View Full Version : Ποιο προγραμμα για disk cloning
mefistofelis
10-02-2005, 22:09
Θελω να κλωνοποιησω τα περιεχομενα του ενος δισκου μου στον αλλον ετσι ωστε να μπορουν να φορτωσουν τα windows στον δευτερο.
Απο προγραμματα γνωριζω μονο τον νορτον γκοστ αλλα εχω την εκδοση 2002 που μου φαινεται καπως παλια.Εξαλλου ειναι και νορτον οποτε δεν το πολυεμπιστευομαι.
Εσεις τι προτεινετε??
varelasj
10-02-2005, 22:14
Δοκιμασε το Acronis True Image!!! Πιστευω οτι θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος απο αυτο!
ghostaki γιαννη με έχει σώσει απειρες φορες ,τωρα ok το οτι ειναι norton....
Ghost και εγω... Και το 2002 καλο ειναι δεν θα εχεις προβλημα.
Μερικες φορες το προτιμω αντι για τα πιο καινουργια...
Το ghost είναι υπέροχο. Μόνο του ελάτωμα (όχι οτι το έχει μόνο αυτό....είναι γενικό φαινόμενο) η μη ανάκτηση image σε δυναμικό δίσκο.....μόνο το acronis πάει να τα καταφέρει αλλά τρώει αυτογκόλ αφού το partition όπου είναι σωσμένο το image (aka source) δεν πρέπει να είναι σε δυναμικό δίσκο (χαιρετίσματα λοιπόοοοον......στην Ευλαμπία).
Acronis true image και Norton Ghost. Βασικό πλεονέκτιμα του Acronis για εμένα η δημιουργία bootable CD έναντι μόνο δισκέτας του Ghost.
Οι εκδόσεις του ghost πριν την 7 νομίζω έχουν πρόβλημα με το NTFS των XP και μόνο των XP ( no ploblemo με το NTFS των 2000 ).
Το ghost είναι υπέροχο. Μόνο του ελάτωμα (όχι οτι το έχει μόνο αυτό....είναι γενικό φαινόμενο) η μη ανάκτηση image σε δυναμικό δίσκο.....μόνο το acronis πάει να τα καταφέρει αλλά τρώει αυτογκόλ αφού το partition όπου είναι σωσμένο το image (aka source) δεν πρέπει να είναι σε δυναμικό δίσκο (χαιρετίσματα λοιπόοοοον......στην Ευλαμπία).
Τι εστι δυναμικος δισκος????
Stelaras
10-02-2005, 23:34
Acronis true image και Norton Ghost. Βασικό πλεονέκτιμα του Acronis για εμένα η δημιουργία bootable CD έναντι μόνο δισκέτας του Ghost.
Οι εκδόσεις του ghost πριν την 7 νομίζω έχουν πρόβλημα με το NTFS των XP και μόνο των XP ( no ploblemo με το NTFS των 2000 ).Με το Ghost2003 κανω και bootable DVD . Απλα χρειαζεται να εχεις τη boot floppy με το ghost2003 κατα τη διαδικασια δημιουργιας του image στο cd/dvd .
Για το πως τη δημιουργεις πληροφοριες εδω : http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2001102412085725?Open&src=&docid=2000042409333225&nsf=ghost.nsf&view=docid&dtype=&prod=&ver=&osv=&osv_lvl=
http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2000042409333225?Open&src=&docid=2001102412085725&nsf=ghost.nsf&view=docid&dtype=&prod=&ver=&osv=&osv_lvl=
schumifer
11-02-2005, 00:47
Τώρα να συπληρώσω κι εγώ που δεν έχω χρησιμοπιήσει τα προγράμματα που αναφέρετε?.Μπήκα από λίνουξ και τράβηξα ένα tar.gz (ή και .zip αν θέλετε) από το διαμέρισμα που με ενδιαφέρει.Όταν το χρειάζομαι απλά σβήνω ότι υπάρχει στο παρτίσιον που θέλω να το βάλω κι έχω ένα πλήρες έτοιμο σύστημα σε 5-10 λεπτά
Χε χε.....κάνεις ένα manual imaging του partition σου, με την διαφορά οτι δεν εξασφαλίζεις την mbr. Πολύ έξυπνο πάντως. Έχεις ελένξει ποσοστό fragment μετά το restore?
