View Full Version : ADSL - Ποια εταιρία να προτιμήσω?
forwardS
03-08-2004, 20:24
Καταρχάς γεια χαρά σε όλους.
Είπα και εγώ να περάσω από τη dial-up σύνδεσή μου σε adsl μια και ο λογαριασμός που πληρώνω ανα δίμηνο μόνο για ιντερνετ ξεπερνά τα 100Ε :097: :003: :003:
Έλεγα αρχικά να πάω για την 256αρα από Vivodi ώστε να μου βγει φθηνότερα, αλλα δυστυχώς δεν καλύπτομαι από το δίκτυο της Vivodi στην περιοχή μου, οπότε όπως μου εξήγησε ο πωλητής στο 13880 αναγκαστηκά θα πρέπει να τραβήξω γραμμή 384 από τον ΟΤΕ με τελική τιμή 48,90+ΦΠΑ=58Ε για όλο το πακέτο το μήνα περίπου. Το ερώτημα είναι να προτιμήσω τη Vivodi ή έχετε να μου προτείνετε και κάποια άλλη εταιρία? Παίζει γενικά τίποτα με 50Ε ή και λιγότερο τελική?
Vivo all the way up ;)
Eιναι κ πολυ εξυπηρετικοι κ μπορει να καλυφθει η περιοχη σου καποια στιγμη απο αυτην κ να πας κ σε 256 που θες ;)
Εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις και αλλες προδφορες αλλων εταιρειων εκτος της vivodi, γιατι ναι μεν ειναι πολυ καλη(και το νεο το VoDSL που εχει λανσαρει ως δοκιμαστικο τωρα στο δικτυο της ακουγεται σουπερ), αλλα οταν δεν εχει το δικο της δικτυο περιοριζεται πολυ και ισως μια αλλη εταιρεια να σε συμφερει περισσοτερο (Εχω ακουσει καλα λογια και για τις προσφορες της Ηοl). Θα σου προτεινα να ριξεις και μια ματια και να κανεις καμμια ερωτηση και στο http://www.adslgr.com/forum/
Καλημέρα και καλώς σας ξαναβρήκα.
Η Vivodi έχει δικό της δίκτυο (δε χρειάζεται να σκάψει για καλώδια για να θεωρηθεί ότι έχει δίκτυο). Αλλιώς δε θα μπορούσε να δώσει δικό της ADSL ούτε Voice over DSL.
Η HOL αν θυμάμαι καλά συνεργάζεται και με ΟΤΕ και με Vivodi.
Πάντως να ξέρετε ότι με VoDSL που έχω βάλει πληρώνω για 256/128 σύνδεση και 2 νούμερα τηλεφώνου που μου δίνουν 55 Ευρώ κάθε μήνα (τα πάγια δηλαδή). Από κει και πέρα είναι όσο μιλήσεις θα πληρώσεις αλλά με την τελευταία τους προσφορά όλα τα αστικά και υπεραστικά θα είναι τσάμπα μέχρι τον Οκτώβρη. Μετά το τέλος της προσφοράς θα ισχύει 150 λεπτά δωρεάν το μήνα (αστικές και υπεραστικές).
Και επειδή δε μιλώ και πολύ στο τηλέφωνο με βλέπω να πληρώνω για φωνή και internet μόνο τα πάγια, εκεί που κάποτε έδινα 150 Ευρώ για dialup και άλλα 50-60 για ΟΤΕ.
Παιδιά τσεκάρετε την περίπτωση γιατί λέει πολύ.
(Αν θέλετε πάντως να παίζετε online παιχνίδια ξεχάστε τη Vivodi γιατί οι συνδέσεις της κάνουν το γύρο του κόσμου και κατά συνέπεια τα pings είναι χάλι).
forwardS
05-08-2004, 09:30
πάντως με τον OTE που επικοινώνησα μου είπανε ότι δεν υπάρχουνε διαθέσιμες πόρτες στην περιοχή μου και ότι θα πρέπει να ξαναεπικοινωνήσω από Σεπτέμβρη για να μου πουν τι αριθμό προτεραιότητας έχω... Με λίγα λόγια δεν έχουν ιδέα πότε θα μπορέσει να υπάρξει ADSL πρόσβαση...
