View Full Version : Resize σε Reiserfs
Prokopas
13-02-2005, 18:14
Έχω εγκαταστήσει Suse 9.2 και το partition είναι Reiserfs. Εξαιτίας των βιβλιοθηκών και των διαφόρων προγραμμάτων το partition που είχα δημιουργήσει "γέμισε" και θέλω να του δώσω μερικά GB ακόμα.
Το Partition Magic δεν μπορεί να διαχριριστεί αυτό το είδος και το πρόγραμμα των Suse αποτυγχάνει στο resize.
Καμιά ιδέα?
Prokopas
14-02-2005, 03:43
Όλη τη μέρα δοκίμαζα προγράμματα για resize μέσα από Suse και Windows αλλά τζίφος οπότε καταφεύγουμε στη λύση της επανεγκατάστασης ...σνιφ κλαψ...
schumifer
14-02-2005, 03:53
Με το ΡΜ φτιάξε πρώτα ένα διαμέρισμα αμέσως μετά το υπάρχον του λίνουξ και φόρμαρέ το με εχτ2 και μετά δοκίμασε με τον παρτίσιονερ του λίνουξ.Αλλιώς δοκίμασε το Acronis Disk Director
DarthMoul
14-02-2005, 09:31
Καλύτερα να φτιάξεις μία άλλη partition reiserfs ή ext3, να την κάνεις mount, και μετά move κάποιο directory από την παλιά στην καινούργια, και στο τέλος βαλε symbolic link από την καινούργια στην παλιά. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις από κάποιο rescue disk ή σε single user mode. Μην μετακινήσεις τους υποκαταλόγους /bin /lib /etc. Εγώ θα μετακινούσα τα /usr/X11R6, /opt, /usr/local, /usr/src, /usr/share, /usr/doc και /usr/info.
Prokopas
14-02-2005, 13:47
schumifer το δοκίμασα αλλά δεν μπόρεσα να κάνς τα 2 partition merge μετά
Darthmoul το σκέφτηκα να μετακινήσω όλο τπ /usr αλλά πολλές φορές χρησιμοποιώ το /root οπότε πάλι θα είχα πρόβλημα
DarthMoul
14-02-2005, 14:07
Τι πρόβλημα θα είχες; Κάνε ένα direcrory πχ /part2. Μετά κάνε mount την partition στο /part2. Κατόπιν move το /usr/share στο /part2/usr/share. Και μετά symbolic link από το /part2/usr/share στα /usr/share.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το έχω κάνει άπειρες φορές και στο linux και σε όποιο unix λειτουργικό κυκλοφορεί στην αγόρα. Να προσέξεις:
1) Να μπουτάρεις με rescue CD image ή στην χειρότερη single user mode.
2) Η partition να είναι automounted στο /part2.
3) Να μην μετακινήσεις κανένα από τους /bin, /sbin, /etc, /lib
Προχώρησε αργά και με προσοχή. Δεν είναι δύσκολο. Το partition resizing εφευρέθηκε για να λύσει προβλήματα στο partitioning των windows που δουλεύουν ακόμα με πανάρχαια και ηλίθια drive letters. Σε unix σύστημα δεν έχει ουσία από την στιγμή που έχεις single root filesystem.
schumifer
15-02-2005, 07:13
Πωπω ρε νταρθ πάλι χάζεψα.Απλά το /XXX τον πηγαίνει κατευθείαν στο διαμέρισμα χωρίς κόπο .Τρομερό...Auto mount από fstab?
DarthMoul
15-02-2005, 08:59
Πωπω ρε νταρθ πάλι χάζεψα.Απλά το /XXX τον πηγαίνει κατευθείαν στο διαμέρισμα χωρίς κόπο .Τρομερό...Auto mount από fstab? Ναι από fstab. Καμμία σχέση το unix με τα win! Ευέλικτα και έξυπνα πράγματα, παρόλο που είναι 2 δεκαετίες πιο παλιό. Το resize εδώ δεν έχει καμμία έννοια.
Διάβαζε τα man και τα info pages και ψάχνε στο google. Υπάρχει λύση για όλα.
dklovedoctor
24-07-2008, 22:32
Καλύτερα να φτιάξεις μία άλλη partition reiserfs ή ext3, να την κάνεις mount, και μετά move κάποιο directory από την παλιά στην καινούργια, και στο τέλος βαλε symbolic link από την καινούργια στην παλιά. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις από κάποιο rescue disk ή σε single user mode. Μην μετακινήσεις τους υποκαταλόγους /bin /lib /etc. Εγώ θα μετακινούσα τα /usr/X11R6, /opt, /usr/local, /usr/src, /usr/share, /usr/doc και /usr/info.
polu kali idea
to ekana kai epiase ...
alla ...
:(
to sustima pigaine polu pio arga
alla milame polu
guro stis 4 tesseris fores ...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.