View Full Version : wi-fi and lan help
whitewolf
04-08-2004, 18:22
σε ενα 7οροφο κτιριο αυτη την στιγμη υπαρχει ενα μικρο lan στο ισογειο δηλαδη ενας server με win2003 ενα 24αρι hab και μερικα τερματικα.Σε καθε οροφο περασα ενα utp και μια παροχη 220v για καθε access point(δεν εχουν αγοραστει ακομα ετσι περιμενω και προτασεις :003: ).θελω λοιπον να δωσω μονο internet access (μια adsl 512) μεσω wi-fi (χωρις να υπαρχει προσβαση στο υπολοιπο δυκτιο) και υπο πληρωμη.Απο την αλλη θελω και καποιοι απο τερματικους πανω στο lan να εχουν δωρεαν προσβαση αφου θα χειρηζονται απο υπαληλους του καταστηματος.πως θα τα κανω αυτα?εχω πελαγωσει λιγο. :017:
Έχω την εντύπωση ότι πιο εύκολα θα βρεις εδώ την απάντησή σου: www.adslgr.com
Λοιπόν , έχουμε και λέμε.
Καταρχάς πάρε Cisco router που έχουν πολλές ρυθμίσεις και καλή εμβέλεια.
Λοιπόν υπάρχουν 2 τρόποι να το κάνεις.
Ό ένας είναι να κάνεις δίκτυο με Domain και αν χρειαστεί και Proxy και να δωσεις group policies απαγορεύοντας την access παντού και να δώσεις την gateway Toy ADSL router και να μπαινοβγάζεις τους χρήστες κάνοντας disable το acount του χρήστη.
Ο άλλος είναι να δωσεις μόνο gateway στη κάρτα δικτύου και στον ΙΕ την ΙΡ του ρούτερ αλλά να βάλεις access password στο ασύρματο δίκτυο αλλά δεν έχω δοκιμάσει αν μπορείς να δώσεις ξεχωριστό για κάθε χρήστη ή για ΙΡ range όπου βέββαια αλλαζοντάς το κόβεις και την πρόσβαση στο νετ.
Σκεψου το και το συζηταμε στην πορεία...
σε ενα 7οροφο κτιριο αυτη την στιγμη υπαρχει ενα μικρο lan στο ισογειο δηλαδη ενας server με win2003 ενα 24αρι hab και μερικα τερματικα.Σε καθε οροφο περασα ενα utp και μια παροχη 220v για καθε access point(δεν εχουν αγοραστει ακομα ετσι περιμενω και προτασεις :003: ).
Cisco 350AP αν δεν τα πληρώνεις από την τσέπη σου.
Κάτι σε Linksys αν το πληρώνεις από την τσέπη σου.
θελω λοιπον να δωσω μονο internet access (μια adsl 512) μεσω wi-fi (χωρις να υπαρχει προσβαση στο υπολοιπο δυκτιο) και υπο πληρωμη.Απο την αλλη θελω και καποιοι απο τερματικους πανω στο lan να εχουν δωρεαν προσβαση αφου θα χειρηζονται απο υπαληλους του καταστηματος.πως θα τα κανω αυτα?εχω πελαγωσει λιγο. :017:
Εύκολα.
Πέρνα όλη την κίνηση από και προς όλους τους ορόφους από ένα pc με linux για router-firewall. Στήνεις ένα vpn server στον οποίο ανοίγεις accounts για όσους θέλεις να έχουν πρόσβαση και σε πληρώνουν.
Όσα τερματικά θέλεις να έχουν πρόσβαση στο LAN σου δίνεις την κατάλληλη εντολή στα IPTABLES, στα υπόλοιπα κάνεις drop.
Κάτι αντίστοιχο έχουμε κάνει στο πανεπιστήμιο για τη σύνδεση του wireless στο δίκτυο του πανεπιστημίου.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.