PDA

View Full Version : BeOS

noone
15-08-2004, 18:38
Είναι καλό λειτουργικό; Είναι ελαφρύ για το σύστημα; Παίζει τα παιχνίδια των Windows έστω και με κάποιον emulator; Τι γνώμη έχετε για αυτό;

DarthMoul
15-08-2004, 18:55
Είναι καλό λειτουργικό; Είναι ελαφρύ για το σύστημα; Παίζει τα παιχνίδια των Windows έστω και με κάποιον emulator; Τι γνώμη έχετε για αυτό;Το είχα δει πριν 4-5 χρόνια, όσο ακόμα ήταν ζωντανο. Δεν με ενθουσίασε. Η αναπτυξη του έχει σχεδόν παγώσει εδώ και χρόνια. Προσωπικά δεν θα έχανα τον χρόνο μου.

emnezia
16-08-2004, 00:50
Βασικά έχει παγώσει επίσημα. Το συνεχίζουν οι χρήστες αλλά μην περιμένεις πολλά. Σαν λειτουργικό ήταν πολύ καλό, ταχύτατο και ελαφρύ. Το θέμα βέβαια είναι η υποστήριξη σε software την οποία δεν την είχε. Αν θες να βρεις πράγματα δες στο www.bebits.com όπου είναι το κεντρικό σημείο πλέον. Μπορείς να κατεβάσεις και διανομές που σχηματίζονται. Το χρησιμοποιώ σε ένα παλιό σύστημα που έχω σπίτι για πειράματα. Δουλεύει κανονικά απλά έχει μικρή υποστήριξη (και) σε hardware.
Windows δεν υποστηρίζει αλλά δεν θα το χρειαστείς. Δες στο site που σου είπα και θα βρεις πολλά πράγματα. Αξίζει να το παλέψεις για εμπειρία, αλλά σίγουρα μην περιμένεις πάρα πολλά.

Alarm
16-08-2004, 12:51
για κατι τετοιο θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα *NIX λειτουργικο και να βαλεις wine. Αν και δεν το βρησκω λογικο. Αν θελεις windows αστα , τι ψαχνεσε για αλλο λειτουργικο ? :)

noone
16-08-2004, 17:59
Linux έχω σε ένα παλιό σύστημά μου και λέω να βάλω το BeOS 5 έτσι για αλλαγή. Για παιχνίδια και προγράμματα των παραθύρων δεν με πολυενδιαφέρει καθώς το site που δίνει ο emenzia έχει αρκετά καλούδια! Όταν το βάλω θα postάρω εντυπώσεις...