Με το Ghost2003 κανω και bootable DVD . Απλα χρειαζεται να εχεις τη boot floppy με το ghost2003 κατα τη διαδικασια δημιουργιας του image στο cd/dvd .
Για το πως τη δημιουργεις πληροφοριες εδω : http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2001102412085725?Open&src=&docid=2000042409333225&nsf=ghost.nsf&view=docid&dtype=&prod=&ver=&osv=&osv_lvl=
http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2000042409333225?Open&src=&docid=2001102412085725&nsf=ghost.nsf&view=docid&dtype=&prod=&ver=&osv=&osv_lvl=
Βασικά δεν είναι μόνο αυτό. Με το Ghost σε περιβάλλον DOS δεν πιάνω τις επιδώσεις που θα έπιανα σε ταχύτητες ghosting μέσα από π.χ. Win98.
Πιθανόν επειδή δεν περνάει, και λόγο έλλειψης χώρου, αρκετούς drivers στην δισκέτα. Οπότε π.χ. τους δίσκους μπορεί να τους δουλεύει χωρίς DMA.
Ίσως βέβαια απλά κάτι να κάνω λάθος.
Το bootable image που φτιάχνει το Acronis στο CD έχει μέγεθος περίπου 17ΜΒ και λογικά έχει πλήρη υποστήριξη για δίσκους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, αφού η αντιγραφή είναι τόσο γρήγορη όσο και μέσα από τα Windows.
Μάλιστα το Acronis του CD είναι βασισμένο σε Linux. Ίσως για αυτό να είναι και τόσο καλό.
mefistofelis
11-02-2005, 03:24
Στην δικια μου περιπτωση ομως ο source σκληρος ειναι ntfs ενω ο αλλος ειναι fat32.
Θα μπορεσω να κανω δουλεια η πρεπει να εχουν οι 2 δισκοι το ιδιο συστημα αρχειων???
Δεν θελω να μετατρψω το συστημα αρχειων στον δευτερο γιατι πολλες φορες τον συνδεεω σε win98 για backup.
schumifer
11-02-2005, 05:27
Outlaw όχι αλλά δεν πρέπει να παίζει τίποτα καθότι κατακερματισμός δε γίνεται όταν απλά γράφεις μόνο στο διαμέρισμα αλλά και όταν γράφεις σβήνεις,.....,...,...
Πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω βλακείες στο μηχάνημα.5-10 δευτερόλεπτα το σβήσιμο-γλιτώνω και το φορμάτ- και 5 λεπτά η αντιγραφή.
mbr = master boot record?
Τι πρόβλημα να έχει δηλαδή .? Άντε και να χρειαστεί ένα fixmbr από κονσόλα αποκατάστασης αλλά γιατί να χρειαστεί?
mefistofelis
25-02-2005, 14:00
Δοκιμασα να το κανω με το ακρονις αλλα επειδη ο σκληρος δισκος που ειναι source exei 2 παρτισιονς δεν με αφηνει να επιλεξω ποιο παρτισιον να εχω σαν source.
Ετσι επειδη και τα 2 παρτισιον ειναι μεγεθους 111μβ και ο δισκος προορισμου ειναι 27μβ δεν με αφηνει να προχωρησω.
Καμια ιδεα?
Powerquest Drive Image 7.1
To cd του προγραμματος ειναι το ιδιο bootable (δεν χρειαζεται δημιουργια αλλου) και το προγραμμα δουλευει αψογα σε ολα τα λειτουργικα.
Μέσα από DOS copy disk και τελείωσες. Το έχω κάνει άπειρς φορές και δουλέυει άψογα...
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βάζεις τον δίσκο στο μηχάνημα και δεν το έχεις σε dvd όπως στο ghost.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.