View Full Version : Συγκριση DVD rippers..........
MrSeanKon
14-08-2004, 15:48
Δοκιμασα τρια προγραμματα που πετανε την ταινεια στο σκληρο δισκο:
1) DVDDecrypter.
2) DVDShrink.
3) SmartRipper.
Tα δισκακια (ως ηθισται) που παιρνουμε απο τα βιντεο κλαμπ :040: ειναι ξεχαρβαλωμενα LOL και πρεπει να τα καθαρισουμε.....
Τα DVDROM που εχω ειναι δυο το Sony (λιγο σπα***χιδικο) και το DVDRW Teac (αλεθει πετρες)........
Το DVDShrink αποδειχθηκε το περισσοτερο ευαισθητο δεν κατεβαζε ολες τις ταινειες στον σκληρο ενω το DVDDecrypter τις κατεβασε ολες εκτος απο δυο (στο 50% περιπου πεταξε read error).......
Moνο ο SmartRipper κατεβασε και τα δυο προβληματικα DVD (με το Teac κι οχι το Sony) και μπορω να πω οτι ηταν και ταχυτερος απο τα αλλα δυο.
Φυσικα παιζει ρολο κι η μαρκα του DVDROM οι παλιοι θυμουνται (πριν μια εξαετια) οτι το Windac εκανε πολυ γρηγορο audio ripping απ' οτι το Audiograbber με ορισμενα CDROM αλλα εγω χρησιμοποιουσα τον Spin Doctor που υπηρχε στο Εasy CD Creator v3.1 (αυτα για την ιστορια).... :050:
apostglen46
14-08-2004, 16:09
Smart Ripper rulezzzzz ΑΛΛΑ και το στο φτερο ξεκλιδωμα του σρινκ ειναι ολα τα λεφτα απο αποψη χρονου.......
MrSeanKon
14-08-2004, 16:13
Παντως θα ηθελα να αναφερουν κι αλλοι χρηστες τις προσωπικες τους εμπειριες με τη χρηση τετοιων προγραμματων και φυσικα σε με τι DVDROM τα χρησιμοποιουν.........
Θυμαμαι οτι το Plextror 32X SCSI ητανε κατεβαζε σφαιρα τα τραγουδια με τον Spin Doctor σε 12Χ (παλι για την ιστορια)........
O SmartRipper αυξομειωνει αποτομα την ταχυτητα οταν βρει προβληματικα δισκακια αλλα σε καμμια περιπτωση δεν επεσε κατω απο το 1Χ ειδα κι 7Χ με το Teac....... :026:
Το dvd-rom ειναι το LG 8162-B και το dvd-r παλι LG 4081-Β.Παλιοτερα χρησιμοποιουσα το smart ripper και το dvd2one αλλα το dvd2one ειναι και πολυ αργο και νομιζω οτι δεν βγαζει και πολυ καλη ποιοτητα.Τωρα οσο αναφορα για το ποιο διαβαζει τα δισκακια απροσκοπα θα ελεγα οτι το smart ripper σε περιπου 80-90 dvd μια φορα δεν μπορουσε να το διαβασει.Το dvdshrink κι αυτο αλλη μια φορα δεν μπορουσε να διαβασει ενα μονο σε περιπου 70 dvd.Το συγκεκριμενο(dvdshrink) ειναι αυτο που χρησιμοποιω εδω και αρκετο καιρο χωρις προβληματα κανει τη δουλεια και των δυο μαζι και απο ποιοτητα ειναι αρκετα καλυτερη συμπιεση που κανει σε σχεση με το dvd2one.Τωρα για το dvd decrypter ειναι το μοναδικο που μου εχει κατσει στραβα απο την αρχη και δεν το θελω καθολου.Επισης για να εχεις συγκρισιμα στοιχεια θα σου πω οτι γραφω κατα καιρους σε διαφορα δισκακια και +R και-R οπως princo,tdk,verbatim,taiyo yuden,maxell,ακομα και αφιρμα απο multirama.
Εγω παιδια με το Pioneer(dvdrom)+Smartripper εχω πιασει μεχρι 14x αλλα συνηθως ξεκιναει απο τα 5,5 και τερματιζει στα 10-11.Πολυ μαματο το pioneer.
Ξεχασα να γραψω οτι η μεγιστη ταχυτητα με το smart ripper που εχω δει ειναι Χ11.
kallileo
14-08-2004, 17:59
Εγω παιδια με το Pioneer(dvdrom)+Smartripper εχω πιασει μεχρι 14x αλλα συνηθως ξεκιναει απο τα 5,5 και τερματιζει στα 10-11.Πολυ μαματο το pioneer.
