PDA

View Full Version : Tv capture software

forwardS
10-08-2004, 20:09
Θέλω να κάνω εγγραφή από την κάρτα τηλεόρασης που έχω (Hauppauge PCI Stereo). Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω και σε τι codec να κάνω την εγγραφή? Με ενδιαφέρει βασικά η καλή ποιότητα του τελικού βίντεο. Για ρίχτε καμία πρόταση. :025:

gb7
10-08-2004, 22:57
Δοκίμασε το WinDVR 3... τα προηγούμενα νομίζω είχαν κάτι προβληματάκια :021: , αλλά αυτό μου φαίνεται μια χαρά :064: . Όσο για την ποιότητα μπορείς να παίξεις όσο θες από το μενού setup και να διαλέξεις ό,τι γουστάρεις...... :023:
Άντε... και καλές εγγραφές :047:

maddoctor
10-08-2004, 23:00
Για πρόγραμμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Windvr.Πραγματικά είναι καλό.Εγώ πάντως χρησιμοποιώ της Cyberlink, το PowerVCR II.Για codec κάτι χωρίς συμπίεση, για να έχεις την βέλτιστη ποιότητα.Βέβαια πρέπει να έχεις χώρο :(

forwardS
12-08-2004, 12:06
τα κατέβασα και τα δύο προγράμματα και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: ενώ όταν ανοίγω το πρόγραμμα ο ήχος ακούγεται κανονικά, στο αρχείο της εγγραφής ο ήχος έχει θόρυβο :087: Αυτό συμβαίνει και με τα δύο προγράμματα... Τι μπορεί να φταίει? Χρησιμοποιώ την onboard card της A7N8x deluxe.

john_dr
12-08-2004, 13:37
Μήπως δεν έχεις ορίσει σωστά την είσοδο ήχου? Μην βάζεις εγγραφή το master volume, stereo mix ή δεν ξέρω και εγώ πως αναφέρει το γενικότερο σύνολο των ήχων. Αν στέλνεις από την κάρτα TV τον ήχο στο line in της κάρτας ήχου, τότε βάλε line in για εγγραφή. Αν τον στέλνεις στο aux in τότε βάλε aux in κ.τ.λ. .

forwardS
12-08-2004, 20:48
τελικά ανακάλυψα ότι μηδενίζοντας το recording level από το μενού ρυθμίσεων του soundstorm, περιέργως όχι μόνο γίνεται κανονικά εγγραφή του ήχου, αλλά και δεν υπάρχει καθόλου θόρυβος....
Το παράξενο είναι ότι με ένα άλλο πρόγραμμα εγγραφής που δοκίμασα, το iuvcr δεν είχα πρόβλημα θορύβου ακόμα και με ανεβασμένο το recording level του line in....

Στο μόνο που ψάχνομαι τώρα είναι πως κάψω το mpeg αρχείο σε dvd ώστε να παίζει και στην τηλεόραση - σαν κανονική dvd ταινία... Ξέρει κανένας?

john_dr
12-08-2004, 23:36
To Soundstorm θέλει πολύ χαμηλά το sound level του line in για εγγραφή αλλιώς....μπουκώνει!!!
Τώρα για την εγγραφή DVD.... Nero ίσως?

MrSeanKon
13-08-2004, 00:06
Οχι το Nero για να μετατρεψει το Mpg και να παιζει σε κανονικο DVD δοκιμασε τον XMPG

maddoctor
13-08-2004, 01:01
τελικά ανακάλυψα ότι μηδενίζοντας το recording level από το μενού ρυθμίσεων του soundstorm, περιέργως όχι μόνο γίνεται κανονικά εγγραφή του ήχου, αλλά και δεν υπάρχει καθόλου θόρυβος....
Το παράξενο είναι ότι με ένα άλλο πρόγραμμα εγγραφής που δοκίμασα, το iuvcr δεν είχα πρόβλημα θορύβου ακόμα και με ανεβασμένο το recording level του line in....

Στο μόνο που ψάχνομαι τώρα είναι πως κάψω το mpeg αρχείο σε dvd ώστε να παίζει και στην τηλεόραση - σαν κανονική dvd ταινία... Ξέρει κανένας?Εγώ ουσιαστικά για αυτή την δουλειά χρησιμοποιώ δύο προγράμματα. Πρώτα το TMPGEnc Express 3.0.4.24 + TMPGEnc Sound Plug-in AC-3 v1.10. Με το πρόγραμμα αυτό μετατρέπω ότι βίντεο έχω σε μορφή mpeg-2, ώστε να είναι σε μορφή σε dvd. Μετά με το Ulead DVD Movie Factory, φτιάχνω τα μενού και τα λοιπά και το πρόγραμμα μου τα κάνει vob και μου τα καίει. Έχω φτιάξει έτσι κάμποσα dvd χωρίς πρόβλημα.:023: :023:

lefteriz
13-08-2004, 02:29
Θα δοκιμάσω την λύση που προτείνεις maddoctor για dvdakia capture:)

Για capture κατευτείαν σε divx χρησιμοποιώ το πολύ καλό IuVCR (www.iulabs.com)

forwardS
14-08-2004, 02:32
thanx guys :023: :o

didymos
14-08-2004, 11:15
Γιατί ρε ****το το WinDVR το τελευταίο μου βγάζει αυτό: "InterVideo WinDVR Application has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." Και το PowerVCR 3 το ίδιο μου βγάζει. Και Windows Movie Maker ίδιο βγάζει!! Μήπως φταίει η beta έκδοση του Service Pack 2;
Έχει κανείς ανάλογο πρόβλημα;

Τη γκαντεμιά μου μέσα... τελικά έγραψα την τελετή έναρξης χωρίς ήχο...

forwardS
14-08-2004, 13:02
την έγραψα όλη την τελετή με windvr χωρίς κανένα πρόβλημα :098:
βέβαια πιάνει κοντά στα 10 giga, αλλά θα κόψω την είσοδο των ομάδων στο στάδιο, οπότε πιστεύω θα καταφέρω να το χωρέσω το όλο ζουμί σε ένα dvd...
:)

Νο Sp2 here.