View Full Version : Διαφορά τιμών
Παρακάτω παραθέτω κάποιες τιμές για να κάνετε και μόνοι σας σύγκριση τιμών.. Νομίζω οτι το site αυτό έχει από τις καλύτερες τιμές στην αγορά
Coolermaster Stacker Tower STC-T01-UB Rev. 2 - blue 139.90 €
Γνωστό Ελληνικό Site 169 +ΦΠΑ
Coolermaster Cavalier 3 CAV-T03-UW - silber 69,90€
Γνωστό Ελληνικό Site 120+ΦΠΑ
Levicom Visible Power X-Alien 450 Watt - black 49,90
Γνωστό Ελληνικό Site 83.00€ +ΦΠΑ
ProSilence Fanless 503PCS 1.3 - 503 Watt 199.90€
Γνωστό Ελληνικό Site 274.50€
Levicom Watercubε 189.90 €
Γνωστό Ελληνικό Site 220.00€+ΦΠΑ
Αυτές τις τιμές τις έχω πάρει τυχαία.. όπως καταλαβαίνεται η διαφορά είναι τουλάχιστον τεράστια .
Πολύ καλή εντύπωση μου έκαναν επίσης τα
Yeong Yang Big Cube YY-B0420 199.90€
Yeong Yang Mid Cube 179,90€
http://www.caseking.de/shop/catalog/default.php?cPath=29_294
Αλλά νομίζω οτι για κάτι τέτοιο τα μεταφορικά θα είναι απαγορευτικά.
Η κεντρική σελίδα τους είναι :http://www.caseking.de
και σε απάντηση ε-μαιλ μου σχετικά με το αν κάνουν αποστολές στην ελλάδα σας παραθέτω την απάντηση τους:
<<Hello,
yes, it is possible, you can just choose greece as your country. But please know that the shipping to greece sometimes takes up to 3 weeks.
With best regards,
Kay Kostadinov>>
louis_gas
03-03-2005, 15:40
πραγματικα μεγαλες διαφορες.. τα μεταφορικα ομως ποσο πανε??
Prokopas
03-03-2005, 15:59
cakrit τα μεταφορικά και γενικά ότι άλλα έξοδα μπορεί να προκύψουν. Αν είμασταν σίγουροι για το τελικό ποσό που θα πληρώναμε τότε δύσκολα να αγοράζαμε από Ελλάδα.
JimmyFox
03-03-2005, 16:03
Αντικείμενα τόσο μεγάλου μεγέθους δεν αξίζει να αγοράζονται από το εξωτερικό. Είναι πολύ μαγάλα και βαριά με συνέπεια πανάκριβα μεταφορικά, κίνδυνος κατα την μεταφορά και μεγάλος χρόνος παράδοσης.
Πάντως έχω την εντύπωση οτι συγκεκριμένα το stacker έχει πέσει στα €160 με ΦΠΑ. Tουλάχιστον αυτή την τιμή πήρα από μαγαζί στην Στουρνάρη πριν λίγες μέρες.
Αντικείμενα τόσο μεγάλου μεγέθους δεν αξίζει να αγοράζονται από το εξωτερικό. Είναι πολύ μαγάλα και βαριά με συνέπεια πανάκριβα μεταφορικά, κίνδυνος κατα την μεταφορά και μεγάλος χρόνος παράδοσης.
Πάντως έχω την εντύπωση οτι συγκεκριμένα το stacker έχει πέσει στα €160 με ΦΠΑ. Tουλάχιστον αυτή την τιμή πήρα από μαγαζί στην Στουρνάρη πριν λίγες μέρες.
Συμφωνώ απόλυτα.. αλλά δεν αναρωτιέστε ΄γιατί έχουμε τρομερά μεγάλες διαφορές τιμών στα βαριά πράγματα... και στα ψιλοπράγματα οι διαφορές είναι μηδενικές?
Έμένα κάτι μου λεέι πάντος οτι οι εισαγωγής μας, ξέροντας οτι είναι δύσκολο να παραγείλουμε κουτι πχ απέξω φροντίζουν να βγάζουν πολύ περισότερο κερδος από οτι πρεπει.
[QUOTE=cakrit]Συμφωνώ απόλυτα.. αλλά δεν αναρωτιέστε ΄γιατί έχουμε τρομερά μεγάλες διαφορές τιμών στα βαριά πράγματα... και στα ψιλοπράγματα οι διαφορές είναι μηδενικές? QUOTE]
Μηπως γιατι τα βαρια πραγματα εχουν υψηλο κοστος μεταφορικων??
Συμφωνώ απόλυτα.. αλλά δεν αναρωτιέστε ΄γιατί έχουμε τρομερά μεγάλες διαφορές τιμών στα βαριά πράγματα... και στα ψιλοπράγματα οι διαφορές είναι μηδενικές?
