PDA

View Full Version : Αγορά ψηφιακής φ/μ

Hgetis
16-08-2004, 21:40
Επειδή νομίζω πως έφτασε η ώρα να αποκτήσω κι εγώ μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, θα ήθελα να ακούσω μερικές συμβουλές για το ποια να προτιμήσω! Βασικά με ενδιαφέρει :

1ον) ο μικρός όγκος,
2ον) το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ζουμ,
3ον) η λογική τιμή (όχι πάνω από 500ευρά είναι πολλά!)
4ον) σαφώς η ποιότητα λήψης εικόνας τόσο στο manual όσο και στο auto!
5ον) ότι άλλο καλούδι έχει!!

Από ότι διάβασα στο thread του Greek (νομίζω!) η Canon A80 είναι πολύ καλή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο καλύπτει τις παραπάνω προϋποθέσεις. Στην εμφάνιση και στον όγκο μοιάζει με την Α75??
Εγώ κοιτούσα και τις Olympus C-60, C-760(λόγω του ζουμ) αλλά δεν ξέρω τι να προτιμήσω καθώς δεν μαρέσει να κάνω επιπόλαιες αγορές τις οποίες να μετανοιώνω μετά! Γι αυτό ζητάω μία μικρή βοήθεια από όσους γνωρίζουν! :100:
:D :D

sa1901
16-08-2004, 22:27
Ρίξε μία ματιά εδώ http://www.dpgr.gr ... Σίγούρα θα σε βοηθήσουν πολύ.... :)

fantacid
16-08-2004, 23:34
οι περισσοτερες ψ.φ. εχουν περιορισμνενο ογκο,αλλα οσο πιο μικρες τοσο πιο ακριβες,
οσο για το ζουμ δωσε βαση στο οπτικο,το ψηφιακο θα το κανεις στον υπολογιστη σου χωρις προβλημα,εαν δεν εχεις μεγαλη σχεση με φωτογραφικες θα σε ικανοποιησουν οι περισσοτερες στο θεμα της ποιοτητας ληψης εικονας.

τα πολυ βασικα στα ειπα,για λεπτομεριες πανε στο www.dpgr.com

JimmyFox
16-08-2004, 23:42
θα γίνω κοινότοπος αλλά..... CANON!!!

MrSeanKon
17-08-2004, 00:01
K εγω ψηφιζω με την Αλεπου υπερ της Canon! :096: :096:

htanso21
17-08-2004, 00:36
και εγω Canon λεω... γιατί άραγες;;;

fantacid
17-08-2004, 01:22
και εγω Canon λεω... γιατί άραγες;;;

ελα ντε???

spybol
17-08-2004, 03:06
αν θεσ μικρο μεγεθος σχετικα και μεγαλο ζουμ , νομιζω οτι η olympus c765 ειναι μονοδρομος.. επισης ειναι και παρα πολυ καλη,

Greek
17-08-2004, 11:29
H Canon είναι πολύ καλή τόσο για τον αρχάριο όσο και για πιο ειδικευμένο. Πέρα από την πολύ καλή συμπεριφορά στο auto mode όπου σχεδόν δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα και οι φωτογραφίες είναι σχεδόν τέλειες, ένα άλλο που μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση είναι η χρηστικότητα.
Λόγω της δουλειάς έχω χρησιμοποιήσει μερικάw από της ψηφιακές της κατηγορίας όπως την Olympus camedia και την Nikon Coolpix και ομολογώ ότι το μενού και οι ρυθμίσεις τους ήταν πολύ δυσνόητες τουλάχιστον σε σχέση με την Canon , οι οποίες είναι πανεύκολες.
Τι τρίτο πλεονέκτημα είναι η πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος όπου σε συνδιασμό με ένα καλό σετ μπαταρίες 2100mA επαναφορτιζόμενες μπορεί να βγάλεις και μια εβδομάδα με καθημερινή χρήση.
Επιπλέον , στην Canon μπορείς να αλλάξεις και φακό και να βάλεις και ευρυγώνιο ή μάκρο αργότερα σν θές να την αναβαθμίσεις ( έχει κουμπί ασφαλείας που αφαιρείς το φακό) .
Έχει προειδοποιητικό ταρακουνήματος ώστε να μην σου βγούν οι φωτογραφίες κουνημένες ενώ έχει αυτόματη σκόπευση μέχρι 6 σημεία.

Το μόνο μείον που για μένα δεν είναι και τόσο σοβαρό είναι το μέγεθοσ το οποίο εγώ θεωρώ ικανοποιητικό για 2 λόγους...
1. χωράει στο χέρι μου ακριβώς και μου δίνει σταθερό κράτημα ώστε να μην την κουνάω πολύ αλλά και να μην μου γλιστρήσει....
2. επειδή δεν είναι πολύ μικρή δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσω κάπου φευγοντας γιατί η έλειψη βάρους θα γίνει αμέσως αισθητή. Όσοι έχουν μικρά κινητά θα καταλάβουν τι εννοώ.....

Συνολικά σαν μηχανή είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την αγορά της και ακόμα δεν έχω αρχίσει να σκαλίζω τις ρυθμίσεις...... και τη συνιστώ ανεπιφύλαχτα..

Επίσης , βάζοντάς γρήγορη κάρτα μνήμης όπως εγώ , η αναζήτηση , προβολή και μεταφορά εικόνων γίνεται σχεδόν άμεσα......

htanso21
17-08-2004, 12:59
Το κανονικό μου επάγγελμα είναι φωτογράφος.

Σχεδόν όλος ο εξοπλισμός μου είναι της Canon, μπορεί να μην είναι ψηφιακός αλλά γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα της.

Επίσης έχω δουλέψει ψηφιακές Canon (όχι compact) και μου άφησαν καλές αναμνήσεις.

Η Canon είναι στην κορυφή μαζί με την Nikon.

