View Full Version : event viewer
fantacid
06-08-2004, 23:24
κοιταξα σημερα τον event viewer κ βρηκα πολλα errors k warnings,αλλα δε μπορω να βγαλω ακρη τι φταιει κ τι δε φταει.
μπορει να μου πει καποιος πως λειτουργει αυτο το πραμα κ πως θα διοθωσω τα λαθη που μου βγαζει???
maddoctor
07-08-2004, 01:01
κοιταξα σημερα τον event viewer κ βρηκα πολλα errors k warnings,αλλα δε μπορω να βγαλω ακρη τι φταιει κ τι δε φταει.
μπορει να μου πει καποιος πως λειτουργει αυτο το πραμα κ πως θα διοθωσω τα λαθη που μου βγαζει???
Αν μας έδινες και κανά παράδειγμα σχετικά με το τι σου βγάζει, σίγουρα όλο και κάπου θα σε βοηθούσαμε....:112:
fantacid
07-08-2004, 01:07
ριξε μια ματια στη φοτο
maddoctor
07-08-2004, 01:12
ριξε μια ματια στη φοτο
Συνήθως κάνοντας διπλό κλικ πάνω στο λάθος, στο νέο παράθυρο σου βγάζει ποια εφαρμογή ήταν η αιτία για την δημιουργία του μηνύματος.Για δες και πες μου...
fantacid
07-08-2004, 01:23
Δεν καταλαβαινω τπτ!!!
maddoctor
07-08-2004, 01:32
Δεν καταλαβαινω τπτ!!!
Εδώ λέει ότι η εφαρμογή sr2.exe δημιούργησε πρόβλημα.Έψαξα στο σύστημά μου και δεν το βρήκα το αρχείο (έχω ΧΡ PRO SP2 RC2 2149).Ψάξε και βρες το αρχείο και δες για τι πράγμα χρησιμοποιείται.Μπορείς να δεις και που χρειάζεται με δεξιό κλικ και διαλέγοντας επιλογές.
Orthodox
07-08-2004, 01:33
Να σε ανησυχούνε περισσότερο τα σφάλματα του συστήματος και όχι τόσο των εφαρμογών. Στο event viewer δείχνει αυτά που συνέβησαν οπότε δεν τίθεται θέμα να τα διορθώσεις άμεσα. Αυτά που πρέπει να κοιτάξεις κυρίως είναι τα επαναλαμβανόμενα σφάλματα συστήματος που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, είτε με drivers, είτε με ασυμβατότητες κλπ… Όσο τώρα για τις εφαρμογές και άλλα μεμονωμένα σφάλματα μη δίνεις και τόση προσοχή μιας και είναι περαστικά όπως να σου κόλλησε μια εφαρμογή ή ένας κακός τερματισμός κλπ…
Αυτά για τα Errors, όσο για τα info & warnings μπορεί (για παράδειγμα) να έκανες εγκατάσταση ταυτόχρονα δυο προγράμματα με τον msi και το ένα σταμάτησε γιατί δεν μπορεί να τρέξει λόγο του άλλου, τότε το event viewer θα καταγράψει ένα warning… και άλλα πολλά τέτοια…
Orthodox
07-08-2004, 01:41
Για go και εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Event IDs:
www.eventLogManager.com (http://www.eventlogmanager.com/)
Και στη micro$oft για Windows XP:
Windows XP Professional Events and Errors (http://www.microsoft.com/technet/support/ee/search.aspx?DisplayName=Windows%20XP%20Professiona l&ProdName=Windows%20Operating%20System&MajorMinor=5.1&LCID=1033)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.