PDA

View Full Version : Ταχύτητα σύνδεσης PSTN

assasine
21-01-2005, 19:06
Σύμφωνα με την εμπειρία σας ποια εταιρεία είναι ταχύτερη σε σύνδεση PSTN; Forthnet, HOL ή ACN;

Greek
21-01-2005, 19:07
Οτενετ -Forthnet

medthom
21-01-2005, 19:10
και HOL καλουλα ειναι...5 K/s καμπανα απο οτι θυμαμαι...

sa1901
21-01-2005, 20:11
Eξαρτάται από την περιοχή, πιστεύω εγώ.

assasine
21-01-2005, 20:51
Είναι για ένα γνωστό που μόλις πήρε υπολογιστή. Τον ΟΤΕ δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό οπότε η οτενετ απορρίπτεται. Σκέφτηκα την ACN γιατί σαν μικρότερη εταιρεία θα έχει λογικά τις λιγότερες συνδρομές ADSL άρα και μεγαλύτερο εύρος για τις 56Κ. Θα το παίξω κορόνα-γράμματα και θα δω για κάποια προσφορά μάλλον. Ελπίζω να μη μου τα χώσει αν σέρνεται το δίκτυο.

KTM
21-01-2005, 21:04
Κοιτα, με pstn ειναι μικρες οι διαφορες αναμεσα στους providers.
Παιζουν και οι περιοχες οπως ειπαν τα παιδια, και κανεις δεν μπορει να πει για καποιον provider 100%.
Αν τον ενδιαφερει το σερφαρισμα, με οποιον provider αν o φιλος σου μπαινει με firefox + mod by Mad-doctor, θα ειναι μια χαρα (για pstn συνδεση).
Αντιστοιχα με eχplorer θα ειναι δυσκολα τα πραγματα.

CmoS
21-01-2005, 21:15
θα συμφωνήσω με τον KTM.

ότι και να πάρεις καλο είναι για pstn.

ThorLite
21-01-2005, 21:16
Για την PSTN συνδεση βασικο ρολο ποσο καλη τηλεφωνικη γραμμη εχεις και λιγοτερο απο την εταιρια εγω πριν το DSL ημουν χρηστης forthnet και δεν ειχα προβλημα....

schumifer
22-01-2005, 01:09
Αν υπάρχει νέτμοντ μάλλον όποια σύνδεση και να πάρει κάτω από 52 δε θα συνδέεται.Πριν του πεις να αγοράσει PSTN έλεγξε τα εξής 2: Μήπως έχει σύνδεση με vodafon->panafonet PSTN μια χαρούλα.
Μήπως έχει LANET ?-> τότε ανάλογα και με τις ώρες που μπαίνει μπορεί να χρησιμοποιεί το LOG & PLAY της Λανέτ με χρέωση όχι μία αστική μονάδα που έχουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες αλλά 0.015 λεπτά το λεπτό (αντί για 0.026)

john_dr
22-01-2005, 01:18
Παίζει ρόλο η γραμμή αλλά παίζει ρόλο και το modem.
Πάντως 6 μήνες HOL ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Περιμένω να τελειώσει η Sparknet να ξαναπάω σε HOL....

Atari[Xp+]
22-01-2005, 01:46
Επειδή τυγχάνει να είμαι μανιακός του cs και επειδή με την pstn φτύνεις αίμα κυριολέκτικα για να παίξεις το game [ που είναι απο τα καλύτερα ,εαν όχι το καλύτερο bench για net]

έχω να πω τα εξής .

Τεllas τhe οnly one ----> 6.0 kb/s [σχεδον το ίδιο latency με isdn 64!!!!=140
Οτενετ & acn είναι σχεδόν μαζί 5.40 kb/sec στο πισι μου N.Πρεβέζης lat=160
με την διαφορά οτι ο ΟΤΕ έχει λιγότερα σφάλματα στην σύνδεση.
Forthnet+hol <5 kb/s >lat 190

Οπότε σε αυτές τις μικρές ταχύτητες δεν έχεις επιλογή ποιά εταιρία σου ''αρέσει'' και ποιά όχι ...κανεις την δουλεια σου ???? = ναι τότε την τάδε....

Μακάρι να υποστήριζε η Tellas επακ , και όχι υπεραστικό στον N.Πρεβέζης και θα έλεγα αντίο στον [Π]ΟΤΕ.