Αγοράζοντας μια φωτογραφική μηχανή, ότι και να είναι αυτή, δηλαδή αναλογική ή ψηφιακή, αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το γιατί την θες.
Την θέλεις για τα σαββατοκύριακά;
για τα πάρτι;
Με αυτή θα τραβάς που και πού ή όσο πιο πολύ μπορείς;
Ακόμα τι είναι αυτό που θέλεις να τραβάς;
Θέλεις να τραβάς τα βουνά ενώ εσύ είσαι κάτω από αυτά;
Θέλεις να τραβάς τα μικρά ζουζουνάκια της φύσης ενώ είσαι πάνω από αυτά;
Ή θέλεις και τα δυο μαζί;

Όσο πιο πολλά θέλεις τόσο πιο πολλά χρήματα θα στοιχίσει και η μηχανή σου.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ της γνώμης ότι η φωτογραφική μηχανή δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή και φυσικά πολύ ελαφριά.
Αυτό το λέω από την πείρα μου… η μηχανή μου ήταν μια απλή Slr φυσικά είχε ένα κλασικό ¨γκρίπ¨ (γκρίπ είναι το σημείο που πιάνουμε με το δεξί χέρι την μηχανή) και δεν ήταν πολύ μεγάλο, ακόμα δεν είχα πολύ βάρος…
Το μικρό γκρίπ και το επίσης μικρό βάρος δεν ήταν σύμμαχοι μου, αντίθετα δεν με βοηθούσαν καθόλου. Γιατί; Γιατί με το μικρό γρίπ δεν μπορούσα εκμεταλλευτώ το χέρι μου, διότι αυτό ήταν μικρότερο από την παλάμη μου και δεν μπορούσα να την κρατήσω πολύ σταθερά.
Το μικρό βάρος δεν μου επίσης και αυτό δεν μου έδινε σταθερότητα γιατί με την παραμικρή κίνηση (ακούσια) του χεριού μου, κούναγε και την μηχανή ή με ένα ελαφρύ αεράκι τα ίδια.

Την λύση την βρήκα, αγόρασα ένα battery pack που μπαίνει κάτω από την μηχανή.
Αυτό μου έδωσε και βάρος αλλά μου μεγάλωσε και το κρίπ.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω για να καταλάβεις ότι το σχετικά βαρύ και μεγάλο αντί να είναι κακό, μπορεί και να σε βοηθήσει.

Τώρα. Με 500 € δεν θα πάρεις και κάτι wow με μεγάλο ζουμ, με μικρό όγκο κτλ…
Αλλά θα πάρεις ένα πολύ καλό μοντέλο.

Hgetis
17-08-2004, 20:15
Με πείσατε για τον όγκο και το βάρος μιας κάμερας γενικά!
Ρίχνοντας μια ματιά και στο www.dpreview.com σκέφτομαι για: Canon Powershot A80, Canon Powershot S1 IS, Olympus C-60 Zoom...
Με προβληματίζει όμως το γεγονός της C-60 λόγω της xD μνήμης της γιατί είναι κατιτίς πανάκριβες! 256ΜΒ 150ευρώ περίπου!! Αντίθετα οι compact flash της Canon είναι κατά πολύ φθηνότερες..
Επίσης η Olympus έχει Li-ion rechargeable αντί των πιο απλών Ni-MH της Canon. Δεν ξέρω τί θα κοστίζει λιγότερο και τι θα διαρκεί παραπάνω...

Κάτι όσον αφορά την τιμή... πόσο περίπου κυμαίνονται αυτές οι τρείς. Την Α-80 π.χ. εσύ Greek πόσο την πήρες??

Επαγγελματίας δεν είμαι αλλά θάθελα η ψηφιακή φ/μ να κάνει για να τραβάω προσωπικές στιγμές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και γενικά όμορφα τοπία ή κάποια αντικείμενα που βρίσκονται μακριά ζουμάροντας πάνω σε αυτά... Τώρα ζουζουνάκια πάνω σε λουλούδια δεν νομίζω να τραβήξω... Πάντως η γνώμη σου φίλε μου ως φωτογράφος λαμβάνεται πιο πολύ υπόψιν χωρίς να υποτιμώ τις υπόλοιπες ας πούμε ερασιτεχνικές!!

fantacid
17-08-2004, 20:15
Οff-Topic:
htanos21 ξερεις ποσο μπορει να πιασει μια olympus is-1000(μια παλια slr)?

htanso21
17-08-2004, 21:16
http://www.optiksammlung.de/OM/IS1000.jpg Αυτή είναι φίλε μου;

Hgetis
17-08-2004, 21:16
Greek για κοιτα αυτό..

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_a80&opinion=22440

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_a80&opinion=22063

Βέβαια οι προηγούμενες 160+ γνώμες έχουν ποικίλα και κυρίως θετικά σχόλια...

Λοιπόν τι λέτε;!

fantacid
18-08-2004, 00:32
ναι htanso21,την εχεις καμια ιδεα?

Greek
18-08-2004, 09:52
Επίσης η Olympus έχει Li-ion rechargeable αντί των πιο απλών Ni-MH της Canon. Δεν ξέρω τί θα κοστίζει λιγότερο και τι θα διαρκεί παραπάνω...

Κάτι όσον αφορά την τιμή... πόσο περίπου κυμαίνονται αυτές οι τρείς. Την Α-80 π.χ. εσύ Greek πόσο την πήρες??

Και εγώ στην αρχή έτσι έλεγα αλλά έκανα πίσω γιατί οι μπαταρία είναι της Olympus και το κόστος είναι μεγάλο αν χρειαστεί αλλάγή γιατι πρέπει να πάρεις την ίδια. Ενω με τις άλλες είναι πιο φθηνές οι επαναφορτιζόμενες πόσο μάλλον οι απλές.

Εγο τιν πιρα μεσο γνωστου 390 τελικη με φπα .

htanso21
18-08-2004, 12:50
ναι htanso21,την εχεις καμια ιδεα?

Κοίτα φίλε μου…
Λίγο δύσκολο μου φαίνετε… μπορεί να έχει καλό ζουμ αλλά δεν αλλάζει ο φακός.

Ένας που θέλει να πάρει μια Slr θα θέλει να αλλάζει και ο φακός. Αυτός είναι εν μέρει και ο λόγος που θα την πάρει… φυσικά και δεν είναι και ο μόνος.

Κάποιος τώρα που δεν θέλει να αλλάζει ο φακός θα πάει να πάρει μια compact. Που πλέον και σε αυτές μπορείς να βρεις μηχανή με τέτοιο ζουμ.

Για να βρεις κάποιον που θα την αγοράσει, αυτός θα πρέπει να μην έχει πρόβλημα με τον όγκο και να θέλει μια Slr για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της. Διότι αυτό της αλλαγής του φακού πρέπει να το ξεχάσουμε.

