PDA

View Full Version : Debian no LAN!

svizi
28-02-2005, 20:46
Μου έδωσε ένας φίλος να στήσω έναν υπολογιστή με debian linux για να τον χρησιμποιήσει ως firewall router....
Αφού στήθηκε μια χαρά το pc τον δικτυώνω με το pc που έχει την σύνδεση προς το Internet για να κάνω update κάποια πακέτα. Όλα καλά γίνεται το update κλείνω τον υπολογιστή και όταν τον ξανανίγω δεν μπορώ να κάνω ούτε πινγ ούτε ssh. To firewaal δεν έχει ακόμα κανόνες μέσα, και το στήσιμο φαίνεται απολύτως φυσιολογικό. Έχει κανείς καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει?

Το pc με το Linux έχει ip 192.168.10.1 και gateway 192.168.10.2.
To pc με τα windows έχει ip 192.168.10.2

circular
01-03-2005, 01:00
Τι κάρτα δικτύου έχεις? μήπως έχεις ξεχάσει να βάλεις τον οδηγό της στη λίστα των modules που φορτώνονται στην αρχή και ουσιαστικά με το που κάνεις επανεκκίνηση δεν έχεις δίκτυο? Ανάβουν τα λαμπάκια (link) στις κάρτες δικτύου των δύο μηχανημάτων?

doubleh
01-03-2005, 10:40
Στον εαυτό του κάνει ping?
Η κάρτα έχει σηκωθεί? δώσε
ifconfig eth0 192.168.10.1
Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το guarddog (εγκατάσταση με apt-get install guarddog) για ρύθμιση firewall (Κ->System->Guarddog). Στην τελευταία καρτέλα κάνε disable να δεις αν δουλεύει.

backgroundman
01-03-2005, 14:13
Δες πρώτα αν υπάρχει το module της καρτας δικτύου (lsmod και ψαχνεις για το chipακι απο τη καρτα). Αν υπάρχει δοκίμασε το ifconfig να δεις αν είναι σωστά το eth0. Αν δεν έχει σηκωθεί τότε κάνε ifdown και ifup και ξαναδές. Αν δεν σηκωθεί και πάλι τότε δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Πήγαινε στο γραφικό network manager και ξαναφτιάξε το δύκτιο και κάνε activate.

circular
06-03-2005, 17:42
καλο απογευμα σ' ολους τα zeus-linux τα εχει δουλεψει κανεις?ξερετε πως γινετε η εγκατασταση?εχω 2 σκληρους δισκους και θελω να βαλω linux στον ενα δισκο ευχαριστω πολυ

Γεια σου Ζαχαρία, το Zeus Linux δεν το έχω δοκιμάσει ποτε για να εκφέρω αποψη. Αν θες να το συζητήσουμε όμως μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα.