PDA

View Full Version : Ερωτήσεις για κάποια προγράμματα.(σε windows)

schumifer
16-08-2004, 15:35
Έχω εδώ και λίγο καιρό απορίες για κάποια προγραμματάκια και ήθελα να δω μπας και έχει κάποιος τις απαντήσεις.
1ον: Finereader(OCR) Πώς αποθηκεύονται τα ελληνικά αφού τα κατεβάσουμε μέσω του μενού?(για να μην τα ξανακατεβάζουμε μετά το επόμενο φορμάτ?)

2ον: Όταν κάνω βιντεοσύλληψη χρησιμοποιώντας το DVD MOVIE FACTORY 3 ή το VIDEΟSTUDIO 7 το αποτέλεσμα είναι ένα αρχείο mpg το οποίο στο δικό μου μηχάνημα παίζει με windvd αλλά όχι και τόσο καλά με media player. Το περίεργο είναι ότι όταν προσπαθώ να το μετατρέψω σε άλλο φορμά είτε με το Power Video Converter είτε με το Video Edit Magic παίρνω πάντα ένα μήνυμα σφάλματος – τίποτα σαφές ,απλά ότι δεν τα κατάφεραν! Ακόμα και το DVDx λέει ότι Failed to parse file ,no sequence header found..Τελικά διαπίστωσα ότι το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να τα μετατρέψει είναι το Media Studio.Ακόμα και το Video Studio το οποίο έχει επιλογή μετά τη σύλληψη Make Movie File βγάζει μήνυμα ότι δεν έχει τους κατάλληλους συνδυασμούς φίλτρων!!!. Καμιά γνώμη?

3ον: Ερώτηση για τα παραθύρια: Σε πολλές φωτογραφίες έχω λάθος μικρογραφίες (από άσχετες φωτογραφίες) Πώς τα διορθώνω αυτά?

maddoctor
16-08-2004, 16:31
1ον: Finereader(OCR) Πώς αποθηκεύονται τα ελληνικά αφού τα κατεβάσουμε μέσω του μενού?(για να μην τα ξανακατεβάζουμε μετά το επόμενο φορμάτ?)
Εφόσον κατεβάσεις την γλώσσα, δεν χρειάζεται να την ξανακατεβάσεις.Την κάνεις εγκατάσταση και μετά όταν είναι να σκανάρεις ένα κείμενο, επιλέγεις σαν γλώσσα είτε μόνο τα ελληνικά ή την επιλογή multiple languages για πολλαπλές γλώσσες, και εκεί του λες ποιες θέλεις (πρέπει να είναι εγκαταστημένες).Μπορείς πάντως να κατεβάσεις τα ελληνικά και να τα κάνεις εγκατάσταση ξεχωριστά από εδώ : Greek (http://fr7.abbyy.com/fr70addlang/exe/Greek.exe)

2ον: Όταν κάνω βιντεοσύλληψη χρησιμοποιώντας το DVD MOVIE FACTORY 3 ή το VIDEΟSTUDIO 7 το αποτέλεσμα είναι ένα αρχείο mpg το οποίο στο δικό μου μηχάνημα παίζει με windvd αλλά όχι και τόσο καλά με media player. Το περίεργο είναι ότι όταν προσπαθώ να το μετατρέψω σε άλλο φορμά είτε με το Power Video Converter είτε με το Video Edit Magic παίρνω πάντα ένα μήνυμα σφάλματος – τίποτα σαφές ,απλά ότι δεν τα κατάφεραν! Ακόμα και το DVDx λέει ότι Failed to parse file ,no sequence header found..Τελικά διαπίστωσα ότι το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να τα μετατρέψει είναι το Media Studio.Ακόμα και το Video Studio το οποίο έχει επιλογή μετά τη σύλληψη Make Movie File βγάζει μήνυμα ότι δεν έχει τους κατάλληλους συνδυασμούς φίλτρων!!!. Καμιά γνώμη?
Δοκίμασε καλύτερα με το TMPGEnc Express 3.x ή το TMPGEnc 2.x. Είναι τα καλύτερα του είδους τους και μετατρέπουν τα πάντα σε mpeg μορφή έτοιμα για να τα κάψεις σαν dvd. Εγώ πάντως αυτά χρησιμοποιώ για να μετατρέψω βίντεο που κατεβάζω από το διαδίκτυο.

3ον: Ερώτηση για τα παραθύρια: Σε πολλές φωτογραφίες έχω λάθος μικρογραφίες (από άσχετες φωτογραφίες) Πώς τα διορθώνω αυτά?
Σε αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω.Ρώτα κανένα admin :033:

Orthodox
16-08-2004, 22:58
Κάνε δεξί κλικ και επέλεξε “Ανανέωση Μικρογραφίας” (Refresh Thumbnail).

Αν δε διορθώνεται τότε στο φάκελο μέσα υπάρχει το αρχείο “thumbs.db” διέγραψε το και κάνε ανανέωση του φακέλου (refresh – F5)…

schumifer
17-08-2004, 03:53
Θενξ αιδιά όλα δούλεψαν.Μαddoctor εννούσα ότι αφού τα έχω εγκαταστήσει και σουλεώ με τα ελληνικά του Finereader και κάνω φορμάτ.Μήπως ξέρεις ποιο αρχείο πρέπει να κάνω backup?

maddoctor
17-08-2004, 09:55
Θενξ αιδιά όλα δούλεψαν.Μαddoctor εννούσα ότι αφού τα έχω εγκαταστήσει και σουλεώ με τα ελληνικά του Finereader και κάνω φορμάτ.Μήπως ξέρεις ποιο αρχείο πρέπει να κάνω backup?
Κανένα.Θα πρέπει να έχεις το πρόγραμμα (Finereader) και το αρχείο που σου έδωσα στο link.Μπορείς να το κατεβάσεις και να το κάνεις εγκατάσταση κάθε φορά που θα χρειάζεται χωρίς να έχεςι πρόβλημα.Εγώ πάντως έτσι κάνω.Εξάλου δεν είναι μεγάλο για να το κατεβάσεις ακόμα και με 56άρι μόντεμ (μόνο 1.8ΜΒ από ότι θυμάμαι). :D

schumifer
17-08-2004, 17:08
ΟΚ αυτό ακριβώς εννούσα.Το αρχείο το έχω κατεβάσει 3-4 φορές Απλά αναρωτιόμουνα αν υπάρχει τρόπος