Είναι αρκετά καλή μηχανή και από όσο μπορώ να καταλάβω στιβαρή.

Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να την κρατήσεις, ακόμα και να την πουλήσεις δεν πρόκειται να πιάσεις πολλά χρήματα.
Έτσι πιστεύω εγώ, αλλά αν καταφέρεις να την πουλήσεις για ¨καλά¨ χρήματα, αυτό θα είναι ένα καλό νέο που σου το εύχομαι.
Αλλά επανέρχομαι… αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να την κρατήσεις. Γιατί; Γιατί πολύ απλά σε μερικά χρόνια που η αναλογικές μηχανές θα είναι μόνο για τους πραγματικούς λάτρεις της φωτογραφίας και όπου πλέον λίγες εταιρίες θα βγάζουν μοντέλα τέτοια, θα μπορείς να πιάσεις μια καλύτερη τιμή. Όχι από ανάγκη ότι ο άλλος δεν θα μπορεί να βρει μια αναλογική αλλά ότι θα είναι μια αντίκα.

Εγώ έχω μια παλιά 6Χ6 όπου τώρα είναι περίπου 35 ετών. Για εμένα δεν έχει καμία συναισθηματική αξία. Κάλλιστα θα μπορούσα να την πουλήσω… (και μεταξύ μας πιάνει καλά λεφτά) αλλά δεν το κάνω για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι αν την κρατήσω κάποτε αυτή θα είναι ένα από τα καλά εκθεσιακά μοντέλα, θα είναι ας πούμε η ιστορία της φωτογραφίας μέσα στο σπίτι μου και η άλλη είναι ότι αν τελικά μετά από χρόνια αποφασίσω να την πουλήσω τότε θα πιάνει ακόμα περισσότερα χρήμα…

Δες το και εσύ κάπως έτσι.

Πάντως αν ακόμα θέλεις να την πουλήσεις… μπορείς να πας στο κέντρο της Αθήνας (όχι μοναστηράκι και τέτοια αλλά σε κανονικό μαγαζί) όπου εκεί θα δεις πόσο περίπου κάνει.

Φιλικά Θανάσης. Και ότι άλλο με θέλετε εδώ είμαι.

Hgetis
18-08-2004, 19:40
Έχω την αίσθηση ότι την Α80 θα πάρω.. Από μπαταρίες και compact flash μνήμες τι να προμηθευτώ και πόσο θα μου βγουν;

Η τιμή της Α80 ενδεικτικά κυμαίνεται σε:
Πλαίσιο= 421 ευρώ
Μultirama=447 ευρώ
Κωτσόβολος=493 ευρώ

Αν κατέβω Ομόνοια υπάρχει περίπτωση να τη βρω πιο φθηνά? Κάποιο άλλο μέρος που θα μπορούσα να την ψάξω? Μένω κέντρο Αθήνας.

Greek
18-08-2004, 20:52
Ναι , στην Αθήνα θα την βρείς πιο φθηνά , κάνε μια βόλτα στα μαγαζία χαμηλά στην Πανεπιστημίου . Μνημη 128ΜΒ γρήγορη 40? , τρίποδο 21? , ταχυφορτιστής που είναι και αυτοκινήτου με μπαταρίες 2100 41?... και τσαντάκι Νοναμε 25 ευρώ.

Εμένα μου πήγε σύνολο 420? χψρίς Φπα που τον χρέωσα αλλού με όλα τα παραπάνω......

Hgetis
18-08-2004, 21:00
Ο δικός σου ρε c Greek ήταν πραγματικά γνωστός σου και σου βγήκε σε καλή τιμή ή έγινε γνωστός με την αγορά της Α80 από το κατάστημά του;;

Αν είναι έτσι γιατί να πάω στον ίδιο!!

Πανεπιστημίου, σχεδόν ομόνοια εννοείς φαντάζομαι... 128ΜΒ δεν είναι λίγα και ποιες μνήμες είναι πιο γρήγορες; γιατί δεν έχω ιδέα...

sa1901
18-08-2004, 22:45
Πολλοί έχουν ψωνίσει από εδώ http://www.nomatica.com
Κοίταξέ το! ;)

Hgetis
19-08-2004, 19:51
Thanx θα το κοιτάξω! ;)

Hgetis
19-08-2004, 21:32
Πρόσεξα ότι υπάρχει και το μοντέλο Α-85.. Τι διαφορές έχει από το Α-80;

Και κάτι άλλο: η Α-80/Α-85 εν συγκρίσει με την Ixus 500, ποια είναι καλύτερη επιλογή;;

Ρε παληκάρια τάχω χάσει με τόσα μοντέλα!! ........

sa1901
19-08-2004, 22:54
Ρίξε μία ματιά εδώ http://www.dpgr.gr ... Σίγούρα θα σε βοηθήσουν πολύ.... :) To είπα από την αρχή... Εδώ όλοι γουστάρουμε τα PC και έχουμε και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για την τρέλα μας.
Στο site που σου πρότεινα είναι οι ειδικοί για την φωτογραφία. Σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν.

Greek
20-08-2004, 09:24
Πρόσεξα ότι υπάρχει και το μοντέλο Α-85.. Τι διαφορές έχει από το Α-80;

Και κάτι άλλο: η Α-80/Α-85 εν συγκρίσει με την Ixus 500, ποια είναι καλύτερη επιλογή;;

Ρε παληκάρια τάχω χάσει με τόσα μοντέλα!! ........

Η Ixus είναι η compact έκδοση της Α80 .Αυτό σημαίνει ότι έχει τις ίδιες δυνατότητες, μικρότερο μέγεθος αλλά χάνει πολύ σε εργονομία και νομίζω στις επιλογές ρυθμίσεων .

Hgetis
21-08-2004, 21:37
Κατανοητός Greek!

Hgetis
27-08-2004, 08:54
Τελικώς αγορασα την Α80 χθες από το Adorama...350 την πηρα... παντου την ευρισκα πολυ περισσοτερο...410-470...δεν ξερω γιατι...

Ακομα βεβαια δεν την λειτουργησα για να πω εντυπωσεις αλλα κατεληξα σε αυτην αφου αποτι πληροφορηθηκα η Α95 δεν ενσωματωνε κατι που να αξιζε την αναμονη (περιπου αρχες οκτωβριου θα ερθει με αποτελεσμα να υπαρχει περιπτωση να εξαντληθει και η Α80) ή τα εξτρα λεφτα που κοστιζε (στο Adorama υπολογιζαν περιπου στα 450 αρχική τιμη)...

