View Full Version : fantom cd-roms
fantacid
04-08-2004, 22:40
Eχω προβλημα με τα drives μου ρε παιδια,ενω φαινονται στο bios στα winxp+sp1 δεν υπαρχουν.
ειναι κ τα δυο σε ενα ide master-slave.
δε βλεπει ουτε τα image drives του nero.
ενω βλεπει τον j:\ σαν δισκο που ειναι κ αυτος ide.
στο device manager υπαρχουν αλλα με το θαυμαστικο.
εβγαλα-εβαλα drivers,εκανα repair τα win αλλα τπτ
:119: :119: :119:
Δε ξερω τι μπορει να φταει γι'αυτο χρειαζομαι την βοηθεια σας.
Χμ.....περίεργο. Αν τα κάνεις unιnstall τα ξαναβρίσκεί?
Ο Ide controller πως είναι ρυθμισμένος? (ΡΙΟ mode κλπ?)
Υπάρχει περίπτωση να φταίει το ACPM και να στα βγάζει εκτός.Δοκίμασε να βάλεις μόνο το ένα να δείς αν στο βλέπει.ΚΑι κάτι 8α σκεφτούμε εντωμεταξυ...
fantacid
04-08-2004, 23:01
ACPM?
πως το checkαρω αυτο?
το περιεργο ειναι οτι στα ide εχω 2 cdroms κ ενα hdd,βλεπει το δισκο ενω τα drives οχι,οπως δε βλεπει ουτε τα εικονικα cd-rom του νερωνα!
Στοτ Task manαγερ κλατω από τον Computer υπάρχει ένα προφίλ to ACPM το οποίο είναι υπέυθυνο για το Power Management στο PC. Τυχαίνε καμμιά φορά αν μπεί πχ ένα Cd το οποίο είναι κακής εγγραφής και να το το διαβάζει αλλά να προσπαθει τότε το σύστημα το πετάει εκτός και χρειάζεται επαννεκίνηση για να το ξαναδείς.
Αν πας να το αλλάξεις όπως θα άλλαζες ένα άλλο device υπάρχει η επιλογή Standar PC.
Αλλά πρώτα κοίτα για ιό, και δεξί κλί στο my computer -manage αν τα βλέπεις εκει.
fantacid
04-08-2004, 23:52
μπορει καποις να μου δωσει ενα τετοιο screenshot?
device manager-cdrom properties-driver details
Hemispasm
05-08-2004, 01:00
Yep :)
Τα drivers ειναι οκ.
Tα jumperακια ειναι οκ? Δοκιμασες οπως προταθηκε ηδη να κανεις απεγκατασταση τους controllers? Χρησιμοποιεις 3rd party ASPIs πχ Adaptec?
fantacid
05-08-2004, 01:24
thnx hemiapam για τη φοτο!
εκανα ηδη απεγκατασταση.
ο νερονας λεει: ASPI is not installed.
για πες λιγο τι παιζει με τα aspi.
Απο που τα κατεβαζω,καμια καλη version ή κατι που πρεπει να προσεξω(mobo nf2 αν εχει σημασια!)
υ.γ.αν κ απο'τι θυμαμαι κ παλιοτερα τα ιδια ελεγε ο νερονας για τα aspi.
fantacid
05-08-2004, 01:58
περσα κ aspi v4.70
τιπτα παλι.
greek@πως θα τσεκαρω πως ειναι ρυθμισμενος ο ide controler?
Hemispasm
05-08-2004, 02:01
τα aspi δεν ειναι απαραιτητα στα XP, και αφου δεν τα εχεις εγκαταστησει δεν νομιζω να ειναι η πηγη του προβληματος. Θα σου προτεινα να τσεκαρεις τα jumpers/cables, να εγκατaστησεις τα τελευταια chipset/bus drivers και αν χρειαστει να εγκαταστησεις τα ASPI 4.6
Την περιπτωση στην οποια εμφανιζοντα με θαυμαστικο την εχω ξανασυναντησει και οφειλονταν κατεξοχην σε κατεστραμμενα drivers αλλα στην περιπτωση σου φαινονται οκ.
fantacid
05-08-2004, 02:01
Στον j:\ εχω μια εγκατασταση winxp,η οποια βλεπει κανονικα τα cdroms.
Τι αρχεια θα μπορουσα να κανω copy-paste για να τα δει κ ο C:\ ?
εκανα ηδη copy-paste τους drivers(φοτο post#5)
fantacid
05-08-2004, 02:06
jumper/cables - checked
driver nfroce 2.45 & 4.24 (inc.gart,mem controler,smbus,erthnet,ide,audio) - checked
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.