εγω με το δικο μου Pioneer πιανω σταθερα γυρω στο 14x-15x με το descrypter αν ειναι καλο το DVD. Ισως να ειναι το πιο γρηγορο αλλα το παλιο hitachi διαβαζε τα παντα.
Prokopas
14-08-2004, 20:02
DVD shrink με DVD-RW SD-5112. Τώρα για μέγιστη ταχύτητα δεν θυμάμαι. Το μόνο πρόβλημα ότι εαν στην αρχή που διαβάζει το DVD βρει κάποιο λάθος δεν μπορείς να κάνεις ignore όπως στο DVD Decrypter, άρα ούτε "back-up" την ταινία.
ΚΑι εγώ το Smartripper χρησιμοποιώ γιατί με τα άλλα έχω πρόβλημα με το Pioneer 120s , ειδικά με το DVDdecrypter το οποίο και χτυπάει στο 70% περίπου. Μέγιστη ταχύτητα που έχω δει είναι 7,5χ.
alexandrosss
14-08-2004, 23:14
και εγω smart ripper χρησιμοποιώ
εγω με το dvb asus e616 v2.2 έχω δει μέγιστη ταχύτητα να πιάνει τα 15χ, και ξεκινάει με 5-6 αναλογά το dvd πάντα.
τα παλιά μου sony και btc ητάν για τα σκουπίδια το πολύ 6 να πιάναν.
AC9800PBA
14-08-2004, 23:57
Έχω δοκιμάσει και τα 3 και δουλεύω το DVDShrink τώρα. Reader Toshiba-M1612 και για write το Neac-2500A. Max που έχω δεί 7-8Mb/s
Orthodox
14-08-2004, 23:58
Και γω μια από τα ίδια με Smart Ripper και το Teac dv516e, σε καλά δισκάκια πιάνω και 13 – 14x ξεκινώντας από 5-6x.
varelasj
15-08-2004, 11:31
Κι εγω τα εχω δοκιμασει ολα αυτα και με το smart riper επινα τρομερες ταχυτητες με το Pioneer! Τωρα με το LG που εχω δεν εχω ασχοληθει και πολυ...
Εγω παιδια χρησιμοποιω το dvddecrypter πολυ καιρο τωρα με μηδαμινα προβληματα.Αλλα ενας φιλοσ μου του εχει βγαλει την παναγια.Δεν του διαβαζει αρκετα δισκακια(απο videoclub).εχω το Toshiba802 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ,οι ταχυτητες σε δικα dvd 9x-14x και αυθεντικα 5x-9x. Θα δοκιμασω το smart ripper
sakattack
15-08-2004, 15:19
Οσα δισκακια ηταν προβληματικα και κολλαγαν στο παιξιμο, κολλαγαν και με το Decrypter,
με το SmartRipper μερικες φορες καταφερνα να τα προχωρησω χανοντας τα δεδομενα απο τις προβληματικες περιοχες, και μετα συνηθως χρειαζοταν το IFO ΕDIT για να "μαζεψει" οτι rip-αριστηκε
Ποτε δεν μου ετυχε δισκακι που να κολλαει στο Decrypter και με το Smart Ripper να το ριπαρω χωρις απωλειες.
Με λιγα λογια, κανενα δεν κανει θαυματα αν ειναι χαλασμενο το δισκακι.
Βεβαια ενα πετσοκομμενο vob ειναι καλυτερο απο το τιποτα, αλλα αν θες να εχεις μια ταινια κανονικα, και παλι σε χαλαει.
MrSeanKon
16-08-2004, 22:12
Σωστος ο Moderator αν τα δισκακια που παιρνουμε εχουν υποστει βιασμο :098: :050: :040: :040: :033: LOOOOOOOOOOOOOL ο,τι προγραμμα κι αν βαλεις τζιφος....
Παντως ειδα οτι οι περισσοτεροι το SmartRipper χρησιμοποιειτε........
kallileo
16-08-2004, 22:36
Το vStrip που λεγεται οτι ειναι το Ultimate tool το εχει δοκιμασει κανεις?????
Orthodox
16-08-2004, 22:37
Τι να σου κάνει το πρόγραμμα… Ότι κάνει το κάνει το οπτικό…
MrSeanKon
16-08-2004, 22:44
Το vStrip που λεγεται οτι ειναι το Ultimate tool το εχει δοκιμασει κανεις?????