Δυστυχως όμως κατι που με δυσαρεστησε ειναι που απο το Adorama που την αγορασα το manual ειναι γραμμενο μονο στα γερμανικα (ουτε καν αγγλικα) και εγω δεν καταλαβαίνω λεξη... Αν και στο URL: www.intersys.gr (http://www.intersys.gr) υπαρχει και το ελληνικο εγχειριδιο, ωστοσο ειναι 220 σελιδες...λιγο δυσκολο να εκτυπωθουν... :(

Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη...
Ειδωμεν! ;)

Greek
27-08-2004, 09:18
Άντε με γειά και καλές φωτογρφίες. Εξαίρετη επιλογή....

Πήρες και μνημη ή όχι?

Hgetis
27-08-2004, 10:43
Σ'ευχαριστω Greek!! Πρέπει να κατσω να τη μαθω τωρα!!

Επι της μνημης ειναι το θεμα τωρα!!
Εχω καταλήξει και θα παρω σίγουρα μια 256άρα και αργότερα άλλη μια!
Επειδή ομως στην αγορα υπάρχουν πολλες μαρκες καθως και ειδη αυτων, με προβληματιζει ποια μπορει να ειναι η καλυτερη αγορα (ταχυτητα, κ λοιπα)... π.χ. ειναι καλύτερη η SanDisk από την SanDisk Ultra ή από την TwinMos;;

Όποιος ξερει από μνημες Compact flash θα το εκτιμουσα πολυ να με βοηθησει!! :)

nemo23
27-08-2004, 14:14
Πρόσφατα αγόρασα την OLYMPUS c-310 η μηχανή είναι με 3.2 megapixels και οθόνη 1.8'' έχει video rec. και οι διαστάσεις της δεν ξεπερνάνε την παλάμη σου και κάνει μόνο 200€ !!!!!! Με την κατάλληλη ρύθμιση μπορεί να φτάσει zoom *10

Greek
27-08-2004, 14:33
Ναι αλλά είναι πολύ ευαίσθητη στα κουνήματα και πρέπει να έχεις πολύ καθαρό χέρι για να σου βγούν καθαρές οι φωτό...

Hgetis
28-08-2004, 10:08
Πρόσφατα αγόρασα την OLYMPUS c-310 η μηχανή είναι με 3.2 megapixels και οθόνη 1.8'' έχει video rec. και οι διαστάσεις της δεν ξεπερνάνε την παλάμη σου και κάνει μόνο 200€ !!!!!! Με την κατάλληλη ρύθμιση μπορεί να φτάσει zoom *10Κατ'αρχην το video rec που λες δεν ειναι εξτρα χαρακτηριστικο ορισμενων μοντελων ΨΦΜ αλλα σχεδον ολες το ενσωματωνουν! Βεβαια να ξερεις οτι το video που τραβανε δεν ειναι οτι το καλυτερο!

Τωρα για το ζουμ που λες όντως με τις καταλληλες ρυθμισεις φτανει περιπου το 10x... μονο που ειναι συνδυασμος οπτικου με ψηφιακο (κατι που κανουν ολες οι ΨΦΜ)! Το κανονικο ζουμ σου, το οποιο ειναι και το οπτικο, ειναι 3x! Αυτό ειναι που μετραει βασικα... Το ψηφιακό (σε σενα 3,3x) ειναι κατι που μπορεις να κανεις μεσω του Η/Υ και μαλιστα πολύ καλυτερα! Σημειωνω επισης πως το ψηφιακο "ξεχειλωνει" στην ουσια την τραβηγμενη εικονα με αποτελεσμα να αυξανεται και ο κοκκος της (γιαυτο και αλλοιωνεται)..Αν θες να μαθεις περισσοτερα ριξε μια ματια στο post #31 του thread "Νέο μοντέλο ΨΦΜ: Canon PowerShot A95 (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=807) " ή εναλλακτικά κοιτα εδώ http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=807!

Συμφωνω με το Greek για το μεγεθος και το βαρος της ΨΦΜ!

Hgetis
28-08-2004, 10:12
Επι της μνημης ειναι το θεμα τωρα!!
Εχω καταλήξει και θα παρω σίγουρα μια 256άρα και αργότερα άλλη μια!
Επειδή ομως στην αγορα υπάρχουν πολλες μαρκες καθως και ειδη αυτων, με προβληματιζει ποια μπορει να ειναι η καλυτερη αγορα (ταχυτητα, κ λοιπα)... π.χ. ειναι καλύτερη η SanDisk από την SanDisk Ultra ή από την TwinMos;;

Όποιος ξερει από μνημες Compact flash θα το εκτιμουσα πολυ να με βοηθησει!! :)
Για να μην το ξαναγραφω το κανω post! Θα παρακαλουσα οποιος κατι εχει υποψιν του να βοηθησει! Ευχαριστω!

vasilpetr
29-08-2004, 02:26
η σειρά ixus της canon είναι ιδανικές.

Tigas
29-08-2004, 05:24
εγω εχω μια Canon ixus i και ειμαι υπερ κομπλε. οποτε και εγω Canon λεω :D

Hgetis
29-08-2004, 07:32
h seira ixus ths canon einai eidanikes.Φιλτατε και αγαπητε Πετρο!
Κατ'αρχην καλο θα ηταν να μην γραφεις σε greeklish ή σε ΚΕΦΑΛΑΙΑ γιατι ειναι πολυ δυσαναγνωστα και απαγορευεται απο τους κανονισμους!

Σ'ευχαριστω και εσενα και τον mod κ. Tiga που μπηκατε στον κοπο να με βοηθησετε λεγοντας την αποψη σας πανω στο ερωτημα μου! Αν προσεξατε μερικα posts παραπανω ανεφερα πως ηδη ταχθηκα υπερ της Canon και εγινα πριν μερικες μερες κατοχος μιας Canon PowerShot A80! Νιωθω απολυτα ικανοποιημενος με το συγκεκριμενο μοντελο! Η σειρα Ixus ηταν στις επιλογες μου αλλα τελικως προτιμησα την Α80!

