View Full Version : συνδεση desktop με laptop
πως μπορω να συνδεσω ασυρματα η ενσυρματα τα 2 pc? θελω να μεταφερω αρχεια απο το φορητο στο desktop.
Λιγο γενικα το εθεσες αλλα θα προσπαθησω να απαντησω οσο πιο ολοκληρωμενα γινεται:)
Ο πρωτος τροπος (πιο απλος,πιο φτηνος) εφ' οσον και τα 2 πισια εχουν καρτα δικτυου, ενα απλο αμφιδρομο καλωδιο στο μηκος που θες θα κανει αυτη τη δουλεια. Δεν θυμαμαι τιμη αλλα ειναι φτηνο.
Ο δευτερος τροπος (πιο ακριβος, πιο εξειδικευμενος) ειναι ασυρματη δικτυωση. Νομιζω οτι το μονο που θες ειναι μια PCI καρτουλα για το πισι, και μια PCMIA για το λαπτοπ, αν δεν εχει ηδη (το δικο μου πχ ενα Acer 1353XC εχει)
Πες μας ποιο λαπτοπ και ποια μητρικη εχεις για να σου πουμε σιγουρα;)
Τι ακριβώς θες να κάνεις ?
Γιατί να είναι απλά να μεταφέρεις αρχεία μπορείς να συνδέσεις και τις παράλληλες και με ένα κατάλληλο πρόγραμμα να τα καταφέρεις....
εχω εναν acer 244tm.θελω απο το laptop να μπαινω στο desktop το οποιο εχω στο γραφειο στο σπιτι μου,απο οποιοδηποτε σημειο του σπιτιου μου.να μεταφερω αρχεια mp3,fotos απο το laptop στο desktop.το λαπτοπ εχει μια καρτα δικτυου το desktop δεν εχει.ειμαι εντελως ασχετος σε θεματα δικτυου.
Ωραία , οπότε πάς σε ασύρματη λύση .Δεν γνωρίζω αν το φορητό σου έχει και ασυρματη διασύνδεση (Centrino) οπότε πρέπει να πάρεις 2 ασύρματεσ κάρτες , μια pci και μια pcmci για το φορητό.Κόστος 45 και 52 ευρώ έκαστος (Πλαίσιο).
Αυτή είναι η μια λύση .
Αν αργότερα σκοπεύει να βάλεις & DSl μπορείς να πάρεις ένα wirelles access point (130ευρώ ) μια απλή κάρτα δικτύου pci και την ασύρματη για το φορητό.
Αυτή η διάταξη βολεύει για να έχει Ιντερνετ όταν ο σταθερός υπολογιστής είναι κλειστός .
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν η τηλεφωνικί μπρίζα είναι κοντα στον υπολογιστή σου , άρα μπορεί και το ρούτερ να συνδεθεί με την DSL και καλώδιο δικτύου με αυτόν είσαι εντάξει με τη κάρτα pci.
Αν όμως λόγω οικιακης καλωδίωσης ή παροχή της DSL σταματάει στο σαλόνι πρέπει να πάρεις και ασύρματη κάρτα και για τον υπολογιστή.
Αν δεν κατάλαβες κάτι πες να σου το εξηγήσω...
δηλαδη με τις 2 καρτες ειμαι ενταξει? σχετικα με το dsl δεν πολυκαταλαβα αλλα δεν εχει ερθει ακομα η ωρα του. σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.
Νομίζω οτι μπορεί να τα συνδέσει και με κατάλληλο καλώδιο USB. Κάνω λάθος;
Prokopas
19-08-2004, 13:03
απο οποιοδηποτε σημειο του σπιτιου μου.Αυτό το "από οποιοδήποτε σημείο" θα σου κοστίσει gnu. Με μία κάρτα δικτύου για το σταθερό (κόστος 10 € ) και ένα καλώδιο δικτύου (κόστος 3 € ) θα ήσουν εντάξει.