Α ρε Ελλάδα αθάνατη... και είμαι και κέντρο Αθήνα :013:
:068::072: :021:
GoriLLakoS
05-08-2004, 12:22
Ρε παιδια εγω εχω συνδεση isdn...ηταν συνολο 12 μηνες κ 4 ακομα δωρο...τωρα εχω ακομα 1 χρονο αλλα ο λογαριασμος του τηλεφωνου ερχεται περι τα 200 με 220 ευρα μιας κ μπαινει ολη η οικογενεια στο ιντερνετ(4 ατομα,πανω απο 12ωρες την ημερα online).....αμα παω στην hol κ ζητησω απο isdn να την κανουν dsl λετε να μπορουν κ να πληρωσω μονο την διαφορα...αφου ειχαμε δωσει μια 300αρα για την isdn η θα πρεπει να πληρωσουμε την dsl απο την αρχη???Επισης με 384/128 θα πληρωνω μονο παγιο 50 ευρω το μηνα κ θα ειμαι οκ....η πληρωνεις κ τις ωρες που εισαι μεσα???Το πρωτο παγιο,συνδεσεις,router κ ιστοριες την πρωτη φορα ποσο πανε περιπου???
Ρε παιδια εγω εχω συνδεση isdn...ηταν συνολο 12 μηνες κ 4 ακομα δωρο...τωρα εχω ακομα 1 χρονο αλλα ο λογαριασμος του τηλεφωνου ερχεται περι τα 200 με 220 ευρα μιας κ μπαινει ολη η οικογενεια στο ιντερνετ(4 ατομα,πανω απο 12ωρες την ημερα online).....αμα παω στην hol κ ζητησω απο isdn να την κανουν dsl λετε να μπορουν κ να πληρωσω μονο την διαφορα...αφου ειχαμε δωσει μια 300αρα για την isdn η θα πρεπει να πληρωσουμε την dsl απο την αρχη???Επισης με 384/128 θα πληρωνω μονο παγιο 50 ευρω το μηνα κ θα ειμαι οκ....η πληρωνεις κ τις ωρες που εισαι μεσα???Το πρωτο παγιο,συνδεσεις,router κ ιστοριες την πρωτη φορα ποσο πανε περιπου??? Σιγά-σιγά ... πολλές ερωτήσεις
1. Ο λογαριασμός στην HOL είναι αυτόματα και aDSL 128/128. Δηλαδή άν έχεις τον εξοπλισμό και την γραμμή, μπορείς βάζοντας τα στοιχεία σου στο modem/router να συνδεθείς με aDSL σύνδεση.
2. aDSL στην HOL με τον τρόπο που σου είπα προηγουμένως, σημαίνει online 24/7/365 χωρίς επιπλέον χρεώσεις από τον OTE ή την HOL. Μόνο 60 ευρώ το δίμηνο στον λογαριασμό του ΟΤΕ και ότι έχεις ήδη δώσει στη HOL.
3. Μπορείς να αναβαθμίσεις την 128/128 σύνδεση που έτσι και αλλιώς έχεις σε 384/128 πληρώνοντας την διαφορά, αλλά θα χάσεις τους επιπλέον μήνες που σου δώσαν σαν δώρο.
4. Το τέλος ενεργοποιήσης της γραμμής από τον ΟΤΕ είναι 41 ευρώ και ένα αξιόλογο modem/router βρίσκεις με 100 ευρώ.