Η ερωτηση που θα ηθελα να με βοηθησετε και εσεις που ειστε κατοχοι μηχανων της Canon αλλα και οποιος αλλος γνωριζει, παραθετοντας μια ακομη μια φορα την αποψη σας, ειναι: ποια μνημη Compact Flash να προτιμησω; Ηδη εχω καταληξει στην χωρητικοτητα που με ενδιαφερει (256ΜΒ) και θελω να μαθω τι μαρκα μνημης ειναι καλυτερη και ποια προτεινετε να αγορασω (π.χ. SanDisk, SanDisk Ultra, TwinMOS κ.λπ.)!

Σας ευχαριστω ολους,
Θανασης.

Hgetis
29-08-2004, 10:40
@Greek
Φίλε μου φαντάζομαι πως τα manuals και γενικα όλο το εντυπο υλικο που περιλαμβανεται στο κουτι της A80 το έχεις στα ελληνικά! Ορθόν;;

Επειδή εγώ που το πηρα από το Adorama όλα είναι μονο στα γερμανικα (ουτε καν αγγλικα) και εγω δεν γνωριζω γρι γερμανικα ο μονος τροπος ειναι να τα βρω στο Internet, μήπως έχεις ιδέα που μπορώ να τα βρώ;; Αν εχεις κατι υποψιν σου πες μου! Και βέβαια όποιος άλλος γνωρίζει κάτι ας βοηθησει... Thanx!!

Υ.Γ. Το manual για την λειτουργία της που ειναι και το πιο βασικο το βρηκα στο URL http://www.intersys.gr/downloads/pdf/manual/DSC/PowerShot_A80.pdf (http://www.intersys.gr/downloads/pdf/manual/DSC/PowerShot_A80.pdf) αλλά υπάρχουν και άλλα δύο τουλάχιστον εντυπα (ένα για το λογισμικο[Softwareanleitung] και ένα για τον εκτυπωτη [Benutzerhandbuch fur den Direktdruck]. Έχει κατι άλλα πιο μικρά φυλλαδιάκια όμως, όπως ένα με κάτι διαγράμματα, που είναι επισης στα γερμανικα!).

Tigas
29-08-2004, 13:56
φιλε Hgetis εγω εχω μια scandisk 256 και ειμαι οκ :D

Hgetis
30-08-2004, 17:17
φιλε Hgetis εγω εχω μια scandisk 256 και ειμαι οκ :D
Thanx θα την εχω υποψιν μου!

Κανεις για τα εγχειρίδια επίσης;; ;)

Greek
30-08-2004, 17:35
Μπορείς να πάρεις τη Intersys να ρωτήσεις αν μπορεί να στα στείλει. Μια και θα πάρεις ρώτα και το ςξής αν υποστηρίζει την εγγύηση γιατί αν έχει γερμανικό εγχειρίδιο μπορεί να είναι παραεισαγωγη και να μην την δέχετε.
Τώρα που είναι νωρίς και να μην έχεις πρόβλημα αργότερα. Εξάλου μπορείς να ρωτ'ησεις και στο μαγαζί αν το έχει ή να στο φέρει καθώς είναι υπχρεωμένο από νόμου να περιλαμβάνει και το ελληνικό εγχειρίδιο.

Hgetis
30-08-2004, 17:39
ΟΚ θα ρωτησω! Για την εγγυηση μου εχει σφραγισει ενα χαρτακι που ειχε μεσα το box της Α80!

Greek
30-08-2004, 17:44
Εμένα μου έβαλε και σφραγίδα της Intersys με την εγγύηση κλοπής.

Αλλα κάτιπαρόμοιο έχω δεί με την Panasonic (τηλέφωνα ασύρματα) και Casio ρολόγια οπότε έχε το νού σου.

Κατα τα άλλα , πως είναι οι πρώτες εντυπώσεις???

Hgetis
30-08-2004, 17:58
Πολυ καλη!! Χωρις να ξερω ακομη να τη χρησιμοποιω εβγαλα μερικες φωτο για δοκιμη και βγαινουν καταπληκτικες! Τα μενου επισης ειναι πολυ κατανοητα και φιλικα προς τον χρηστη και δεν θα δυσκολευτει κανεις να την χρησιμοποιησει! Φανταζομαι οτι και με μια γρηγορη αναγνωση του εγχειριδιου δε θα υπαρχει καμια δυσκολια για τις πιο αψογες φωτογραφισεις!

Κάτι ομως που με δυσαρεστησε και δεν εχει να κανει με την Α80 αμεσα ειναι πως βγηκε η Α95 και αποτι την ειδα στο photoandmore.com την δινει ηδη με πολυ μικρη διαφορα απο την Α80! Αλλα εγω όταν το εμαθα ηδη ειχα αγορασει την Α80!

Greek
30-08-2004, 18:00
Σου είπα και πρίν , η Α80 έχει καλύτερη κατανάλωση ρεύματος..άρα και μεγαλύτερη διάρκεια.

Greek
30-08-2004, 18:04
From the pics, it has 5MP, a print button and a slightly larger LCD, but otherwise is pretty much identical with the A80.

Greek
30-08-2004, 18:18
But CCD size unchange .... so should be more noise compare to A80

... Made in China....i am sure the company would want to ensure that the quality is as good as those made in Japan (????)

OK, basically i think powershot series is better than ixus series on the manual, semi-manual mode like TV/AV, scenery mode(good for beginner) but ixus series is small and compact. (Αν είχες δίλημα και για την IXUS)

http://www.fotop.net/albums/latmo/photoshop/Wide_Angle_2.jpg

Με φακό... :116:

fferences I've noticed from several reviews:

Resolution (duh!)
A95: 5mp
A80: 4mp

LCD:
A95 1.8", 360deg
A80 1.5", 270deg

Custom Settings:
A95: 1 custom setting (C)
A80: 2 custom settings (C1, C2)

Continuous:
A95: 2.0fps Continuous burst capture up to 14 frames
A80: 2.2fps Continuous exposure mode (# frames unknown)
Both: (only fine & normal quality images)

Ελπίζω να σε κάλυψα... :075:

Hgetis
30-08-2004, 18:32
Ναι... τεσπα εμενα μαρεσε και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος! Ελπιζω να εκανα καλη αγορα! Θα δειξει στο μελλον!! Και καλες μας ληψεις!!! ;)

Hgetis
02-09-2004, 02:45
Επειδη οι ΨΦΜ συνηθως χρειαζονται και μπαταριες...