Μπορεί να το συνδέσει με USB αλλά μόνο για μεταφορά αρχείων. Δεν θα είναι δίκτυο όυτα θα μπορεί να κάνει χρήση κοινών πόρων πχ εκτυπωτή ή Ιντερνετ.
GNu αυτο που σου λέω σχετικά με την DSL είναι το εξής:
Πάρεις κάποια στιγμή DSL (εύχομαι σύντομα ) ο ΟΤΕ θα στην φέρει μέχρι την πρώτη μπρίζα που βρίσεκι στο σπίτι σου. Αυτή συνήθως βρίσκεται στο σαλόνι και από εκει μοιράζεται σε όλο το σπίτι. Δυστυχώς σε πολλά σπίτια γίνονται οι παρακάτω εγκαταστάσεις..
Είτε ένα ζευγάρι καλώδιο που συνεχίζει από δωμάτιο σε δωμάτιο άρα όλα έχουν την ίδια γραμμή...
Είτε ξεκινάνε ένα ζευγάρι καλώδια για κάθε δωμάτιο προς όλα τα δωμάτια , τα οποία είναι συνδεδεμένα παράλληλα με το καλώδιο που έρχεται από το κουτί του ΟΤΕ στην είδοσο της πολυκατοικίας.
Από το κουτί του ΟΤΕ συνήθως οι κατασκευαστές φέρνουν 2 ή 3 ζυεγάρια για την περιπτώσει που χαλάσει η μια γραμμή ή χρειαστεί 2ο νούμερο.
Αν πάρεις λοιπόν DSL ή ISDN δεν μπορείς να την φέρεις στο δωμάτιο που βρίσκεται ο Η/Υ σου γιατί θα κόψεις το τηλέφωνο από όλες τις μπριζες και τηλέφωνο θα έχεις μόνο στην συγκεκριμένη μπρίζα.Άρα δεν μπορείς να βάλεις το μόδεμ του DSL δίπλα στον Η/Υ σου . Το ίδιο ισχύεει και για το ΝΕΤΜΟD της Intracom. Άρα το πιο απλό είναι είτε να έχεις ασύρματο router ή να τραβήξεις καλώδιο τοιχο τοίχο μέχρι τον υπολογιστή.
Σε λίγες περιπτώσες, αν έχεις 2 ζευγάρια καλώδια να φευγουν από την συγκεκριμένη κεντρική μπρίζα προς κάθε δωμάτιο , απλά χρησιμοποιείς το 2ο ζευγάρι για να φέρεις την DSL.
fantacid
19-08-2004, 16:05
με bluetooth δε γινετε δουλεια?
ή θα ειναι μονο για χρηση κοινων πορων?
alexandrosss
19-08-2004, 22:05
με bluetooth δε γινετε δουλεια?
ή θα ειναι μονο για χρηση κοινων πορων?
γίνετε το χω κάνει αλλά η ταχύτητες είναι 10mbit και καλύβουν μικρή απόσταση, αλλα κατάλληλη για ένα σπίτι, είναι απλή λύση και θα βγεί γύρω στα 30+ ευρώ για το καθένα μηχάνημα. :115: :115:
ακόμα μιά άλλη λύση είναι να το κάνει με υπέρυθρες αλλά δεν είναι καθόλου βολίκο, και είναι πιο ακριβό και απο της bluetooth(εγω το χα κάνει με έναν παλιο φορήτο, για να μην ψάχνουμε καλώδια usb για μεταφορά αρχείων κλπ, αλλα θέλαμε να μετακινήσουμε ένα αρχείο 70μβ). :011: :011: :042: :042:
Αυτό το "από οποιοδήποτε σημείο" θα σου κοστίσει gnu. Με μία κάρτα δικτύου για το σταθερό (κόστος 10 € ) και ένα καλώδιο δικτύου (κόστος 3 € ) θα ήσουν εντάξει.