ελα ντε. Οπως και συ, και το μαγαζι θα πληρωσει πολλα μεταφορικα. δεν αλλαζει το βαρος του πακετου, το ιδιο μενει :069:
Γιατί το μαγαζί ψωνίζει direct απο το εξωτερικό? Αυτό δεν είναι το νόημα της ύπαρξης επίσημων αντιπροσώπων στην Ελλάδα οι οποίοι να ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες απ ευθείας απ τους European distributors έτσι ώστε ο τελικός καταναλωτής να επομίζεται το κατα δύναμην μικρότερο ποσοστό προσαύξησης τελικής τιμής λόγω μεταφορικών? Μόνο το e-shop είδα να κάνει δικιά του εισαγωγή σε επεξεργαστές, επι εποχής που οι G4 δεν φέρενανε τπτ άλλο πέραν 3500+ σε 939. Να λέμε τα σύκα σύκα.....
Ο καθενας εχει την ελευθερια να ψωνιζει απο οπου θελει. Το αυτο ισχυει και για τα καταστηματα και για τους ιδιωτες. Η εννοια των επισημων αντιπροσωπων δεν υπαρχει πια, εχει μετατραπει σε επισημους διανομεις.
Δεν παυουν ομως να ειναι ακομη ενας στην αλυσιδα,ο οποιος θελει να κερδισει, αρα επιβαρυνει το προιον.
Αυτο που μενει λοιπον να κανει κανεις, ειναι να συγκρινει,να αξιολογησει και να αγορασει.
Drifteras
03-03-2005, 20:35
Προ λιγων ημερων ηθελα να παρω ενα ups απο e-shop και ηταν το ατιμο 14 κιλα οποτε μου εβγαινε το ιδιο με το να παρω ενα ακριβοτερο απο χανια...για μικρα πραγματα οντως αξιζει...
Ρε παιδια τι λέτε τώρα ? η checkmate ή το πλαίσιο ή το e-shop ή οποιοσδηποτε που έχει εταιρία δεν θα παραλαβει μέσω κουριερ. με πλοιο τα στελνουν σε παλετες και για το κοστος αποστολης καμία σχέση. Ειτε με πλοίο είτε με φορτηγά. Άλλα μεταφορικά πληρώνεις με το κιλό και άλλα με τα container ή τις παλέτες.
Ας παραγγείλει κάποιος 100 κουτιά και ας μου πει μετά τι μεταφορικά θα πληρώσει σε σχέση με αυτά που ζητάνε για 1
Atari[Xp+]
04-03-2005, 02:25
[QUOTE=cakrit]Συμφωνώ απόλυτα.. αλλά δεν αναρωτιέστε γιατί έχουμε τρομερά μεγάλες διαφορές τιμών στα βαριά πράγματα... και στα ψιλοπράγματα οι διαφορές είναι μηδενικές? QUOTE]
Φίλε έχεις ιδέα πόσο κάνει ένα emermax τροφοδοτικό στην America και πόσο εδώ , ? Oi Μνήμες ???? Είναι βάρια αυτα τα πράγματα δηλ ?
Nα σου πώ ένα μυστικό ? Και στα βαριά [cases κλπ ] και στα ελαφριά [rams κλπ]
πίσω απ τον κόσμο είμαστε .
πραγματικα μεγαλες διαφορες.. τα μεταφορικα ομως ποσο πανε?? Έκανα δοκιμαστική αγορά και μου έβγαλε 30 ευρώ.
cakrit τα μεταφορικά και γενικά ότι άλλα έξοδα μπορεί να προκύψουν. Αν είμασταν σίγουροι για το τελικό ποσό που θα πληρώναμε τότε δύσκολα να αγοράζαμε από Ελλάδα. Μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το ποσό που θα πληρώσουμε. Όσοι δέχονται μόνο πληρωμή σε τράπεζα, σου στέλνουν e-mail με το ακριβές ποσό της παραγγελίας σου για να προχωρήσουν στην αποστολή.
Όσοι δέχονται πιστωτικές κάρτες, το αναφέρουν ξεκάθαρα κατά την διαδικασία της παραγγελίας.
Για μία παραγγελία γύρω στα 14 κιλά που ετοιμάζομαι να κάνω απο Γερμανία, η αποστολή με courier είναι γύρω στα 70 ευρώ, ενώ όποιοι το στέλνουν με απλό ταχυδρομείο χρεώνουν 20-30 ευρώ. ;)
Επίσης, εδώ (http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=10;action=display;threadid=13183) περιγράφει ένας, την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε 15 ευρώ προμήθεια στην τράπεζα για το έμβασμα με το οποίο θα κάνουμε την πληρωμή της παραγελίας μας.
Γνωρίζοντας το IBAN και BIC του δικού μας λογαριασμού και του καταστήματος που θέλουμε να ψωνίσουμε, η μεταφορά των χρημάτων γίνεται με κόστος μόλις 0,50 λεπτά του ευρώ!