Όποιος θελει ας ριξει μια ματια στο URL: http://www.dpgr.gr/index.php?page=nimh_faq

alkis2003
04-01-2005, 11:08
Παιδιά, Καλημέρα!

Μόλις την περασμένη εβδομάδα αγόρασα μια CANON A95 digital camera.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι οι μπαταρίες τελειώνουν γρήγορα. Τι λύση έχετε βρει να αποδίδει;

Thanks

Greek
04-01-2005, 11:19
Πάρε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες 2000Mah.Βαστάνε πολύ περισσότερο.

alkis2003
04-01-2005, 12:03
Ευχαριστώ για τις μπαταρίες.

Να ζητήσω κάποιον συγκεκριμένο τύπο;

Επίσης ψάχνω για αξεσουάρ. Έχετε κάτι υπόψη; Υπάρχει κάποιο πακέτο που συμφέρει; Κάποιο site έστω και εξωτερικού;

Ευχαριστώ!

Greek
04-01-2005, 16:05
Γενικά οι μπαταρίες είναι φτηνές. Ακόμα και έξω να τις πάρεις ,το κόστος μεταφοράς θα κανει να φτάσει την τιμή που θα πάρεις από εδώ.

Ένα μικρό tip.... Αν πάρεις φορτιστή , καλύτερα να είναι ταχυφορτιστής και ακόμα καλύτερα να έχει και option για αναπτήρα αυτοκινήτου ώστε να μπορείς να τις φορτίζεις και από εκει.

joe12ant
08-01-2005, 06:51
Πριν απο λιγο καιρο αγορασα την Canon A95 απο καποιο site στο internet και μου ηρθε με γαλλικες οδηγιες χρησεως. Που θα μπορεσω μεσα στο internet να βρω και να κατεβασω τις ελληνικες οδηγιες χρησεως?

Hgetis
16-01-2005, 19:03
Πριν απο λιγο καιρο αγορασα την Canon A95 απο καποιο site στο internet και μου ηρθε με γαλλικες οδηγιες χρησεως. Που θα μπορεσω μεσα στο internet να βρω και να κατεβασω τις ελληνικες οδηγιες χρησεως?

Φιλαράκο εγώ ως κάτοχος της Α80 ειχα κατεβασει τα manuals απο το site της intersys.. (εισαγωγεας της canon στην ελλαδα) μονο που για πεις να τα εκτυπωσεις δεν συμφερει.. (βεβαια μου φαινεται πως πλεον δεν τα εχουν και στο σαιτ τους..)

αν μενεις αθηνα πηγαινε στο Adorama ειναι στην πλατεια καννιγγος σε ενα στενο(ρωτα εαν χρειαστει) και πες τους οτι αγορασες απο εκει τη ΨΦΜ και δεν ειχε ελληνικα manuals.. εμενα μου εδωσαν ενα πακο απο φωτοτυπιες....

Hgetis
16-01-2005, 19:09
Ευχαριστώ για τις μπαταρίες.

Να ζητήσω κάποιον συγκεκριμένο τύπο;

Επίσης ψάχνω για αξεσουάρ. Έχετε κάτι υπόψη; Υπάρχει κάποιο πακέτο που συμφέρει; Κάποιο site έστω και εξωτερικού;

Ευχαριστώ!

Εγω προτιμησα μπαταριες και φορτιστη της ΜAHA
Φορτιστης: MAHA C401FS
Μπαταριες: MAHA POWEREX 2200mA ΝιMH (4xΑΑ)

Δεν κοστιζαν πανω απο 50 ευρω ολα μαζι! Εγω εχω μεινει υπερευχαριστημενος... Παντως παντοτε μαζι σου να εχεις και μια τετραδα αλκαλικων μπαταριων για καθε περιπτωση...

maddoctor
17-01-2005, 13:39
Βρε παιδιά το link της dpgr δεν δουλεύει!Κοιτάω και εγώ για την Α95 και είδα ότι η πιο φθηνή είναι στο adorama με 328 ευρώ.Την βρήκα και στο pixmania με 320 αλλά από θέμα εγγύησης ξέρετε τι παίζει εάν την πάρω από εκεί!?

Hgetis
17-01-2005, 21:27
Για το Adorama ισχυει εγγυηση 1-2 χρονια με πληρης αντικατασταση της μηχανης σε περιπτωση βλαβης και οχι απλη επιδιορθωση της.. Τωρα για το dpgr που λες δουλευει κανονικοτατα τωρα που το δοκιμασα... για προσπαθησε παλι: www.dpgr.gr

maddoctor
18-01-2005, 11:12
Για το Adorama ισχυει εγγυηση 1-2 χρονια με πληρης αντικατασταση της μηχανης σε περιπτωση βλαβης και οχι απλη επιδιορθωση της.. Τωρα για το dpgr που λες δουλευει κανονικοτατα τωρα που το δοκιμασα... για προσπαθησε παλι: www.dpgr.gr (http://www.dpgr.gr) Τώρα ναι δουλεύει.Χθες δεν ξέρω γιατί, δεν μπορούσε να μου ανοίξει την σελίδα :009:

joe12ant
05-02-2005, 11:27
ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ CANON Α95 ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ O ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ PC KAI TO INTERNET. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
Η :068: INTERSYS ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ CANON ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ FAX ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ? ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΟ PIXMANIA KANEI ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ??????? ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ Ε-SHOP!!!!!! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!! ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ E-MAIL ΟΠΟΥ ΘΑΒΩ ΤΗΝ INTERSYS ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ CANON....!!!!!
TO PIXMANIA ΑΠ`ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ Α95 ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΠΑ....ΤΗΝ ΠΗΡΑ 330 ΕΘΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ, 4 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ 2500 mha, ΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕXTRA ΜΝΗΜΗ 250MB...ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ !!!!