πηρα καρτα για το σταθερο και καλωδιο.συνδεσα την καρτα περασα του drivers και μετα ακολουθωντας το wizard των xp προσπαθησα να φτιαξω το δικτυο.δεν τα καταφερα.τι πρεπει να κανω στις ρυθμισεις?και τα 2 pc εχουν
win xp.home gr το ενα profesional en το αλλο.
2 τρόποι...
Ή τα βάζεις και τα δύο στο Auto (ρυθμίζεις της κάρτας δικτύου) απλά τα βάζεις στο ίδιο Workgroup ( My computer ->rightklik-> properties-> network) μετά απο το Μy Ntework places στa XP PRO βλέπεις Computer Near me....
Ή ακολουθείς τις οδηγίες της Microsoft με τισ δισκέτες για το Internet connection sharing , απλά μετά πρέπει να κάνεις κοινόχρηστά αρχεία.
Βέββαια δεν προσδιόρισες το ''δεν δούλεψε'' για να σου πόύμε τι δεν πήγε καλα.
Για να μπορέσεις να δείς κοινόχρηστα αρχεία πρέπει να είναι κοινόχρηστα......όπως είπα παραπάνω....
πηρα καρτα για το σταθερο και καλωδιο.συνδεσα την καρτα περασα του drivers και μετα ακολουθωντας το wizard των xp προσπαθησα να φτιαξω το δικτυο.δεν τα καταφερα.τι πρεπει να κανω στις ρυθμισεις?και τα 2 pc εχουν
win xp.home gr το ενα profesional en το αλλο.Kατ'αρχήν αν και ήδη πολλοί σου τα έχουν πει, για να συνδέσεις ενσύρματα ως δίκτυο δύο Η/Υ (δεν έχει σημασία αν έιναι φορητοί ή desktop) χρειάζεσαι δύο κάρτες δικτύου (είτε αυτές είναι expansion cards, είτε on-board). Αφού τις τοποθετήσεις και εγκαταστήσεις τους drivers της καθεμιάς (όσον αφορά τις on-board κάρτες δικτύου δεν έχεις παρά να τις κάνεις enable από το BIOS) συνήθως είναι έτοιμες προς λειτουργία και αναγνωρίζονται αυτόματα απο τα Windows XP... Την καλή λειτουργία τους την διαπιστώνεις από το παράθυρο "Ιδιοτητες" αφού επιλέξεις την αντίστοιχη κάρτα δικτύου από τη λίστα... Η λίστα βρίσκεται στη θέση Control Panel>System στην καρτέλα Hardware κάνοντας κλικ στο κουμπί "Device manager"... Θα λέει "This device is working properly".. Επίσης θα πρέπει να είναι αναμένα και τα LEDάκια που θα φέρουν οι δύο κάρτες δικτύου πάνω τους...
ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να συνδέσουμε δύο κάρτες δικτύου μεταξύ τους και όχι μέσω hub (όπως στην περίπτωσή σου), το καλώδιο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πρέπει όπωσδήποτε να είναι crossover. Αλλιώς το δίκτυο δεν λειτουργεί! Ελπίζω το καλώσιο που αγόρασες με το φις RJ45 να είναι crossover και να μην τρεχεις να το αλλάξεις...
Και σαφώς πρέπει να ορίσεις κοινόχρηστα αρχεία για να μπορείς να έχεις πρόσβαση από τον εναν Η/Υ στον άλλον, αλλά αυτό προϋποθέτει την ήδη καλή λειτουργία του δικτύου!
Αν έχεις κάνει ήδη όλα τα παραπάνω πες μας να ξέρουμε να ψάξουμε αλλού το πρόβλημα... Αν πάλι κάτι δεν καταλαβαίνεις από αυτά που σου γράφω ρώτα να σου εξηγήσω...
λοιπον τα συνδεσα.το μονο που χρειαζοταν ηταν να βαλω και στα 2 pc ip.σας ευχαριστω ολουσ για τισ πληροφοριες.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.