Χμ φιλε μου καλη ιδεα ειναι αλλα ξεχασα να φερω καμμια δισκεττα να το αντιγραψω γιατι Internet δεν παιζει σπιτι μονο απο κανενα καφενειο μπαινουμε τεσπα.........
kallileo
16-08-2004, 22:45
Τι εννοεις οπτικο γιατι δεν σε πιανω????Πολυ πολυπλοκο φαινεται!!!!!!!!
Orthodox
16-08-2004, 23:01
Τι εννοεις οπτικο γιατι δεν σε πιανω????Πολυ πολυπλοκο φαινεται!!!!!!!!
Αν λες εμένα, εννοώ απλά την οπτική συσκευή που έχεις (το dvd-rom δλδ), άλλα δε διαβάζουν ούτε αυθεντικά αχρησιμοποίητα και άλλα διαβάζουν και σπασμένα…:D
MrSeanKon
16-08-2004, 23:06
Mε προλαβες Μιχαλη αυτο ηθελα να πω κι εγω.....
Το λινκ με το vStrip ειναι εδω (http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/vstrip.html).....
DVDShrink με το Liteon 811s.
Δεν μου εχει παρουσιασει μεχρι στιγμης προβλημα σε αντιγραφες ταινιων αλλα σε εγγραφη δεδομενων(Nero)
MrSeanKon
20-08-2004, 16:06
Λιγο μπερδεμα ειναι το vStrip στη χρηση του τεσπα κατι εκανα.....
Αλλα LOL θελω να σας πω κι αλλο ενα κουφο για να γελασετε! :003: :080: :003: :080:
Σε ενα δισκακι (οχι και πολυ ταλαιπωρημενο) o SmartRipper δεν κατεβαζε ολα τα blocks (περναγε ορισμενα)..........
:017: :017:
Δε δοκιμαζεις λεω Sean τον Windows Explorer??? :003: :080:
To δισκακι δεν ηταν κλειδωμενο LOL μετα απο πεντε λεπτα το αντεγραψε εξολοκληρου το *.vob! :041: :041:
Βεβαια η ταχυτητα αυξησης της μπαρας δεν ηταν η ιδια αλλα η ουσια ειναι οτι επιασε το κολπο!
Για πρωτη φορα τοτε ειπα Microsoft RULEZZZZZZZZ :031: :031: :038:
maddoctor
20-08-2004, 17:28
Υπάρχει πουθενά κανένας οδηγός πως στο καλό δουλεύει το vstrip, γιατί με έχει μπερδέψει!?Ξέρει κανένας σας?
MrSeanKon
20-08-2004, 17:31
Ο gpulio το προτεινε oποτε ας μας βοηθησει περαιτερω αλλα κατι βρηκα κι εδω (http://www.doom9.org/index.html?/vstrip.htm)
maddoctor
20-08-2004, 17:33
Ο gpulio το προτεινε oποτε ας μας βοηθησει περαιτερω αλλα κατι βρηκα κι εδω (http://www.doom9.org/index.html?/vstrip.htm)
Κατάλαβα....έχει μελέτη σήμερα! :105:
MrSeanKon
21-08-2004, 16:03
Τεσπα το δοκιμασα και το vStrip αλλα δεν ειδα κατι το αξιολογο.....
Κι αναφερομαι στο αναθεματισμενο Sony το οποιο κριθηκε για δευτερη φορα ακαταλληλο για ripping oπως και στο παρελθον για audio extraction...
Σε ενα δισκακι που ολα τα προγραμματα κολλαγανε ε το vStrip πηγε λιγο παραπερα στο κατεβασμα αλλα τελικα κι αυτο κολλησε....
Σημερα αγορασα το Plextor ATA 66 που πραγματι ειναι κορυφαιο! :041:
Ολα τα δισκακια τα διαβασε και τα κατεβασε ξεκινωντας απο 3.6Χ κι εφτασε μεχρις 7.5Χ αλλα τελικα κατα το τελος του DVD επεσε στο 6.1 - 6.5Χ (αναλογα με την ταινεια)......
Με το Plextor ο γρηγοροτερος ripper αποδειχθηκε το DVDDecrypter το οποιο νικαει στα σημεια το SmartRipper.....
To DVDShrink μενει πιο πισω οπως και με τα Sony (οταν κατεβαζε) αλλα και με το DVDRW ATA33 Teac....
Mε λιγα λογια δε βλεπω λογο να χρησιμοποιησω ενα τοσο μπελαλιδικο προγραμμα οπως το vStrip και με τι οφελος αφου το Plextor δουλευει αψογα και γρηγοροτερα με αλλους rippers.... :039:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.