maddoctor
05-02-2005, 12:39
ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ CANON Α95 ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ O ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ PC KAI TO INTERNET. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
Η :068: INTERSYS ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ CANON ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ FAX ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ? ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΟ PIXMANIA KANEI ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ??????? ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ Ε-SHOP!!!!!! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!! ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ E-MAIL ΟΠΟΥ ΘΑΒΩ ΤΗΝ INTERSYS ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ CANON....!!!!!
TO PIXMANIA ΑΠ`ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ Α95 ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΠΑ....ΤΗΝ ΠΗΡΑ 330 ΕΘΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ, 4 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ 2500 mha, ΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕXTRA ΜΝΗΜΗ 250MB...ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ !!!!
Πρώτον...μπορείς να μην φωνάζεις σε παρακαλώ!?Μας ξεκούφανες!!!!
Όσο για εγχειρίδιο, εάν έψαχνες μέσα στο site της www.dpgr.gr (http://www.dpgr.gr/), θα το έβρισκες στα ελληνικά.Εξάλου εγώ από εκεί το βρήκα, αν και μου το έδωσαν και στο adorama από όπου πήρα την δικιά μου Canon A95.Όσο για την τιμή, σίγουρα σου ήρθε καλά, αφού την αγόρασες ουσιαστικά χωρίς ΦΠΑ.Εάν την αγόραζες κανονικά, τα χρ΄ματα της διαφοράς, θα ήταν η κάρτα, οι μπαταρίες, και τα λοιπά.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι σωστό να λες έτσι ότι χρησιμοποίησες αυτό το κόλπο, μπορεί και να κάνω λάθος :037:

Greek
07-02-2005, 12:03
Όσο γιαυτό που σου είπε η Intersys, δεν πιάνει πια. Αυτά τα λεγανε παλιά που υπήρχαν οι αποκλειστικές αντιπροσωπείες και δεν υπήρχε και η Πανευρωπαική εγγύηση.
Τότε , αν δεν αγόραζες απο την επίσημη εισαγωγή δεν ίσχυε η εγγύηηση. Μου έχει τύχει με ρολόι casio, τηλέφωνα ασύρματα Panasonic κλπ κλπ κλπ...
Πλέον όμως , με τους νέους Ευρωπαικούς νόμους , η εγγύηση είναι πανευρωπαική για τα προιόντα που διακινούνται στην Ευρωπαική ένωση και με διάρκεια το ελάχιστο 2ΧΡΟΝΙΑ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου πούνε κάτι τέτοι , πές τους ότι βάση της ευρωπαική νομοθεσίας είναι υποχρεωμένη να σου παρέχουν υποστήριξη και εγγύηση αλλιώς υπάρχει ποινική δίωξη ..... και αμα θέλουν ας κάνουν αλλιώς. Τα μέσα και η διαθεση υπάρχουν και εδώ είμαστε και εμεις...

maddoctor
07-02-2005, 12:10
Όσο γιαυτό που σου είπε η Intersys, δεν πιάνει πια. Αυτά τα λεγανε παλιά που υπήρχαν οι αποκλειστικές αντιπροσωπείες και δεν υπήρχε και η Πανευρωπαική εγγύηση.
Τότε , αν δεν αγόραζες απο την επίσημη εισαγωγή δεν ίσχυε η εγγύηηση. Μου έχει τύχει με ρολόι casio, τηλέφωνα ασύρματα Panasonic κλπ κλπ κλπ...
Πλέον όμως , με τους νέους Ευρωπαικούς νόμους , η εγγύηση είναι πανευρωπαική για τα προιόντα που διακινούνται στην Ευρωπαική ένωση και με διάρκεια το ελάχιστο 2ΧΡΟΝΙΑ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου πούνε κάτι τέτοι , πές τους ότι βάση της ευρωπαική νομοθεσίας είναι υποχρεωμένη να σου παρέχουν υποστήριξη και εγγύηση αλλιώς υπάρχει ποινική δίωξη ..... και αμα θέλουν ας κάνουν αλλιώς. Τα μέσα και η διαθεση υπάρχουν και εδώ είμαστε και εμεις... Δηλαδή βάση αυτών που λες, κανονικά η εγγύηση που μου έδωσε το Adorama για την Canon A95 που πήρα, δεν είναι ένας χρόνος, αλλά 2!?Και πως μπορώ να το αποδείξω αυτό που λες για τα δύο χρόνια ότι έτσι ισχύει!?

sa1901
07-02-2005, 12:15
...
Πλέον όμως , με τους νέους Ευρωπαικούς νόμους , η εγγύηση είναι πανευρωπαική για τα προιόντα που διακινούνται στην Ευρωπαική ένωση και με διάρκεια το ελάχιστο 2ΧΡΟΝΙΑ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου πούνε κάτι τέτοι , πές τους ότι βάση της ευρωπαική νομοθεσίας είναι υποχρεωμένη να σου παρέχουν υποστήριξη και εγγύηση αλλιώς υπάρχει ποινική δίωξη ..... και αμα θέλουν ας κάνουν αλλιώς. Τα μέσα και η διαθεση υπάρχουν και εδώ είμαστε και εμεις...
Δηλαδή αν αγοράσω μία οθόνη EIZO από την Γερμανία που έχει 5 χρόνια εγγύηση, αυτή καλύπτεται στην Ελλάδα;

maddoctor
07-02-2005, 12:16
Πριν απο λιγο καιρο αγορασα την Canon A95 απο καποιο site στο internet και μου ηρθε με γαλλικες οδηγιες χρησεως. Που θα μπορεσω μεσα στο internet να βρω και να κατεβασω τις ελληνικες οδηγιες χρησεως? Ελληνικό manual Canon A95 (http://members.lycos.co.uk/etexnooikonomika/bak/Powershot_A95-Bak.pdf) σε μορφή pdf ;)

Greek
07-02-2005, 12:18
Για τουλάχιστον 2 χρόνια...τα 5 είναι απλά προσφορά του καταστήματος.

Ορίστε και η ντιρεκτίβα της Ευρωπαικής ένωσης...Directive 1999/44/EC
Θα κάνε και ένα ξεχωριστό θέμα μόνο γιαυτό γιατί έχουν αρχίσει και μας περνανε για ηλίθιους.....
http://europa.eu.int/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexapi!prod!CELEXnumdoc&lg=EN&numdoc=31999L0044&model=guichett

sa1901
07-02-2005, 12:21
Και το e-shop (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162294) 5 χρόνια δίνει.

Greek
07-02-2005, 12:22
Για όσους δεν πιστεύουν.....

Whereas it is appropriate to limit in time the period during which the seller is liable for any lack of conformity which exists at the time of delivery of the goods; whereas
Member States may also provide for a limitation on the period during which consumers can exercise their rights, provided such a period does not expire within two years from the time of delivery; whereas where, under national legislation, the time when a limitation period starts is not the time of delivery of the goods, the total duration of the limitation period provided for by national law may not be shorter than two years from the time of delivery;

maddoctor
07-02-2005, 13:05
Για όσους δεν πιστεύουν.....

