PDA

View Full Version : 6800gt-θέλω τα φώτα σας

Indiana
21-01-2005, 01:30
έχω μια Galaxy GeForce 6800 gt. την έχω κάνει παρουσίαση και παλιότερα.
βρήκα πρόσφατα το bios της 6800 ultra της ίδιας εταιρίας και θα ήθελα να σας ρωτήσω:

1. υπάρχει περίπτωση να "κακαρώσει" η κάρτα;
2. αν ναι, επιστρέφει στα προηγούμενά της;
3. αν όχι ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για να κάνω flash to bios;

οι χρονισμοί έχουν φτάσει στα επίπεδα της Ultra.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

apocalypse
21-01-2005, 01:48
Υπάρχει κάποιος λόγος να την flashάρεις σε ultra?
Αν δεν κάνω λάθος δεν κερδίζεις τίποτα ιδιαίτερο (και αν θυμάμαι καλά , οι ultra έχουν χειρότερα timings στις μνήμες).
Αν θες απλά να αλλάξεις το όνομα της κάρτας , καλύτερα να το κάνεις πειράζοντας τους drivers.

Καλύτερα κάνε dump το bios της δικής σου (εννοείται το κρατάς backup) , άλλαξέ το όπως θες με το nibitor (το omniextreme δεν δουλέυει τόσο καλά) και flashαρέ την με το nvflash.

Προτείνω στην δισκεττα που θα φτιάξεις , να βάλεις αρχεία .bat με ευκολες εντολές (πχ 0.bat) , ώστε να μπορείς να κάνεις εύκολα flash στα τυφλά στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Εγώ στην δισκέττα έχω 3 bios (original , 1.4Vgpu , 1.5Vgpu) που αντιστοιχούν στα 0.bat , 1.bat , 2.bat και κάνω backup με το 00.bat.
Η εντολή που θα σου χρειαστεί σε περίπτωση αποτυχίας είναι η nvflash -p -u -f bios.rom , που κάνει force flash ακόμα και αν δεν αναγνωρίζει την κάρτα.

Indiana
21-01-2005, 01:55
πιστεύω ότι θα κερδίσω κάτι......
θέλω να δοκιμάσω να δω από περιέργεια..... ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές

Braveheart1980
11-03-2005, 20:34
Τελικα τι εγινε , τα καταφερες? Αποτελεσματα?