Γιάννης
06-03-2005, 15:49
Μετά από πολλά βάσανα, κόπο και χρήμα κατάφερα (τουλάχιστον εν μέρει) να ξεφύγω από τα προβλήματα που με κυνηγούσαν εμένα και τα πισιά μου και τώρα που τα έχω βάλει σε μία τάξη θέλω να τους μοιράσω τη σύνδεσή μου στο διαδίκτυο.
Για το σκοπό αυτό έχει στηθεί ήδη το παρακάτω πισί:
Pentium 233 MMX
128MB SDRAM
VGA 4MB matrox PCI
4,3GB western digital
δύο κάρτες δικτύου 10/100 (η δεύτερη θα κάθεται μέχρι να μπει dsl οπότε και θα συνδεθεί στην ethernet του modem)
δύο δειριακά μόντεμ (ένα v92 Crypto και το netmod)
crypto 56k v92 PCI
ένα switch
και καρτούλα ήχου
Ο συγκεκριμένος υπολογιστής δε θέλω να κάνει τίποτα άλλο παρά μόνο να κουμαντάρει τις συνδέσεις.
Θέλω να μου κάνει τα εξής:
1) Διαφανή μοιρασιά της σύνδεσης με ΝΑΤ ώστε να μην έχω πρόβλημα με επιγραμμικά παιχνίδια (! καλά μη βαράτε online gaming ! :) )
2) Firewall που να μπορώ να το κουμαντάρω εύκολα από τα άλλα πισιά.
3) Να μην έχω πρόβλημα σε διάφορα προγράμματα και να μπορώ να ανοιγοκλείνω εύκολα πόρτες ή να το ρυθμίζω να τις ανοίγει μόνο του όταν χρειάζεται
4) Να μπορώ να το συνδέω/αποσυνδέω με τρόπο παρόμοιο με το Remote disconnection utility (http://www.twiga.ltd.uk/rdu.asp)
5) Σε περίπτωση που προτείνετε κάποια διανομή linux είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συμβατότητα με τα μόντεμ μου.
6) Προς το παρόν έχω υπόψη τις εξής επιλογές:
Windows 2000 pro με kerio winroute firewall (αυτή τη στιγμή αυτό έχω βάλει και προσπαθώ να το ρυθμίσω. Μέχρι στιγμής από τα μενού του κτλ μάλλον συμπεραίνω ότι θα μου κάνει αλλά μόλις τώρα είδα ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις του είναι p2 300 και 128 RAM οπότε μάλλον πρέπει να βρω κάτι άλλο)
Windows 2000 pro με το δικό τους το ics+ κάποιο firewall
Windows 200 pro με sygate
>>>>>>>>>>>> με Visicomsoft surfdoubler
Linux redwall
Αλλά δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;
Για το σκοπό αυτό έχει στηθεί ήδη το παρακάτω πισί:
Pentium 233 MMX
128MB SDRAM
VGA 4MB matrox PCI
4,3GB western digital
δύο κάρτες δικτύου 10/100 (η δεύτερη θα κάθεται μέχρι να μπει dsl οπότε και θα συνδεθεί στην ethernet του modem)
δύο δειριακά μόντεμ (ένα v92 Crypto και το netmod)
crypto 56k v92 PCI
ένα switch
και καρτούλα ήχου
Ο συγκεκριμένος υπολογιστής δε θέλω να κάνει τίποτα άλλο παρά μόνο να κουμαντάρει τις συνδέσεις.
Θέλω να μου κάνει τα εξής:
1) Διαφανή μοιρασιά της σύνδεσης με ΝΑΤ ώστε να μην έχω πρόβλημα με επιγραμμικά παιχνίδια (! καλά μη βαράτε online gaming ! :) )
2) Firewall που να μπορώ να το κουμαντάρω εύκολα από τα άλλα πισιά.
3) Να μην έχω πρόβλημα σε διάφορα προγράμματα και να μπορώ να ανοιγοκλείνω εύκολα πόρτες ή να το ρυθμίζω να τις ανοίγει μόνο του όταν χρειάζεται
4) Να μπορώ να το συνδέω/αποσυνδέω με τρόπο παρόμοιο με το Remote disconnection utility (http://www.twiga.ltd.uk/rdu.asp)
5) Σε περίπτωση που προτείνετε κάποια διανομή linux είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συμβατότητα με τα μόντεμ μου.
6) Προς το παρόν έχω υπόψη τις εξής επιλογές:
Windows 2000 pro με kerio winroute firewall (αυτή τη στιγμή αυτό έχω βάλει και προσπαθώ να το ρυθμίσω. Μέχρι στιγμής από τα μενού του κτλ μάλλον συμπεραίνω ότι θα μου κάνει αλλά μόλις τώρα είδα ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις του είναι p2 300 και 128 RAM οπότε μάλλον πρέπει να βρω κάτι άλλο)
Windows 2000 pro με το δικό τους το ics+ κάποιο firewall
Windows 200 pro με sygate
>>>>>>>>>>>> με Visicomsoft surfdoubler
Linux redwall
Αλλά δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;