Κατά την γνώμη μου πρέπει να πας για aDSL τρέχοντας, αφού δίνεις και τόσα λεφτά κάθε δίμηνο επιβάλλεται. Αλλά μην κάνεις αναβάθμιση σε 384/128. Κοίτα πρώτα πως σου φαίνεται το always online. Επιπλέον θα σου ζητήσουν πολλά λέφτα για να την μετατροπή σε ετήσια 384/128, κάτι που δεν σε συμφέρει, αφού οι τιμές για τις συνδέσεις πέφτουν συνέχεια.
πάντως με τον OTE που επικοινώνησα μου είπανε ότι δεν υπάρχουνε διαθέσιμες πόρτες στην περιοχή μου και ότι θα πρέπει να ξαναεπικοινωνήσω από Σεπτέμβρη για να μου πουν τι αριθμό προτεραιότητας έχω... Με λίγα λόγια δεν έχουν ιδέα πότε θα μπορέσει να υπάρξει ADSL πρόσβαση...
Α ρε Ελλάδα αθάνατη... και είμαι και κέντρο Αθήνα :013:
:068::072: :021: Aν ήσουν στην επαρχία και όχι σε αστικό κέντρο θα έβρισκες πολύ εύκολα πόρτα.... :031:
GoriLLakoS
05-08-2004, 15:25
Σιγά-σιγά ... πολλές ερωτήσεις
1. Ο λογαριασμός στην HOL είναι αυτόματα και aDSL 128/128. Δηλαδή άν έχεις τον εξοπλισμό και την γραμμή, μπορείς βάζοντας τα στοιχεία σου στο modem/router να συνδεθείς με aDSL σύνδεση.
2. aDSL στην HOL με τον τρόπο που σου είπα προηγουμένως, σημαίνει online 24/7/365 χωρίς επιπλέον χρεώσεις από τον OTE ή την HOL. Μόνο 60 ευρώ το δίμηνο στον λογαριασμό του ΟΤΕ και ότι έχεις ήδη δώσει στη HOL.
3. Μπορείς να αναβαθμίσεις την 128/128 σύνδεση που έτσι και αλλιώς έχεις σε 384/128 πληρώνοντας την διαφορά, αλλά θα χάσεις τους επιπλέον μήνες που σου δώσαν σαν δώρο.
4. Το τέλος ενεργοποιήσης της γραμμής από τον ΟΤΕ είναι 41 ευρώ και ένα αξιόλογο modem/router βρίσκεις με 100 ευρώ.
Κατά την γνώμη μου πρέπει να πας για aDSL τρέχοντας, αφού δίνεις και τόσα λεφτά κάθε δίμηνο επιβάλλεται. Αλλά μην κάνεις αναβάθμιση σε 384/128. Κοίτα πρώτα πως σου φαίνεται το always online. Επιπλέον θα σου ζητήσουν πολλά λέφτα για να την μετατροπή σε ετήσια 384/128, κάτι που δεν σε συμφέρει, αφού οι τιμές για τις συνδέσεις πέφτουν συνέχεια.
δηλαδη το μονο που μου λειπει ειναι το modem/router κ μετα εχω dsl???Δεν χρειαζεται κ απο τον πΟΤΕ να εχει ελευθερη πορτα για μενα???Τωρα εχω το νετμοντ κ το εχω με παραλληλη κ μπαινω με 64Κbit/δευτ.....αμα βαλω usb μπορω να μπω κ με 128 αλλα εχει διπλη χρεωση αν δεν κανω λαθος...ετσι?
δηλαδη το μονο που μου λειπει ειναι το modem/router κ μετα εχω dsl???Δεν χρειαζεται κ απο τον πΟΤΕ να εχει ελευθερη πορτα για μενα???Τωρα εχω το νετμοντ κ το εχω με παραλληλη κ μπαινω με 64Κbit/δευτ.....αμα βαλω usb μπορω να μπω κ με 128 αλλα εχει διπλη χρεωση αν δεν κανω λαθος...ετσι? Δεν είπα ότι δεν χρειάζεσαι γραμμή από τον ΟΤΕ. Είπα ότι χρειάζεσαι ενεργοποίηση της υπηρεσίας aDSL στην γραμμή σου και αυτό στοιχίζει 41 ευρώ εφάπαξ. Από κει και πέρα δίνεις 60 ευρώ το δίμηνο στον λογαριασμό σου και τίποτα άλλο για το ίντερνετ όσον αφορά τον ΟΤΕ.