Το modem παιζει κατα 50% [έχω ένα diamond supra του 1998 :041: που κάνει σύνδεση στα 50kbs και ''πατάει'' άλλα που κάνουν στα 52.0

Υπάρχει και ένα string που το βάζεις σαν έντολη στο modem και κανει συνδεση χωρίς περιορισμό , έχω δεί να κάνει το δικό μου στα 940kbs . Ονομαστική πάντα , [σε μερικές σελίδες φωρτώνει γρήγορα , αλλά απο latency ότι ναναι]

assasine
22-01-2005, 01:51
Το modem είναι Zoom εξωτερικό ν.92 καλής ποιότητας και σειριακό, όχι USB της πλάκας οπότε δεν θα έχει πρόβλημα από αυτή την άποψη.

Atari[Xp+]
22-01-2005, 01:54
όντως τα σειριακά είναι καλύτερα , γιατί δεν απασχολουν και τον cpu. Aν το παλικάρι διαθέτει χρήματα πάντως μπορεί να πάει και σε Us Robotics [αν βρει]

assasine
22-01-2005, 02:02
']Επειδή τυγχάνει να είμαι μανιακός του cs και επειδή με την pstn φτύνεις αίμα κυριολέκτικα για να παίξεις το game [ που είναι απο τα καλύτερα ,εαν όχι το καλύτερο bench για net]

έχω να πω τα εξής .

Τεllas τhe οnly one ----> 6.0 kb/s [σχεδον το ίδιο latency με isdn 64!!!!=140
Οτενετ & acn είναι σχεδόν μαζί 5.40 kb/sec στο πισι μου N.Πρεβέζης lat=160
με την διαφορά οτι ο ΟΤΕ έχει λιγότερα σφάλματα στην σύνδεση.
Forthnet+hol <5 kb/s >lat 190

Οπότε σε αυτές τις μικρές ταχύτητες δεν έχεις επιλογή ποιά εταιρία σου ''αρέσει'' και ποιά όχι ...κανεις την δουλεια σου ???? = ναι τότε την τάδε....

Μακάρι να υποστήριζε η Tellas επακ , και όχι υπεραστικό στον N.Πρεβέζης και θα έλεγα αντίο στον [Π]ΟΤΕ.

Το modem παιζει κατα 50% [έχω ένα diamond supra του 1998 :041: που κάνει σύνδεση στα 50kbs και ''πατάει'' άλλα που κάνουν στα 52.0

Υπάρχει και ένα string που το βάζεις σαν έντολη στο modem και κανει συνδεση χωρίς περιορισμό , έχω δεί να κάνει το δικό μου στα 940kbs . Ονομαστική πάντα , [σε μερικές σελίδες φωρτώνει γρήγορα , αλλά απο latency ότι ναναι]
Θα πρέπει να είναι πίκρα το παιχνίδι με 56k modem. Εγώ δεν παίζω ούτε και ο φίλος μου αλλά εσύ μάλλον πρέπει να πας σε ADSL για να το ευχαριστηθείς. Μετά τη σύνδεση θα ψάξω και τις ρυθμίσεις του modem. Σημαντικό είναι το MTU που εξαρτάται από τον παροχέα. Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα στα 940Κ δεν μου λέει τίποτα γιατί είναι πολύ εκτός των προδιαγραφών των τηλ. γραμμών του ΟΤΕ.

Atari[Xp+]
22-01-2005, 02:05
Θα πρέπει να είναι πίκρα το παιχνίδι με 56k modem. Εγώ δεν παίζω ούτε και ο φίλος μου αλλά εσύ μάλλον πρέπει να πας σε ADSL

Θα πήγαινα ευχαρίστως αλλά δεν έχει dslam η περιοχή που μένω . :070:
Ούτως η άλλως το dial up πιό ακριβά μου βγαίνει απο 384.......

ΑΑΑ και στο cs με 56κ everywhere i am .... i own .

Atari[Xp+]
22-01-2005, 02:11
Όντως είναι πίκρα με 56κ γιατι σε server me 32 άτομα άν με την pstn βγείς 4oς ας πούμε .... με dsl θα τους είχες μόνο με knife...

Επίσης όντως είναι ονομαστική η ταχύτητα όπως είπα , απλώς που και πού σου ΄δινει ασυμπίεστο bamdwith.

Κάνε 3-4 δοκιμές με τους isp που ανέφερα και θα καταλήξεις μόνος σου. Aπο Νομό σε Νομό διαφέρουν. ΠΧ η Tellaς Σε μένα πετάει , στην Αθηνα μπορεί να είναι Κορεμένο Το δίκτυα της. Η το σπίτι του φίλου σου να είναι κοντά σε συγκεκριμένο κέντρο isp