Αντικείμενα τόσο μεγάλου μεγέθους δεν αξίζει να αγοράζονται από το εξωτερικό. Είναι πολύ μαγάλα και βαριά με συνέπεια πανάκριβα μεταφορικά, κίνδυνος κατα την μεταφορά και μεγάλος χρόνος παράδοσης. Το μόνο που φοβάμαι εγώ είναι την κακομεταχείριση τους από τους μεταφορείς. Ο χρόνος παράδοσης, αν το προϊόν είναι διαθέσιμο δεν είναι μεγάλος.
Εγώ έχω παραλάβει από technikdirekt, δύο φορές δέμα γύρω στα 12 κιλά (ένας εκτυπωτής κάθε φορά + κάτι αναλώσιμα και χαρτιά) και τα μεταφορικά ήταν 20 μόνο ευρώ. Τώρα είδα πως τα αυξήσαν σε 22€.
Το δέμα ήταν κάθε φορά άψογο και ο τρόπος συσκευασίας ελαχιστοποιούσε την πιθανότητα καταστροφής του εμπορεύματος. Και οι δύο εκτυπωτές που πήρα από εκεί δουλεύουν άψογα.
Τώρα ετοιμάζομαι για μία παραγγελία απο computeruniverse γύρω στα 14 κιλά με κόστος μεταφορικών 70 ευρώ. Θα πάρω μία ΕΙΖΟ οθόνη. :060: Φυσικά θα σας το πω όταν έρθει σε τι κατάσταση θα είναι. Αλλά δεν φοβάμαι και πολύ πια. Θα δείξει.
Όλοι βουρ για αγορές από Γερμανία :109:
Όλοι βουρ για αγορές από Γερμανία :109:
Άμα ξέραμε και Γερμανικα :(
Atari[Xp+]
04-03-2005, 09:07
Θα ψωνίζεις και θα έχεις απο δίπλα και 1 παράθυρο με το systran [μεταφραστη multilanguage] :026:
''' Χμ ωραίο ακούγεται αυτό το Hefterzufuhren [θα πάρω κανα 2] τι να ναι τι ναναι για να το μεταφράσω '''
']Φίλε έχεις ιδέα πόσο κάνει ένα emermax τροφοδοτικό στην America και πόσο εδώ , ? Oi Μνήμες ???? Είναι βάρια αυτα τα πράγματα δηλ ?
Nα σου πώ ένα μυστικό ? Και στα βαριά [cases κλπ ] και στα ελαφριά [rams κλπ]
πίσω απ τον κόσμο είμαστε .
Φυσικα και ξερω, οπως ξερω και ποσο θα σου κοστισει οταν θα τα εκτελωνισεις.Οπως και ξερω οτι ουδεμια σχεση εχει η αγορα της Αμερικης με τη δικη μας.Αλλα δυστυχως η ευτυχως, εδω γεννηθηκαμε...
Απλα επισημαινω, οτι αν αγορασεις ενα κουτι των 100€, θα πληρωσεις 30-50€ μεταφορικα, ενω αν αγορασεις μια μνημη των 100€ θα πληρωσεις 5€. Ουδεμια λοιπον σχεση εχει το ενα με το αλλο.
Atari[Xp+]
04-03-2005, 09:35
Φυσικα και ξερω, οπως ξερω και ποσο θα σου κοστισει οταν θα τα εκτελωνισεις.Οπως και ξερω οτι ουδεμια σχεση εχει η αγορα της Αμερικης με τη δικη μας.Αλλα δυστυχως η ευτυχως, εδω γεννηθηκαμε...
Απλα επισημαινω, οτι αν αγορασεις ενα κουτι των 100€, θα πληρωσεις 30-50€ μεταφορικα, ενω αν αγορασεις μια μνημη των 100€ θα πληρωσεις 5€. Ουδεμια λοιπον σχεση εχει το ενα με το αλλο.
Αυτό [τελωνείο] ισχύει μόνο για Αμερική γιατί αν παραγγείλεις απο Ευρώπη ... δεν υπάρχει .
Τέσπα το θέμα είναι πως άτομα έχουν πληρώσει φουσκωμένα μεταφορικά , και απο Ελληνική παραγγελία [tower]. Θα μου πέις απο Αθήνα για Ορεστιάδα ναι ισχύει . , οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις , πάλι συμφέρει απ έξω .
Άμα ξέραμε και Γερμανικα :( Eγώ προσωπικά μόνο πως λένε Καλημέρα στα Γερμανικά ξέρω. :D
Όπως είπε και ο Atari[Xp+] αγκαλιά με έναν μεταφραστή κάνεις μία χαρά την δουλειά σου. Εγώ χρησιμοποιώ το babelfish.altavista.com (http://babelfish.altavista.com)
Επίσης μερικά site έχουν την σελίδα τους και στα αγγλικά. Βέβαια είναι λίγα αυτά. Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί είναι σοβινιστές.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.