PDA

View Full Version : Χαθήκανε τα DVD-ROM,DVDRW,CDRW

backgroundman
12-08-2004, 20:43
Καλησπέρα, μετά απο την εγκατάσταση ενός προγράμματος (WaveLab 5) χαθήκαν όλες οι συσκευές (DVD ROM, DVD RW, CDRW και οι vitrual συσκευές απο το Alcohol 120%)
Έκανα απεγκατάσταση το πρόγραμμα αλλα τίποτα. Δε μπορώ να βρώ λύση.
Στο Device Manager όλες τις συσκευές τις έχει με θαυμαστικό και λέει
"Windows cannot initialize the device driver for this hardware. (Code 37)"

Μήπως έχετε καμια ιδέα ??

Να προσθέσω οτι σε άλλο λειτουργικό (πάλι XP Pro) που δεν έγινε η εγκατάσταση του προγράμματος οι συσκευές φαίνονται κανονικά άρα δε φταίει κάτι στο hardware.

KTM
12-08-2004, 21:02
Δοκιμασε να κανεις απεγκατασταση τους IDE controllers μεσα απο τον device manager/system και επανεκκινηση.

backgroundman
12-08-2004, 22:09
Το έκανα αλλα τίποτα, ξαναεγκατέστησα και τους drivers του chipset αλλα πάλι τιποτα.

gb7
12-08-2004, 22:22
Μήπως ένα repair στα windows να διόρθωνε το πρόβλημα??? :115: :102:

alexandrosss
12-08-2004, 23:10
Πατα delete σε οποια συσκεύη έχει θαυμαστικό και ξαναεγκατεστησέ τες, το κάνει αυτόματα οταν το βάζεις να ψάξει για νέο υλικό (νομίζω το τελευταίο κουμπάκι στο device manager)

maddoctor
13-08-2004, 01:10
Σωστά σου λένε.Κατάργησέ τις και κάνε επανεκκίνηση. Λογικά τα ΧΡ πρέπει να τις ξαναβρούνε όταν θα ξαναμπεις.Δοκίμασε και με τα IDE, εάν δεν πιάσει, αλλά λογικά πρέπει να φτάνει.

backgroundman
13-08-2004, 02:26
Το έκανα αυτό. Κατάργησα και τις συσκευές μια μια και τον controller αλλα τιποτα δεν έγινε.

outlaw
13-08-2004, 02:40
Χα....και νόμιζα οτι ήμουν ο μόνος γκαντέμης που το είχε πάθει. Το πάθενα με κάποια demo έκδοση του Nero 5.x.x.x.x.x.x.x....... και η λύση ήταν δίκοπο μαχαίρι. Απεγκατάσταση και στο καπάκι εγκατάσταση του Νέρωνα. 50% επιτυχία 50% πατάτες=format. Τελευταία φορά είχα τρελαθεί και ψάχνοντας βρήκα οτι είναι χαλασμένα κλειδιά στην registry. Δεν έχω να σου δώσω link αλλά το έχουν πάθει και άλλοι. Google it!

Ερώτηση : Το πλήρες μήνυμα στον device manager είναι αυτό "Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged"?

Πιθανή λύση :

1. Start Registry Editor (Regedt32.exe). 2. Locate the UpperFilters value under the following key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 3.On the Edit menu, click Delete, and then click OK. 4. Locate the LowerFilters value under the same key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 5.On the Edit menu, click Delete, and then click OK. 6.Quit Registry Editor.NOTE: After you remove the Upperfilters value and the Lowerfilters value, if you notice lost functionality in a particular program, such as CD recording software, you may need to reinstall that software. If the problem recurs, consult with the software vendor for assistance. 6.Restart your computer

backgroundman
14-08-2004, 20:03
Χα....και νόμιζα οτι ήμουν ο μόνος γκαντέμης που το είχε πάθει. Το πάθενα με κάποια demo έκδοση του Nero 5.x.x.x.x.x.x.x....... και η λύση ήταν δίκοπο μαχαίρι. Απεγκατάσταση και στο καπάκι εγκατάσταση του Νέρωνα. 50% επιτυχία 50% πατάτες=format. Τελευταία φορά είχα τρελαθεί και ψάχνοντας βρήκα οτι είναι χαλασμένα κλειδιά στην registry. Δεν έχω να σου δώσω link αλλά το έχουν πάθει και άλλοι. Google it!

Ερώτηση : Το πλήρες μήνυμα στον device manager είναι αυτό "Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged"?

Πιθανή λύση :

1. Start Registry Editor (Regedt32.exe). 2. Locate the UpperFilters value under the following key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 3.On the Edit menu, click Delete, and then click OK. 4. Locate the LowerFilters value under the same key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 5.On the Edit menu, click Delete, and then click OK. 6.Quit Registry Editor.NOTE: After you remove the Upperfilters value and the Lowerfilters value, if you notice lost functionality in a particular program, such as CD recording software, you may need to reinstall that software. If the problem recurs, consult with the software vendor for assistance. 6.Restart your computer

Καλησπέρα, τελικά έφτιαξε με την επέμβαση στη registry, αλλα έκανα μια μ@λακια. Δε διαβασα καλάτις οδηγίες και έκανα delete όλα τα περιεχόμενα του

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

βεβαια δε μου έσβησε το properties αλλα όλα τα άλλα έφηγαν.
Τι ακριβώς είναι σε αυτό το κλειδί ξέρεις και κατα πόσο επιρεάζει τη σταθερότητα του συστήματος

Εχω κάνει απο τότε 2-3 restart και δεν παρατήρησα τίποτα, ούτε κανένα πρόβλημα είχα.

Ευχαριστώ πολύ outlaw

Orthodox
15-08-2004, 00:15
Μπες στο ControlSet001 ή ControlSet3 και αντέγραψε τα ανάλογα κλειδιά στο CurrentControl που θέλεις…..

backgroundman
15-08-2004, 16:50
Το ControlSet001 και το ControlSet003 έχουν τα ίδια με το CurrentControlSet. Έχει 0003 0004 0005 και properties αλλα θυμάμαι οτι το CurrentControlSet είχε πιο πολλά κλειδιά.

Kiki_D
17-08-2004, 12:13
Πω πω παιδιά, να ΄στε καλά με σώσατε από φορμάτ..... Πολύ χρήσιμο