Το νετμοντ το έχεις μάλλον με σειριακή (δεν θυμάμαι να είχε ποτέ παράλληλη) και δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα. Και με σειριακή και με USB μπορείς να μπεις είτε με 64 είτε με 128. Φυσικά στα 128 έχεις διπλή χρονοχρέωση... Αλλά η συνδρομή που έχεις (HOMEanyACCESS 100 (http://home.hol.gr/online/holofyou/index.aspx?mid=3769;17)) δεν σου επιτρέπει την σύνδεση dial-up στα 128. Μόνο αν συνδεθείς με aDSL θα έχεις ταχύτητα 128.
GoriLLakoS
05-08-2004, 15:57
Δεν είπα ότι δεν χρειάζεσαι γραμμή από τον ΟΤΕ. Είπα ότι χρειάζεσαι ενεργοποίηση της υπηρεσίας aDSL στην γραμμή σου και αυτό στοιχίζει 41 ευρώ εφάπαξ. Από κει και πέρα δίνεις 60 ευρώ το δίμηνο στον λογαριασμό σου και τίποτα άλλο για το ίντερνετ όσον αφορά τον ΟΤΕ.
Το νετμοντ το έχεις μάλλον με σειριακή (δεν θυμάμαι να είχε ποτέ παράλληλη) και δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα. Και με σειριακή και με USB μπορείς να μπεις είτε με 62 είτε με 128. Φυσικά στα 128 έχεις διπλή χρονοχρέωση... Αλλά η συνδρομή που έχεις (HOMEanyACCESS 100 (http://home.hol.gr/online/holofyou/index.aspx?mid=3769;17)) δεν σου επιτρέπει την σύνδεση dial-up στα 128. Μόνο αν συνδεθείς με aDSL θα έχεις ταχύτητα 128.
Εχεις δικιο για το σειριακη,μπερδευτηκα...!Ωραια ολα αυτα που λες!!! :041: Θα χρειαστω κ καμια αλλαγη σε καλλωδια κτλ???
Εχεις δικιο για το σειριακη,μπερδευτηκα...!Ωραια ολα αυτα που λες!!! :041: Θα χρειαστω κ καμια αλλαγη σε καλλωδια κτλ??? Καλώδια; Όσον αφορά το σήμα από το δίκτυο του ΟΤΕ, όχι. Απλά το καλώδιο από την μπρίζα στον τοίχο, θα το συνδέσεις με ένα splitter και εκεί πάνω θα βάλεις το netmod και το router.
Απο κει και πέρα προτείνω να πάρεις modem/router με σύνδεση ethernet. Άρα χρείαζεσαι κάρτα δικτύου και καλώδια UTP για την σύνδεση του υπολογιστή με το router.Και φυσικά μπορείς να συνδέσεις και άλλα PC στον router και να έχετε όλοι ίντερνετ ο καθένας από το PC του :D
ERMOULIS
25-08-2004, 13:39
απο μια προσφατη ερενα αγορας συμφερει η vivodi (μαλιστα τώρα δίνει δωρεαν και
το modem)
Έχω 5 μήνες ACN και δεν έχω κανένα παράπονο. Οι ταχύτητες είναι πάντα στο μέγιστο της γραμμής.
princess
25-08-2004, 19:48
απο μια προσφατη ερενα αγορας συμφερει η vivodi (μαλιστα τώρα δίνει δωρεαν και
το modem)
παρεπιπτοντως το μοντεμ το δινει δωρεαν μονο αν κανεις εξαμηνο συμβολαιο ομως! :017:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.