Whereas it is appropriate to limit in time the period during which the seller is liable for any lack of conformity which exists at the time of delivery of the goods; whereas
Member States may also provide for a limitation on the period during which consumers can exercise their rights, provided such a period does not expire within two years from the time of delivery; whereas where, under national legislation, the time when a limitation period starts is not the time of delivery of the goods, the total duration of the limitation period provided for by national law may not be shorter than two years from the time of delivery;
OK!!!!!!Ελπίζω μόνο να είναι αχρείαστη αυτή η πληροφορία...... :D

tsikoman
07-02-2005, 14:36
cybershot T3 της SONY
εχθές την επεξεργάστηκα απο εναν φίλο και ήταν best of the best.
τιμή 395ε
μέγεθοσ σαν μια γυναικεία παλάμη (χωρίς δάκτυλα!)
εστίαση στο ένα εκατοστό!!(μιλάμε έβγαλα φωτό την κόρη του ματιού μου και τι δεν είδα, απίστευτο!
εύκολη πλοήγηση... ...
τώρα αν θέσ και άλλεσ λεπτομέρειεσ κάνε ένα ψακτήρι στο google για αυτήν.
μόλις μαζέψω κι εγώ κάποια χρήματα θα την παρω :D

joe12ant
11-02-2005, 00:43
Πρώτον...μπορείς να μην φωνάζεις σε παρακαλώ!?Μας ξεκούφανες!!!!
Όσο για εγχειρίδιο, εάν έψαχνες μέσα στο site της www.dpgr.gr (http://www.dpgr.gr/), θα το έβρισκες στα ελληνικά.Εξάλου εγώ από εκεί το βρήκα, αν και μου το έδωσαν και στο adorama από όπου πήρα την δικιά μου Canon A95.Όσο για την τιμή, σίγουρα σου ήρθε καλά, αφού την αγόρασες ουσιαστικά χωρίς ΦΠΑ.Εάν την αγόραζες κανονικά, τα χρ΄ματα της διαφοράς, θα ήταν η κάρτα, οι μπαταρίες, και τα λοιπά.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι σωστό να λες έτσι ότι χρησιμοποίησες αυτό το κόλπο, μπορεί και να κάνω λάθος :037:

--------------------------------------------------------------------------
Εχω μια απορια. Πως καταλαβες πως φωναζω σε αυτα που γραφω? σ`ευχαριστω για το dpgr.gr οπου μου ειπες πως μπορω να βρω το manual. Το οτι αγορασα την φωτογραφικη χωρις ΦΠΑ δεν αποτελει καποιο κολπο, αλλα απλα λογιστικα και εγω το αναφερω για να το γνωριζεται κι εσεις, δηλαδη τα υπολοιπα ατομα τα οποια γραφεται σε αυτο το forum, ετσι ωστε αν σας τυχει καποια παρομια ευκαιρια να την εκμεταλευτειτε. Δεν νομιζω πως θα μπει μεσα το κρατος για την μη αποδοση του ΦΠΑ. Αρκετα μας τρωει κι αυτο καθε μερα...Ουτε επισης πιστευω πως θα βρει τον μπελα του ο γνωστος μου με αυτο που εκανε...Συμπερασμα...Δεν αποτελει κολπο! Ευχαριστω και παλι για το site! Τααααα λεεεεεεεεεεεεμμμεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!! (τωρα φωναζω).

KTM
11-02-2005, 00:47
Εχω μια απορια. Πως καταλαβες πως φωναζω σε αυτα που γραφω?

Αν παρατηρησεις θα δεις οτι κανεις δεν γραφει με κεφαλαια γραμματα στο forum.
Οταν το κανεις αυτο, φαινεται σαν να φωναζεις και ειναι ενοχλητικο για ολους μας.Ειναι αγραφος κανονας να μην γραφουμε με κεφαλαια.

maddoctor
11-02-2005, 11:01
--------------------------------------------------------------------------
Εχω μια απορια. Πως καταλαβες πως φωναζω σε αυτα που γραφω? σ`ευχαριστω για το dpgr.gr οπου μου ειπες πως μπορω να βρω το manual. Το οτι αγορασα την φωτογραφικη χωρις ΦΠΑ δεν αποτελει καποιο κολπο, αλλα απλα λογιστικα και εγω το αναφερω για να το γνωριζεται κι εσεις, δηλαδη τα υπολοιπα ατομα τα οποια γραφεται σε αυτο το forum, ετσι ωστε αν σας τυχει καποια παρομια ευκαιρια να την εκμεταλευτειτε. Δεν νομιζω πως θα μπει μεσα το κρατος για την μη αποδοση του ΦΠΑ. Αρκετα μας τρωει κι αυτο καθε μερα...Ουτε επισης πιστευω πως θα βρει τον μπελα του ο γνωστος μου με αυτο που εκανε...Συμπερασμα...Δεν αποτελει κολπο! Ευχαριστω και παλι για το site! Τααααα λεεεεεεεεεεεεμμμεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!! (τωρα φωναζω).
Σχετικά με το πρώτο σου ερώτημα, σου απαντήσανε ήδη.
Σχετικά με το δεύτερο, απλώς για να μην έχεις κάποιο πρόβλημα με εφορία, αλλα θα μου πεις το internet παρέχει ανωνυμία.
Σχετικά με το manual, εγώ το κατέβασα, αλλα επειδή είναι 185 σελίδες, βαριέμαι να το τυπώνω, οπότε αρκέστηκα στο αγγλικό.Μπορώ να πω ότι και με το αγγλικό, δεν είχα κανένα πρόβλημα να την λειτουργήσω την μηχανή.Μάλιστα της πήρα και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μία νέα κάρτα με 512ΜΒ της sandisk και τώρα είναι έτοιμη για δουλειά! :055:

fsbmaniac
20-02-2005, 03:16
οι sony τι λενε ρε παιδια ??? ειχα canon ixus και πηρα sony p-10 5.1m και νομιζω ειναι αρκετα καλυτερη ..

Greek
20-02-2005, 03:37
Πάσχουν στο θέμα service και στο θέμα περιφερειακά όπου πρέπει να βάλεις μόνο Sony ( άρα και πιο ακριβά)/......