Backup & Recovery 11 Workstation με το Universal Restore (και η έκδοση server να είναι, δεν μας πειράζει), και το VMWare Workstation.
3. Φτιάχνουμε ένα Virtual PC μέσα από το VMWare και χρησιμοποιούμε σαν δίσκο το αρχείο που μας έφτιαξε το Acronis restore.
4. Τελείωσες.
Δεν χρειάζεται driver αν επιλέξει IDE controller.
Το βήμα 2 γίνεται μέσα από το Acronis Backup & Restore. Οπότε το κάνει το acronis από μόνο του. Δεν χρειάζεται καμιά προσθήκη driver. Απλά αφού έχει φτιάξει και σηκώσει στο τέλος το Virtual PC, κάνει εγκατάσταση τα VMWare Tools που έχουν driver & utilities.
sakattack
02-12-2011, 01:57
4. Τελείωσες.
ευχαριστω.
ειμαι ακομα στην αρχη.
Δεν βρηκα το 11, βρηκα το 10 και δοκιμαζω αυτο.
Ειναι η πρωτη φορα που τρεχω το acronis, οποτε δεν ξερω πως δουλευει.
Το εγκατεστησα στα ΧΡ και του ειπα να κανει backup το C: και αυτο ξεκινησε επιτοπου να το κανει!
εγω νομιζα οτι θα εκανε κανενα reboot.
γινεται ετσι σωστα το image?
Ναι, μιά χαρά γίνεται και έτσι. Απλά εμένα το offline μου αρέσει καλύτερα και το κάνω από boot cd το image.
sakattack
03-12-2011, 01:38
κατι κανω λαθος.
μου δημιουργησε ενα μεγαλο αρχειο "Archive(1).TIB" και ενα folder ".meta" με ενα μικρο αρχειο μεσα.
Αυτο επρεπε να γινει?
και αν ναι, δεν βρισκω πως μετα κανω "restore το image σε Virtual Machine (VMWare)"
Σωστός μέχρι το image. Τώρα κάνεις restore, και θα σε ρωτήσει που θα κάνει restore. Εκεί έχει κάπου παρακάτω επιλογή για Virtual Machine.
sakattack
03-12-2011, 16:47
ωραια, το διαλεγω αυτο και καταληγει να μου λεει σε ποιο δισκο και μου αναφερει ολοκληρο το δισκο και φοβαμαι μην μου κανει διαμορφωση στο δισκο και σβησει οτι αλλο εχει εκει.
Μήπως η έκδοση που έχεις δεν υποστηρίζει virtual machine? Το Home ver.11 που έχω original π.χ. δεν μου δίνει επιλογή για virtual machine.
Ούτε όλες οι εκδόσεις του Acronis Backup & Recovery™ 11 δίνουν αυτή την δυνατότητα
http://www.acronis.com/backup-recovery/#compare
ωραια, το διαλεγω αυτο και καταληγει να μου λεει σε ποιο δισκο και μου αναφερει ολοκληρο το δισκο και φοβαμαι μην μου κανει διαμορφωση στο δισκο και σβησει οτι αλλο εχει εκει.μπορείς να βάλεις ένα screenshot ?
sakattack
04-12-2011, 00:33
τελικα το λαθος που εκανα ηταν το εξης:
μου εδειχνε να ορισω τον virtual disk και ξεκινουσε απο τα 931GB που ηταν το max του δισκου που του ελεγα να κανει αποθηκευση το virtual πραγμα, αλλα δεν ειχα δει οτι μπορουσα αυτο να το αλλαξω.
το αλλαξα λοιπον στα 120GB και τωρα φτιαχνει το νεα αρχεια (.vmx και .vmdk)
Aρα μετα θα παω στα win7 και θα ανοιξω το vmware player και θα του πω να κανει νεο virtual pc με αυτα τα αρχεια, ετσι?
Ωραίος. Χαίρομαι που έβγαλες άκρη...
Δεν ξέρω αν το player μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Αν ναι, τότε αυτό θα κάνεις. Αν όχι, θα πρέπει να βάλεις το VMWare Workstation.
sakattack
04-12-2011, 19:55
λοιπον, κατ΄αρχην ενα μεγαλο ευχαριστω. :023:
μολις εχω ανοιγμενο στα 7 το VMware player και μου τρεχει τα ΧΡ στο παραθυρο του.
αλλα ακομα ειμαι πολυ στην αρχη.
τρεχει αργα, με κολληματα, δεν αναγνωρισε τον vga driver, δεν βλεπει τους αλλους δισκους του υπολογιστη, μου κολλησε το display properties και το Device manager.
εχω δρομο μπροστα μου, αλλα τουλαχιστον εκανα την πολυ σημαντικη αρχη.
ευχαριστω και παλι.
οποιος εχει να δωσει συμβουλες, ευπροσδεκτος.
Με το Player δεν έχω παίξει καθόλου. Γιατί δεν δοκιμάζεις με το VMWare Workstation ? Μόλις περάσεις και τα VMware Tools, αυτά βάζουν όλους τους απαραίτητους drivers και όλα θα πηγαίνουν μιά χαρά.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.